Zobacz wyniki ankiety: Czy uważasz że godzinna ochrona po poddaniu się bójki jest za długa?

Głosujących
46. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

22 47.83%
  • Nie

24 52.17%
Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 135 z 141

Temat: Ochrona po poddaniu bójki

Użytkownik Avatar Cristian
    Cytat Napisał Bartolome Zobacz post
    Przecież monopol nie istnieje. Monopol istniał gdy nie było delayu po przelogowaniu bo wtedy legitnie nie mogłeś nic zrobić z osobami co mają 5 postek, a ty jedną.
    Swojej nieudolności nie myl z monopolem. Sam kiedyś wojowałem z senseiem i normalnie go wysyłałem przed amą do miasta i zbijałem globala.
    Gdybyście cokolwiek pomyśleli byście mogli zmonopolizować tą ame obecnie ale brakuje wam sprytu.

Dlatego proponuję tymbardziej zreformować bójki bo przypadek Cristiana to dowód wyuczonej bezradność. Mimo posiadania x - ścieżek progresu do zdobycia amy. Wolą walić offtopami bez żadnego sensownego argumentu bo zły sensei chce wprowadzić bójki XD. Gdzie nawet (twórca tematu)karoxus jest graczem który po prostu lubi bójki, a nie wyznawcą senseia.

Ewentualnie za 10kk sprzedam patent wam "poksy" na zmonopolizowanie amy w ok.70%. Jeśli wejdzie ama na której prot nie obowiązuje to monopolizacja wzrasta do 100% (Zakładając że nie wróci promocja na amaterasu)

Facet, widze ze masz problemy z analiza prostego tekstu czytanego wiec jasno ci napisze gdzie jest blad w twojej logice - nikt z 'poksow' nie chce monopolizowac globali xd to raz. Dwa nie ma monopolu bo sprytnie bronimy sie przed tym np. protami. Wyuczona bezradnosc? To sb zobacz ile ja globali bije i nie rzucaj absurdalnych tez. Kolejna rzecz - lepiej nie uzywac slow, ktorych znaczenia sie nie rozumie.
    Wgl to piszesz tak, jakbym ja zalozyl ten temat i plakal o cos a jest zupelnie inaczej, a sam Karoxus juz po zalozeniu tego tematu stal na amie z protem.

Kurtyna..

Użytkownik Avatar Karoxus
    Cytat Napisał Cristian Zobacz post
    Facet, widze ze masz problemy z analiza prostego tekstu czytanego wiec jasno ci napisze gdzie jest blad w twojej logice - nikt z 'poksow' nie chce monopolizowac globali xd to raz. Dwa nie ma monopolu bo sprytnie bronimy sie przed tym np. protami. Wyuczona bezradnosc? To sb zobacz ile ja globali bije i nie rzucaj absurdalnych tez. Kolejna rzecz - lepiej nie uzywac slow, ktorych znaczenia sie nie rozumie.
    Wgl to piszesz tak, jakbym ja zalozyl ten temat i plakal o cos a jest zupelnie inaczej, a sam Karoxus juz po zalozeniu tego tematu stal na amie z protem.

Kurtyna..
    ale probujesz się tutaj na siłę wybielić XD tak, stałem na amie w 3 osoby i bójkowaliśmy każdego pokolei
    Hold up, I'm tripping

Na początek pewne erraty, glosy i suplementy, które wam, drodzy forumowicze, chyba umknęły w tej słownej bijatyce – chyba najważniejsze z perspektywy sfrustrowanych szaraków, które się tu wypowiadają (samemu nie wiedząc czego do końca chcą):
    1. Silnik gry (jak to troche bardziej enigmatycznie pisałem wcześniej + potwierdził mi to gość z deva) nie rozróżnia walki przegranej normalnie od tej, która została poddana. Zatem mechanika „brak prota po poddaniu” nie jest realizowalna technicznie i raczej możecie sobie odpuścić dyskusję na jej temat.
    [dalej już tekst dla koneserów]
    2. Co do głosów „mfo to nie gra fabularna, to MMORPG” – to jest gra, która stara się iść na możliwie szeroki kompromis pomiędzy single a multiplayerem, pomiędzy fabularniactwem a graniem pod PvP, i to założenie obowiązuje dłużej, niż większość się tu wypowiadających chodzi po świecie.
    Jak ktoś chce znacznie ostrzejszej rozrywki PvP – mogę zarekomendować wcześniejszą wersję gry, tj. MFO2 – tam ograniczenia są znacznie mniej dotkliwe (a i przydałoby się trochę aktywnych graczy). Bawi mnie też pewien schizofreniczny dwugłos ze strony aktywnych tu osób – z jednej strony jednoznaczne stwierdzenie, że PvP jest zdechłe, a z drugiej – że w zasadzie tylko ono się tutaj opłaca. Skoro się opłaca, a mało kto walczy, to problem leży raczej po stronie społeczności, a nie systemu (zmienianego już po tysiąc razy – i to bezskutecznie).
    3. Zastanówcie się, czy wasze posty cokolwiek tu wnoszą – płacze, bluzgi, argumentacja „tak, bo tak” kompletnie mija się z celem. Temat prowadzony w formie napierdzielanki ma mniejsze szanse na wzbudzenie zainteresowania administracji, bo kto „z góry” chciałby czytać taki syf?

A teraz czas na meritum:
    Cytat Napisał Lisu aka wróciłem Zobacz post
    Ale piękny temat, jestem cały w dumie.

Ja bym do tego podszedł trochę inaczej:

Gdzie bójki są w ogóle możliwe?
    Otóż fabułę można przejść bez ani jednego wejścia na mapę bójkową, było tak zawsze i to jest zasada stosowana przy tworzeniu map i ustalaniu ich "typu". Jeżeli istnieje w grze mapa, na której istnieje możliwość bycia zaatakowanym przez innego gracza, a jednocześnie jest ona niezbędna do kontynuowania fabuły głównej tj. zadania "Uratuj brata z rąk Thanarga", to jest to błąd, należy go zgłosić i bez wątpienia zostanie poprawiony.

~I to zamyka temat "postaci fabularnych", czy jakkolwiek ktoś chciałby to nazywać. MFO jest grą fabularną, a więc opowiada historię poszukiwania brata, można śmiało fabułę ukończyć nigdy nie doświadczając agresji ze strony innego gracza. (kiedyś bossy fabularne były nawet balansowane w tym kontekście, teraz już chyba nie są, to może być temat do debaty)
    w jakim kontekście boss mógłby być w tej grze tak niezbalansowany, że bijąca go osoba byłaby narażona na agresję innej?
    Bo mi chyba coś umknęło.
    A tak to zgoda.

Gdzie bójki są możliwe, ale potencjalnie problematyczne?
    Kopalnie, afkfarmy, wszelkie spalacze energii niewymagające fizycznej obecności przy klawiaturze. (nie liczę taskerów z powodów wiadomych)

~Tu też uważam, że temat do dyskusji jest, te aktywności celowo są mniej opłacalne od innych, używane są zwykle przez osoby, które czekają sobie na upek, nie mają czasu, lubią takie głuptactwa, z innych własnych powodów wolą patrzeć jak postać bije kilofem w ścianę przez 40 minut, zamiast robić coś pożytecznego.
    tu się zgadzam - przynajmniej konieczność wrócenia na odpowiednią mapkę jakkolwiek zachęca uzytkowników afkfarm (które uważam za raka w tej grze) do jakiejkolwiek aktywnosci.
    Swoją drogą - szkoda, że na świetlikach nie ma bójek
    Ale trochę smutno, że pominąłeś aktywności z gatunku zbieractw - czyli generalnie fetysz graczy fabularnych. Tutaj bym w sumie się zastanowił czy to takie konieczne, żeby tam były bójki, bowiem to jest jakiś ekwiwalent dla osób, które nie walczą, a zbierają w kulawy sposób żetony/mikstury do walk. Zysk jest ofc mniejszy niż u przeciętnego szymka pod pvp, więc po co im jeszcze bardziej utrudniać życie...
    Minibossy dzienne.

~No bo jak nie musisz respić, to znaczy że za darmo, to szkoda nie iść. Nie wiem, unikatów na półprzedział nie potrzebujesz do fabuły, ale z drugiej strony za darmo to uczciwa cena, taki zwykły maciek, który co dwa dni wejdzie pokopać kilofem niech też sobie ma coś więcej od życia niż sklepowe eq. Generalnie przy jakichś większych zmianach w systemie byłbym otwarty na podjęcie tego tematu.

Minibossy respione.

~Najlepsze dostępne eq na dany przedział, "najtrudniejsi" przeciwnicy na danym przedziale, wymagana taktyka, rozsądne uzbrojenie, specjalne zdolności, "największy" potencjalny zarobek per energia, konieczne do osiągnięć, konieczne do pvp, konieczne do rekordów, konieczne do wszystkiego poza fabułą. Czyli poczekaj, to ja muszę nie wiem, z kimś się dogadać, być w stanie się obronić, poprosić o pomoc, albo w ekstremalnej sytuacji wykiwać takiego "łapacza" (czyli przyjść za 10 minut), żeby mieć do tego dostęp? Nie no to ja się kasuje.
    Nie znam tak przyjaznej gry jak mfo w tym kontekście, oczywistym porównaniem jest chyba margonem, gdzie za czasów świetności na każdym ichniejszym minibossie stał chłop 200lvli wyżej z autoklikerem i się pisało do wszystkich online, żeby weszli w tej samej sekundzie, żebym mógł przejść. A jak się nie wstrzeliłem to 20 minut trwa resp w mieście. I oby w mieście a nie na blokadzie. I w takim środowisku ludzie po latach wybłagali serwer pvp, gdzie nie było takich przyjaznych warunków.
    to zapraszam do margonem, jak tam tak fajnie - to nie jest konkurencyjna gierka, ani nawet wzorzec dla MFO (2 czy 3) .
    Dyskusja o opłacalności walk PvE to coś innego niż ta, która tu się odbywa, ale tam bym chętnie napisał dłuugiego posta.
    Naatomiast - na mapkach z minikami respionymi /odnawianymi najłatwiej o spotkanie ludzi pozostających w grupach, więc to bodaj jedyna w miare sensowna okazja na to nieszczesne tvt... Więc dla samego tego faktu powinno to zostac xd
    Ale nawet jesli, to łapanie na minibossach jest już mfowską tradycją xd.
    Global (XDDDDDDDDDDD)

