Zobacz wyniki ankiety: Jesteś za pomysłem?

Głosujących
131. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

76 58.02%
  • Nie

55 41.98%
Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 76 do 90 z 111

Temat: Więcej lokacji z bójkami

Użytkownik Avatar Yogi
    bez urazy ale...
    Cytat Napisał Bellator Zobacz post
    A tak będzie chroniony, że jak by dodać do tego wszystkiego limit poziomowy w bójkach, to po prostu wyciągnie mieczyk i się obroni. A jak ni to nich umrze. Potem w ramach rekompensaty godzinę pobiega sobie z pełną ochroną, a potem usiądzie i pomyśli co zrobić, żeby na następnym razem obronić się przed napastnikiem.
    tak juz widze jak sobie mysli nad taktyka zeby pokonac kogos wyzej od siebie z 5 levelami juz nie mowiac jak ktos ma "przedzial unikatowy" - np 35-40 level
    Limit poziomiowy na poziomie +5/-5 leveli nawet tego w mfo2 nie bylo...
    a autor tego tematu daje nam do zrozumienia ze ten przedzail i taj jest bezsensowny bo ma lepsze rozwiazanie:
    co powiecie na takie przedziały levelowe?:
    1-9lv +/-5leveli
    10-19lv +/-6leveli
    20-29lv +/-7leveli
    30-39lv +/-8leveli
    idac tym tokiem ... na 50 leveli bedzie roznica 10 leveli...

wiec chcesz mi powiedziec Bellator ze ktos majac 5 leveli mniej ma szanse na wyrownana walke pvp/bojke ?
    przegra z takim i co w jaki sposob ma sie zrehabiliotwac ? przeciez taka walka nie ma sensu...

TOMEK KŁAMIE GRACZY
    Konto usunięte
    Ale po co ? Jest przedział lewelowy w PvP który sprawdza się idealnie, więc czemu nie zastosować go do bójek. Wtedy miało by sens jedno z proponowanych rozwiązań. Załóżmy, że mam 38 lwl i atakuję mnie 42. Ja biorę do pomocy gracza na 38 lewelu więc nasza suma poziomów to 76. W takim razie gracz atakujący nas, może wziąć do pomocy maksymalnie 36 lwl, a jako, że jest on poza zasięgiem przedziału, to nie może wziąć nikogo.

Problem ?

Doktor Lewatywa
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Bellator Zobacz post
    Ale po co ? Jest przedział lewelowy w PvP który sprawdza się idealnie, więc czemu nie zastosować go do bójek. Wtedy miało by sens jedno z proponowanych rozwiązań. Załóżmy, że mam 38 lwl i atakuję mnie 42. Ja biorę do pomocy gracza na 38 lewelu więc nasza suma poziomów to 76. W takim razie gracz atakujący nas, może wziąć do pomocy maksymalnie 36 lwl, a jako, że jest on poza zasięgiem przedziału, to nie może wziąć nikogo.

Problem ?
    O to mi właśnie chodziło. Dzięki takiemu przedziałowi nie dojdzie do bójek 4x40lv vs 10lv+3x40lv.

Szlug
    Konto usunięte
    Poza tym ryzyko bójki będzie motywowało do gry drużynowej, grupowania się, czyli zawiązywania kontaktów pomiędzy nowymi graczami. I tacy gracze którzy mają jakichś znajomych w tej grze mają jakąś są zmotywowani żeby czekać pół roku na upka, zamiast proponować żeby banici ubili Thanarga

Użytkownik
    Cytat Napisał Antybristler Zobacz post
    Tak jak w temacie. Początkowo lokacje z bójkami miały być ryzykiem dla ludzi wybierających się po lepszy exp. Pomysł się sprawdził połowicznie, bo dochodzi do sieczek niskich leveli w wiekowym lesie. Jednym zdaniem - bójek i tak nie da się uniknąć.
    Dlatego proponuję rozszerzenie gamy mapek z bójkami o wszystkie oprócz miast, mapek wokół dilli, doliny szumiących drzew i mapek ze zręcznościówkami (równina błyskawic, przełęcz wiecznych lawin, komnata przetrwania).
    Obecny system wspiera tylko noobów bijących słabszych i uciekających zaraz do bezpiecznych lokacji.
    + Zapytanie dla adminów: na jakim etapie jest realizacja pomysłu z ominięciem ochrony przez portale?

