Zobacz wyniki ankiety: Jestem na

Głosujących
40. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

33 82.50%
  • Nie

7 17.50%
Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 45 z 46

Temat: Zmiana systemu naliczania osiągnięć

Użytkownik Avatar JeGGeRr
    Cytat Napisał damianxp Zobacz post
    Dokładnie, zgadzam się w 100% z moim przedmówcą. Ostatnio odnoszę wrażenie, że twórcy zapomnieli o tym, że większość graczy graczy wchodzi tylko po to żeby zbić energię, a robienie albumu powinno być moim zdaniem czymś przyjemnym dla fabularniaków, nie wymagającego przepychanek na globalach czy na dyniach. Dodatkowo zastanowił bym się nad tym, czy obecna forma albumu ma jakikolwiek sens, bo jest sporo do zbierania pierdółek z każdego eventu, a jest ich coraz więcej, a nie ma zbytnio możliwości sobie załatwić z poprzednich lat. Dlatego polecam mieć wywalone w te osiągnięcia i albumy, szkoda na to wszystko czasu, lepiej pograć dla przyjemności przez te 30 minut raz na kilka dni.
    Idąc tym tokiem rozumowania bez sensu jest zmieniać cokolwiek w globalach, skoro to bez sensu i szkoda na to czasu to po co
    Jesteśmy inni więc nie porównuj nas do nikogo

Użytkownik Avatar damianxp
    A co można zmienić w globalach? Respy? Przecież to było by za op, dać wszędzie losowanie? Komuś nie będzie pasować, zrobić kto pierwszy ten lepszy też źle, bo ktoś na bocie może wbić.
    Nadal zapominasz że kłamiesz

Użytkownik Avatar Luxferre
    robienie albumu powinno być moim zdaniem czymś przyjemnym dla fabularniaków, nie wymagającego przepychanek na globalach czy na dyniach.
    też tak uważam, w końcu nikogo innego oprócz "kolekcjonerów" osiągnięć on nie obchodzi, i nie będzie obchodził.

wciąż jestem zdania, że koncept minibossów globalnych nie powinien istnieć w obecnej formie. ale skoro to pewnie nigdy nie ulegnie zmianie, to może powinny one chociaż się nie liczyć do albumu. podobnie jak nie ma osiągnięć za 2x utopiec i inne grupy dostępne tylko przy wydaniu MF
    ::::​)

A co można zmienić w globalach? Respy? Przecież to było by za op, dać wszędzie losowanie? Komuś nie będzie pasować, zrobić kto pierwszy ten lepszy też źle, bo ktoś na bocie może wbić.
    Nie ja nalegałem usilnie na losowanie, patrząc co się działo innej opcji nie było chyba. Ale idąc dalej, nie zmienia to faktu iż osoby które x lat wbijały danego pożeracza nie mają nic poza tym, a wy chcecie im jeszcze to zaiwanić nie uważasz iż to trochę niesprawiedliwe?. Wszedł album, nic on nie zmienia ani nie daje DOSŁOWNIE NIC , poza satysfakcją posiadacza w pełni skompletowanego oraz z full osiągnięciami łącznie z tymi eventowymi więc wypadałoby cokolwiek zostawić takim osobom żeby miały tą świadomość że x lat łapania i robienia czasami "uciążliwych" osiągnięć nie poszło w p*nezki , a tutaj mamy opcje , "a bo mi się nie chce wbijać co rok", no sprawiedliwe wciul bym rzekł.

Użytkownik Avatar Lokithor
    Chyba niektórych tu pojebawszy że gdy ludzie się męczyli z wbiciem pożeracza nikt nic nie napisał a gdy dodali album to teraz każdy się obudził i zaczął robić pożeracze i chce ułatwień to od razu dajmy każdemu uzupełniony album i po problemie

Cytat Napisał Luxferre Zobacz post
    też tak uważam, w końcu nikogo innego oprócz "kolekcjonerów" osiągnięć on nie obchodzi, i nie będzie obchodził.

wciąż jestem zdania, że koncept minibossów globalnych nie powinien istnieć w obecnej formie. ale skoro to pewnie nigdy nie ulegnie zmianie, to może powinny one chociaż się nie liczyć do albumu. podobnie jak nie ma osiągnięć za 2x utopiec i inne grupy dostępne tylko przy wydaniu MF
    No dokładnie, idąc za przykładem skoro nikogo to nie interesuje, sensu Twojej wypowiedzi również nie widzę , bo skoro nikogo nie obchodzi album poza "kolekcjonerami" to nie rozumiem tym bardziej głosowanie na "tak" w danej ankiecie
    Ostatnio edytowane przez JeGGeRr ; Wczoraj o 20:19

