Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 26

Temat: Bójki a wzywania pomocy.

Użytkownik Avatar Vologart

Bójki a wzywania pomocy.

A więc chodzi o to, że nawet jeśli w bójce szanse są wyrównane (np. 25 vs 26 lvl) to zaatakowany zawsze wzywa pomoc i od razu tłumek ludzi a ty tracisz bo nikt ci nie pomógł. Więc proponuje by zrobić tak jak w mf2, tylko zamiast samego włączenia walki ograniczenie dotyczyło poszukiwania pomocy. W walce 26 lvl vs 25 lvl żadna strona nie może wezwać pomocy i git. Dla tych co nie więdzą, to ograniczenie polega na tym, że różnica poziomów maksymalna między graczami to liczba dziesiątek w lvlu atakującego. Ja np. atakuje gościa moim 26 lvlem, a on 24, więc według tego walczymy jeden na jeden o rank. Dzisiaj miałem właśnie tak jak opisałem, po chwili jakiś 28 lvl wbije i relog na mojego Vologarta i dedam nooba. Więc można sobie oszczędzić tracenia itemów z powodu prośby o pomoc.

Doktor Lewatywa
    Konto usunięte
    Szkoda, że nic nie rozumiem. Jeśli nie chcesz by wzywali sos to walcz na arenie, atakuj ludzi w swoim przedziale rankingowym i będzie dobrze. Co do straty itemków: atakujesz - ryzykujesz

Użytkownik Avatar RoLL
    Ciężko coś z tego zrozumieć , ale jeżeli chodzi o bójki i wzywanie pomocy to nie atakuj niższych i w przypadku wyższych lub równych tylko osoby w twoim przedziale pvp czyli jak np . Masz 80 to przeciwnik musi mieć od 51-160 (osoby które mają 50 ranq zawsze mogą wzywać pomoc , bez względu na to czy to wyższy lvl czy nie ).

Wiem wymieszane. Chodzi o to że równa walka tamten sos i przepada złoto.

Doktor Lewatywa
    Konto usunięte
    Jak widać walka nie była równa.

Nie powiesz chyba, że 24 z 26 to są równe walki...

A jakie nowe itemy? 42 v 40 też jest równa. W mf2 była równa.

CrawIer
    Konto usunięte
    Leczenie, pozdro

Administrator Avatar Krycha
    Akurat na levelach 40+ to nie ma sensu. Nie moge nikogo zaatakowac, bo wzywaja pomoc, a tak naprawdę eq/zaklęć/zdolności nie ma żadnych nowych - dochodzi jedynie zbroja mnicha, ale to tez jakas rekompensata za wbijanie.... ><.

I o to chodzi. Jak zaatakujesz 40 lvlem 40 to on wzywa pomoc i ded.

Doktor Lewatywa
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Vologart Zobacz post
    I o to chodzi. Jak zaatakujesz 40 lvlem 40 to on wzywa pomoc i ded.
    To atakuj tych co są w przedziale rankingowym, a nie ogórów, którzy mają 50 ranqa. Słyszałeś o bójkach bez sos?

CrawerIer:
    Mówi to 1 lvl który gra kilka dni...

Antybristler:
    Ale rankera zaatakuje takiego to ded. A jak zaatakuje równy lvl z rankiem jak ja to mam zasne

Doktor Lewatywa
    Konto usunięte
    CrawerIer:
    Mówi to 1 lvl który gra kilka dni...
    Widać, żeś niewtajemniczony

Ale rankera zaatakuje takiego to ded. A jak zaatakuje równy lvl z rankiem jak ja to mam zasne
    No jeśli chcesz ranqa to atakuj kogoś na poziomie, a nie słabych graczy.

Demoniczna Dusza
    Konto usunięte
    To nie atakuj, proste. Co do tych Twoich pomysłów, żeby nie było wzywania pomocy przy 26 kontra 24 lvl, jednak jest jakaś różnica. Zawsze chociaż jakiś jeden przedmiot lepszy wchodzi, a zawsze to 20 punktów różnicy.

Taaa. Ale od jakiegoś poziomu można dodać jak w mf2. Liczba 10 jest maksymalną różnicą lvli między atakującym i broniącym się. To było dobre zastosowanie i najlepsze jakie kiedykolwiek widziałem.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia