Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 46 do 60 z 161

Temat: Event Wakacyjny 2025

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Hide Zobacz post
    Spróbowałem po raz pierwszy Strzygi, w eq max +2 (górniczy +4 ale to się nie liczy raczej) - jednorazowo brakło mi jednego ataku do dobicia jej (nie zostawiłem osłonek).
    Nie liczyłem hp, dostałem 2 kończące pod rząd + w drugim dostałem też paraliż, na który mam 75%. Nie powiem ten kończący jest jedynym problemem chyba (no i to, że sporo bije) - i jeżeli da się go uniknąć licząc hp, no to tak trochę meh. Nie będę siedział i liczył hp (Amaterasu była pod tym kątem akurat przyjemna), ale no jeżeli ktoś chce robić skrypt pod to to pewnie się da.
    No ale jak mi przestało iść, to zrezygnowałem. Trudno, może to nie dla mnie - jak mi coś nie sprawia przyjemności to po prostu rezygnuję.
    O, i to jest mój problem z takimi przeciwnikami pod liczenie: to są przeciwnicy pod robienie skryptów, a nie pod wyzwanie manu.

- - - - - - - - - -

Cytat Napisał Hide Zobacz post
    Dlatego bardzo uwielbiałem jajko - jajko nie wykluczało, mogłeś wbić 6 lvl, a i tak uczestniczyłbyś w walce. I to dla mnie była esencja "eventowego globala" - coś, w czym każdy może uczestniczyć. Nawet Yeti aż tak nie wykluczał, bo choć był trudny - to przy nawet sporej dysproporcji dało się coś ugrać. Niestety im większy max lvl - tym ta potencjalna dysproporcja staje się większa i nic niestety nie da się zrobić. A szkoda, naprawdę szkoda.
    This, to samo było z zajączkiem, nawet w najgłupszych statach szło go solować, nigdy nie był super prosty solo, nigdy nie był upierdliwy we dwójkę. Dalej nie rozumiem, czemu najlepszego unikata i miniacza zdecydowano się zepsuć.

Użytkownik
    Cytat Napisał Lisu aka wróciłem Zobacz post
    tyle co z matematyki pamiętam to jak jest na końcu 5 to jest tak jak powinno być, jak jest parzysta to też, jak miałem jakoś inaczej to wpisywałem w kalkulator i tam coś robiłem jako tako.
    Korzystając z okazji jak komuś nie chce się używać kalkulatora:
    dla 3 liczymy sumę cyfr, jeśli jest podzielna przez 3 to liczba jest podzielna, np. 172 -> 1 + 7 + 2 = 10 -> niepodzielna; 222 -> 2 + 2 + 2 = 6 -> podzielna.
    dla 7 jest pewien sposób, ale zajmuje trochę dłużej. Weźmy liczbę z składnią abc, np. 161. Następnie robimy działanie ab + 5c, tj. 16 + 5 = 21. A 21 jest podzielne przez 7, czyli 161 też.
    Sygnatura

Użytkownik Avatar Clover
    jak coś, to jest mój pierwszy event wakacyjny, więc ogółem komentuję tu swoje odczucia na jego temat:
    podczas gdy minigierka z robieniem odstraszaczy jest całkiem fajna, niesamowicie irytuje mnie, jak jednego zioła mam 0, a innego 30. Nie mam nawet opcji dokupienia jednego rodzaju ziół, żeby móc kontynuować minigierkę, nie, muszę zakupić pakiet wszystkich.

Użytkownik Avatar Pustka
    O to moja opinia:

1. Potwory

Utopce - Przyjemny, taki tankowaty potworek. Prosty.

Wodnik - Wystarczy full obrona magiczna i nawet bez odpo jest fajny i prosty.

Strzyga - Wystarczy mieć full obrony, odpo i tyle, nie tracimy mikstur przez pierwsze 3 walki + dostajemy za głowę dużo żetonów lub golda więc jest cudny.

Leszy, Biały Wilk - Banalny global, wystarczy full obrona i odpo. Łatwo pokonać we 3 nawet nieco z niższą levelową ekipą.

2. Atrakcje

Zbieranie ziół - Jedynie co trzeba zrobić to zbierać przed północą, nic prostszego.

Festiwal Wakacyjny - Fajne, banalne mini-gry z dobrymi nagrodami.

Gotowanie - Kolejna banalna mini-gra, dająca mnóstwo żetonów.

Tworzenie odstraszaczy - Wystarczy biegać, bardzo łatwe.

Jeżeli chodzi o beboki i południcę to nie biłem, ale pewnie są proste.

Podsumowanie: Event jest super zrobiony, bo jest bez wad, wystarczy w sumie bić moby i robić mini-gierki i to wszystko, żaden problem.

Użytkownik Avatar Clover
    Porównując z innymi mobkami, raczej utopce należą do bardziej upierdliwych z tymi trujakami. Dyniaczki dalej mój ulubiony eventowy potworek zwykły, zaraz potem zajączki (dyniaczki są bardziej hiterowe, więc z jednej strony czasem potrafią dmgem zaskoczyć, z drugiej jak się raz je palnie, to padają)

Użytkownik Avatar Clover
    No dziesiątka zależy od szczęścia, pozdrawiam moje trzy steki well done, sałatkę owocową i kilka węgorzy.

