Strona 40 z 136 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 586 do 600 z 2038

Temat: Uwaga na oszustów!

Potencjalny Nabywca
    Konto usunięte
    Cytat Napisał BladeX Zobacz post
    Na targu za pomoca aukcji. Proste...
    A ze nie sprzedalem za MF to skad moglem wiedziec/ nadal nie wiem czy nie mozna zakonczyc przed czasem..
    Zaczynam tu grac a wy macie problemy..
    Aukcja jak kazda inna wiec te zasady powinny byc takie same.

Widzę, że argumenty na temat anulowania aukcji MF na targu do Ciebie nie docierają.. Pogrążasz się coraz bardziej.

BladeX
    Konto usunięte
    Pytanie, gdzie masz napisane ze nie mozna anulowac aukcji z MF? Nigdy nie sprzedawalem to skad moge wiedziec jako nowy gracz?
    Mysl, prosta... aukcja jak aukcja, ktora mozna zakonczyc przed czasem.

To teraz pokaz mi, gdzie masz napisane ze jest zakaz handlu MFami. I zasady aukcji odnosnie MF..
    Ostatnio edytowane przez BladeX ; 24-08-2012 o 00:09

Nikon
    Konto usunięte
    Ta ktorej nikt nie lubil poza squadronem. W koncu zrezygnowala, przypominam, ze to Ty chcialas mnie oszukac z nagroda i niby zmienilas nagrody w momencie ogloszenia wynikow.
    Najlepiej kogoś obrażać niż toczyć rozmowę na jakimś poziomie... idź lepiej do piaskownicy.
    Nie zmieniałam nagród.

No tak.. najprosciej czepic sie literowki, bo w my mafia sa MM a tam mam duzo wiekszy poziom., zamiast odpowiedziec na pytanie skad moge wiedziec ze nie mozna anulowac wczesniej aukcji z MF?! Skoro nigdy nie dalem MF na aukcje?
    Cytat z aktualności:
    Wprowadzono możliwość sprzedaży punktów MF w formie aukcji na targu.

Sprzedaż odbywa się bez prowizji po stronie punktów MF, ze standardowymi prowizjami w złocie.

Nałożone są pewne ograniczenia:
    - można sprzedać tylko tyle punktów MF ile się zakupiło poprzez doładowania
    - nie można wystawiać ofert "kup teraz"
    - aukcje trwają minimalnie 12 godzin i nie można ich zakończyć przed czasem (jeśli złożono już oferty kupna)

BladeX
    Konto usunięte
    OK, dziekuje nie mam pytan. Nie czytalem tego no i? Nie wiedzialem, ze nie można. Dostane kare ze nie czytalem aktualnosci? Bo ja nie widze nic zlego w tym co zrobilem.

A gdzie jest napisane, ze nie mozna sprzedac skryptu ulozonego przez siebie?

§11
    Szczegółowy wykaz niedozwolonych czynności i zachowań wraz z przewidzianymi karami dostępny jest TUTAJ. Wykaz ten jest integralną częścią regulaminu. W wykazie zostały umieszczone jedynie najpopularniejsze przewinienia. Każde inne zachowania gracza, które są niezgodne z regulaminem, netykietą bądź zasadami współżycia społecznego również podlegają karom, których wysokość przyznaje Game Master lub Administrator według uznania.

Link TUTAJ nie działa.
    https://mfo2.pl/kodeks.php
    Rejestrujac sie zapoznalem sie z regulaminem i nie wykonałem zadnego wykroczenia.

" Administracja nie ponosi odpowiedzialności za utratę punktów MF spowodowaną udostępnieniem danych dotyczących płatności (treści SMS, numerów telefonów, kodów autoryzacyjnych) osobom trzecim. " Nigdzie nie jest napisane, ze jest to karalne
    Ostatnio edytowane przez VaanDee ; 24-08-2012 o 01:17

Dzięki postronnym wypowiedzią dowiedziałem się więcej niż oczekiwałem.
    Nie ma sensu się powtarzać bo jak widać słowa ulatują w próżnie ...