Użytkownik Avatar Luxferre
    Cytat Napisał JeGGeRr Zobacz post
    No dokładnie, idąc za przykładem skoro nikogo to nie interesuje, sensu Twojej wypowiedzi również nie widzę , bo skoro nikogo nie obchodzi album poza "kolekcjonerami" to nie rozumiem tym bardziej głosowanie na "tak" w danej ankiecie
    głosuję na tak w ankiecie, bo jestem przeciwny wszelkiego rodzaju patologicznym wymaganiom - typu 3000 kobaltu, łapanie cały dzień globali przez 14 dni w roku i tym podobnych.

bo uważam, że to powinno być wykonalne również dla graczy casualowych, a nie tylko dla spoceńców siedzących przy globalach 16 godzin dziennie - i mówię to jako obecnie top 1 złapanych własnych baalrukhów.
    ::::​)

Cytat Napisał Luxferre Zobacz post
    głosuję na tak w ankiecie, bo jestem przeciwny wszelkiego rodzaju patologicznym wymaganiom - typu 3000 kobaltu, łapanie cały dzień globali przez 14 dni w roku i tym podobnych.

bo uważam, że to powinno być wykonalne również dla graczy casualowych, a nie tylko dla spoceńców siedzących przy globalach 16 godzin dziennie - i mówię to jako obecnie top 1 złapanych własnych baalrukhów.
    Ale my tu tylko rozmawiamy o globalach, nie o wszystkich osiągnięciach ze sporą ilością rzeczy do zrobienia, ja wiem że się nie chce ale dlatego to jest osiąnięcie, nie dostajesz go za zalogowanie się do gry.

Użytkownik Avatar Platynowy
    Dziwnym trafem tak negatywnie temat został odebrany przez wszystkie osoby z jednej i tej samej drużyny. Tak jak pisałem na samym początku, osoby którym się udało na starych warunkach powinny zostać odpowiednio nagrodzone i nikt o tym tutaj nie zapomniał, bynajmniej nie ja. Idąc tym samym tokiem myślenia arena scythe również nie powinna zostać ułatwiona. Przypomnę, że przed jej ułatwieniem ukończyło ją raptem 7-8 osób. I jeszcze te nagrody, które zostały dodane tymsamym pomijając i karcąc osoby, które włożyły masę trudu w jej ukończenie śmiechłem. Kogo to obchodzi, że ludzie nie są w stanie sprostać wyzwaniu nawet w pokutym eq? Ba, arenkę można próbować zrobić całym rokiem a w przypadku eventów czas jest mocno ograniczony już pomijając aspekty kto ile czasu może poświęcić. Aha i nie rozumiem zdziwienia w kwestii braku przywiązywania uwagi do osiągnięć i pożeraczy przed wprowadzeniem albumu. Jeśli wcześniej było to w zasadzie bezcelowe to i nie ma co się dziwić, że nikt zbytnio nie był zainteresowany tym tematem. Ja nikogo do głosowania w tej ankiecie nie zmuszałem (no może poza Skuzzem, który zdążył już wrócić z SORu) i wynik mówi sam za siebie. Ankieta raczej bez większych wątpliwości pokazała, że zmiany w tym obszarze są raczej konieczne i to, że ma ona swoich przeciwników nie jest niczym nowym.

W sposobie zdobywania osiągnięć jak i ich treści prędzej czy później wejdą jakieś zmiany w wyniku których i tak większość osób, która ma wszystko powbijanie zdecydowanie nie będą zadowolone. Tak już jest z tymi zmianami, zawsze będzie komuś coś nie na rękę. Z mojej strony proszę o zaprzestanie odbiegania od wątku głównego, chciałem się tutaj zdecydowanie skupić tylko i wyłącznie na globalach eventowych.

Uprzejma prośba o wypowiedzenie się w temacie kogoś realnie odpowiadającego za akceptację bądź odrzucenie propozycji.

Cytat Napisał Platynowy Zobacz post
    Dziwnym trafem tak negatywnie temat został odebrany przez wszystkie osoby z jednej i tej samej drużyny. Tak jak pisałem na samym początku, osoby którym się udało na starych warunkach powinny zostać odpowiednio nagrodzone i nikt o tym tutaj nie zapomniał, bynajmniej nie ja. Idąc tym samym tokiem myślenia arena scythe również nie powinna zostać ułatwiona. Przypomnę, że przed jej ułatwieniem ukończyło ją raptem 7-8 osób. I jeszcze te nagrody, które zostały dodane tymsamym pomijając i karcąc osoby, które włożyły masę trudu w jej ukończenie śmiechłem. Kogo to obchodzi, że ludzie nie są w stanie sprostać wyzwaniu nawet w pokutym eq? Ba, arenkę można próbować zrobić całym rokiem a w przypadku eventów czas jest mocno ograniczony już pomijając aspekty kto ile czasu może poświęcić. Aha i nie rozumiem zdziwienia w kwestii braku przywiązywania uwagi do osiągnięć i pożeraczy przed wprowadzeniem albumu. Jeśli wcześniej było to w zasadzie bezcelowe to i nie ma co się dziwić, że nikt zbytnio nie był zainteresowany tym tematem. Ja nikogo do głosowania w tej ankiecie nie zmuszałem (no może poza Skuzzem, który zdążył już wrócić z SORu) i wynik mówi sam za siebie. Ankieta raczej bez większych wątpliwości pokazała, że zmiany w tym obszarze są raczej konieczne i to, że ma ona swoich przeciwników nie jest niczym nowym.

W sposobie zdobywania osiągnięć jak i ich treści prędzej czy później wejdą jakieś zmiany w wyniku których i tak większość osób, która ma wszystko powbijanie zdecydowanie nie będą zadowolone. Tak już jest z tymi zmianami, zawsze będzie komuś coś nie na rękę. Z mojej strony proszę o zaprzestanie odbiegania od wątku głównego, chciałem się tutaj zdecydowanie skupić tylko i wyłącznie na globalach eventowych.

Uprzejma prośba o wypowiedzenie się w temacie kogoś realnie odpowiadającego za akceptację bądź odrzucenie propozycji.
    No to teraz sam zamieszałeś pisząc o arenie, która raczej częścią tematu nie jest xD. Nie ja tam płakałem o zmiane, tak samo jak i nie narzekam że nie mam czasu wbić na event który jest praktycznie rok w rok o tej samej porze, nie ja narzekam że nie mam wbitego pożeracza bo jeszcze trochę brakuje i nie ja narzekam na latanie za kobaltem czy kryształami w upku choć sam ich wbitych nie mam. No skoro wcześniej nie było to raczej tylko i wyłącznie Twoja wina że teraz nie masz danych "pożeraczy". Wcześniej nikt Ci równie dobrze nie bronił latania za tym i bicia, nagle się wszyscy obudzili bo album xD. Noo skoro ankieta dla Ciebie w której się udzieliło 37 jest znacząca bez większych wątpliwości, to faktycznie społeczność MFO jest przepełniona xD

PS. 7 osób w teamie raczej nie przejdzie

Użytkownik
    Cytat Napisał Lokithor Zobacz post
    Chyba niektórych tu pojebawszy że gdy ludzie się męczyli z wbiciem pożeracza nikt nic nie napisał a gdy dodali album to teraz każdy się obudził i zaczął robić pożeracze i chce ułatwień to od razu dajmy każdemu uzupełniony album i po problemie
    Wszystkie pożeracze poza globalami są stosunkowo łatwe do wbicia więc jest tu pewne wyłamanie ze schematu. Argument żeby nie robić zmian bo ktoś już wbił do mnie nie przemawia, zmiany krzywdzące i ułatwiające zawsze będą bo dąży się zawsze do złotego środka i balansu. Ja jeszcze dodatkowo to skontruję, że album póki co nic nie daje więc ludziom z pożeraczem aż takiej dużej różnicy to nie robi, a przez to że mieli nadmiar wolnego czasu to mogli bić globala które są korzystne pod względem dropa więc zamiast energii poświęcili czas i według mnie tu jest bilans zachowany o której chyba twórcom gry chodziło wprowadzając globale, a więc aktywności która nie wymaga energii.

Cytat Napisał JeGGeRr Zobacz post
    Ale my tu tylko rozmawiamy o globalach, nie o wszystkich osiągnięciach ze sporą ilością rzeczy do zrobienia, ja wiem że się nie chce ale dlatego to jest osiąnięcie, nie dostajesz go za zalogowanie się do gry.
    Tak jak pisałem wyżej, policz sobie ile czasu zajmuje wbicie pożeracza Baala, a ile innych pożeraczy zakładając, że gra się pół godziny dziennie. Oczywiście może być tak, że administracja stwierdziła sobie, że niektóre osiągnięcia są tylko dla ludzi którzy mają spory nadmiar wolnego czasu, ale mimo wszystko wydaje mi się sądząc po wynikach ankiety, że to nie jest kierunek który się podoba społeczności. Przypomnę dodatkowo, że od początku tej gry jej domeną był fakt, że nadmiar wolnego czasu nie dawał znaczącej przewagi dzięki systemowi energii i wszelkie zmiany które są wprowadzane wbrew tej domenie powodują zniechęcenie ludzi do tej gry.

