Zobacz wyniki ankiety: Czy potwierdzasz, że błąd istnieje?

Głosujących
1. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, potwierdzam, że błąd istnieje (również się z tym spotkałem)

0 0%
  • Nie, nigdy nie miałem tego błędu, a sprawdzałem warunki jego wystąpienia

0 0%
  • Nie zwracałem uwagi/Nie jestem w stanie sprawdzić

0 0%
  • Według mnie to nie jest błąd gry

1 100.00%
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: [P?] Brak dodatkowej eny i chyba limitu

Użytkownik

[P?] Brak dodatkowej eny i chyba limitu

Dzień dobry,

Dzisiaj nabiłem level na postaci "Mitima" - poziom postaci jest zablokowany na 81.
    Wydawało mi się że za każdy level nabity energia się odnawia o 10, niestety w tym przypadku tak nie było.

Dla tych co napiszą że jak się odblokuje to energia się odnowi - Nie jest to prawdą.

Odblokowałem postać "Adam mag I" z poziomu 40 i nabiłem 55. Energia nie odnowiła mi się o 150 punktów. Wydaję mi się że limit eny też mi się nie zgadza. Powinno być o te kilka punktów więcej ale to do zweryfikowania - mogłem się pomylić w liczeniu. (Ale liczyłem 2000 + poziom głownej + lvle poboczne/2 + usługa).

Proszę o naprawę, ewentualnie jeśli to nie jest błąd to proszę o dodanie ostrzeżenia o takiej anomalii

Przeglądarka/OS: Każda

To drugie to raczej zabezpieczenie przed sytuacją, gdy ktoś sobie zablokuje i odblokuje limit tylko dla odnowienia energii (co moze w sumie zwrócic mu koszta tej uslugi w jakims stopniu).
    (Ale liczyłem 2000 + poziom głownej + lvle poboczne/2 + usługa).
    Trzeba bylo liczyć 200+(cala reszta). Tak to ci wychodzi o 1800 pkt za duzo.
    Ostatnio edytowane przez Violetta Valery ; 23-07-2025 o 17:58
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik Avatar Clover
    pamiętaj, że to nie do końca jest lvle poboczne/2. Jeśli masz 4 poboczne postacie na 1 poziomie, to nie dostajesz za to 2 pkt eny. Nie pamiętam dokładnie jak to we wzorze wygląda (czy dostaje się pkt energii za drugi, czy dopiero trzeci poziom), ale musisz jeszcze poodejmować od wszystkich postek po przynajmniej jednym poziomie.
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Administrator
    Powinieneś mieć 229 limitu za wbite poziomy i tyle masz. (to jest za wbite poziomy, także nie liczysz pierwszego)
    Energia nie odnawia się o 10 przy odblokowaniu poziomu, ani przy "wbiciu" lvl na zablokowanym poziomie - tak ma być.

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Tomi Zobacz post
    Powinieneś mieć 229 limitu za wbite poziomy i tyle masz. (to jest za wbite poziomy, także nie liczysz pierwszego)
    Energia nie odnawia się o 10 przy odblokowaniu poziomu, ani przy "wbiciu" lvl na zablokowanym poziomie - tak ma być.
    Można poprosić o doprecyzowanie jak to wygląda z eną za dodatkowe postki? Np. czy dostajemy energię za każdy parzysty poziom, czy też za poziom 3, 5, 7 itd, czy jak?
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    Cytat Napisał Clover Zobacz post
    Można poprosić o doprecyzowanie jak to wygląda z eną za dodatkowe postki? Np. czy dostajemy energię za każdy parzysty poziom, czy też za poziom 3, 5, 7 itd, czy jak?
    Co 2 poziomy otrzymujesz 1 pkt energii, zamiast co poziom.

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał GalaxyPL Zobacz post
    Co 2 poziomy otrzymujesz 1 pkt energii, zamiast co poziom.
    To nie precyzuje. Dalej nie wiem, za które poziomy dostanę energię, a za które nie.

Użytkownik Avatar Stara Gwardia
    za 3,5,7,9... na bocznych
    Ostatnio edytowane przez Stara Gwardia ; 24-07-2025 o 20:10

Administrator
    Za każdy "wbity" parzysty dla sumy ze wszystkich pobocznych postaci.

np.
    Wbijasz na 3 postaciach pobocznych łącznie 4 lvl ponad 1 lvl - masz 2 dodatkowe pkt
    Wbijasz na 3 postaciach pobocznych łącznie 5 lvl ponad 1 lvl - masz 2 dodatkowe pkt
    Wbijasz na 3 postaciach pobocznych łącznie 6 lvl ponad 1 lvl - masz 3 dodatkowe pkt

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Tomi Zobacz post
    Za każdy "wbity" parzysty dla sumy ze wszystkich pobocznych postaci.

np.
    Wbijasz na 3 postaciach pobocznych łącznie 4 lvl ponad 1 lvl - masz 2 dodatkowe pkt
    Wbijasz na 3 postaciach pobocznych łącznie 5 lvl ponad 1 lvl - masz 2 dodatkowe pkt
    Wbijasz na 3 postaciach pobocznych łącznie 6 lvl ponad 1 lvl - masz 3 dodatkowe pkt
    Dziękuję bardzo za info.

Uprawnienia