Na chwilę obecną uważam tą sprawę za zamkniętą, ale z chęcią do niej powrócę,
    jak tylko będzie ku temu okazja i sposobność.

Wspomnę tylko o jednym, nie respektuje zasady " najlepszą obrona jest atak",
    w podobnych sytuacjach, a tutaj już dwukrotnie to się zdarzyło.

Użytkownik
    OK, dziekuje nie mam pytan. Nie czytalem tego no i? Nie wiedzialem, ze nie można. Dostane kare ze nie czytalem aktualnosci? Bo ja nie widze nic zlego w tym co zrobilem.

A gdzie jest napisane, ze nie mozna sprzedac skryptu ulozonego przez siebie?

§11
    Szczegółowy wykaz niedozwolonych czynności i zachowań wraz z przewidzianymi karami dostępny jest TUTAJ. Wykaz ten jest integralną częścią regulaminu. W wykazie zostały umieszczone jedynie najpopularniejsze przewinienia. Każde inne zachowania gracza, które są niezgodne z regulaminem, netykietą bądź zasadami współżycia społecznego również podlegają karom, których wysokość przyznaje Game Master lub Administrator według uznania.

Link TUTAJ nie działa.
    https://mfo2.pl/kodeks.php
    Rejestrujac sie zapoznalem sie z regulaminem i nie wykonałem zadnego wykroczenia.

" Administracja nie ponosi odpowiedzialności za utratę punktów MF spowodowaną udostępnieniem danych dotyczących płatności (treści SMS, numerów telefonów, kodów autoryzacyjnych) osobom trzecim. " Nigdzie nie jest napisane, ze jest to karalne
    Przecież to jest Regulamin MFO2, a w MFO3 obowiązuje Regulamin MFO3.
    Jeśli chodzi o MFO3 to:
    Wykupienie punktów MF jest całkowicie dobrowolne i nie jest konieczne do prowadzenia i ukończenia gry. Punkty MF można doładowywać jedynie na swoje konto w grze. Usługodawca nie ponosi odpowiedzialności za utratę punktów MF spowodowaną udostępnieniem danych dotyczących płatności (treści SMS, numerów telefonów, kodów autoryzacyjnych) osobom trzecim. Usługodawca nie ponosi odpowiedzialności za utratę punktów MF spowodowaną błędami popełnionymi przez użytkowników podczas dokonywania transakcji zakupu punktów MF (błędnie wpisana treść SMS, niewłaściwy numer pod jaki został wysłany SMS itp).
    https://s3.mfo3.pl/start/kodeks.htm

Tłumaczenie się "nie wiedziałem" nie zwalnia z przestrzegania Regulaminu.

Użytkownik
    Pożyczyłem mu karmazynowy młot i pierścień rybaka+1 zapewniał mnie ze napewno odda.
    Teraz jak do niego pisze nie odpisuje.

Oto nasz rozmowa niestety nie od początku:

10:22
    xXnerporxX
    Oddam napewno
    Bazyl sk
    daj cos o równej wartości
    xXnerporxX
    Ale ja oddam napewno
    Bazyl sk
    raz mnie tak okradli
    10:23
    Bazyl sk
    a kiedy oddasz
    xXnerporxX
    dzisiaj
    Bazyl sk
    hmmm
    10:24
    xXnerporxX
    ?
    10:24
    Bazyl sk
    ok ale oddaj do 14
    10:25
    xXnerporxX
    ok
    10:26
    xXnerporxX
    Obym herszta Dedł
    Bazyl sk
    racja
    Bazyl sk
    powo
    10:27
    Bazyl sk
    daj mu jak będzie miał ok 1500-1100 trujący atak
    Bazyl sk
    to jak da przeczekanie to dednie
    xXnerporxX
    spk
    xXnerporxX
    jakie zdolności daci
    10:28
    xXnerporxX
    powiedz
    10:28
    Bazyl sk
    czekaj
    10:29
    xXnerporxX
    szybko bo zaraz kończe i będę o 12:00
    Bazyl sk
    leczenie 1 i 2 ,przeczekanie,trujacy atak ,bryza, i coś
    xXnerporxX
    a norme
    Bazyl sk
    mozesz dać
    Bazyl sk
    ja nie miałem
    xXnerporxX
    ok bije

