Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 106 do 120 z 173

Temat: Dyskusja na temat PVE

Tester Avatar Denol
    Gdzie jest zachowany jakikolwiek balans pomiędzy profesjami podczas walki z tym bossem?
    Sprawdziłem sobie ostatnie wyniki między profesjami, na serwerze testowym to mag radził sobie trochę lepiej.

"Amdusjas" w walce vs mag zwykłym zaklęciem ma szansę % na nałożenie jednocześnie statusu ZATRUCIE i SPOWOLNIENIE a vs woj już tego nie robi
    A tu akurat głupotę napisałeś, nie wiem nawet skąd taki pomysł.

Na deser żeby było jeszcze mało woj przy tym wszystkim ma broń, która zadaje 25% obrażeń więce
    Chyba nie kojarzę takiej broni.

Jakieś wskazówki?
    Zgadzam się że problem leży w mechanice, a raczej braku jej znajomości. Ma on pewne ukryte działanie, kwestia ogarnięcia jak to zrobić. Chyba że wiesz o czym mówię? W ramach ciekawostki dodam że Liltih również posiada pewien pasyw z zaklęcia.

Amdupias daje zatrucie i spowo tylko 2 razy na start, później bije tym swoim wiatrem z południa, który z tego co zauważyłem odbiera jakiś % naszego hp i dodaje sobie, więc bije więcej jak mamy wysokie hp (ta część dmg omija obronę), podobnie jest z odbieraniem mp. Poza tym mag tak samo może bić atrem, bo ma on nabity tylko wiatr, więc można w niego śmiało ładować ogniem/lodem mając wiatr nabity. Chyba, że coś źle zaobserwowałem to proszę o poprawkę

Użytkownik Avatar Stara Gwardia
    Cytat Napisał Piggy Princess Zobacz post
    Amdupias daje zatrucie i spowo tylko 2 razy na start, później bije tym swoim wiatrem z południa, który z tego co zauważyłem odbiera jakiś % naszego hp i dodaje sobie, więc bije więcej jak mamy wysokie hp (ta część dmg omija obronę), podobnie jest z odbieraniem mp. Poza tym mag tak samo może bić atrem, bo ma on nabity tylko wiatr, więc można w niego śmiało ładować ogniem/lodem mając wiatr nabity. Chyba, że coś źle zaobserwowałem to proszę o poprawkę
    Wiatr z Południa - przedmiot w MFO3 - https://mfo3.pl/view/ab/725
    Opis: Zdolność Wiatr z Południa - Zadaje obrażenia magiczne o atrybucie wiatru, dodatkowo wykrada przeciwnikowi 5% aktualnego HP oraz MP.

Cyklon - przedmiot w MFO3 - https://mfo3.pl/view/ab/726
    Opis: Zdolność Cyklon - Zadaje obrażenia magiczne o atrybucie wiatru. Zależnie od gwiazdki:
    1* - Nakłada statusy Wyciek Many na 3 tury oraz Bomba Many na 5 tur.
    2* - Nakłada statusy Osłabienie na 4 tury oraz Krwawienie na 5 tur

Huragan - przedmiot w MFO3 - https://mfo3.pl/view/ab/727
    Opis: Zdolność Huragan - Zadaje obrażenia magiczne o atrybucie wiatru, posiada 70% szansy na nałożenie statusów Zatrucie oraz Spowolnienie na 3 tury.

Użytkownik Avatar Platynowy
    Mowa o księżycowym toporze. W jego opisie nie ma żadnej wzmianki aby nie działał na bossów a więc zapewne działa.

Na testowym mówisz? czy mógłbyś podrzucić jakąś analizę z TI, która pokaże że zostało więcej potionów niż wojom u nas PROD? testowane było w całym eq +8, czy może idzie go zabić w zerówkach?