Tester
    Cytat Napisał Clover Zobacz post
    No dziesiątka zależy od szczęścia, pozdrawiam moje trzy steki well done, sałatkę owocową i kilka węgorzy.
    W zdecydowanej większości przypadków robiąc wszystko optymalnie zdobędziesz 10pkt. Natomiast sałatka owocowa, o której wspominasz z tego co mi się zdaje jest dość atrakcyjna czasowo (ale nie tak jak szprotki, albo mniej dopieczone steki). No ale czasem taki peszek jak parę steków i węgorzy się zdarzy, raz na jakiś czas 9pkt tragedii raczej nie zrobi.
    Ostatnio edytowane przez Amaski ; 27-07-2025 o 19:24

Ejjj, utopce tankowate? Ominęło mnie coś? ale fakt faktem że bardzo proste, baboki są ciut trudniejsze bo hybrydy i nakładają krwawienia i porażenie i zaczynają z barierami na 1 turę, ale ogólnie też są proste

- - - - - - - - - -

Cytat Napisał Amaski Zobacz post
    W zdecydowanej większości przypadków robiąc wszystko optymalnie zdobędziesz 10pkt. Natomiast sałatka owocowa, o której wspominasz z tego co mi się zdaje jest dość atrakcyjna czasowo (ale nie tak jak szprotki, albo mniej dopieczone steki). No ale czasem taki peszek jak parę steków i węgorzy się zdarzy, raz na jakiś czas 9pkt tragedii raczej nie zrobi.
    Dałoby radę zrobić coś w rodzaju pochwały szefa kuchni? „Te dania wymagały więcej (wprawy/umiejętności/zaradności), przygotowałeś/aś wszystkie poprawnie, należy ci się pochwała - zyskujesz 1 punkt”
    Le tits now

Użytkownik Avatar Clover
    Wsm to nie wiem, czy sałatka jest okropna czasem, czy tylko stwarza takie wrażenie przez fakt, że tylko kroisz, więc nie robię wiele rzeczy naraz, przez co "wydaje się" długie xD

Generalnie, czy jest jakaś kara za gotowanie dłużej? Jeśli tak, to na ile czasu można sobie pozwolić?

Tester

Generalnie, czy jest jakaś kara za gotowanie dłużej? Jeśli tak, to na ile czasu można sobie pozwolić?
    Z tego co kojarzę przy większości rzeczy jest to 9 sekund, przy 10 już chyba się przypala, ale poza szprotkami i stekiem nie masz raczej za bardzo potrzeby przetrzymywać gotowania dłużej.

Użytkownik Avatar Clover
    Z tego co kojarzę przy większości rzeczy jest to 9 sekund, przy 10 już chyba się przypala, ale poza szprotkami i stekiem nie masz raczej za bardzo potrzeby przetrzymywać gotowania dłużej.
    nie no jak najbardziej, właśnie o szprotkach ze smoczym owocem myślałam, ale jak tak, to meh xD

Ale dobrze wsm wiedzieć, że nie muszę się tak stresować z wyciąganiem na styk

Tester
    Cytat Napisał Luxferre Zobacz post
    a krócej można czy musi być minimum tyle, co w przepisie?
    minimum musi być zachowane

Cytat Napisał Clover
    nie no jak najbardziej, właśnie o szprotkach ze smoczym owocem myślałam, ale jak tak, to meh xD
    No szprotki właśnie fajnie się robi, jest zapas z kilka sekund żeby najpierw Smoczy Owoc zrobić, a potem wyjąć Szprotki. Można też zrobić coś takiego z stekiem Blue, tylko tam jest na pełnym hardkorze, zapas wynosi 1-2 sekundy, cokolwiek zwalisz i jesteś w cholerę w plecy.

Użytkownik Avatar Clover
    No szprotki właśnie fajnie się robi, jest zapas z kilka sekund żeby najpierw Smoczy Owoc zrobić, a potem wyjąć Szprotki. Można też zrobić coś takiego z stekiem Blue, tylko tam jest na pełnym hardkorze, zapas wynosi 1-2 sekundy, cokolwiek zwalisz i jesteś w cholerę w plecy.
    (chciałam kroić owoc od razu, ale w 29 sekund to już tak lekko za bardzo na styk)

- - - - - - - - - -

stek blue to nie tak w cholerę w plecy, tylko tam 10 sekund jeszcze raz robisz

Tester
    (chciałam kroić owoc od razu, ale w 29 sekund to już tak lekko za bardzo na styk)
    Nie no, luźny zapas z 5 sekund tam masz. Spróbuj na treningu, wątpie, że się nie uda.

Użytkownik
    W ciągu 2 dni wypadły mi 23 fiołki krwi. Event ma tam trwać 15/16 dni? Zakładając te 16 zdobędę jeszcze z tą średnią 7*23 fiołki, tj. 161, razem bym miał 184. Dobra, doliczmy tego wodnika (o którym zaraz), w tym czasie zbiłem 7 wodników (mógłbym więcej, ale nie chce mi się go bić), tj. dodatkowo 7*7 = 49, dodajmy do siebie wychodzi mi 233, także nie, ten event dla mnie jest niewykonalny (zanim ktoś coś spróbuje zarzucić że za mało utopców, prawie ich tysiąc zbiłem)

Co do wodnika, najlepiej usunąć bo ciągle mylę z utopcami. A tak na serio można go jakoś ograniczyć do chodzenia np. tylko w wodzie

- - - - - - - - - -

Dochodząc do fundamentalnej konkluzji, p2w
    Sygnatura

Uprawnienia