Zobacz wyniki ankiety: Co myślisz na o propozycji zmian dotyczących wymiany dusz?

Głosujących
6. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Jestem za taką zmianą! Na tak!

2 33.33%
  • Jestem za zmianą, ale w inne formie.

1 16.67%
  • Nie chce żadnych zmian... ;(

3 50.00%
Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Temat: Zmiana lokalizacji komntaty fortuny lub dodanie skrzynki w niebie błądzących dusz

Użytkownik Avatar Fang

Ważne Zmiana lokalizacji komntaty fortuny lub dodanie skrzynki w niebie błądzących dusz

Cześć i czołem wszystkim!
    Przychodzę z propozycją zmiany lokalizacji lub też mechaniki dotyczącej skrzynki, która pojawia się w komnacie fortuny. Problem jest taki że odległość pomiędzy komnatą fortuny a niebem błądzących dusz dzielą 3 mapki. + po wysłaniu dusz do nieba i udanie się do komnaty musimy się borykać z tzw pułapkami które są mniejszym utrudnieniem ale jednak (jak dla mnie bezsens).

Osobistym pomysłem rozwiązania tego problemu byłaby zmiana lokalizacji komnaty fortuny która byłaby nieco bliżej, jak np miejsce gdzie bijemy rendelsa (odległościowo miejsce mini bossa jest znacznie bliżej niż ta fortuny.) Przenieść tą mapę gdzies bliżej niekoniecznie w tunelach xd.

Druga opcja to przeniesienie spawnu skrzynki obok wysyłania dusz do nieba, tzw w niebie.

Wcześniej była propozycja dotycząca masowej wymiany dusz do nieba, albo na resp miniacza i 0 odpowiedzi w tej sprawie. Osobiście daje tą propozycję by nieco dodać inne możliwości zaoszczędzenia graczom czasu z przemieszczaniem się po mapach, które są jednak bezsensowne. A może taka drobna zmiana przyczyni się do aktywności zbierania dusz i ich wymian.
    A to ci historia.
    To moja misja i sens życia. By odmieniać wszystko na lepsze. ~ Asgalon
    Odrodzenie Black Legion

Użytkownik Avatar Cooliak
    Widząc twój kolejny post przypomniał mi się pewien cytat pewnego Polskiego Polityka. Wykieruję go w twoją stronę.

"W przypadku tego pana milczenie nie jest złotem. Jest szansą."
    Pozdrawiam Bonus do Dropa 100%

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    Można by dodać portal (teraz chyba jest w jedną stronę, z miejsca do którego wrzuca się dusze, a w drugą trzeba wracać pieszo), który by zabierał energię po wykorzystaniu. Chcesz zaoszczędzić czas - poświęć energię / Chcesz zaoszczędzić energię - poświęć czas

Użytkownik Avatar Cooliak
    Cytat Napisał Hubiot Zobacz post
    Można by dodać portal (teraz chyba jest w jedną stronę, z miejsca do którego wrzuca się dusze, a w drugą trzeba wracać pieszo), który by zabierał energię po wykorzystaniu. Chcesz zaoszczędzić czas - poświęć energię / Chcesz zaoszczędzić energię - poświęć czas
    To już nie lepiej po prostu skrócić odstęp pomiędzy mapami lub dodać te typowo "Urkadenowskie" portale?
    Pozdrawiam Bonus do Dropa 100%

Użytkownik Avatar Fang
    Cytat Napisał MrEliteVIP Zobacz post
    Widząc twój kolejny post przypomniał mi się pewien cytat pewnego Polskiego Polityka. Wykieruję go w twoją stronę.

"W przypadku tego pana milczenie nie jest złotem. Jest szansą."
    Spk, aczkolwiek jeżeli przyjdzie mi coś ciekawego do głowy to zazwyczaj to pisze
    A to ci historia.
    Odrodzenie Black Legion

Użytkownik Avatar Bomberion
    Portal takiego typu jak w Otchłani Odkupienia byłby dobrym rozwiązaniem.

