Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Kolejny błąd przy przygotowywaniu potraw [event wakacyjny]

Użytkownik

Kolejny błąd przy przygotowywaniu potraw [event wakacyjny]

Wczoraj miałem taki beznadziejny błąd że zrobiłem tylko 7 dań z czego 4 źle. Mianowicie mimo odliczonego czasu np.: 20 s dla szprotek albo 30 s dla homara, po zdjęciu z patelni idealnie w tej sekundzie dalej mi pokazywało że produkt jest surowy. Zanim się zorientowałem (bo po prostu robię to odruchowo) to już poszło kilka potraw źle zrobionych. Za każdym razem gdy zdejmowałem o idealnej sekundzie to pisało że surowy. Pomogło dopiero zdejmowanie z patelni 1 sekundę po czasie podanym w książce kucharskiej czyli np szprotki 21s, homar 31 czy węgorz 46 s. Moim zdaniem był to duży błąd bo 135 żetonów pieszo nie chodzi a byłem pozbawiony tej możliwości wczoraj. Mam nadzieję że dzisiaj będzie lepiej

Pewnie w zdarzeniach jest ustawniona zwykła nierówność, a nie <=
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    Cytat Napisał Violetta Valery Zobacz post
    Pewnie w zdarzeniach jest ustawniona zwykła nierówność, a nie <=
    Otóż nie, u mnie zawsze można ściągać w dokładnie tej sekundzie jaka jest w przepisie (20/30/45) i działało bez zarzutów.

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Hubiot Zobacz post
    Otóż nie, u mnie zawsze można ściągać w dokładnie tej sekundzie jaka jest w przepisie (20/30/45) i działało bez zarzutów.
    dokładnie, u mnie tak samo. Jedyne z czym mógłby być problem, to zakładam, że jakby ktoś miał jakieś skrypty, które ściągałyby produkt dokładnie 20 sekund i zero milisekund, to wtedy mogłoby coś być nie tak. Ale z naturalną ludzką reakcją, po zobaczeniu dwudziestki na liczniku, naciskam enter i mam dobre szprotki dla przykładu.
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Tester
    Cytat Napisał BamboMudżynek Zobacz post
    Wczoraj miałem taki beznadziejny błąd że zrobiłem tylko 7 dań z czego 4 źle. Mianowicie mimo odliczonego czasu np.: 20 s dla szprotek albo 30 s dla homara, po zdjęciu z patelni idealnie w tej sekundzie dalej mi pokazywało że produkt jest surowy. Zanim się zorientowałem (bo po prostu robię to odruchowo) to już poszło kilka potraw źle zrobionych. Za każdym razem gdy zdejmowałem o idealnej sekundzie to pisało że surowy. Pomogło dopiero zdejmowanie z patelni 1 sekundę po czasie podanym w książce kucharskiej czyli np szprotki 21s, homar 31 czy węgorz 46 s. Moim zdaniem był to duży błąd bo 135 żetonów pieszo nie chodzi a byłem pozbawiony tej możliwości wczoraj. Mam nadzieję że dzisiaj będzie lepiej
    Też mi się teraz to przytrafiło. To co robiłem innego, niż wtedy kiedy mi się nie przytrafiało, to przełączanie na inną kartę w trakcie gotowania. Najwidoczniej przełączanie karty w trakcie gotowania psuje jakoś liczniki sekund w grze.

Też to zauważyłam i nieco się zdziwiłam, szczególnie błąd występował przy homarach. Co prawda zdarzyło się to tylko jednego dnia, ale przy ściągnięciu dokładnie w 30 sekundzie gotowania okazało się, że homar był surowy. Myślałam, że to był problem, który dotyczył tylko mnie.

Administrator
    Też mi się teraz to przytrafiło. To co robiłem innego, niż wtedy kiedy mi się nie przytrafiało, to przełączanie na inną kartę w trakcie gotowania. Najwidoczniej przełączanie karty w trakcie gotowania psuje jakoś liczniki sekund w grze.
    Tak, to może być przyczyna rozsynchronizowania.
    Prawdopodobnie trzeba będzie dodać tę dodatkową sekundę tolerancji.

Uprawnienia