Zobacz wyniki ankiety: Czy potwierdzasz, że błąd istnieje?

Głosujących
5. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, potwierdzam, że błąd istnieje (również się z tym spotkałem)

3 60.00%
  • Nie, nigdy nie miałem tego błędu, a sprawdzałem warunki jego wystąpienia

0 0%
  • Nie zwracałem uwagi/Nie jestem w stanie sprawdzić

0 0%
  • Według mnie to nie jest błąd gry

2 40.00%
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: [P3] Finezyjny cios nie ściąga slepoty

Użytkownik Avatar Oma Ghostrick

[P3] Finezyjny cios nie ściąga slepoty

Witam wszystkich w moim błędzie, dotyczy on zdolności finezyjny cios: https://mfo3.pl/view/ab/656

Finezyjny cios nakłada precyzję, więc powinien ściągać ślepotę. Na tej samej zasadzie jak karakol ściąga spowolnienie.
    Błąd widać w pierwszych 2 turach walki: https://mfo3.pl/r/b477a6172

Generalnie finezyjny cios powinien chybić, ponieważ mam ślepotę (gdyby nie chybiał działał by jak pewny cios), ale potem powinien już ściągnąć ślepotę, a to się nie dzieje.

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    Umiejętność Precyzja docelowo nakłada precyzję i usuwa ślepotę.
    Nie mam pewności, czy tutaj zamysł był taki sam.
    Akurat da się mieć ślepotę i precyzję naraz.
    Dla porównania nie da się mieć przyspieszenia i spowolnienia jednocześnie, więc jedno zawsze zdejmuje drugie.

Precyzja nie zdejmuje Ślepoty, zdolność "Precyzja" to robi - nie status.

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    Cytat Napisał GalaxyPL Zobacz post
    Dla porównania nie da się mieć przyspieszenia i spowolnienia jednocześnie, więc jedno zawsze zdejmuje drugie.
    Teoretycznie się da - z autostatusów. Ale Hide to dobrze wyjaśnia, nie status zdejmuje status tylko zdolność zdejmuje status. Kwestia tego czy zdejmowanie ślepoty było zamierzone w tym przypadku.
    Kwestia podobna jak w Bagiennej Włóczni - ona też przy chybieniu (na ślepocie) jej nie zdejmuje, a nakłada precyzję.
    Ostatnio edytowane przez Hubiot ; 21-07-2025 o 23:39

Użytkownik Avatar Oma Ghostrick
    Ślepota ściąga status precyzja. Nawet jak nie ściąga samego statusu (nie sprawdziłem), to ślepota ustawia celność na 10%. Więc te dodatkowe 20% z precyzji znika. Więc logiczne jest, że finezyjny cios (i status precyzja) powinien ściągać ślepotę. Obecnie jak masz ślepotę to finezyjny cios ustawia celność na 30% (10% ze ślepoty + 20% z precyzji).

Użytkownik Avatar MasterOfPuppets
    Cytat Napisał Oma Ghostrick Zobacz post
    Ślepota ściąga status precyzja. Nawet jak nie ściąga samego statusu (nie sprawdziłem), to ślepota ustawia celność na 10%. Więc te dodatkowe 20% z precyzji znika. Więc logiczne jest, że finezyjny cios (i status precyzja) powinien ściągać ślepotę. Obecnie jak masz ślepotę to finezyjny cios ustawia celność na 30% (10% ze ślepoty + 20% z precyzji).
    Zdjęcie ślepoty fragmentem zdolności precyzja, nie jest to wbudowana mechanika jest przysp - spowo, więc na ten moment nie jest to błąd.

Tester Avatar Denol
    Zdjęcie ślepoty fragmentem zdolności precyzja, nie jest to wbudowana mechanika jest przysp - spowo, więc na ten moment nie jest to błąd.
    Finezyjny cios nie powinien zdejmować ślepoty, nie jest to błąd.

Uprawnienia