Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Temat: Kolekcjonerki w evencie wakacyjnym

Użytkownik

Kolekcjonerki w evencie wakacyjnym

Zauważyłam, że jest bardzo ciężko zdobyć wakacyjne kolekcjonerki. Nie ma prawie szansy by móc je mieć z niepłatnego źródła za mf. Największe szanse mają osoby które polują na globale, ale i tak to za mało. W czasie świąt bożego narodzenia, wielkanocnych, czy halloween jest na to o wiele większa szansa gdyż są jakieś dodatkowe atrakcje umożliwiające to. Dobrym pomysłem była by zabawa w znajdźki lub zadania tak jak to było w evencie wielkanocnym. Można było by pomyśleć nad realizacją i wdrożyć to na następny rok.

Myślę, że można użyć mojego postu by zasypać gradem pomysłów Tomiego. Zachęcam do dyskusji

Użytkownik Avatar Stara Gwardia
    Tylko na Boże Narodzenie i Wielkanoc łatwo się zdobywa kolekcjonerki za emefy, na halloween i wakacjach jest równie trudno.

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    Ja dodam, że samego Wodnika zbiłem 100x i ani raz nie poleciał jakikolwiek przedmiot kolekcjonerski. Także nawet te Wodnikowe (coroczne?) lecą bardzo słabo.

ja ukradłem, w tym roku 2 karty wodnika, 3 karty utopca i kolekcja z wodnika, którą mam już z rok temu. całe 4k eny na utopce

Użytkownik Avatar Luxferre
    wodnik jest kompletnym bezdropiem, w tym roku walczylem z nim 157 razy i ani razu nie widzialem dropu kolekcjonerki ani dla mnie ani dla kogokolwiek innego w walce. w zeszlym roku wypadla komus karta, oczywiscie nie mnie. lacznie ponad 300 walk prawdopodobnie.
    z pakunkow ktore udalo mi sie kupic/wydropic zdobylem jeden przedmiot kolekcjonerski, przy czym wiekszosc z nich miala zawartosc ktora szacowalbym na ~80k, czasem nawet mniej.
    zarowno karta jak i oko maja te sama szanse na drop, 0.4%, czyli srednio na 250 wodnikow cos wpadnie. do zabicia takiej ilosci solo potrzeba - dla przecietnego gracza - 3 lata.
    ja bym te szanse nieco zboostowal ze wzgledu na to, ze sa to potwory eventowe.
    dla kolekcjonerow poludnica > wodnik, bo jest 5% szansy na drop pakunku. gorzej ze nie znamy szansy na drop kolekcjonerek z samego pakunku, no i ze do zdobycia dyplomu trzeba bic te wodniki i tak.
    Ostatnio edytowane przez Luxferre ; Dzisiaj o 00:58
    ::::​)

Użytkownik
    Cytat Napisał Luxferre Zobacz post
    wodnik jest kompletnym bezdropiem, w tym roku walczylem z nim 157 razy i ani razu nie widzialem dropu kolekcjonerki ani dla mnie ani dla kogokolwiek innego w walce. w zeszlym roku wypadla komus karta, oczywiscie nie mnie. lacznie ponad 300 walk prawdopodobnie.
    z paunkow ktore udalo mi sie kupic/wydropic zdobylem jeden przedmiot kolekcjonerski, przy czym wiekszosc z nich miala zawartosc ktora szacowalbym na ~80k, czasem nawet mniej.
    zarowno karta jak i oko maja te sama szanse na drop, 0.4%, czyli srednio na 250 wodnikow cos wpadnie. do zabicia takiej ilosci solo potrzeba - dla przecietnego gracza - 3 lata.
    dla kolekcjonerow poludnica > wodnik, bo jest 5% szansy na drop pakunku. gorzej ze nie znamy szansy na drop kolekcjonerek z samego pakunku, no i ze do zdobycia dyplomu trzeba bic te wodniki i tak.
    288 wodników i również bez dropa

Cytat Napisał Luxferre Zobacz post
    z pakunkow ktore udalo mi sie kupic/wydropic zdobylem jeden przedmiot kolekcjonerski, przy czym wiekszosc z nich miala zawartosc ktora szacowalbym na ~80k, czasem nawet mniej.
    a wsm to nie jest tak, że odkąd można kupić te pakunki za emefy, to powinien być rozpis dropu z % gdzieś dostępny? bo to prawnie chyba podpada już pod lootboxy

Użytkownik Avatar Luxferre
    Cytat Napisał Stara Gwardia Zobacz post
    a wsm to nie jest tak, że odkąd można kupić te pakunki za emefy, to powinien być rozpis dropu z % gdzieś dostępny? bo to prawnie chyba podpada już pod lootboxy
    tez mi sie tak wydaje, dlatego mnie rowniez to dziwi. chyba nawet kiedys mapy skladal propozycje zeby w zwiazku z tym to dodac
    ::::​)

Użytkownik Avatar MasterOfPuppets
    W mojej ocenie fajnie, że kolekcjonerki dropia w małych ilościach i są ciężko dostępne. Jeżeli każdy mógłby je podropić to nie miałyby aż takiego sensu

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał MasterOfPuppets Zobacz post
    W mojej ocenie fajnie, że kolekcjonerki dropia w małych ilościach i są ciężko dostępne. Jeżeli każdy mógłby je podropić to nie miałyby aż takiego sensu
    Moim też, więc powinniśmy je skasować ze sklepu za MFy

Nie, ale serio, albo coś ma być do kolekcjonowania, albo jest ofertą w sklepie. Jeśli coś jest dostępne w sklepie, to automatycznie nie jest rzadkie, więc zbieranie tego nie jest niczym ciekawym.
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Uważam że kolekcjonerek jest właściwa ilość, zwłaszcza że co roku będzie jakaś szansa na zdobycie starych, a po zdobyciu jednej nie ma po co zdobywać kolejnych.
    Co roku jedną z trzech kolekcjonerek zdobywam za darmo, choć nawet się o nie nie staram, więc uważam że szansa zdobycia jest ok.
    Gdybym miała coś zmienić, to bym dodała Wakacyjny Pakunek ekstra za x wymienionych odstraszaczy (np. 200, żeby to nie było "darmowe", ale było czymś więcej dla ludzi którzy nie bawią się w szukanie Leszego) no i oczywiście to co wyżej wspomniano, czyli ujawnić szanse % nagród z Pakunku.

Uprawnienia