Posty wydzielone z tego tematu: https://forum.mfo3.pl/showthread.php...=4813#post4813
Prawidłowe podejście.
Są tu tacy którzy "uczciwie" zdobywali rank i doszukują się sprawiedliwości na graczu Ice Axe
bo jak zapewne jest, czują się pokrzywdzeni, gdyż sami musieli sporo się namęczyć by zdobyć
to co mają ze stratą chociażby w miksach rege. Gdybym ja grał na rank to pewnie też czułbym
pewien niesmak w tej sytuacji i teraz razem z Wami debatował nad tym "problemem" ...
Jeśli wprowadzi się więcej zakazów to problem będą mieli GM, z wiadomych względów, mała
szkoda jeśli ktoś przelewa lub po prostu walczy testując staty, czy ogólne ustawienia z
postaciami innego gracza. Jeśli przelew dotyczyłby postaci z konta dodatkowego to tym
bardziej nie należałoby się tym przejmować, wcześniej czy później będzie odpowiednia kara.
Wg. mnie większą wagę należałoby zwrócić na bójki, oczywiście nie umówione lecz z nienacka.
Czyli słowem "camping" niczym sępy nad przyszła padliną ... Dla mnie jest to bardziej nie uczciwe
niż przelewanie ranku, ponieważ prócz żałosnych PvP traci się złoto i przede wszystkim eqw.
Co więcej, da się zauważyć że gracze z niższymi poziomami mają obawy z wejściem na lokację
nie podlegającą ochronie bo mogą stracić coś wartościowego. Dziwie się że w tej materii nic
nie uległo zmianie, gdyż ten proceder bije na głowę małostkowe przelewy ranku.