Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 26

Temat: Rozruch gry

Użytkownik Avatar Cooliak

Rozruch gry

Siema widzę że durne propozycję idą w opór więc zaproponuje coś własnego może co się przyjmie. Proponuje otwarte testy KG/IŚ. Większość czeka na te eventy a jak już wiem jest to już nawet ogarnięte (a przynajmniej kg xd). No to tak se myślę może odpalić testowe eventy bez nagród żeby zobaczyć jak się graczom podoba? Powiedzmy 2/3 razy żeby poprawiać na bieżąco jakieś błędy i może od razu zapobiec czemuś co gracze by znaleźli szybciej od testerów. Ja osobiście uważam że już lepiej tak robić niż trzymać graczy w niepewności jak Rockstar z GTA. Proszę niech ktoś to poważnie weźmie bo tą grę symbolizuje upadek ikara.
    Pozdrawiam Bonus do Dropa 100%

Użytkownik Avatar Clover
    Zgadzam się, imo eventy bez kosztów i bez nagród byłyby najlepszym polem testowym, na którym jednocześnie można by się fajnie pobawić, nie przejmując się wygranymi, czy przegranymi.

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    OK, czy walki miałyby też liczyć się do rankingów czy byłyby traktowane jako sparingowe/towarzyskie?

Użytkownik
    Cytat Napisał GalaxyPL Zobacz post
    OK, czy walki miałyby też liczyć się do rankingów czy byłyby traktowane jako sparingowe/towarzyskie?
    Traktowane byłyby jak zwykłe walki KG/IŚ tylko bez nagród za zwycięstwo

https://forum.mfo3.pl/showthread.php...3lem-G%C3%B3ry

Było, następnym razem użyj opcji "szukaj" zanim zaczniesz pisać kolejne
    durne propozycję

Cytat Napisał Hide Zobacz post
    https://forum.mfo3.pl/showthread.php...3lem-G%C3%B3ry

Było, następnym razem użyj opcji "szukaj" zanim zaczniesz pisać kolejne
    Powstrzymując się od zaczepek powiem tylko że tamten temat znajduje się w dziale Rozmowy i dotyczy intensyfikacji prac nad eventami. Tutaj proponuję raczej połączenie współpracy graczy dla których jest robiony event oraz administracji. Ja uważam że to fajna inicjatywa gdzie gracz ma też jakiś wpływ na grę oprócz samego pisania na forum codziennie.

Użytkownik Avatar damianxp
    Niektórzy mieli problem zawalczyć normalne TvT, jak do wygrania było 20 MF dla jednej osoby, to już widzę jak ktoś za darmo będzie testować te eventy, na które w poprzednim upku nie oszukujmy się chodziło niewiele graczy, zwłaszcza w późniejszej fazie upka.

- - - - - - - - - -

Dla mnie obojętnie kiedy to zostanie otworzone. Większość ludzi i tak na te eventy nie będzie chodzić po miesiącu/dwóch.
    Nadal zapominasz że kłamiesz

Cytat Napisał damianxp Zobacz post
    Niektórzy mieli problem zawalczyć normalne TvT, jak do wygrania było 20 MF dla jednej osoby, to już widzę jak ktoś za darmo będzie testować te eventy, na które w poprzednim upku nie oszukujmy się chodziło niewiele graczy, zwłaszcza w późniejszej fazie upka.

