Strona 1169 z 1184 PierwszyPierwszy ... 169669106911191159116711681169117011711179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 17,521 do 17,535 z 17755

Temat: [ Pytania ]

Precyzja nie zdejmie ślepoty na statusie nietykalność - nastąpi chybienie. Tutaj przedmiot tez chybi.
    Są okoliczności, kiedy warunki nie są spełniane i nie ma sensu ich wszystkich wypisywać w opisach.
    A to nie jest temat na błędy
    Ostatnio edytowane przez Nasciturus ; 20-08-2025 o 20:55
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Violetta Valery Zobacz post
    Precyzja nie zdejmie ślepoty na statusie nietykalność - nastąpi chybienie. Tutaj przedmiot tez chybi.
    Są okoliczności, kiedy warunki nie są spełniane i nie ma sensu ich wszystkich wypisywać w opisach.
    bo wtedy zdolność nie trafi w gracza. Mikstura we wcześniej wymienionym przypadku trafia, ale status nie wchodzi.

Tu i tu następuje chybienie.
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik
    Czym schłodzić tą skrzynie w pieczarze mangaro bo niby magmowy klucz mam a nie wiem jak to zrobić ?

Użytkownik
    Cytat Napisał Dwukropek Zobacz post
    Czym schłodzić tą skrzynie w pieczarze mangaro bo niby magmowy klucz mam a nie wiem jak to zrobić ?
    Śnieżkami

Cytat Napisał Violetta Valery Zobacz post
    Tu i tu następuje chybienie.
    Tylko scenariusz, który podajesz, jest zgodny z zachowaniem właściwości statusów:
    Opis Nietykalności mówi:
    Postać nie może zostać trafiona żadnymi atakami oraz przedmiotami (również leczącymi). Istnieją nieliczne wyjątki np. zdolność Zniszczenie.
    Zgodnie z założeniem, użycie czegokolwiek na postać z Nietykalnością skutkuje „chybieniem”, poza wspomnianymi nielicznymi wyjątkami. Wyjątki te póki co dotyczą wyłącznie umiejętności przeciwników, więc tu w szczegóły nie wchodzimy.
    Nietykalność działa tak, jak należy. Albowiem Antidotum, Rumiankowy Okład etc. Nie będą miały efektów na postacie posiadające Nietykalność.
    Mikstura Szybkości mówi dokładnie, że ZDEJMUJE status Spowolnienie, a nie że nakłada przeciwny do niego status, który sam w sobie zdejmuje Spowolnienie. Czyli z opisu powinien działać niczym Antidotum, czyli zdejmuje X status, a następnie nakłada status Y - którego właściwością jest to, że zdejmuje status X. To, że druga część opisu nie działa, kiedy mamy już Przyspieszenie - ma sens, bowiem mamy już ten status i tak zostało to utrwalone. Zatem pierwsza część opisu dlaczego nie działa?

Sprawa jest o tyle śmieszniejsza, że zdolność Precyzja robi dokładnie to, na co wskazywałby opis Mikstury Szybkości. Skoro jedno działa w taki sposób - dlaczego drugie już nie?

Zatem zgadzasz się, że jest to błąd?

Użytkownik
    Cytat Napisał Czembro Zobacz post
    Śnieżkami
    Dzięki, już to ogarnąłem

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Hide Zobacz post
    Tylko scenariusz, który podajesz, jest zgodny z zachowaniem właściwości statusów:
    Opis Nietykalności mówi:

Zgodnie z założeniem, użycie czegokolwiek na postać z Nietykalnością skutkuje „chybieniem”, poza wspomnianymi nielicznymi wyjątkami. Wyjątki te póki co dotyczą wyłącznie umiejętności przeciwników, więc tu w szczegóły nie wchodzimy.
    Nietykalność działa tak, jak należy. Albowiem Antidotum, Rumiankowy Okład etc. Nie będą miały efektów na postacie posiadające Nietykalność.
    Mikstura Szybkości mówi dokładnie, że ZDEJMUJE status Spowolnienie, a nie że nakłada przeciwny do niego status, który sam w sobie zdejmuje Spowolnienie. Czyli z opisu powinien działać niczym Antidotum, czyli zdejmuje X status, a następnie nakłada status Y - którego właściwością jest to, że zdejmuje status X. To, że druga część opisu nie działa, kiedy mamy już Przyspieszenie - ma sens, bowiem mamy już ten status i tak zostało to utrwalone. Zatem pierwsza część opisu dlaczego nie działa?

Sprawa jest o tyle śmieszniejsza, że zdolność Precyzja robi dokładnie to, na co wskazywałby opis Mikstury Szybkości. Skoro jedno działa w taki sposób - dlaczego drugie już nie?

Zatem zgadzasz się, że jest to błąd?
    stwórz temat z błędem

Jakie są fabularne sposoby na zdobycie Złotego Pyłu w najnowszej aktualizacji fabularnej?
    Cześć zbóje

Użytkownik Avatar Clover
    Wiemy dobrze, że 1% uników/cela jest liczone jako 3% bonusu. Czy jest jakiś taki prosty przelicznik dla dmga, czy niezbyt?

Użytkownik Avatar Stara Gwardia
    Pisałem o tym gdzieś! {300/BAZA_DMG} to jest % bonusu.

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Stara Gwardia Zobacz post
    Pisałem o tym gdzieś! {300/BAZA_DMG} to jest % bonusu.
    dzdz <3

EDIT
    czekaj, to jest jaki procent?

Użytkownik Avatar Stara Gwardia
    dobra to może inaczej {100%*3/BAZA_DMG}, wychodzi wtedy w procentach

Użytkownik Avatar Clover
    ? Dalej nie czaję jak ma się mój dmg w broni do ilości bonusu.
    Załóżmy, że mam X bazy dmga, oraz Y punktów bonusowych w dmg, jak mam z tego wyliczyć mój % bonus itemka?

Użytkownik Avatar proskiler
    Cytat Napisał Clover Zobacz post
    ? Dalej nie czaję jak ma się mój dmg w broni do ilości bonusu.
    Załóżmy, że mam X bazy dmga, oraz Y punktów bonusowych w dmg, jak mam z tego wyliczyć mój % bonus itemka?
    Kolega źle tłumaczy. Bonus itemka x 300 / bazowy dmg. Czyli korzystając z twoich liter -> 300*Y/X.
    Przykład: https://mfo3.pl/view/ga/f99e6986
    36x300/717 = 15,06%
    P.S. bazę dmg stanowi zawsze dmg dla rękawic/miecza/topora na dany poziom (buława i włócznia mają dmg wyższy od bazy).

Uprawnienia