Dziękuję za liczne odpowiedzi w temacie, choć martwi mnie jak błyskawicznie zszedł on na jakąś dyskusję o używaniu nielegalnych botów
Założeniami mojej propozycji było:
- dać aktywnym graczom coś "ekstra", co zachęci ich do codziennej gry (ale nie tylko logowania się)
- nie będzie jednocześnie możliwe do chomikowania dla "czasem-aktywnych" graczy z ogromnym limitem energii
- poprawić doświadczenie nowego gracza, żeby dłużej został w grze/chętniej wydał pieniądze na usługi premium
To niestety nie zachęca do codziennej aktywności - gracze z monstrualnymi limitami się bardziej ucieszą z tego.
Nie lubię rozwiązań związanych z kontem premium z bardzo prostego powodu - nie mają szans realizacji.
Rozwiązanie które opisałeś brzmi jak "gracze kończą grę po pierwszym tygodniu jak tylko im się przestanie odnawiać energia"
Rozumiem że chodzi o zwiększenie limitu. Nie widzę jak wpływa to na codzienną aktywność, choć doceniam tę uwagę, że problem istnieje.
Celem głównym propozycji nie jest zwiększenie zysków (jako gracz nie jestem tym zainteresowana, ale rozumiem że to ważniejszy KPI) tylko zwiększenie aktywności graczy. Scenariusz tego, że gracze "nie wykupują zwiększenia limitu energii bo aktywnie grają" nie brzmi tak źle, jak próbujesz go przedstawić.
Ależ ja specjalnie pisałam, że nie uważam tego za złe. Po prostu zauważam konsekwencje danego pomysłu, o których warto wspomnieć moim zdaniem.
Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!
Moja odpowiedź była ironiczną odpowiedzią na gemy aktywności i potkę przyspieszenia chodu - nie są one rozwiązaniem problemu. Jestem na tak co do twojej propozycji, jedyne co, to te 50 eny poniżej 5 eny można by aktywować, tak żeby starczyło na teleport, bo 0 eny może być uciążliwe (albo jak się bije 3x grupy potworów).