Polecam rozmowy oraz dyskusje z Fusią, Elrondem, Emilowatym, Bartolome, Denolem, Terrorem, Czervikiem, Karoxusem oraz innymi poksami. Aż fajnie z wami na jakimś temat totalnie dogadać się
Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!
W tym konkretnym nie, natomiast w poprzednich juz tak![]()
Polecam rozmowy oraz dyskusje z Fusią, Elrondem, Emilowatym, Bartolome, Denolem, Terrorem, Czervikiem, Karoxusem oraz innymi poksami. Aż fajnie z wami na jakimś temat totalnie dogadać się
OP narodził tyle błędów logicznych, że trzeba by napisać kontr-temat na to, ale tak w skrócie:
1. pamiętajmy, że expa za questy nie było od początku gry, a samo robienie ich mocno podbija całkowitą ilość expa - jeżeli jakieś zmiany - to więcej questów
2. bawienie się expem za mobki to bardzo śliski temat - robi się luka ze złotem i ap, a w rezultacie efekt kuli śnieżnej, bo level wbity, mobki dostarczają relatywnie coraz mniej expa, nie ma kasy na ekwipunek, gemy i zdolki nienabite, bossy niepokonane itd.
Wszystko jest git zoptymalizowane, problem jest tylko to, że jest mało graczy i długie przestoje, dlatego potem robią się tłuste koty a ktoś kto dołącza ma niewspółmierną do nadrobienia przepaść
mfo jest niestety grą niszową i trzeba się z tym pogodzić, jedyne kierunki rozwoju co do dalszej promocji gry to wejście na aplikację mobilną i zagraniczne rynki, jak ekonomika gry się ogarnie to i dla nowych graczy będzie przyjemnie
- - - - - - - - - -
OP narodził tyle błędów logicznych, że trzeba by napisać kontr-temat na to, ale tak w skrócie:
1. pamiętajmy, że expa za questy nie było od początku gry, a samo robienie ich mocno podbija całkowitą ilość expa - jeżeli jakieś zmiany - to więcej questów
2. bawienie się expem za mobki to bardzo śliski temat - robi się luka ze złotem i ap, a w rezultacie efekt kuli śnieżnej, bo level wbity, mobki dostarczają relatywnie coraz mniej expa, nie ma kasy na ekwipunek, gemy i zdolki nienabite, bossy niepokonane itd.
Wszystko jest git zoptymalizowane, problem jest tylko to, że jest mało graczy i długie przestoje, dlatego potem robią się tłuste koty a ktoś kto dołącza ma niewspółmierną do nadrobienia przepaść
mfo jest niestety grą niszową i trzeba się z tym pogodzić, jedyne kierunki rozwoju co do dalszej promocji gry to wejście na aplikację mobilną i zagraniczne rynki, jak ekonomika gry się ogarnie to i dla nowych graczy będzie przyjemnie
Le tits now
Generalnie ja jestem za podbijaniem szans na eq/inne dropy z miniaczy w starych miastach. Przez to, że większość graczy skupia się na graniu na max lvlu, na niższe poziomy ciężko o eq poza eventami, bo prawie nikomu się nie opłaca bić tych miniaczy. Ci, którym się opłaca z kolei, nie są w stanie ich wymieniać regularnie, bo praktycznie nie ma z kim. A o pomoc ciężko. Ostatnio, żeby się doprosić o pomoc ze smokiem mroku, to czekałam z tydzień.
Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!
Racja! Z czasem podnosi sie max lvl, mini ktore do niedawna byly codziennoscia, teraz sa rzadkoscia. Szczerze wspolczuje graczom na ok 50-80 lvl, bo musza sporo ise nameczyc pod katem wymianek. Za slabe na Scythe/Kurthus, za mocne na solowanie jedynie mini do Langeburg.
Co do pomagania - zawsze chetnie.
Tylko ze wczoraj uslyszalem, ze ktos nie chce wymieniac mini, bo raz tej osobie pomoglem z arktosem, wydropilem item +8 i sie nawet nie podzielilem.
Jesli poswiecanie energii i czasu to malo i nalezy oddawac dropa komus, komu sie pomaga, to chyba nie warto byc dobrym.
Znaczy tam lvl 50, to tam ujdzie, bo tak naprawdę, to da się ubić te miniacze spokojnie we dwójkę z miksami specjalnymi (w pojedynkę już ciężko, więc tego nie liczę, bo nowi gracze rekordów bić nie będą). Ale od 65? Miniacze są męczarnią bez pełnego składu. Jak na moje powinny zostać zarówno osłabione, jak i drop z nich podbity.
- - - - - - - - - -
Nie no z oddawaniem dropu, to wiadomo że kogoś zdrowo porąbało, ale na smoka mroku większości się nie będzie chciało, bo z tego nic drogiego nawet nie dropnie.
