Zobacz wyniki ankiety: Czy potwierdzasz, że błąd istnieje?

Głosujących
2. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, potwierdzam, że błąd istnieje (również się z tym spotkałem)

0 0%
  • Nie, nigdy nie miałem tego błędu, a sprawdzałem warunki jego wystąpienia

0 0%
  • Nie zwracałem uwagi/Nie jestem w stanie sprawdzić

1 50.00%
  • Według mnie to nie jest błąd gry

1 50.00%
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: [P3] wynagrodzenie za nieaktywność

Użytkownik Avatar Luxferre

[P3] wynagrodzenie za nieaktywność

nagrodę od mistrza gry w kwocie (poziom/2*1000) za nielogowanie się przez tydzień można otrzymać również poprzez ciągłą aktywność w tym czasie, tzn. wystarczy się ani razu nie wylogować - można nawet siedzieć w panelu gracza

właśnie mi się to przytrafiło po tym jak zostawiłem komputer włączony na świetliki i uzyskałem nielegalną korzyść:
    Cytat Napisał Mistrz Gry
    Wracasz do gry po dłuższej przerwie. Otrzymałeś wsparcie w kwocie 45500 G, abyś mógł łatwiej nadrobić zaległości. Powodzenia!

Użytkownik
    Nie jest to jakaś gigantyczna kwota, ale pewnie można to poprawić. Proponuję aby max. długość sesji 1 logowania wynosiła 24h i po upływie ważności następowało bezwzględne wylogowanie. Proponuję też wylogować wszystkich graczy co przekroczyli ten czas.

Użytkownik Avatar Lucy Gray
    Cytat Napisał Antybristler Zobacz post
    Nie jest to jakaś gigantyczna kwota, ale pewnie można to poprawić. Proponuję aby max. długość sesji 1 logowania wynosiła 24h i po upływie ważności następowało bezwzględne wylogowanie. Proponuję też wylogować wszystkich graczy co przekroczyli ten czas.
    Na nie.
    https://discord.gg/TEPXex4Upd <---- NAJLEPSZY SERWER DISCORD

Ja bym tak szczerze zostawił - jeśli ktoś zostawia kompa na tyle czasu włączonego, to już i tak koszt w energii elektrycznej zrekompensuje te +45k na koncie : )

Użytkownik
    Cytat Napisał Lucy Gray Zobacz post
    Na nie.
    Dlaczego nie?
    Ograniczyłoby to wszelkie kombinacje, boty i zwiększyło ogólne bezpieczeństwo. Ewentualnie można zwiększyć do 48 godzin. Dotyczyłoby to tylko gry, forum bez zmian, ale też uważam że powinien być jakiś limit.

Opcja druga to: logowanie które nie zostało zakończone nie będzie brane pod uwagę w naliczaniu bonusu a logowanie jeszcze poprzednie, które się rozpoczęło i zakończyło.
    Ostatnio edytowane przez Antybristler ; 20-07-2025 o 00:32

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Antybristler Zobacz post
    Dlaczego nie?
    Ograniczyłoby to wszelkie kombinacje, boty i zwiększyło ogólne bezpieczeństwo. Ewentualnie można zwiększyć do 48 godzin. Dotyczyłoby to tylko gry, forum bez zmian, ale też uważam że powinien być jakiś limit.

Opcja druga to: logowanie które nie zostało zakończone nie będzie brane pod uwagę w naliczaniu bonusu a logowanie jeszcze poprzednie, które się rozpoczęło i zakończyło.
    Nawet proste boty mogą bez problemu wylogować i zalogować z powrotem grę. A utrudni to uczciwą grę ludziom, którzy dla przykładu zostawiają postkę afk na świetlikach.

Dwójeczka, czy to nie doprowadzi do większej ilości nadużyć?
    Jak na moje problemem z systemem jest to, że analizuje on jedynie "wejścia" i "wyjścia" z gry (a przynajmniej tak zakładam). Według mnie najprostszym fixem jest przyznawanie bonusu, jedynie, jeśli ostatnim zapisem w systemie jest "wyjście", które było ponad tydzień temu (czy dwa tygodnie, nie pamiętam ile to tam było). Jeśli było to wejście, to bonus nie dotyczy.

Mapy po prostu jak zwykle chce wprowadzić komunizm.
    Żółwie tańczą jak szalone...

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Antybristler II Zobacz post
    Mapy po prostu jak zwykle chce wprowadzić komunizm.
    nie wiem, co jego propozycje twoim zdaniem mają cokolwiek wspólnego z komunizmem. Jakby miały, to imo byłyby lepsze.

Cytat Napisał Luxferre Zobacz post
    można nawet siedzieć w panelu gracza
    A to ciekawe, u mnie jak siedzę jakiś czas na panelu gracza i chcę wejść do gry to muszę się ponownie zalogować - i tak jest od bardzo dawna
    Le tits now

Uprawnienia