Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: [Do weryfikacji][QUEST] Trzy siostry

Użytkownik

[Do weryfikacji][QUEST] Trzy siostry

Quest: Trzy siostry

Obowiązkowy: Nie

Poziom: 95

Mapy:

Opis:
    1. Quest możemy rozpocząć poprzez interakcję z dowolną z sióstr. Dowiadujemy się od danej siostry, że wszysckie trzy się ze sobą poważnie pokłóciły i rozbiegły w różnych kierunkach. Ircha znajduje się w Kamienicy Sióstr [7:12]; Fuksja ukrywa się w Borku Nasiennym [4:24]; Z kolei Junona uciekła do Kurthus: Lecznica [9:14].
    2. Kolejnym krokiem jest spotkanie się z pozostałymi siostrami. Lokalizacje opisałem w poprzednim punkcie.
    3. Następnie wracamy do pierwszej siostry, u której rozpoczęliśmy questa. Okazuje się, że to magia jest sprawcą zamieszania, a powodem tej sytuacji jest prawdopodobnie Czarnoksiężnik z okolic Kurthus.
    4. Następnie musimy się skonfrontować z Czarnoksiężnikiem. W tym celu udajemy się do Gabinetu Czarnoksiężnika. (Aby tam dotrzeć, musimy mieć pewien postęp w queście Zemsty Słodki Smak)
    5. Podczas pierwszej rozmowy z Czarnoksiężnikiem, na polu [8:7] w jego Gabinecie, poruszamy temat questu Zemsty Słodki Smak i po zakończeniu dialogu Czarnoksiężnik wychodzi. Potrzebujemy opuścić jego posiadłość na ok. 1h i wrócić ponownie do gabinetu.
    6. Po powrocie i rozpoczęciu rozmowy z Czarnoksiężnikiem czeka nas długa opcja dialogowa. Ponieżej spisane są opcje które musimy klikać aby zrobić progres w queście:
      1. Spytaj się o siostry i o to co się działo na balu.
      2. Więc co im zrobiłeś? Bo, że "coś", to wiem na pewno.
      3. Czemu zakładasz, że komuś mogło się nie podobać?
      4. Skoro tak myślisz o mieszkańcach, to po co ich zapraszałeś?
      5. Jaki był cel tego spotkania?
      6. Nie jestem przekonany. Z informacji, które mam, wynika, że stosowałeś wobec uczestników balu nikczemne praktyki magiczne.
      W efekcie po całym dialogu dowiadujemy się, że "W laboratorium jest talizman, w którym zaklęty jest Zły Urok. Trzeba go zniszczyć, bronią lub zaklęciem. To wszystko."
    7. Aby odczynić Zły Urok udajemy się do Warsztatu Czarnoksiężnika i tam na polu [15:15] znajduje się, wcześniej wspomniany talizman ze Złym Urokiem.
    8. Po dotknięciu talizmanu on wybucha, a nas przenosi do Domeny Czarnoksiężnika, przed Portal.
    9. Aby zakończyć quest, wracamy do Kamienicy Sióstr i na polu [7:12] rozmawiamy z pierwszą siostrą, u której inicowaliśmy questa. Ona nam dziękuje za pomoc, potwierdza, że siostry znów żyją w zgodzie i otrzymujemy nagrodę.

Nagrody:
    Gwarantowane Nagrody:
    Losowe Nagrody:
    Ostatnio edytowane przez Hidi ; 02-07-2025 o 15:39

Warto wspomnieć, że aby zniszczyć talizman trzeba mieć ponad 400 ataku magicznego. (w przypadku maga). Poniżej nie dało rady go zniszczyć.

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał MiętówkaXD Zobacz post
    Warto wspomnieć, że aby zniszczyć talizman trzeba mieć ponad 400 ataku magicznego. (w przypadku maga). Poniżej nie dało rady go zniszczyć.
    nie trzeba, jak ma się mniej, to trzeba wiele prób. Tak samo jest w przypadku drzwi do domu pod murami scythe.

aa to sorka, mój błąd

Uprawnienia