Zobacz wyniki ankiety: Twoja opinia

Głosujących
20. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Propozycja jest super, powinna zostać wprowadzona

10 50.00%
  • Propozycja jest super, ale dodatkowej energii powinno być 100 a nie 50

3 15.00%
  • Propozycja jest ok, ale widzę lepsze rozwiązanie/mam uwagi

4 20.00%
  • Nie zgadzam się z tą propozycją

1 5.00%
  • Nie mam zdania

2 10.00%
  • jezu komunizm

6 30.00%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 16 do 21 z 21

Temat: Darmowe odnowienie energii raz dziennie

Użytkownik Avatar Cooliak
    Cytat Napisał Amaski Zobacz post
    Można jeszcze bardziej skrócić. Expienie z 400% aktywności na grupkach x3, przy braku konieczności leczenia się między walkami daje zbicie 400 eny w około 2 minuty.
    Potwierdzam. Z potką spida to już w ogóle kosmos.
    Pozdrawiam Bonus do Dropa 100%

Użytkownik Avatar proskiler
    Cytat Napisał Cooliak Zobacz post
    Potwierdzam. Z potką spida to już w ogóle kosmos.
    Potwierdzam, można skrócić do kilku sekund odpalając bota.

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    Cytat Napisał proskiler Zobacz post
    Potwierdzam, można skrócić do kilku sekund odpalając bota.
    Nie można.

Dziękuję za liczne odpowiedzi w temacie, choć martwi mnie jak błyskawicznie zszedł on na jakąś dyskusję o używaniu nielegalnych botów

Założeniami mojej propozycji było:
    - dać aktywnym graczom coś "ekstra", co zachęci ich do codziennej gry (ale nie tylko logowania się)
    - nie będzie jednocześnie możliwe do chomikowania dla "czasem-aktywnych" graczy z ogromnym limitem energii
    - poprawić doświadczenie nowego gracza, żeby dłużej został w grze/chętniej wydał pieniądze na usługi premium

Cytat Napisał Lethal Zobacz post
    To już lepiej podnieść odnowę eny dzienną z 400 na 500/600 i będzie lepiej.
    To niestety nie zachęca do codziennej aktywności - gracze z monstrualnymi limitami się bardziej ucieszą z tego.

Cytat Napisał GalaxyPL Zobacz post
    W jednej gierce (ktora zreszta wspolpracuje z MFO) w pierwszym tygodniu gry mozna na kilka dni aktywowac konto premium, jak rowniez dostaje sie codziennie kilka odnowien energii.
    Mozliwosci w MFO:
    1. Przez tydzien raz dziennie nowy gracz moze odnowic 100 energii bez koniecznosci zejscia do 0. (np zalozyl konto 25.08, to 26-31.08+01.09. moze odnawiac energie raz dziennie o 100 - nie liczymy pierwszego dnia aby gracz zaczynajacy gre po 23:30 nie byl poszkodowany).
    2. Po tym czasie niech raz dziennie na konto kazdy gracz ma mozliwosc odnowic energie o 50 za cene powiedzmy LVL^2 G (nowy gracz zaplaci symboliczny 1G, 20 lvl cale 400 G, 50 lvl zaplaci 2500 G, a 100 lvl 10000 G). Czasem te 50 energii gratis moze sie przydac jesli braknie przy miniakach czy cos.
    Nie lubię rozwiązań związanych z kontem premium z bardzo prostego powodu - nie mają szans realizacji.
    Rozwiązanie które opisałeś brzmi jak "gracze kończą grę po pierwszym tygodniu jak tylko im się przestanie odnawiać energia"

Cytat Napisał damianxp Zobacz post
    Ja proponuję, na start dać te 50/100 energii ponad limit, żeby nie trzeba było zbijać do 0. Granie na 100 poziomie posiadając 100 energii więcej niż zaczynając grę (około 300) to jest tyle co nic. Ktoś wyobraża sobie wymianę z taką osobą, która po 1 wymianie danego mini, musi czekać z pół godziny (o ile nie padnie), żeby zrobić drugą wymianę? Oczywiście wszystko w czasach, gdzie szukanie ludzi na wymianki jest czasochłonne, to jest istna komedia. Dodam jeszcze fakt, że po ponad roku gry (szacowany czas wbicia 100 poziomu od zera) dalej trzeba wbijać częściej niż raz dziennie, żeby energia się nie przepełniała, bo w przeciwnym wypadku poziom będzie się wbijać jeszcze dłużej.
    Rozumiem że chodzi o zwiększenie limitu. Nie widzę jak wpływa to na codzienną aktywność, choć doceniam tę uwagę, że problem istnieje.

Cytat Napisał Clover Zobacz post
    Chociaż pomysł generalnie jest ciekawy, obawiam się, że zamiast zwiększyć zyski (czy chęć graczy do kupowania mfów), to je zmniejszy. Ten pomysł bardziej służy nagradzaniu dziennej aktywności, aniżeli daniu czegoś nowym graczom. Sprawi on, że zwiększanie limitu ponad jakieś może 1k straci mocno na wartości. Nie uważam, że jest to jakieś mega złe, aczkolwiek tak się stanie. Nie mam osobiście alternatywnych pomysłów co do tego (chyba, że ograniczyć możliwość tego darmowego doładowania do x ilości użyć, y poziomu, albo z czasu po założeniu konta, z tym że wszystkie te opcje polegają na "odbieraniu" czegoś, co się graczom dało, a takie coś raczej odstraszy, niż przyciągnie graczy), więc nie jestem w stanie nic innego zaproponować, ale mówię, pomysł raczej działa jako nagroda za aktywność dzienną, niż zachęcenie nowych graczy do wydawania mfów. Samo w sobie nie uważam to za złe, ale warto to doprecyzować.
    Celem głównym propozycji nie jest zwiększenie zysków (jako gracz nie jestem tym zainteresowana, ale rozumiem że to ważniejszy KPI) tylko zwiększenie aktywności graczy. Scenariusz tego, że gracze "nie wykupują zwiększenia limitu energii bo aktywnie grają" nie brzmi tak źle, jak próbujesz go przedstawić.

Użytkownik Avatar Clover
    Ależ ja specjalnie pisałam, że nie uważam tego za złe. Po prostu zauważam konsekwencje danego pomysłu, o których warto wspomnieć moim zdaniem.
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Użytkownik Avatar proskiler
    Cytat Napisał Encyklompendium Zobacz post
    Dziękuję za liczne odpowiedzi w temacie, choć martwi mnie jak błyskawicznie zszedł on na jakąś dyskusję o używaniu nielegalnych botów
    Moja odpowiedź była ironiczną odpowiedzią na gemy aktywności i potkę przyspieszenia chodu - nie są one rozwiązaniem problemu. Jestem na tak co do twojej propozycji, jedyne co, to te 50 eny poniżej 5 eny można by aktywować, tak żeby starczyło na teleport, bo 0 eny może być uciążliwe (albo jak się bije 3x grupy potworów).

Uprawnienia