Potworki na mapie świata są faktycznie zbyt trudne, nie wiem dlaczego akurat uznali, że ten etap gry należy wzmocnić - najbardziej przytłaczający tych słabszych, mniej aktywnych graczy.
Natomiast mini bossy są zbyt łatwe (fun fact: zamiast zareagować i zbuffować Nesa, to Den*l taktycznie wyfarmił go jakieś 260 razy przed buffem).
Global to jakiś żart - w historii MFO nie było łatwiejszego globala. Lilith, Malboro i pierwsza wersja nesa to nieśmieszny 'rzart'.
Koncepcja by utrudniać życie szarym graczom którzy nie mogą expić na odpowiednim dla siebie poziomie w sposób opłacalny jest... obrzydliwa, szczególnie przy robieniu tak prostego (i nad wyraz nudnego) globala do tego stopnia, że po dwóch trzech próbach przestał stanowić on wyzwanie - brakuje mu jakiejś specjalnie cechy, ostatniego etapu może zwiększającego obrażenia/dodatkową rundę Nocnego Szału i Porannego Gniewu przy każdym kolejnym użyciu (trzeba dodać ** i ***).
Byłem przy pierwszym i każdym kolejnym (no dobra przy 80%) ubiciach globa, gracze go ubijający nie chcą jego wzmocnienia, ponieważ wiedzą że to free farma banalnego globala (chociaż mają podobne zdanie, że jest niesamowicie nudny).
Moja szczera prośba - osoba która robi zwykłe mobki powinna zająć się mini/globalami, a osoba która obecnie się nimi zajmuje niech robi mobki na mapie świata bo bardzo fajnie jej to wyjdzie, ok?
A zapomniałem wspomnieć o najlepszej rzeczy - testerzy nawet się nie kryją i na pierwszą walkę z każdym bossem wrzucają auto i do przodu, wyznaczając od razu sposób bicia reszcie xD
Mesmenir, Nesu, Malboro, Lilith, Behemot do wyboru do koloru pierwsza walka z buta auto xD

Odpowiedź z cytatem
)
. A jakbyś pomyślał to możesz zajrzeć w mój profil i datę ubicia 1 Nesu, który jest dopiero po zmianach. Nie jestem wami aby wykorzystać błąd na swoją korzyść, po czym zgłosić go aby inni nie mieli z niego korzyści. Więc nie porównuj mnie do was i waszego poziomu, dzięki
.

oop: w stanie zrobić - z każdym innym statusem mamy wachlarz możliwości (oprócz klątwy, szczególnie magowie) a przypadku paraliżu raptem 3 kamienie i 3 runy. Jedyny build na takie mobki to w ciul ataku (hiter/hiter+lucker) żeby je oneshotowac albo doubleshotować.