Strona 1181 z 1184 PierwszyPierwszy ... 18168110811131117111791180118111821183 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 17,701 do 17,715 z 17759

Temat: [ Pytania ]

Użytkownik Avatar Clover
    przy auto statach, co jest lepsze w broniach? bonus w obrażenia, czy bonus w atak?
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Użytkownik
    Czy zostanie upubliczniona lista nowych testerow przyjętych w tej rekrutacji?

Czemu kaidan sie nie dostał?
    Sigma kaidan. Zaczęło się od tego że przez około 1 rok zacząłem chodzic na tvt i muszę niestety stwierdzić, że to chodzenie z nimi nie były dla mnie korzystne. Niestety z perspektywy mojej wygląda tak, że co chwilę jestem atakowany i wyzywany od strony Asasynek Bartolome oraz Fusia i cały czas bronie się. Sytuacja z mojej jest wręcz beznadziejna. Bo ja nikogo osobiście nie wyzywam bo nie chce zniżać do się nich poziomu.

Cytat Napisał Bartolome Zobacz post
    Czy zostanie upubliczniona lista nowych testerow przyjętych w tej rekrutacji?

Czemu kaidan sie nie dostał?
    1. we wszystkich poza jedną była
    2. bo nie została jeszcze zakończona
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Jak dokładnie działa autostatus Spowolnienie z autostatusem Przyspieszenie? Jaka jest wynikowa wartość szybkości? Czy można w takim przypadku zdjąć Spowolnienie miksem szybkości?

Moderator Avatar YourShadow
    Czy można w takim przypadku zdjąć Spowolnienie miksem szybkości?
    Nie można.

Cytat Napisał YourShadow Zobacz post
    Nie można.
    A więc w takim razie opis mikstury szybkości kłamie. Powinien mieć usuniętą linijkę, mówiącą o zdejmowaniu Spowolnienia.

Użytkownik
    Cytat Napisał Clover Zobacz post
    przy auto statach, co jest lepsze w broniach? bonus w obrażenia, czy bonus w atak?
    Nie wiem jak wyglądają autostaty ale zasada jest taka przy małym ataku więcej daje bonus w atak przy dużym ataku więcej daje bonus w obrażenia
    Sigma kaidan. Zaczęło się od tego że przez około 1 rok zacząłem chodzic na tvt i muszę niestety stwierdzić, że to chodzenie z nimi nie były dla mnie korzystne. Niestety z perspektywy mojej wygląda tak, że co chwilę jestem atakowany i wyzywany od strony Asasynek Bartolome oraz Fusia i cały czas bronie się. Sytuacja z mojej jest wręcz beznadziejna. Bo ja nikogo osobiście nie wyzywam bo nie chce zniżać do się nich poziomu.

Tester
    Cytat Napisał Clover Zobacz post
    patrzysz jaka liczba wychodzi Ci z działania obrażenia * atak (atak oczywiście liczymy nie tylko z broni, ale cały jaki mamy w zestawie)
    tam gdzie będzie większa, to więcej bije

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    Cytat Napisał Hide Zobacz post
    A więc w takim razie opis mikstury szybkości kłamie. Powinien mieć usuniętą linijkę, mówiącą o zdejmowaniu Spowolnienia.
    Nie zdejmie ponieważ z logicznego punktu widzenia chybisz użyciem mikstury (bo posiadasz juz dany status).

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Bartolome Zobacz post
    Nie wiem jak wyglądają autostaty ale zasada jest taka przy małym ataku więcej daje bonus w atak przy dużym ataku więcej daje bonus w obrażenia
    tak wiem, dlatego pytam jak to wypada dla auto statów, z założeniem braku innego eq w atak

- - - - - - - - - -

Cytat Napisał Amaski Zobacz post
    patrzysz jaka liczba wychodzi Ci z działania obrażenia * atak (atak oczywiście liczymy nie tylko z broni, ale cały jaki mamy w zestawie)
    tam gdzie będzie większa, to więcej bije
    wiem, ciekawi mnie, czy ktoś to obczajał jak to średnio wychodzi, bo nie chce mi się liczyć na każdy lvl.
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Cytat Napisał GalaxyPL Zobacz post
    Nie zdejmie ponieważ z logicznego punktu widzenia chybisz użyciem mikstury (bo posiadasz juz dany status).
    No właśnie jest to jeden z tych przypadków błedów logicznych. Naturalnie relacja Spowolnienie/Przyspieszenie polega na tym, że nie możemy mieć obu statusów jednocześnie. Ale no właśnie, inne statusy modyfikujące statystyki nie działają w taki sposób. Możesz mieć Pech i Pomyślność jednocześnie, Mobilizację i Demobilizację czy jak jej tam. Statusy na speeda to zupełnie osobny przypadek i wydaję mi się, że taka relacja wynika GŁÓWNIE z istnienia mikstury szybkości.