PS. rozumiem, że "ukrytą mechanikę" odkrywamy za pomocą wróżenia z fusów lub postawienia tarrota bo ze zdolności, które były podrzucone w poście nijak nie idzie za bardzo niczego wywnioskować. Aha i to co napisał Piggy odnośnie leczenia na większym progu raczej nie działa, a jeśli to pasyw zadaje minimalny % obrażenia.

Ten topór nie zadaje o 25% wiekszych obrazen...

Co do 2 akapitu - tu przyznaje racje, nieweryfikowalna informacja to żadna informacja.

Co do 3 akapitu
    Jesli bedziesz bił tego bossa jak w wiekszosci twoich walk z ostatniej strony w raportach (czyt. poddajac po 5 turach) to gwarantuje ci, że jej nie odkryjesz
    Ostatnio edytowane przez Nasciturus ; 14-08-2025 o 22:00
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Tester Avatar Denol
    Mowa o księżycowym toporze. W jego opisie nie ma żadnej wzmianki aby nie działał na bossów a więc zapewne działa.
    35% na dodatkowe 20% dmg, co daje statystycznie 7% bonus dmg na atak. Możemy to porównać do baśniowej różdżki która zadaje co zaklęcie 9% dodatkowego dmg lub leczy za 12% zadanych obrażeń. Która broń statystycznie wychodzi lepiej? Chyba każdy potrafi sobie sam odpowiedzieć.

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Platynowy Zobacz post
    PS. rozumiem, że "ukrytą mechanikę" odkrywamy za pomocą wróżenia z fusów lub postawienia tarrota bo ze zdolności, które były podrzucone w poście nijak nie idzie za bardzo niczego wywnioskować. Aha i to co napisał Piggy odnośnie leczenia na większym progu raczej nie działa, a jeśli to pasyw zadaje minimalny % obrażenia.
    Czy to coś nowego? to samo było z wodą święconą na materacu, gdzie odkryliśmy mechanikę poprzez testerów, istnieje nieznana mechanika, gdzie shakti rzuca bryzę na gracza, to samo z miksturą przyspieszenia na mimicu.

Tester Avatar Denol
    Na testowym mówisz? czy mógłbyś podrzucić jakąś analizę z TI, która pokaże że zostało więcej potionów niż wojom u nas PROD? testowane było w całym eq +8, czy może idzie go zabić w zerówkach?
    Nie, nie mogę tego zrobić. Natomiast jeśli chodzi o "rekord" w ostatnich testach to dla maga był to zapas x1 HP5 + x3 HP3, dla woja x1 HP4 + x1 HP3. Dodatkowo jeśli zestawić średnią z wszystkich prób, również mag wychodził trochę lepiej.

- - - - - - - - - -

Jeśli chodzi o ukryte działanie, nie jest to nic na poziomie rzucenia losowo wody święconej. W zasadzie jest to bardzo proste do ogarnięcia i już ktoś odkrył na czym to polega, kwestia tego czy podzieli się swoją wiedzą.
    A skoro przy tak małej liczbie walk z tym bossem ktoś ogarnął to działanie, to chyba nie jest tak trudne do odkrycia.

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Denol Zobacz post
    Jeśli chodzi o ukryte działanie, nie jest to nic na poziomie rzucenia losowo wody święconej. W zasadzie jest to bardzo proste do ogarnięcia i już ktoś odkrył na czym to polega, kwestia tego czy podzieli się swoją wiedzą.
    A skoro przy tak małej liczbie walk z tym bossem ktoś ogarnął to działanie, to chyba nie jest tak trudne do odkrycia.
    Żeby było jasne: nie twierdzę, że mechanika jest tak samo bezsensownie wprowadzona, tylko bawi mnie narzekanie na "wróżenie z fusów", gdzie to samo odbywa się od 2 głównych upów conajmniej.

