Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 28

Temat: Może odrobinkę hazardu ?

Zawstydzony Może odrobinkę hazardu ?

Witam. Chce przedstawić mój pomysł dotyczący I Turnieju MFO. Niektórzy nie chcą walczyć , bo mają za mały lvl , bo nie mają eq itp itd. Mimo to i tak mogą wziąć jakiś udział w turnieju. Chodzi mi o zakłady , a raczej losy. Plan jest taki:

1. Każdy los kosztuje 50k
    2.Możesz kupić dowolną ilość losów.
    3.Kiedy kupujesz los , podajesz nick gracza , który wg Ciebie wygra turniej.
    4.Jeśli trafimy gracza , który zajął pierwsze miejsce , otrzymamy 70% golda z zebranej przeze mnie puli ( chodzi mi o golda z losów.)
    5.Jeśli trafimy gracza , który zajął drugie miejsce , otrzymamy 20% golda z zebranej przeze mnie puli.
    6.Jeśli trafimy gracza , który zajął trzecie miejsce, otrzymamy 5% golda z zebranej przeze mnie puli.
    7.5% pozostałego golda idzie na podatek , który będę płacił wypłacając wygraną.

Co o tym myślicie ? Jeśli pomysł się spodoba , napisze to z regulaminem w innym dziale.

benerit
    Konto usunięte
    Pomysł fajny. Rozumiem, że jeśli kilku graczy trafi tego samego zwycięzcę to pula jest dzielona pomiędzy nich.

Czy obstawiamy każde z miejsc czy tylko jeden nick i w zależności które miejsce zajmie tyle złota dostajemy?

Felix
    Konto usunięte
    Świetny pomysł. Popieram. Najrozsądniej by było obstawiać chyba nick, a za uściślenie miejsca ,które zajmie możnaby przewidzieć jakiś bonus, ale taki "los" kosztowałby też więcej. Większe ryzyko ,większa wygrana/strata.

Shunsui
    Konto usunięte
    Pomysł fajny jestem na tak,lubie takie urozmaicenia a i Arena Walk zyskałaby trochę ludzi.

Użytkownik
    prócz tego możnaby obstawiać pojedyńcze walki ;]
    oczywiście po stosownych kursach

Salcia
    Konto usunięte
    Czyżby kolega zaczerpnął z tego tematu stworzonego wczoraj?
    https://forum.mfo3.pl/showthread.php...-bukmacherskie

Użytkownik
    możliwe że nawet z kilku innych, sam 2 tematy robiłem o zakładach aby były jako część systemu gry, ale chyba za trudno to wlożyć w gre tak żeby dobrze działało i postanjowili skupić się na innych rzeczach ;]
    prócz moich tematów o zakładach też z 1-2 były ;]

Shunsui
    Konto usunięte
    Z tamtego tematu on nie zaczerpnał bo już wczoraj mi o tym pisał i pisał też do benerita.

Salcia
    Konto usunięte
    Pan Adwokat?
    Wprowadzajcie więcej durnych według mnie pomysłów.
    Festyn.

Cytat Napisał benerit Zobacz post
    Pomysł fajny. Rozumiem, że jeśli kilku graczy trafi tego samego zwycięzcę to pula jest dzielona pomiędzy nich.
    Dokładnie , dlatego za pierwsze miejsce jest 70 %
    Czy obstawiamy każde z miejsc czy tylko jeden nick i w zależności które miejsce zajmie tyle złota dostajemy?
    Obstawiamy , tylko nick gracza , bo dużo osób mogłoby ni trafić , nawet trzeciego miejsca i co bym miał z tymi 5% zrobić ? Dla siebie? Wtedy to już by mnie od złodziei zwyzywali , a po drugie mieli by trochę racji ;p

Czyżby kolega zaczerpnął z tego tematu stworzonego wczoraj?
    https://forum.mfo3.pl/showt...-bukmacherskie
    Nie , obmyślałem to już od kilku dni , niestety nie mam jak Ci tego udowodnić(po za ElChadem) , szanowna pani więc nie będę na ten temat dalej z Tobą rozmawiał.

I teraz , krótkie pytanie i krótka odpowiedź , kupilibyście takie losy ? Jak 4 lub więcej graczy będzie chciało kupić to to zorganizuje.

Shunsui
    Konto usunięte
    Ja bym kupił

Doktor Lewatywa
    Konto usunięte
    Ja bym kupił.

Użytkownik Avatar Jaskier
    Obstawianie mnie ostatnio wciagnelo, wiec moze i na tak...

Co w przypadku, gdy wszyscy gracze postawia na tego samego gracza i on wygra?

Jeśli , hipotetycznie, 10 osób( wszyscy gracze biorący udział w losowaniu) postawiłoby na gracza A a , ten gracz zająłby drugie miejsce , wtedy cala pula 95% jest dzielona na 10 osób.

Pomysł super ;D

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia