Dziwi mnie ta niekonsekwencja.
Jeżeli np. Ptak Gromu straci manę, to bije bez atrybutu. Nie ma jednak zaznaczonego ciosu rękawic.
Z drugiej strony wspomniane Arimany czy np. Anioł Dnia mają to zaznaczone. Dlaczego?
Bo podobnie jak inni magowie, biją fizykiem za 0dmg dopiero jak im się skończy mana, a mają jej prawie 1000.
To nie jest niekonsekwencja. Magowie domyślnie biją bezatrem z fizyka, więc oznaczone są tylko wyjątki (arimany buła). Dodawanie bezatra dla prawie każdego maga byłoby zbędne i chaotyczne.
Zresztą jest to zaznaczone nad tabelą:
Ostatnio edytowane przez Fresher ; 30-09-2025 o 15:54
Reputy tutaj
Może inaczej - uważam, że dopisek o Buławie u Arimanów, Polarnych Gnomów, Włóczni u Bomba oraz Mieczu u Anioła Dnia powinien zostać usunięty, ponieważ tylko wprowadza zbędne zamieszanie. Poradnik powinien mówić jak się przygotować na daną walkę, a zwiększanie atrybutu Miecza i obrony przed walką z Aniołem Dnia to sabotaż.
Nie będzie to zmieniane.
Cześć zbóje
Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.
Jeśli ktoś się chcę przygotować na walkę z Aniołem czy Bombem to nie będzie patrzył tutaj tylko na dedykowany poradnik. Natomiast zgodzę się, że przy potworach zwykłych może to być mylące. Można by pomyśleć nad oznaczeniem takich wyjątków w jakiś sposób, np:
Nazwa Niebieski Ariman
Reputy tutaj
Kultysta używa włóczni w przypadku wymuszenia ataku fizycznego - z tłem czerwonym, zadaje minimalne obrażenia
Le tits now