Jakbym projektował tę grę to dałbym możliwość wysłania do nieba jednocześnie 1-20.000 Zagubionych Dusz i wtedy otwierając skrzynkę losowało by się od razu do stu nagród.
    https://discord.gg/MYvRZdERXj

Black Legion – przyjazna grupa wspierająca nowych graczy MFO3 od 2019 roku.
    Założył ją Fang (Biały Smok), twórca Northern Sagi.
    Zbudowaliśmy m.in. Arkadię My Fantasy (d. Arkadia Black Legion) oraz grupę wsparcia dla osób z depresją (3 tys. osób).
    Obecnie pomagamy na Black Legionie i na Diablo – największym Discordzie MFO3, założonym przez Sylvana z Northern Sagi.

Użytkownik Avatar Fang
    Dobrze mówi pan powyżej, też myślałem o takiej opcji no i ten limit wymian też można nieco zmienić, albo skrócić tę scenkę gdzie dusze se lecą.
    A to ci historia.
    Odrodzenie Black Legion

Użytkownik Avatar MasterOfPuppets
    Chyba lepiej nie ułatwiać / przyśpieszać tego procesu

Użytkownik Avatar Bomberion
    Nawet niech se będzie scenka z każdą duszą wysyłaną do nieba, ale przycisk POMIŃ.
    https://discord.gg/MYvRZdERXj

Black Legion – przyjazna grupa wspierająca nowych graczy MFO3 od 2019 roku.
    Założył ją Fang (Biały Smok), twórca Northern Sagi.
    Zbudowaliśmy m.in. Arkadię My Fantasy (d. Arkadia Black Legion) oraz grupę wsparcia dla osób z depresją (3 tys. osób).
    Obecnie pomagamy na Black Legionie i na Diablo – największym Discordzie MFO3, założonym przez Sylvana z Northern Sagi.

Użytkownik
    Cytat Napisał MasterOfPuppets Zobacz post
    Chyba lepiej nie ułatwiać / przyśpieszać tego procesu
    Lepiej ułatwić, nie ma sensu męczyć graczy przedawnionymi rozwiązaniami sprzed 10 lat.

Teoretycznie to jest to przystosowane do wrzucania dusz raz na dzień - wtedy to nie jest aż tak upierdliwe.

Dusze to i tak najbardziej opłacalna forma zbierania, bo odnawiają się często i nie wymagają energii. Można by się kłócić, że jest to mniej przyjazna forma mini 24h, bo trzeba włożyć trochę czasu a wychodzi na to samo. Tylko, że tu jest niby wybór - czy chcemy mini czy skrzynkę.
    Imo jest już okej tak, jak jest. I tak dużo nie ma do roboty w Urkaden, więc niech to będzie chociaż zajęciem.

Użytkownik Avatar Fang
    Cytat Napisał Hide Zobacz post
    Teoretycznie to jest to przystosowane do wrzucania dusz raz na dzień - wtedy to nie jest aż tak upierdliwe.

Dusze to i tak najbardziej opłacalna forma zbierania, bo odnawiają się często i nie wymagają energii. Można by się kłócić, że jest to mniej przyjazna forma mini 24h, bo trzeba włożyć trochę czasu a wychodzi na to samo. Tylko, że tu jest niby wybór - czy chcemy mini czy skrzynkę.
    Imo jest już okej tak, jak jest. I tak dużo nie ma do roboty w Urkaden, więc niech to będzie chociaż zajęciem.
    Przynajmniej bym zmienił odstęp map, już niech będzie ten nawet ten portal co zabiera 1 ene, z mini bossem jeżeli ktoś ma mniejszy lvl też ma wyzwanie bo walczy z nim, a jest to dodane właśnie z myślą na przedział lvl 35-40 (kwestia pokonania bossów i eq).

No chyba że opcja tego żeby dodać próg wymian dusz, gdzie później inaczej to się zaczyna respić itp. albo zwiększa to możliwość wysłania większej ilości dusz do nieba-piekła.
    A to ci historia.
    Odrodzenie Black Legion

Uprawnienia