Jaka jest Wasza opinia na ten temat? Zapraszam do dyskusji
    jeśli tak proponuje dobrze rozplanować lokacje podczas tworzenia upka stosując metodę mapa zręcznościowa = brak bójek "jezioro..." staje się strefą bezpieczną
    strefy na których się dobrze expi lub bije minibossy nie powinny mieć zręcznościówek, żeby mogły być tam bójki to taki postulat na przyszłość
    dajmy na to nie mamy jeszcze tele kolo żółwia a ktos nas atakuje w drodze do niego na lewitujących skałach...
    Ostatnio edytowane przez siata ; 16-04-2012 o 12:29

Użytkownik
    Dla mnie ciągle najgorszą rzeczą są bójki w których nie można wezwać pomocy ponieważ jest ranking. Co do tego mam dwie propozycje:
    a) zrobić turniej na zasadach z poprzednich mfo, raz w tygodniu, czy w miesiącu, turniej systemowy, gdzie były by walki automatycznie po prostu organizowane przez grę, np. godzina 15 dziennie, kto jest, ten walczy, kogo nie ma ten ma walkę auto. Proste jak drut. Zwiększyłoby to i aktywność graczy i zaangażowanie w walki pvp. W tym turnieju ranking by się przelewał niezależnie od ograniczeć, np. 1k walczy ze 100 ranku, traci określoną liczbę na jego rzecz, niezależnie, jak już powiedziałem, od różnicy rankingu. Przedział lewelowy jakiś ustawiony i dołącza ten kto chce. Nagroda z 50 mf i każdy ma rajcówe żeby był.
    b) możliwość wezwania pomocy w bójkach niezależnie od tego czy jest to walka o ranking. Dlaczego? Ponieważ to jest bójka, a nie pojedynek. W ten powstaje walka 4v4 ale przecież nikt nie broni żeby ten ranking spadał? Gdzie tu odzwierciedlenie faktycznej przewagi w rankingu przy takich bójkach? Ano takie, że i tak większość graczy jara się tym rankingiem jak nie wiadomo czym, walczyć fair to szkoda, bo tylko punkty przy nicku się liczą. I to też jest żałosne.

Jeżeli ktoś zdobywa ranking to z pewnością nie po to aby go stracić przez afczenie, a brak możliwości postania sobie np. na żółwiu i po "sosowania" znowu sprawia że ta aktywność graczy maleje i jest ograniczona tylko i wyłącznie do wcześniej umówionych ( lub nie ) walk. Przez to powstaje spam na czacie od ludzi z wiecznie włączonym caps lockiem "ZAWALCZYSZ?".

No, to się trochę wygadałem

Administrator Avatar Krycha
    @Mdmx
    Uważasz, że gdyby Administracja stworzyła już walki systemowe, to gracze robiliby własne turnieje?

To nie jest jeszcze gotowe.
    Bididididid!

Użytkownik
    ale co tu mają własne turnieje do tego? Nikt nikomu przecież nie broni. Wszystko zależności od częstotliwości takich potencjalnych turniejów. Jeżeli byłoby za rzadko to z pewnością "prywatne" także były by tworzone.

Ja nie mówię że takie coś ma być, tylko wyraziłem swoje zdanie że byłoby to trochę bardziej w porządku.
    Irytuje mnie fakt, że dostaje bójki o ranking, z czego większość wygrywam, bo padać mi szkoda. Ranku nabiło mi się ostatnio prawie 300 i dostaje spam na czacie.

TOMEK KŁAMIE GRACZY
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Mdmx Zobacz post
    możliwość wezwania pomocy w bójkach niezależnie od tego czy jest to walka o ranking.

Absolutnie NIE !

Jeżeli ktoś walczy PvP to musi się liczyć z niebezpieczeństwem, bójki to jedyna rzecz, która chroni przed powstaniem antyprofesji.

Jeżeli wyłączymy możliwość walki o rank w bójkach, to ja odrazu robię antymaga powiedzmy i kto mi coś zrobi ?

Dodatkowo pomyśl sobie o tych wszystkich osobach mozolnie wbijających punkty na ludziach z dolnej granicy swojego przedziału, a potem chodzi taki, ma 500 punktów, myśli że jest super, ale z kimś kto ma więcej punktów od siebie nie zawalczy. Przemyśl jeszcze raz co zaproponowałeś, bo wiem, że jesteś inteligentnym człowiekiem.

