Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 16 do 30 z 62

Temat: Nowa aktualizacja bez sensu ?

Użytkownik
    często administracja funduje nagrody do konkursów, turniejów, lig pvp itp. z myslą o graczach ;]
    jest to dla nich strata ;] podobnie jak handel mf, gdyby go nie było więcej osób by kupiło MFy
    nie przesadzaj że większość jest robione z myśla żeby wyczyścić nam portfele

Administrator Avatar Krycha
    Nie powiedziałem, że Admini niczego nie robią, bo chyba nikt w to nie wątpi, że ciężko pracują. Owszem - ja też widzę w tym plusy - więcej graczy to większa możliwość sprzedania czegoś na targu, walki z kimś, większa ilość żółwi do bicia - bardzo dobrze, lecz nie można zapominać o głównym powodzie stworzenia tego rankingu.

nie przesadzaj że większość jest robione z myśla żeby wyczyścić nam portfele
    Mita, czytaj uważnie. Nigdzie nie napisałem, że Admini ciągle próbują nam "wyczyścić portfele". Napisałem tak tylko o tym jednym, konkretnym przypadku, kiedy nie można ukryć - robią to. Mimo wszystko nie twierdzę, że wyzyskują nas, czy naciągają.
    Bididididid!

Administrator
    Cytat Napisał Bidi Zobacz post
    No głupio byłoby, gdybyście robili wszystko pod zarobek, wcale tak się nie dzieję i nie miałem tego na myśli. Po prostu akurat ta konkretna aktualizacja jest skierowana głównie z myślą o Waszych portfelach - graczy i tak jest bardzo wielu, a mimo wszystko moim zdaniem stworzenie nowej reklamy, wrzucenie ją na często odwiedzane polskie stronki przynosiło dobry efekt - zaloze sie, ze nawet jezeli wielu graczy rezygnowalo z gry bardzo wczesnie, to i tak nadal zostawaloby ich wiecej, niz teraz tych, ktorzy zostana "bo ktos im pomogl". Stad moja wzmiana o tej zaslonie dymnej.
    Nie problem wydać kilka tysięcy na reklamę i nie uzyskać nawet zwrotu jej kosztów. Określona liczba graczy musi zostać, aby to się w ogóle opłacało, tak więc przed "nadaniem" większej reklamy tego typu optymalizacje są bardzo ważne - nikt nie lubi wyrzucać pieniędzy w przysłowiowe błoto.

Cytat Napisał Bidi Zobacz post
    Powtórzę się - wcale nie uważam Waszej polityki za zła czy gorszaca, po prostu wyrazilem swoje zdanie w tej jednej, konkretnej kwestii. Mam nadzieje, ze bedziemy ogladac takie aktualizacje coraz rzadziej, bo nam na reke nie sa ^^.
    Nie bardzo rozumiem co tu jest "nie na rękę" dla kogokolwiek, no ale niech tam będzie - administracja to zło

Administrator Avatar Krycha
    Nie problem wydać kilka tysięcy na reklamę i nie uzyskać nawet zwrotu jej kosztów. Określona liczba graczy musi zostać, aby to się w ogóle opłacało, tak więc przed "nadaniem" większej reklamy tego typu optymalizacje są bardzo ważne - nikt nie lubi wyrzucać pieniędzy w przysłowiowe błoto.
    Nie zwróciło Wam się kiedyś? Oo
    Nie bardzo rozumiem co tu jest "nie na rękę" dla kogokolwiek, no ale niech tam będzie - administracja to zło
    Źle się wysłowiłem - bardziej na rękę są Wam, niż nam.
    Bididididid!

Użytkownik
    Nie wierze że MFO nie zarabia wiem że koszta utrzymania MFO i ulepszania są duże sam wykupiłem zlecenie produkcji portalu do autobusów i wiem ile trwała jego budowa na istniejącej już angielskiej bazie . Ale graczy jest dużo i tak samo dużo sięga do telefonów rodziców... MF ciągle się nabijają

Cytat Napisał AioN Zobacz post
    Nie wierze że MFO nie zarabia wiem że koszta utrzymania MFO i ulepszania są duże sam wykupiłem zlecenie produkcji portalu do autobusów i wiem ile trwała jego budowa na istniejącej już angielskiej bazie . Ale graczy jest dużo i tak samo dużo sięga do telefonów rodziców... MF ciągle się nabijają
    Tutaj raczej nie chodzi o same zarobki, a o utrzymanie nowych graczy, dzięki temu możliwe będzie wypuszczenie reklamy w taki sposób, że się zwróci, bez tego nieopłacalne jest reklamowanie. Natomiast więcej nowych graczy jest ogromną zachętą do dalszej pracy (może nawet na równi z zarobkami).

Administrator
    Źle się wysłowiłem - bardziej na rękę są Wam, niż nam.
    Nam mogą pomóc, graczom nie zaszkodzą, a dla niektórych z nich to też jakieś zajęcie - naprawdę bardzo słaby powód do "narzekań". Były niejednokrotnie lepsze

Użytkownik
    Propozycja zróbcie jak jest link do refa tak i REFA Z GRAFIKA aby można wstawiać na fora efekt natychmiastowy
    Ostatnio edytowane przez Talvisota ; 27-03-2012 o 01:09

Użytkownik

Nie wiem skąd wasze oburzenie. To całkiem sprytny sposób na zatrzymanie na dłużej nowo pozyskanych graczy. A przecież pozyskiwanie nowych graczy kosztuje (reklama, punkty MF z programu partnerskiego). To chyba normalne, że inwestując pieniądze, chce się zarobić na tym jak najlepiej.

Doktor Lewatywa
    Konto usunięte
    Ale marudy. To chyba od tego długotrwałego braku upka
    Pomysł moim zdaniem przydatny. Nawet przekupywanie nowych graczy może sprawić, że zostaną, więc nie widzę problemu z "nieuczciwością"

benerit
    Konto usunięte
    Jedynym osobom, którym zaszkodzi ten pomysł są naciągacze.
    Wiadomo nowy gracz = możliwość zarobienia na nim. Teraz już nie będzie tak łatwo gdyż inni zadbają o ich odpowiednią edukację

Użytkownik Avatar Qwiker
    Wydaje mi się, że tu można prosto oszukiwać :/
    1) Osoba robi nowe konto, daje sobie "pomógł". Kasuje je i powtarza całą operację.
    2) Mogę iść do Dili i pisać "dam 5 000g za pomógł"

Wiec "pomógł" - tak
    ranking - nie

Święty Mikołaj
    Konto usunięte
    Pomoc powinna wynikać z wrodzonej dobroci. Ponad to pomagając graczowi teraz na niskim lv być może zyskamy sprzymierzeńca z kilka tygodni.

benerit
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Qwiker Zobacz post
    Wydaje mi się, że tu można prosto oszukiwać :/
    1) Osoba robi nowe konto, daje sobie "pomógł". Kasuje je i powtarza całą operację.
    2) Mogę iść do Dili i pisać "dam 5 000g za pomógł"

Wiec "pomógł" - tak
    ranking - nie
    To można obejść robiąc odejmowanie rankingu za osoby które się skasują / zostaną usunięte / staną się nieaktywne

Uprawnienia