Użytkownik Avatar Platynowy
    Cytat Napisał Clover Zobacz post
    Żeby było jasne: nie twierdzę, że mechanika jest tak samo bezsensownie wprowadzona, tylko bawi mnie narzekanie na "wróżenie z fusów", gdzie to samo odbywa się od 2 głównych upów conajmniej.
    Zabawne to jest dopiero porównywanie amaterasu lub jakiegoś śmiesznego unikata do sytuacji na arenie 1v1, cóż Sir Tristama na 80 poziomie też niewielki odsetek ludzi ubił, tą arenę zakładam, że skończy max 10% graczy

Użytkownik Avatar Stara Gwardia
    Czy to coś nowego? to samo było z wodą święconą na materacu, gdzie odkryliśmy mechanikę poprzez testerów, istnieje nieznana mechanika, gdzie shakti rzuca bryzę na gracza, to samo z miksturą przyspieszenia na mimicu.
    mechanika jak zrobić żeby shakti rzuciła w nas bryzę dalej chyba nie jest odkryta, a belnel (twórca) podrzucała taki raport o ile pamięć mnie nie myli

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Stara Gwardia Zobacz post
    mechanika jak zrobić żeby shakti rzuciła w nas bryzę dalej chyba nie jest odkryta, a belnel (twórca) podrzucała taki raport o ile pamięć mnie nie myli
    No dlatego napisałam nieznana mechanika. W sensie że nierozszyfrowana.

- - - - - - - - - -

Cytat Napisał Platynowy Zobacz post
    Zabawne to jest dopiero porównywanie amaterasu lub jakiegoś śmiesznego unikata do sytuacji na arenie 1v1,

cóż Sir Tristama na 80 poziomie też niewielki odsetek ludzi ubił, tą arenę zakładam, że skończy max 10% graczy
    No ale co cię tu bawi?
    zarówno ten boss, jak i mimic/shakti/amaterasu są aktywnościami pobocznymi
    zarówno ten boss, jak i amaterasu na swój poziom stanowią spore wyzwanie
    teraz, amaterasu bez tej wiedzy na 65 po prostu nie pokonasz i tyle, jak z tym bossem jest to nie mam pojęcia though.

Podejrzewam, że taki był zamysł, żeby była ona wyzwaniem, aczkolwiek przyznam, że osobiście średnio mi się podoba wysoki poziom trudności na start, który tylko rośnie jeszcze bardziej. Arenka devos prezentowała się ciekawiej imo. Pierwszy boss do pokonania od razu po rapsie, kolejne powoli rosły poziomem trudności. To było mega fajne. Tutaj od razu jest duży start, boję się myśleć, co będzie dalej. Dlatego sama się wstrzymałam z próbami, do czasu, aż eq będzie ładne.

Tester
    Cytat Napisał Luxferre Zobacz post
    natomiast zaciekawiła mnie wzmianka o lilith - czy ktoś wie co ona takiego specjalnego robi? oczywiście oprócz ataku obszarowego.
    Wydaje mi się, że jej ukryta mechanika jest łatwa do zauważenia, po prostu nikt tego do tej pory nie zrobił bo nie było takiej potrzeby, w momencie w którym jest jednym z dwóch najsłabszych mini z upka.

Tester Avatar nerrux
    Pierwszy boss do pokonania od razu po rapsie, kolejne powoli rosły poziomem trudności. To było mega fajne. Tutaj od razu jest duży start, boję się myśleć, co będzie dalej. Dlatego sama się wstrzymałam z próbami, do czasu, aż eq będzie ładne.
    Tutaj pierwsze bossy też są do pokonania od momentu odblokowania jej, poziom trudności zauważalnie zwiększa się dopiero od 4-5 bossa.

Użytkownik Avatar Absolute
    Cytat Napisał Luxferre Zobacz post
    natomiast zaciekawiła mnie wzmianka o lilith - czy ktoś wie co ona takiego specjalnego robi? oczywiście oprócz ataku obszarowego.
    bije nas więcej im mniejszy %mp mamy
    To offend a weak man, tell him the truth.

Uprawnienia