Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 165 z 167

Temat: Event Wakacyjny 2025

Co mnie podkusiło, żeby ostatnie 50 odstraszaczy wymienić po 5?
    Żółwie tańczą jak szalone...

Cytat Napisał Amaski Zobacz post
    Pewnie dlatego, że się do niej zaczynasz przyzwyczajać po prawie całym evencie.
    Logicznego powodu nie widzę, Strzyga na 92lvl gracza ma 91lvl, a na 93lvl ma 92lvl więc minimalnie trudniejsza powinna być
    No właśnie...nie.

Wcześniej dostawałem mocnej...drażnicy. Teraz zaczęła być widocznie łatwiejsza. Wątpię, by jeden dodatek z +0 na +3 zrobił AŻ TAK wielką różnicę.
    No i nie spami mi Kończącym Ciosem.

Może akurat teraz trafia mi się łatwiejszy, ale czuję olbrzymią różnicę.

Użytkownik Avatar Platynowy
    Cytat Napisał Hide Zobacz post
    No właśnie...nie.

Wcześniej dostawałem mocnej...drażnicy. Teraz zaczęła być widocznie łatwiejsza. Wątpię, by jeden dodatek z +0 na +3 zrobił AŻ TAK wielką różnicę.
    No i nie spami mi Kończącym Ciosem.

Może akurat teraz trafia mi się łatwiejszy, ale czuję olbrzymią różnicę.
    To kwestia tylko i wyłącznie losowości. Ja również miewałem walki, że zużyłem np. tylko jednego miksa 3 a cała reszta została a walkę później wygrywałem totalnie na styk. Fakt faktem różnice pomiędzy jednym i tym samym przeciwnikiem są czasami ogromne.

Użytkownik Avatar MasterOfPuppets
    https://imgur.com/a/k72N7MJ

Ale końcówka : D

Użytkownik
    Ja dostałem 5x węgorz, stek well-done i medium well. A tylko jedne szprotki ze smoczym, więc zabrakło mi z 20 sekund.

Cytat Napisał MasterOfPuppets Zobacz post
    https://imgur.com/a/k72N7MJ

Ale końcówka : D
    Gra ci chciała przekazać, że bardzo dobrze sobie poradziłeś w kuchni!

Swoją drogą misiaki, mobilizacja, musimy skończyć wymogi dla bonów (naprawdę potrzebuję tych bonusów ). Szczerze nie wróży to nic dobrego, że te liczniki trochę stanęły. Dużo było sytuacji, gdzie nie udało się skończyć wymogów do końca eventu? Bo odkąd w nich uczestniczę to nie widziałem chyba takiej sytuacji (5 lat przerwy to może się coś takiego zdarzyło, ale teraz to będzie chyba pierwszy raz).

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Hide Zobacz post
    Swoją drogą misiaki, mobilizacja, musimy skończyć wymogi dla bonów (naprawdę potrzebuję tych bonusów ). Szczerze nie wróży to nic dobrego, że te liczniki trochę stanęły. Dużo było sytuacji, gdzie nie udało się skończyć wymogów do końca eventu? Bo odkąd w nich uczestniczę to nie widziałem chyba takiej sytuacji (5 lat przerwy to może się coś takiego zdarzyło, ale teraz to będzie chyba pierwszy raz).
    jestem pewna, że na jednym z pierwszych eventów z wyzwaniami (chyba halloween), mieliśmy zaliczone tylko 2/3 wyzwania. Also, mam trochę prochów beboka, ale południce to gówna, więc nie mogę ich złożyć w urnie :/ Preferowałabym jakby zadanie dotyczyło dropienia prochów, a nie ich wykorzystywania.
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    Wymienione odstraszacze: 405, zdobycze: 8 - Topór magii ziemi +1, Prymitywne rękawice +0, Prehistoryczna różdżka +3, Kowbojska broszka +1, Bagienna zbroja +0, Różdżka równowagi +0, Kunsztowny wisior +0, Pierścień zaklinacza +0.

Loteria za żetony - wydane: 3300, zdobycze: Złowrogie buty +3, 24x odno 4, 38x skup, Opal, 50x osl mag, 375x kamień, 225x runa, 19x mobil, 42x odno 2, Atak, 18x odno 3, Miecz, Ogień, 76x regen, Eksplozja energii, Atak magiczny 2, 50x osl, Ostrze wyrafinowania +3.

Za odstraszacze niby spoko, ale nie wpadło mi nic, na co polowałem.
    Loteria - średnio opłacalna, ale jak już coś wpadło to na +3.
    Punkty za matematykę - Cios mędrca, średnio wartościowy, ale na to polowałem, także się cieszę.
    Z 3 pakunków generalnie słabizna, ale dobrze, że można je przerzucać z niskopoziomowych postaci na główną.

Event na plus, dobrze było się przygotować z zeszłego roku.
    Gdybym miał się czegoś czepiać to Wodników - słabe skalowanie, tzn. na 96 szło łatwo, na 97/98 wyczułem sporą różnicę w trudności. Bez regenek/osłon magicznych byłyby dla mnie niezbijalne. Warto je trochę poprawić ze skalowaniem, tak samo jak na niskie levele, bo należy pamiętać, że taki 20-30 lvl ma dużo mniejsze pole możliwości pod kątem zdolności niż taki 90+.

I prośba na przyszłość - nie zaskakiwać eventem pod koniec miesiąca gdy robi się zadania dzienne. To było średnio przemyślane zaczynać go pod koniec miesiąca. Może warto byłoby dawać znać wcześniej o terminie startu eventu?

Użytkownik Avatar Luxferre
    dlaczego bonusy są ważne tylko 2 tygodnie?
    ::::​)

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Luxferre Zobacz post
    dlaczego bonusy są ważne tylko 2 tygodnie?
    To jest tylko aktywacja bonusów, jak już je aktywujesz, to nie musisz ich zużyć w ciągu dwóch tygodni. No i są ważne tylko tyle, żeby ludzie ich nie chomikowali w plecaku, tylko aktywowali jak najszybciej.
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Użytkownik Avatar Luxferre
    Cytat Napisał Clover Zobacz post
    To jest tylko aktywacja bonusów, jak już je aktywujesz, to nie musisz ich zużyć w ciągu dwóch tygodni. No i są ważne tylko tyle, żeby ludzie ich nie chomikowali w plecaku, tylko aktywowali jak najszybciej.
    jak je aktywuję to będę musiał uważać, żeby ich nie zmarnować. czyli inaczej mówiąc muszę w ciągu dwóch tygodni znaleźć jakiś odpowiadający mi czas na wymianę i na expienie, bo inaczej przepadną całkowicie lub zmarnują się na zielonego jaszczura czy inną antyczną maszynę bądź na arimany wchodzące w drogę przy zbieraniu kobaltu.
    naprawdę nie mogłyby być ważne przez chociaż dwa miesiące, 2-3 tygodnie przed rozpoczęciem halloween?
    ::::​)

Użytkownik Avatar Platynowy
    Event na prawdę na +, tutaj zdecydowanie warto było brać udział.

W nawiązaniu do wpisów Luxferre i GalxyPL - zarówno kwestia informowania z wyprzedzeniem o wcześniejszym wejściu eventu jak i wydłużenie czasu możliwości skorzystania z bonusów (chociaż do 2 miesięcy?) są to zmiany proste a mogłyby znacznie wpłynąć na komfort rozgrywki. Dla mnie do ewentualnej kwestii zastanowienia jest system pozyskiwania przedmiotów kolekcjonerskich (to już w kontekście bardziej ogólnym niż typowo konkretnie eventowym - i nie, zakup kolekcjonerki jednorazowy za 200MF nie jest żadnym rozwiązaniem problemu) oraz system zliczania walk w zakresie zdobywania osiągnięć w uczestnictwie walk z globalami. Przy tak ogromnym zainteresowaniu, braku neta z NASA oraz w przypadku poniektórych osób siedzenie na gierce 24h/7 dni w tygodniu praktycznie skreśla realne szanse na wbijanie tych osiągnięć. Abstrahując od globali - wbicie pożeracza strzygi zajmuje UWAGA [4 lata], no nie jest to do końca ok. Pod tym względem spoko wydaje się jedynie event BŹN bo mamy prezenty do wymiany między graczami a tam chyba jakaś szansa na drop kolekcjonerek z poza danego roku kalendarzowego jest - jeśli nie to pardą.

Fajną opcją byłoby dodanie mozliwosci zakupu losowej kolekcjonerki za punkty z tych loterii
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Cytat Napisał Violetta Valery Zobacz post
    Fajną opcją byłoby dodanie mozliwosci zakupu losowej kolekcjonerki za punkty z tych loterii
    +1

Ogólnie wyszło z nagrodami słabiutko, biorąc pod uwagę ile czasu wymagają eventy. Czułem, że jedynie kucharz coś wartościowego daje i ten typek od głów strzygi.

Wymiana odstraszaczy co 50 to też trochę przesada, zwłaszcza, że dostajemy nagrody losowe. Pamiętam pierwszy event halloweenowy na którym dostawało się uzbrojenie co 10 dyniek. I komu to przeszkadzało?

Totalnie rozumiem osoby, które nie brały udziału w evencie (i pewnie lepiej na tym wyszły).
    Żółwie tańczą jak szalone...

Z eventu wakacyjnego mam, tak jak przed rokiem, same pozytywne wrażenia. Tym razem też miałam dużo szczęścia, bo z 300 odstraszaczy dostałam 8 unikatów w tym 2 przydatne, w loterii za MF zyskałam mnóstwo MF, zdobyłam też kartę Beboka.
    Tegoroczne zmiany oceniam pozytywnie. 10 potraw u kucharza, nawet jeżeli daje nieco mniejsze nagrody, to jest dużo mniejszym poświęceniem czasu. Dodanie nowych potraw sprawiło, że pojawiła się całkiem zabawna taktyka w "skipowaniu" węgorza. Przypadkowo moja ulubiona zmiana w całym evencie
    Południca to mieszane uczucia. Bardzo, ale to bardzo cieszy mnie, że pojawiła się w evencie rzecz, której nie można robić samemu. I jeszcze to, że te prochy można zbierać i przygotować sobie wymianę kilku sztuk naraz. To, co mnie nie cieszy ani trochę, to dramatycznie niska jakość nagród. Kompletnie nieopłacalna aktywność, zrobiłam ją tylko dla bonusu Doświadczenia
    Cieszę się, że warunek na zdolności Strzygi został przez ten rok ujawniony, bo zmieniło to bicie Strzygi z irytującego rng w zagadkę matematyczną. Darmowe walki też były oczywiście super. Zabiłam w tym roku 49 Strzyg i oszczędziłam pewnie 3x tyle mikstur odnowienia. Rzuca mi się w oczy, że trudność strzygi znacznie spadała na okrągłym poziomie (z 39 na 40, z 99 na 100), ale za to rosła przy zejściu z niego (z 20 na 21 stała się prawie niepokonywalna) - wiem z czego to wynika, ale smutno mi było być "karaną" za zdobycie poziomu.
    Zmiana w zbieraniu ziół nic nie zmieniła w mojej grze, bo skończyłam z zapasem 100+ ziół każdego rodzaju mimo, że przestałam je zbierać w ostatni wtorek. Ale oceniam ją pozytywnie, bo podoba mi się taki system, w którym nie trzeba pilnować konkretnej godziny, ale też nie można logować się jakoś super rzadko. Plus.

Wiele osób nazywało event nieopłacalnym, ale to nieprawda. Aktywności bez energii są mega opłacalne. Kucharz, Festiwal, także bicie Strzygi czy Leszego to ogromny darmowy zysk. Aktywności z energią już dużo mniej - je robi się raczej dla przedmiotów kolekcjonerskich i bonusów za wyzwanie. To rzeczywiście można poprawić, biorąc pod uwagę ilość poświęconego czasu.

Gdybym mogła zgłosić jakieś propozycje zmian (inne niż moja zaakceptowana wcześniej propozycja nowych osiągnięć):
    - zmniejszyć liczbę Strzyg potrzebnych do Osiągnięcia Pożeracza do 30-40. Obecnie jest 50, które wymaga zabicia wszystkich strzyg przez 3 lata. Ominięcie jednej już kończy się czekaniem kolejny rok.
    - poprawić drop z urny Południcy - tylko do jednego przedziału poziomowego niżej, większa szansa na nagrodę w postaci EQ + mikstury, a nie jedno lub drugie, zwiększyć szansę na nagrodę EQ. W 12 wymianach dostałam jedną zdolność i 1 nieunikat na 16 poziomów niżej.
    - poprawić drop z wymian - zwiększyć szansę na + w uzbrojeniu, które otrzymujemy. Otrzymanie Toporu Magii Ziemi +0 podcięło mi skrzydła, ale z +2 przynajmniej bym się czuła lepiej
    - utrudnić grę w kręcenie kłódką - jest zbyt opłacalna. Daje gwarantowane 10 punktów zawsze, z dość dużym marginesem błędu. Proponuję obniżyć liczbę dostępnych kręceń o 2 lub zmienić pulę dostępnych opcji, lub zmienić wielkość kłódki. Mogę zaproponować jakieś konkretne wartości, jeżeli byłoby tym zainteresowanie
    - może dodać targ na mapie eventowej? Mam wrażenie, że w czasie eventu mało kto zaglądał.

Poza tymi propozycjami, event wakacyjny uważam za idealny. Mapy są piękne, muzyka wakacyjna w dobrym sensie, nagrody warte udziału. Za rok też będę tu grała.

Uprawnienia