moim zdaniem czy to z winy kupującego czy nie, to do kradzieży doszło![]()
moim zdaniem czy to z winy kupującego czy nie, to do kradzieży doszło![]()
wcześniej pytałem innych graczy którzy kupili od niego mf o wiarygodność tego Okocik. Odpowiedzieli że sprzedał im Mf a oni mu powiedzieli że więcej za nie nie dostanie niż 400k. Przyznaje się do mojej głupoty, nie powinienem mu zaufać )-; Niestety zaufałem ale niepodważalne jest to że mnie oszukał a po to ten Post Chyba jest żeby wypisywać oszustów. mówicie że to moja wina że mnie okradł. Wiem że to moja wina ale po to na tej stronie piszemy złodziei żeby ustrzec innych graczy przed ich oszustwami.
Pewnie. Nie dodawajcie go do swojej listy oszustów bo przecież to moja wina a on nie jest niczemu winny.
Ostatnio edytowane przez VaanDee ; 27-08-2012 o 16:03
... ktoś to kwestionuje?ale po to na tej stronie piszemy złodziei żeby ustrzec innych graczy przed ich oszustwami.
Screeny są, fajnie, ale teraz trzeba je zweryfikować.
Zastosowałeś się już do wytycznych w tym temacie?
Zapewne uda się to potwierdzić, ale rzeczy nie odzyskasz.
Hasło u "kolegi" musiało zostać zapisane w przeglądarce, pytanie, czy myślałeś wtedy gdy to robiłeś.
Operacja sama się nie wykona trzeba potwierdzić lub odrzucić. Inna opcja jest taka, że "kolega" ma
fotograficzną pamięć lub jak Ty zasugerowałeś podejrzał gdy wpisywałeś - pytanie jak silne / złożone
było hasło by móc to zapamiętać podczas wpisywania. Tak czy inaczej masz nauczkę:
- lepiej dobieraj kolegów
- loguj się wyłącznie ze swojego komputera
- myśl, postępuj świadomie podczas korzystania z internetu
// edit
Przypadki graczy: Rebeq i filipo pl, potwierdzone.
Ostatnio edytowane przez VaanDee ; 27-08-2012 o 17:43
https://scr.hu/9dx/ykulk
Nie wiem czy to podlega pod oszustwo, ale szantaż i wyłudzanie na pewno..
Ostatnio edytowane przez BladeX ; 03-09-2012 o 17:49
Szantaż? Nie groziłem ci w żaden sposób.
Ps: Nie płacz jak dziecko
Ostatnio edytowane przez Pirrat ; 03-09-2012 o 17:52
To nie jest oszukiwanie , tylko zwyczajne dogadywanie się.
Z wieloma graczami sam się w ten sposób ugadałem.
"Nie walczę już z nikim,
Nie walczę już o nic."
Lista KAR:
Zastraszanie, szantaż, próby przekupienia (GM'a lub innego gracza). 30 dni
Doskonale podchodz pod próbe przekupienia, zapłać a coś zrobie...
Ten paragraf był bardzo rzadko stosowany, nie było ku temu okazji w MFO2.Zastraszanie, szantaż, próby przekupienia (GM'a lub innego gracza).
Owszem zdarzały się szantaże i zastraszanie (głównie GM'a), ale próby przekupstwa to nie bardzo,
a tym bardziej innego gracza. Wspominam o tym dlatego, że osobiście nie wiem po co ten paragraf
jest tak skonstruowany, możliwe że zastosowano zasadę "lepiej mieć i nie potrzebować, niż potrzebować
i nie mieć".
W tej sytuacji nie jest to działanie na Twoją niekorzyść, ilekroć na złość robiłem handlarzomDoskonale podchodz pod próbe przekupienia, zapłać a coś zrobie*...
nie godząc się na ich warunki (daj w łapę to odpuszczę), licytowałem aukcje to zawsze wychodziłem
na tym gorzej niż bym zapłacił.
* zapłać albo będę Cie prześladował
* zapłać albo naopowiadam kłamstw o Tobie
* zapłać albo ukradnę / usunę Ci konto
* całą rzesza innych podobnych
Reasumując ten paragraf można stosować, ale w sytuacjach znacznie poważniejszych niż wspomniana.
Ja bym bana za to nie dał.
Nie mogę edytować postu...
Rób screena całego czatu lub okna gry a nie tylko wycinek wypowiedzi
////
spoczko
![]()
Ostatnio edytowane przez Potencjalny Nabywca ; 15-09-2012 o 22:35 Powód: reupload
Gracz kubaxdx oszukał mnie. Poprosiłem go, aby przerzucił 60k między postaciami, a on zabrał tą forsę. Zaczął mnie szantażować, że muszę dać mu wiele przedmiotów, by dostać z powrotem, gdy się nie zgodziłem, on się wylogował, zrobił bym screena, ale komp mi się zawiesił w złym momencie i zniknęły dowody z mfo3...
Mi możnaJa jestem wiernym murzynem , Antek potwierdzi