Użytkownik
    Dlatego sugeruje turniej, jak w podpunkcie A. Do niego zajrzyj tak konkretniej
    Jeżeli w takim turnieju jest nagroda, to pewnie większość do niego przystąpi, niezależnie od rankingu. I być może tacy z rankingiem 50 będą mieli większą rajcówe poprzez potencjalnie duży zdobyty ranking przy ewentualnym zwycięstwiem, z powiedzmy, ksiliath, praczkiem czy Tobą. Skoro tak, to znowu zwiększy aktywność pvp tych słabszych, a ty nie zrobisz sobie antymaga bo system Ci wylosuje woja, i co wtedy zrobisz? A nie wmówisz mi ze nie dojdziesz do takiego turnieju bo stracisz 100 ranku przy jednej walce ;]

e: A jak ktoś nie chce walczyć pvp, a niechętnie ten ranking zdobywa poprzez napaleńców którzy go atakują, a wygrać nie potrafią? Czytaj ja

e2: poza tym, mówisz że ktoś chce walczyć pvp to się musi z tym liczyć. A jak przegra bo afczył z gościem którego umiejętnie zabić by potrafił ale nie ma skryptu auto, to co? To też jest w porządku, że gracze korzystają na tym że ktoś siedzi afk? W jaki sposób uznaje się tu wyższość? W tym przypadku dostajesz punkty za bycie podstępnym.
    Ostatnio edytowane przez Jaxive ; 16-04-2012 o 12:50

TOMEK KŁAMIE GRACZY
    Konto usunięte
    To ja się nie zapiszę do turnieju, albo raz w miesiącu się poświęcę i zrobię resa na turniej. Myśl dalej .

Edit: Jak zrobię anty, to nie będę dochodził do turnieju i koniec.

e2: poza tym, mówisz że ktoś chce walczyć pvp to się musi z tym liczyć. A jak przegra bo afczył z gościem którego umiejętnie zabić by potrafił ale nie ma skryptu auto, to co? To też jest w porządku, że gracze korzystają na tym że ktoś siedzi afk? W jaki sposób uznaje się tu wyższość? W tym przypadku dostajesz punkty za bycie podstępnym.
    I to jest bardzo ważne co teraz napisałeś. To się odnosi do twojej sytuacji a nie do ogólnej sytuacji w grze. Proste rozwiązanie, nie afczyć Inni z tym nie mają problemu, wystarczy przed odejściem od klawiatury się przelogować na inną postać.
    Ostatnio edytowane przez TOMEK KŁAMIE GRACZY ; 16-04-2012 o 12:52

Użytkownik
    No i co to da? Posłuchaj, to że ty będziesz z tym rankiem siedzieć nie znaczy że jest to zły pomysł, bo jedna jaskółka wiosny nie czyni.
    Jak sam powiedziałeś - zrobisz resa, kolejny plus pomysłu.
    Zwiększy się aktywnośc graczy pvp poprzez turniej - 2
    Możliwość walk tvt poprzez bójki niezależnie od rankingu - jak dla mnie to 3
    nagroda w turnieju - 4
    natężenie graczy onlajn w godzinach turniejowych - 5.

e: spadam, poczytam wieczorem;d

TOMEK KŁAMIE GRACZY
    Konto usunięte
    No i co to da? Posłuchaj, to że ty będziesz z tym rankiem siedzieć nie znaczy że jest to zły pomysł, bo jedna jaskółka wiosny nie czyni.
    Jak sam powiedziałeś - zrobisz resa, kolejny plus pomysłu.
    Zwiększy się aktywnośc graczy pvp poprzez turniej - 2
    Możliwość walk tvt poprzez bójki niezależnie od rankingu - jak dla mnie to 3
    nagroda w turnieju - 4
    natężenie graczy onlajn w godzinach turniejowych - 5.

Turniej tak ! Brak walk o ranking w bójkach NIE.

Nie ma czegoś takiego jak jedna jaskółka wiosny nie czyni. Wylęgną się jak ptaki na wiosnę. W v2 każdy był anty, bo gra mu to umożliwiała, czemu dążysz do patologi w PvP ?

Administrator
    Lokacje niezbędne do ukończenia głównej linii fabularnej będą bez bójek, pozostałe z bójkami i jest to dobre rozwiązanie kompromisowe.
    Problem "Wiekowego Lasu" jest wyjątkiem, bo spotykają się tam gracze z bardzo różnych etapów gry (duża procentowa przewaga lv), więc opcja SOS nie bardzo działa. W planach jest zwiększanie kosztu bójki wraz z przewagą lv, co powinno skutecznie zniechęcić do takich ataków. W zanadrzu jest też wprowadzenie algorytmu uwzględniającego "moc" teamów przy dołączaniu do pomocy zamiast tylko ich liczebności.

TOMEK KŁAMIE GRACZY
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Tomi Zobacz post
    Lokacje niezbędne do ukończenia głównej linii fabularnej będą bez bójek, pozostałe z bójkami i jest to dobre rozwiązanie kompromisowe.

A co z Arkadią ?

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia