Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 135 z 168

Temat: Dyskusja na temat PVE

Tester Avatar Denol
    Mowa o księżycowym toporze. W jego opisie nie ma żadnej wzmianki aby nie działał na bossów a więc zapewne działa.
    35% na dodatkowe 20% dmg, co daje statystycznie 7% bonus dmg na atak. Możemy to porównać do baśniowej różdżki która zadaje co zaklęcie 9% dodatkowego dmg lub leczy za 12% zadanych obrażeń. Która broń statystycznie wychodzi lepiej? Chyba każdy potrafi sobie sam odpowiedzieć.

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Platynowy Zobacz post
    PS. rozumiem, że "ukrytą mechanikę" odkrywamy za pomocą wróżenia z fusów lub postawienia tarrota bo ze zdolności, które były podrzucone w poście nijak nie idzie za bardzo niczego wywnioskować. Aha i to co napisał Piggy odnośnie leczenia na większym progu raczej nie działa, a jeśli to pasyw zadaje minimalny % obrażenia.
    Czy to coś nowego? to samo było z wodą święconą na materacu, gdzie odkryliśmy mechanikę poprzez testerów, istnieje nieznana mechanika, gdzie shakti rzuca bryzę na gracza, to samo z miksturą przyspieszenia na mimicu.
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Tester Avatar Denol
    Na testowym mówisz? czy mógłbyś podrzucić jakąś analizę z TI, która pokaże że zostało więcej potionów niż wojom u nas PROD? testowane było w całym eq +8, czy może idzie go zabić w zerówkach?
    Nie, nie mogę tego zrobić. Natomiast jeśli chodzi o "rekord" w ostatnich testach to dla maga był to zapas x1 HP5 + x3 HP3, dla woja x1 HP4 + x1 HP3. Dodatkowo jeśli zestawić średnią z wszystkich prób, również mag wychodził trochę lepiej.

- - - - - - - - - -

Jeśli chodzi o ukryte działanie, nie jest to nic na poziomie rzucenia losowo wody święconej. W zasadzie jest to bardzo proste do ogarnięcia i już ktoś odkrył na czym to polega, kwestia tego czy podzieli się swoją wiedzą.
    A skoro przy tak małej liczbie walk z tym bossem ktoś ogarnął to działanie, to chyba nie jest tak trudne do odkrycia.

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Denol Zobacz post
    Jeśli chodzi o ukryte działanie, nie jest to nic na poziomie rzucenia losowo wody święconej. W zasadzie jest to bardzo proste do ogarnięcia i już ktoś odkrył na czym to polega, kwestia tego czy podzieli się swoją wiedzą.
    A skoro przy tak małej liczbie walk z tym bossem ktoś ogarnął to działanie, to chyba nie jest tak trudne do odkrycia.
    Żeby było jasne: nie twierdzę, że mechanika jest tak samo bezsensownie wprowadzona, tylko bawi mnie narzekanie na "wróżenie z fusów", gdzie to samo odbywa się od 2 głównych upów conajmniej.
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Użytkownik Avatar Platynowy
    Cytat Napisał Clover Zobacz post
    Żeby było jasne: nie twierdzę, że mechanika jest tak samo bezsensownie wprowadzona, tylko bawi mnie narzekanie na "wróżenie z fusów", gdzie to samo odbywa się od 2 głównych upów conajmniej.
    Zabawne to jest dopiero porównywanie amaterasu lub jakiegoś śmiesznego unikata do sytuacji na arenie 1v1, cóż Sir Tristama na 80 poziomie też niewielki odsetek ludzi ubił, tą arenę zakładam, że skończy max 10% graczy

Użytkownik Avatar Stara Gwardia
    Czy to coś nowego? to samo było z wodą święconą na materacu, gdzie odkryliśmy mechanikę poprzez testerów, istnieje nieznana mechanika, gdzie shakti rzuca bryzę na gracza, to samo z miksturą przyspieszenia na mimicu.
    mechanika jak zrobić żeby shakti rzuciła w nas bryzę dalej chyba nie jest odkryta, a belnel (twórca) podrzucała taki raport o ile pamięć mnie nie myli

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Stara Gwardia Zobacz post
    mechanika jak zrobić żeby shakti rzuciła w nas bryzę dalej chyba nie jest odkryta, a belnel (twórca) podrzucała taki raport o ile pamięć mnie nie myli
    No dlatego napisałam nieznana mechanika. W sensie że nierozszyfrowana.

- - - - - - - - - -

Cytat Napisał Platynowy Zobacz post
    Zabawne to jest dopiero porównywanie amaterasu lub jakiegoś śmiesznego unikata do sytuacji na arenie 1v1,

cóż Sir Tristama na 80 poziomie też niewielki odsetek ludzi ubił, tą arenę zakładam, że skończy max 10% graczy
    No ale co cię tu bawi?
    zarówno ten boss, jak i mimic/shakti/amaterasu są aktywnościami pobocznymi
    zarówno ten boss, jak i amaterasu na swój poziom stanowią spore wyzwanie
    teraz, amaterasu bez tej wiedzy na 65 po prostu nie pokonasz i tyle, jak z tym bossem jest to nie mam pojęcia though.