- - - - - - - - - -

Dla mnie obojętnie kiedy to zostanie otworzone. Większość ludzi i tak na te eventy nie będzie chodzić po miesiącu/dwóch.
    Jeśli się nic nie zmieni no to oczywiste że będą te same rezultaty. Mam szczerą nadzieję że cokolwiek się zmieni na korzyść graczy. Na ten moment proponuje to odpalić bo trochę inaczej będzie wyglądać na nowym przedziale i pewnie są chętni tylko po prostu nikomu aż tak bardzo nie chce się pisać z tutejszymi na forum :/

Użytkownik Avatar damianxp
    A ty co byś zmienił w tych eventach, żeby było coś nowego, co zachęci ludzi, którym się znudziło oraz będzie stanowić przystępną formę dla nowych graczy, nie wymagającego ogromnego progu wejścia (w przypadku igrzysk).
    Nadal zapominasz że kłamiesz

Cytat Napisał damianxp Zobacz post
    A ty co byś zmienił w tych eventach, żeby było coś nowego, co zachęci ludzi, którym się znudziło oraz będzie stanowić przystępną formę dla nowych graczy, nie wymagającego ogromnego progu wejścia (w przypadku igrzysk).
    Nagrody?

Cytat Napisał Cooliak Zobacz post
    Powstrzymując się od zaczepek powiem tylko że tamten temat znajduje się w dziale Rozmowy i dotyczy intensyfikacji prac nad eventami. Tutaj proponuję raczej połączenie współpracy graczy dla których jest robiony event oraz administracji. Ja uważam że to fajna inicjatywa gdzie gracz ma też jakiś wpływ na grę oprócz samego pisania na forum codziennie.
    https://forum.mfo3.pl/showthread.php...l=1#post393135

Jeszcze raz polecam Ci spędzić więcej, niż 5 sekund (wyobrażam sobie, jakie to trudne), na skupienie uwagi i przeczytanie wątku, zanim się odezwiesz. Dobrze ci zrobi.
    No chyba, że nadal masz problem z czytaniem więcej, niż jednego zdania złożonego naraz. W takim przypadku rownież rozważałbym przerwę w grze i poczytanie jakiejś literatury.

Ja uważam że to fajna inicjatywa gdzie gracz ma też jakiś wpływ na grę oprócz samego pisania na forum codziennie.
    A jednocześnie plułeś na inicjatywę z turniejem, który może i byłby czymś więcej, ale przecież „hurr durr źle niedobrze”.
    Nie dziwię Ci się, że masz taki problem z dyskusją z „pewnymi osobami” na forum, skoro nie potrafisz widocznie funkcjonować w społeczeństwie. 90% Twoich postów to zaczepki albo nic nie wartościowe komentarze, to zapewne z Tobą też nikt nie chce dyskutować na tym forum.
    Zachęcam do zapoznania się z netykietą. Albo do postarania się bycia przyzwoitym członkiem społeczności. Pozdrawiam cieplutko.

A moja postawa dot. „propozycji” znajduje się w podlinkowanym temacie

Cytat Napisał Hide Zobacz post
    https://forum.mfo3.pl/showthread.php...l=1#post393135

Jeszcze raz polecam Ci spędzić więcej, niż 5 sekund (wyobrażam sobie, jakie to trudne), na skupienie uwagi i przeczytanie wątku, zanim się odezwiesz. Dobrze ci zrobi.
    No chyba, że nadal masz problem z czytaniem więcej, niż jednego zdania złożonego naraz. W takim przypadku rownież rozważałbym przerwę w grze i poczytanie jakiejś literatury.

A jednocześnie plułeś na inicjatywę z turniejem, który może i byłby czymś więcej, ale przecież „hurr durr źle niedobrze”.
    Nie dziwię Ci się, że masz taki problem z dyskusją z „pewnymi osobami” na forum, skoro nie potrafisz widocznie funkcjonować w społeczeństwie. 90% Twoich postów to zaczepki albo nic nie wartościowe komentarze, to zapewne z Tobą też nikt nie chce dyskutować na tym forum.
    Zachęcam do zapoznania się z netykietą. Albo do postarania się bycia przyzwoitym członkiem społeczności. Pozdrawiam cieplutko.