No ja to świetnie rozumiem że się społeczności nie podoba(dokładnie 30 osobom) fakt że muszą spędzić więcej czasu na grze podczas eventu, bo przecież to powinno być najlepiej po jednej walce zaliczane xD. Rozumiem czas prywatny każdy rozkłada jak chce, nikt tu nikogo nie zmusza do siedzenia i czatowania na evencie na jednym respie cały dzień, chcesz to siedź nie to nie chyba logiczne, co za tym idzie tym którzy siedzą dłużej uda się wbić bądź złapać globala(co do losowania temat był już przewijany, również nikomu nie przeszkadzało jak boty latały póki nie został wprowadzony album).

Użytkownik Avatar RaZoR
    Cytat Napisał Platynowy Zobacz post

Najlepszym rozwiazaniem bedzie opcja wykupienia osiagniec do albumu za mfy, ty zaliczysz caly a administracja sobie zarobi. Osiagniecia maja byc ciezko osiagalne po to jest tego ranking zeby topka sie odchylala a nie to co ty teraz proponujesz wyjdzie ze za rok top 50 bedzie mialo medal za 1 miejsce osiagniec "bo mi sie nie chcialo albo losowanie bylo nie fer bo ktos inny zlapal"

Użytkownik Avatar Platynowy
    Cytat Napisał RaZoR Zobacz post
    Najlepszym rozwiazaniem bedzie opcja wykupienia osiagniec do albumu za mfy, ty zaliczysz caly a administracja sobie zarobi. Osiagniecia maja byc ciezko osiagalne po to jest tego ranking zeby topka sie odchylala a nie to co ty teraz proponujesz wyjdzie ze za rok top 50 bedzie mialo medal za 1 miejsce osiagniec "bo mi sie nie chcialo albo losowanie bylo nie fer bo ktos inny zlapal"
    Jak chcesz to Ty i reszta Twojej paczki możecie sobie ironizować do woli, mi to lata szczerze Tak zazwyczaj zachowują się osoby, którym pali się grunt pod stopami. Rozumiem płacz i skowyt bo sam dobrze wiem ile pewne aktywności pochłaniają czasu. Nie zdobywam tych osiągnięć od wczoraj ani przez ostatnie pół roku, i pomimo że już coś tam mam zrobione nie jestem przeciwny temu aby ułatwić zadanie reszcie społeczności. No i nie wyzywam ludzi, którzy mają odmienne zdanie w tym temacie. Ot taka mała różnica

Ah i jeszcze jedno, nie jestem absolutnie żadnym zwolennikiem (a raczej totalnym przeciwnikiem) systemu P2W i jeśli ktoś umie czytać i posługuję się chociaż w minimalnym stopniu poprawnym tokiem rozumowania to nijak nie złączy tego tematu z kupowaniem osiągnięć za realne pieniądze. Już pomijając fakt, że uporczywie w kółko podkreślam temat zmian w zakresie jedynie mini bossów globalnych. Nigdzie tutaj nie padły nawet zbliżone do tego tematu słowa.

Użytkownik
    Cytat Napisał RaZoR Zobacz post
    To nie jest najlepsze rozwiązanie. Nie wiem skąd masz informację, że osiągnięcia mają być ciężko osiągalne. Wszystkie pozostałe pożeracze są do osiągnięcia w 100 dni poświęcając 5-10 min dziennie (oczywiście każdy z osobna), tylko właśnie globale są wyjątkiem, a szczegółnie eventowe. Możliwe ,że jeszcze bossy z dungeona są bardziej czasochłonne ale ich nie robiłem więc się nie wypowiem. Natomiast grając pół godziny dziennie średnio mogę liczyć na jeden resp Baala, są cztery respy i szansa na bycie atakującym również około 25%. To daje dzienną szansę 1/16. Event nie trwa nawet 16 dni więc średnio mam mniej niż jednego Baala na rok, a przecież jak ktoś chce nabijać osiągnięcia i zdobywać kolekcjonerki to musi marnować czas na jeszcze inne aktywności. Także zdobywanie pożeraczy w 100 dni i w 25 lat to jest pewna dysproporcja.

Jestem w stanie poświęcić na coś więcej czasu np. zbieranie kryształów północy, żeby je zebrać potrzebuję 250dni grania po 10min, ale mogę robić to w dowolnym czasie, jak chce to sobie będe robił co 2 dni, jak jestem zajęty to nie będę zbierał przez tydzień. Ale te globale eventowe narzucają mi czas w jakim to mam robić i jeszcze żeby coś wogóle złapać to muszę siedzieć i marnować czas.

Uprawnienia