Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!
Tu i tu następuje chybienie.
Cześć zbóje
Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.
Czym schłodzić tą skrzynie w pieczarze mangaro bo niby magmowy klucz mam a nie wiem jak to zrobić ?
Tylko scenariusz, który podajesz, jest zgodny z zachowaniem właściwości statusów:
Opis Nietykalności mówi:
Zgodnie z założeniem, użycie czegokolwiek na postać z Nietykalnością skutkuje „chybieniem”, poza wspomnianymi nielicznymi wyjątkami. Wyjątki te póki co dotyczą wyłącznie umiejętności przeciwników, więc tu w szczegóły nie wchodzimy.Postać nie może zostać trafiona żadnymi atakami oraz przedmiotami (również leczącymi). Istnieją nieliczne wyjątki np. zdolność Zniszczenie.
Nietykalność działa tak, jak należy. Albowiem Antidotum, Rumiankowy Okład etc. Nie będą miały efektów na postacie posiadające Nietykalność.
Mikstura Szybkości mówi dokładnie, że ZDEJMUJE status Spowolnienie, a nie że nakłada przeciwny do niego status, który sam w sobie zdejmuje Spowolnienie. Czyli z opisu powinien działać niczym Antidotum, czyli zdejmuje X status, a następnie nakłada status Y - którego właściwością jest to, że zdejmuje status X. To, że druga część opisu nie działa, kiedy mamy już Przyspieszenie - ma sens, bowiem mamy już ten status i tak zostało to utrwalone. Zatem pierwsza część opisu dlaczego nie działa?
Sprawa jest o tyle śmieszniejsza, że zdolność Precyzja robi dokładnie to, na co wskazywałby opis Mikstury Szybkości. Skoro jedno działa w taki sposób - dlaczego drugie już nie?
Zatem zgadzasz się, że jest to błąd?A to nie jest temat na błędy
Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!
Jakie są fabularne sposoby na zdobycie Złotego Pyłu w najnowszej aktualizacji fabularnej?
Cześć zbóje
Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.
Wiemy dobrze, że 1% uników/cela jest liczone jako 3% bonusu. Czy jest jakiś taki prosty przelicznik dla dmga, czy niezbyt?
Pisałem o tym gdzieś! {300/BAZA_DMG} to jest % bonusu.
dobra to może inaczej {100%*3/BAZA_DMG}, wychodzi wtedy w procentach
? Dalej nie czaję jak ma się mój dmg w broni do ilości bonusu.
Załóżmy, że mam X bazy dmga, oraz Y punktów bonusowych w dmg, jak mam z tego wyliczyć mój % bonus itemka?
Kolega źle tłumaczy. Bonus itemka x 300 / bazowy dmg. Czyli korzystając z twoich liter -> 300*Y/X.
Przykład: https://mfo3.pl/view/ga/f99e6986
36x300/717 = 15,06%
P.S. bazę dmg stanowi zawsze dmg dla rękawic/miecza/topora na dany poziom (buława i włócznia mają dmg wyższy od bazy).