A moja postawa dot. „propozycji” znajduje się w podlinkowanym temacie
    Temat poruszony przez szanownego pana prof. dr hab. n. med. Eresmela dotyczył zupełnie czego innego i nie będę się powtarzać. Jeśli chcesz rozwinąć dyskusję odnośnie turnieju to chętnie ale nie tu. W skrócie uważam że robienie kopiuj wklej regulaminu i lekka zmiana zasad + 20zł najlepsza nagroda to raczej taki kopniak niż coś co powinno być oficjalnym turniejem. W sumie najgorsze jest to że nawet nie wiadomo jak je traktować bo już raidy z arkadii przebijają większość kontentu od administracji.

ano i jak cos pisz chetnie pogadam bo widze ze chetny jestes xd

Ogólnie przydałoby się jakieś powiadomienie* (w rogu ekranu, jak miniboss) o zbliżających się Igrzyskach lub KG. Część graczy pewnie nawet nie wie o tych wydarzeniach, a takim zapominalskim jak ja też się przyda.

*zanim się zesracie - oczywiście z możliwością wyłączenia w ustawieniach.
    Żółwie tańczą jak szalone...

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Antybristler II Zobacz post
    *zanim się zesracie - oczywiście z możliwością wyłączenia w ustawieniach.
    za późno mówisz, gacie pełne

Osobiście widzę problem w tych eventach taki, że różnica między eq +8, a +0 jest gigantyczna. To sprawia, że IŚ jest eventem dla bogaczy, bo zabawa w robienie eq jest droga, natomiast KG jest eventem RNG-fest. Jeśli chcemy dobry event pvp, w którym będą chętni grać nowi gracze, to trzeba albo stworzyć "IŚ jedynie z eq zerówkowym", albo odpalić KG god mode. Tylko te dwie rzeczy miałyby jakikolwiek sens w zachęcaniu nowych graczy do pvp. To mi przypomina, że muszę stworzyć kiedyś temat pod tytułem "pvp oczami nowego gracza/laika".

Użytkownik Avatar Alvi
    Cytat Napisał Clover Zobacz post
    za późno mówisz, gacie pełne

Osobiście widzę problem w tych eventach taki, że różnica między eq +8, a +0 jest gigantyczna. To sprawia, że IŚ jest eventem dla bogaczy, bo zabawa w robienie eq jest droga, natomiast KG jest eventem RNG-fest. Jeśli chcemy dobry event pvp, w którym będą chętni grać nowi gracze, to trzeba albo stworzyć "IŚ jedynie z eq zerówkowym", albo odpalić KG god mode. Tylko te dwie rzeczy miałyby jakikolwiek sens w zachęcaniu nowych graczy do pvp. To mi przypomina, że muszę stworzyć kiedyś temat pod tytułem "pvp oczami nowego gracza/laika".
    kazdy srednio ogarniety gracz ma juz dawno eq przynajmniej +6, a roznica miedzy +6 a +8 nie jest az tak gigantyczna, jesli grasz w te gre regularnie i masz eq +0 to po prostu jestes kretynem bo w pol roku od wyjscia miasta bijac orangtutany i kupujac eq z aukcji za gold zdobyty z tego juz dawno bys mial przynajmniej te 5 itemow +6
    problemem sa ciagle wymowki typu "aaa nie mam kolegow" "aa nie mam eq +6 a gram w ta gre codziennie" "aa wole zbic amaterasu i udawac ze rywalizuje"
    no i oczywistym problemem dla tych ogarnietych graczy sa zenujacen nagrody z tych eventow w postaci 10zl
    personalnie dla ciebie moge zrobic temat pod tytulem "jak dziala ekonomia gry mfo3 oczami osoby bez orzeczenia o niepelnosprawnosci"
    Przepraszam że zakłócam Pana spokój ale od trzech tygodni ciągle mi dokuczają te same osoby takie jak:
    Eresmel,Elrond Undómiel, Dark, Azekami, Harrious, Fusia
    Czuję się prześladowany i gra mi się bardzo nieprzyjemnie, po nieudanych rozmowach z tymi graczami jestem zmuszony prosić Pana o interwecję.

Uprawnienia