Treść opisu Mikstury Szybkości mówi:
    Info: Zdejmuje status Spowolnienie i nadaje status Przyspieszenie na 5 tur.
    Nie mamy tu do czynienia z ciągiem przyczynowo-skutkowym, opis wyodrębnia dwie osobnie akcje:
    1) Zdejmuje status Spowolnienie (jedna akcja)
    2) Nakłada status Przyspieszenie (druga akcja)
    Ze względu na nałożenie statusu Przyspieszenie, a znając relację obu statusów (nałożenie jednego zdejmuje drugi), to tutaj powinniśmy mieć do czynienia z trzecią akcją w postaci:
    3) Zdejmuje status Spowolnienie (wynikowa nałożenia statusu Przyspieszenie)

Obecnie opis sugeruje, że sam miks działa niczym antidotum na Spowolnienie, niezależnie od tego, czy mamy status Przyspieszenie. Zatem jeśli Mikstura Szybkości nie zdejmuje Spowolnienia, jeśli mamy już Przyspieszenie, to jest to już błąd. Prawidłowy opis powinien nie uwzględniać linijki o zdejmowaniu Spowolnienia, gdyż nie jest to dodatkowy efekt jak w postaci zdolności Precyzja (bowiem Ślepota i Precyzja mogą koegzystować i jedno drugiego nie zdejmuje).

To w sumie motywuje mnie do sprawdzenia, jak działa interakcja z ww zdolnością. Czy mając status Ślepota i Precyzja, użycie zdolności Precyzja zdejmie ową Ślepotę?

Użytkownik Avatar Luxferre
    Cytat Napisał Hide Zobacz post
    To w sumie motywuje mnie do sprawdzenia, jak działa interakcja z ww zdolnością. Czy mając status Ślepota i Precyzja, użycie zdolności Precyzja zdejmie ową Ślepotę?
    tak, testowałem to kiedy pisałem swój temat o zdolnościach, bo chciałem to zaproponować jako buff - tymczasem okazało się, że już to tak działa. i z tego co mi wiadomo, to jest to jedyne źródło precyzji które zdejmuje ślepotę.

a mikstura szybkości prawdopodobnie powinna dostać fixa działania, a nie opisu - niech zdejmuje spowolnienie jeżeli jej użyjemy posiadając obydwa statusy.
    ::::​)

Zgodnie z opisem tak https://mfo3.pl/view/ab/44
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Cytat Napisał Violetta Valery Zobacz post
    Zgodnie z opisem tak https://mfo3.pl/view/ab/44
    No właśnie debunkujemy tutaj teorię, że opis =/= działanie. Wiem, jaki jest opis zdolności -_-

tak, testowałem to kiedy pisałem swój temat o zdolnościach, bo chciałem to zaproponować jako buff - tymczasem okazało się, że już to tak działa. i z tego co mi wiadomo, to jest to jedyne źródło precyzji które zdejmuje ślepotę.
    No to tym bardziej kwestia działania miksa speeda nie ma żadnego sensu. Skoro już ma efekt zdejmowania Spowolnienia, to niech to robi. Prawdopodobnie nie znajdzie się dużo sytuacji, gdzie będzie to użyteczne, ale jest to zabezpieczenie na przyszłość.

Precyzja nie zdejmie ślepoty na statusie nietykalność - nastąpi chybienie. Tutaj przedmiot tez chybi.
    Są okoliczności, kiedy warunki nie są spełniane i nie ma sensu ich wszystkich wypisywać w opisach.
    A to nie jest temat na błędy
    Ostatnio edytowane przez Violetta Valery ; 20-08-2025 o 19:55
    Cześć zbóje

Uprawnienia