Nikon
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Bazyl sk Zobacz post
    Pożyczyłem mu karmazynowy młot i pierścień rybaka+1 zapewniał mnie ze napewno odda.
    Teraz jak do niego pisze nie odpisuje.
    Tylko screeny mają tutaj jakąś wartość. Bez tego twój post jest zwykłym spamem. Poza tym mogłeś mu nie pożyczać - za głupotę się cierpi.

Potencjalny Nabywca
    Konto usunięte
    Nie od początku i nie do końca.

Nieznajomym się nie pożycza.
    Były już takie przypadki i jak widać będą nadal.

Zawczasu, profilaktycznie, na wszelki wypadek, a nuż się przyda, warto dokumentować takie rozmowy
    (czat, prywatna wiadomość) oraz okno handlu podczas przekazywania, screenem, by móc później być wiarygodnym.

Na początku "zapisu" jaki został przez Ciebie zaprezentowany wykonałeś dobry ruch, szkoda że się go nie trzymałeś do końca.
    Gdy się już pożycza to otrzymanie czegoś pod zastaw (równie wartościowego) jest pewną gwarancją. Jeśli druga strona się
    nie zgadza lub za wszelka cenę stara się pożyczyć i zasypuje obietnicami że odda lub w inny sposób się wymiguje od tego sposobu
    to już samo to powinno dać do myślenia.

Cytat Napisał Czarnulka Zobacz post
    Tylko screeny mają tutaj jakąś wartość. Bez tego twój post jest zwykłym spamem. Poza tym mogłeś mu nie pożyczać - za głupotę się cierpi.
    - może jednak uda się coś na podstawie tego kopiowanego zapisu uzyskać, zajmę się tym i zobaczymy.
    Ostatnio edytowane przez VaanDee ; 24-08-2012 o 15:54

- może jednak uda się coś na podstawie tego kopiowanego zapisu uzyskać, zajmę się tym i zobaczymy.
    - sytuacja potwierdzona, pożyczka przedmiotów miała miejsce, doszło do przywłaszczenia przekazanych przedmiotów.

Użytkownik

Okocik Mocne

Uwaga na Gracza Okocik Mocne
    Ten gracz oszukał mnie na 500k.
    Powiedział że dam mu pieniądze a on da mi kod doładowania 60Mf
    Dałem mu 500k i gem więc mi podał pół kodu powiedział że drugie pół dostane jak mu dam drugie 500k Nazwa:  v.jpg
Wyświetleń: 1591
Rozmiar:  100.3 KB
    Nazwa:  uj.jpg
Wyświetleń: 1624
Rozmiar:  100.6 KB
    Ostatnio edytowane przez indyferent ; 27-08-2012 o 13:12

Nikon
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Rebeq Zobacz post
    Uwaga na Gracza Okocik Mocne
    Ten gracz oszukał mnie na 500k.
    Powiedział że dam mu pieniądze a on da mi kod doładowania 60Mf
    Dałem mu 500k i gem więc mi podał pół kodu powiedział że drugie pół dostane jak mu dam drugie 500k Nazwa:  v.jpg
Wyświetleń: 1591
Rozmiar:  100.3 KB
    To twoja wina. Złamałeś regulamin. Za głupotę się płaci.

WeeQ
    Konto usunięte
    Czarnulka ma rację, to tylko i wyłącznie twoja wina.

W głowie się nie mieści, jak można być tak naiwnym!
    "Dam Ci połowę kodu" - bez komentarza

Sama oferta już budzi wątpliwości, kto sprzedaje MF'y tak tanio?
    Dałeś się nabrać na "wyjątkową okazje", nie zachowałeś zdrowego rozsądku,
    niestety większość graczy musi się na czymś przejechać by to zrozumieć.

Przynajmniej screeny zrobiłeś.

Uprawnienia