Da się zaoferować graczom nagrody, które przedłużają grę, ale nie da się ich chomikować. Na przykład każdego dnia jednorazowo po zejściu do 0 energii możemy doładować 50 energii za darmo. Dobry bonus dla graczy, którzy zużywają całą energię każdego dnia, ale nieprzydatny dla osób które chomikują 3 tys. energii na wymianę raz w tygodniu. Przy okazji oswaja graczy z doładowywaniem energii, co potem pozytywnie przekłada się na mikropłatności. Ktoś proponował też, żeby pierwsze ileś walk miało bonus do doświadczenia, co działa bardzo podobnie. Najważniejsze jest, żeby te bonusy były świecące i nie do przegapienia. Zadania dzienne to fajny mechanizm, ale odniosłam wrażenie, że jest bardzo łatwy do przegapienia. Może administracja ma dane, ilu graczy korzysta z tych zadań. Ja na przykład przestałam, bo po 90 poziomie są zupełnie nieopłacalne.
Są dostępne rankingi wykonanych zadań dziennych na tablicach w miastach. Nie wygląda to w mojej opinii źle i mam nadzieję, że wejście zadań dziennych na przedział 81-100 zachęci więcej osób do ich robienia.Może administracja ma dane, ilu graczy korzysta z tych zadań. Ja na przykład przestałam, bo po 90 poziomie są zupełnie nieopłacalne.
Nie no, jeśli nie ustalone zostały żadne zasady, to jasne, że nikt nie powinien czuć się w obowiązku oddawania EQ z pomocy z mini. To tylko i wyłącznie dobra wola pomagającego, że może oddać, ale może też nie, i dziwne by ktoś miał do tego problem
To jeśli uważa, że nie ma sensu brać kogoś do pomocy jak komuś wypadnie EQ, to niech szukając pomocy zaznacza, że EQ, które spadnie ma iść do niego i problem z głowy.Pomyśl z drugiej strony to po co on ma brać i bić te mini jak komuś innemu wypadnie eq to i tak zostaje z niczym.
NIKT o zdrowych zmysłach nie zacznie dziś grać w MFO3 w 2025 roku od zera, ucząc sie wszystkiego, zagłębiając się w fabułę, tajniki pvp i inne tematy związane z Elitą. Poruszałem ten temat już kiedyś, że nawet gdyby każdy aktywny gracz dziś zaprosił kolegę do gry (brzmi fenomenalnie) to pograli by razem tak rzeczywiście "po roku XDD" bo tylko na MAX lvl można mówić o realnych interakcjach, wspólnej grze/rozrywce. Takiej przysłowiowej huini nie ma nawet w wielkich popularnych grach. Łatwo możecie sprawdzić ile ludzi 'ruszyło' z lvlem 80+ kiedyś juz na ten temat dość mocno rozpisywał sie Squadron i ma wiele racji..jak z demografia Polaków..graczy w MFO będzie tylko ubywać.
Po pierwsze zdementuje błędy pojawiające się w tym poście bo ludzie napisali coś na "chłopski" rozum, a to nie jest prawdą.
- Szansa na miksturkę dającą 100 eny zapewne by była taka sama jak przy dziennych więc nie jest możliwy za bardzo fakt wydropienia 100 potek. Sam mam ponad 1000 dziennych(Wiadomo te potki wpadają do loterii tylko w wybrane dni ale zapewne dla nowych graczy też by tak było) i uzbierałem całą jedną potke!!!!!
- Zakładanie zwiększenia expa bez zwiększania pozostałych nagród typu złoto i ap jest tak bez sensu że nawet nie ma o czym mówić.
- Poradniki są bezsensu od tych npc bo gracze tacy jak "dziabąg "charlize" "kellystar" i masa innych istnieją dlatego powinien być rework rankingu pomocników bo obecnie top1 jest Ice Axe który nie wiem czy był mega pomocny dla nowych graczy. Proponowałem ten rework już kiedys
- Statystyka że najwięcej graczy kończy przygodę na ptaszysku to ślepe patrzenie w excela. Sporo mulciaków i innych zjawisk przez lata gry wpływa na ten przedział.
A co do reszty no to Terens zrelował. Zamiast płakać że nowy gracz będzie miał za łatwo to lepiej płaczcie że za niedługo nie będziecie mieli z kim grać XD
Sigma kaidan. Zaczęło się od tego że przez około 1 rok zacząłem chodzic na tvt i muszę niestety stwierdzić, że to chodzenie z nimi nie były dla mnie korzystne. Niestety z perspektywy mojej wygląda tak, że co chwilę jestem atakowany i wyzywany od strony Asasynek Bartolome oraz Fusia i cały czas bronie się. Sytuacja z mojej jest wręcz beznadziejna. Bo ja nikogo osobiście nie wyzywam bo nie chce zniżać do się nich poziomu.