Podejrzewam, że taki był zamysł, żeby była ona wyzwaniem, aczkolwiek przyznam, że osobiście średnio mi się podoba wysoki poziom trudności na start, który tylko rośnie jeszcze bardziej. Arenka devos prezentowała się ciekawiej imo. Pierwszy boss do pokonania od razu po rapsie, kolejne powoli rosły poziomem trudności. To było mega fajne. Tutaj od razu jest duży start, boję się myśleć, co będzie dalej. Dlatego sama się wstrzymałam z próbami, do czasu, aż eq będzie ładne.

Użytkownik Avatar Luxferre
    gremliński upominek używa poświęcenia jeżeli ktoś w przeciwnej drużynie ma 106 MAXHP.
    strzyga ma zdolność pasywną pazurów szczurołaka.
    diabelski pomiot to "ukryte mechaniki: przeciwnik".

więc nie jest to nic nowego. ważne żeby było to możliwe do odkrycia lub nie wpływało znacząco na walkę. easter eggi jak poświęcenie upominku, bryza shakti na gracza lub happy hour jak najbardziej mogą mieć warunki prawie nie do odkrycia, ale mimic i diabelski pomiot nie powinny mieć bariery pokonania na podstawie skomplikowanych mechanik (dla przypomnienia - na mimica był założony specjalnie temat, gdzie osoba go tworząca musiała się dzielić wskazówkami, bo nikt nie był w stanie się domyślić co to robi)

co do amdusjasa się nie mogę wypowiedzieć, natomiast zaciekawiła mnie wzmianka o lilith - czy ktoś wie co ona takiego specjalnego robi? oczywiście oprócz ataku obszarowego.
    ::::​)

Tester
    Cytat Napisał Luxferre Zobacz post
    natomiast zaciekawiła mnie wzmianka o lilith - czy ktoś wie co ona takiego specjalnego robi? oczywiście oprócz ataku obszarowego.
    Wydaje mi się, że jej ukryta mechanika jest łatwa do zauważenia, po prostu nikt tego do tej pory nie zrobił bo nie było takiej potrzeby, w momencie w którym jest jednym z dwóch najsłabszych mini z upka.

Tester Avatar nerrux
    Pierwszy boss do pokonania od razu po rapsie, kolejne powoli rosły poziomem trudności. To było mega fajne. Tutaj od razu jest duży start, boję się myśleć, co będzie dalej. Dlatego sama się wstrzymałam z próbami, do czasu, aż eq będzie ładne.
    Tutaj pierwsze bossy też są do pokonania od momentu odblokowania jej, poziom trudności zauważalnie zwiększa się dopiero od 4-5 bossa.

Użytkownik Avatar Absolute
    Cytat Napisał Luxferre Zobacz post
    natomiast zaciekawiła mnie wzmianka o lilith - czy ktoś wie co ona takiego specjalnego robi? oczywiście oprócz ataku obszarowego.
    bije nas więcej im mniejszy %mp mamy
    To offend a weak man, tell him the truth.

Użytkownik Avatar MasterOfPuppets
    Przy pierwszych bossach pewnie ignoruje się mechaniki, przez co poziom jest pozornie wyższy. Potem już trzeba w miarę grać do nich.

Wydaje mi się, że jej ukryta mechanika jest łatwa do zauważenia, po prostu nikt tego do tej pory nie zrobił bo nie było takiej potrzeby, w momencie w którym jest jednym z dwóch najsłabszych mini z upka.
    Kojarzę, że pod koniec walki Lilith trzepie dość duże hity jak walczyłem supportami (tzn kończą się jej zdolki i bije większość pocisków)

gremliński upominek używa poświęcenia jeżeli ktoś w przeciwnej drużynie ma 106 MAXHP.
    A to i tak miał być super hidden easteregg, którego nikt nie powinien brać pod uwagę. Szczerze, wymaga za dużo kombinowania z itemami żeby osiągnąć + najczęściej resetu statystyk. Więc nie nazwałbym tego mechaniką. Pozostałe dwie, które wypisałeś, są dość istotne mimo wszystko.

Użytkownik Avatar Stara Gwardia
    nie wymaga kombinowania z itemami, ewentualnie resetu na czas eventu, przykładowo: 280hp (14pkt), 9xhp plus, górniczy hełm, więc obstawiam, że mechanika szybko zniknie po tym jak o tym napisaliście.
    z ciekawości, czemu akurat 106? xD
    Ostatnio edytowane przez Stara Gwardia ; 15-08-2025 o 00:18

Cytat Napisał Stara Gwardia Zobacz post
    nie wymaga kombinowania z itemami, ewentualnie resetu na czasie eventu, przykładowo: 280hp (14pkt), 9xhp plus, górniczy hełm, więc obstawiam, że mechanika szybko zniknie po tym jak o tym napisaliście.
    z ciekawości, czemu akurat 106? xD
    Znaczy jest wiadoma bo postowałem ją w temacie z upominkiem xd
    I taki był zamiar - jak ktoś osiągnie i odkryje - to do usunięcia. Możliwe, że już tego i tak nie ma.
    I mówisz że w bazie 14pkt w hp, ale no, wątpie by ktoś tyle miał nawet na 65 xD

Denol chyba próbował osiągnąć taką wartość na live i mu się nie udawało.

A 106 bo data, 1.06 Dzień dziecka ofc

Uprawnienia