~Jedyna aktywność dla najlepszych, jedyna gdzie wymagane jest połączenie wielu aspektów gry, żeby mieć w ogóle szanse, najtrudniejsze questy poboczne, największe wymagania co do walki, konieczność zgrania, od pewnego czasu forsowana blokada walk automatycznych, ostatni etap aktywności w upku (z tego co czytam to regularnie bity jest global na dwa upki wstecz, żeby zaznaczyć kontrast, to tak jakby ktoś dzisiaj wymieniał dziennie jaszczura). I TUTAJ pojawia się problem, bo maciek nie może sobie sprowadzić tego do etapu fabularki, do etapu kopania kilofem, więc musi koniecznie sobie z kamilem z klasy nabić prota i on teraz będzie bił. Bo on chce i tyle mu zrobicie. Bo jakby nie nabił, to go sensej złapie i on nie będzie mógł wskoczyć do walki, straci antidotum, może nawet się wykosztuje i 5 energii na teleport użyje.
    Ja bym to raczej porównał do (opłacalnego, jak się chodzi pieszo) codziennego bicia miników lowlv - jednokrotnie psińco daje, ale regularnie pozwla aise niezle dorobic (przynajmniej mikstur odnowienia). Jak to ktoś tu pisał - bicie Amaterasu nie jest praktykowane przez tych "najlepszych" - tu raczej rolę gra czar przyzwyczajenia, a nie chęć faktycznego zysku. Zgodnie z dość konkretnymi wyliczeniami autorstwa gracza: herbatoholik, ta królowa niebios jest mniej opłacalna od Necrona, zwłaszcza bez bonów do AP (już wyłączone). A raczej była, do czasu gdy ją znerfiono. Dwa razy xd.
    A biją ją ci, którzy potrafią z nią wygrać i to w większosci ludzie z maxlv/pod max lv, co nikogo chyba dziwić nie powinno, patrząc na liczbe aktywnych osób w okolicy 65 poziomu
    No, a raczej sama w sobie walka i przygotowanie do globala powinno być odpowiednim odsiewem - nie trzeba tu jeszcze dokładać frustratów, którzy cię nawet do minika żeby skończyć quest nie dopuszczą...

Osobiście rozwiązanie na dzisiaj widzę takie. Bezwzględne karanie za nabijanie prota. Jest to niezgodne z regulaminem, dokładnie tak samo jak nabijanie żetonów, nawet się podobnie nazywa.
    Doraźne karanie za szeroko pojęty trolling na tym wstrętnym globalu, rozumiem losowego ziutka, który w aktualnym systemie wszedł do walki nieprzygotowany nie wiedząc, że to gorący temat, przez co inni przegrali, ale celowe przeszkadzanie jest książkowym przykładem działania na szkodę gry.
    Ale się w Tobie wewnętrzny Ziobro odezwał xD.
    Z panelem GM to by miało jakiś sens, teraz nie ma żadnego – zwłaszcza że zbanowanie w obu tych przypadkach jest pozbawione jakiegokolwiek precedensu i w zasadzie ustalenie intencji osób się ich dopuszczających jest trudne do przeprowadzenia.
    Nabijanie prota jest w sumie tożsame z prośbą o powrót do miasta przez wykonanie szybkiej bójki przez kolegę, a sabotaż można łatwo usprawiedliwić wyborem nieodpowiedniego profilu.
    Znając natomiast potencjał tej społeczności (zwłaszcza globalowej) w lawiranctwie i sianiu fermentu – weryfikowanie każdego takiego przypadku nie będzie przyjemne.
    A w przeciwieństwie do „nabijania żetków”, wzmiankowane działanie:
    1. nie daje użytkownikowi żadnej bezpośednio wymiernej/trwałej korzyści;
    2. odbywa się przy pomocy mechaniki dostępnej w grze, która nie jest przy tej okazji wykrzywiana (jak to się dzieje przy rzucaniu w siebie z dupy kilku mikstur z rzędu).

Ukłon w stronę szeroko pojętych "bójkowiczów".

~I tu jest duże pole do popisu, mój problem polega na tym, że nie mam gotowego rozwiązania. Cały system trzeba by było przerobić, z pełną świadomością jego braków zapraszam do rozwinięcia mojego spojrzenia. Zaproponowany "podział map" miałby jakiś sens, jednak spotka się z potężną barierą przyzwyczajenia.
    Zmiana koloru strzałek w taki sposób:
    Mapa fabularna, zostaje jak jest.
    Mapa delikatnie bójkowa, czyli jakaś kopalnia, jakieś przejście, miniboss itd, żółta strzałka i tymczasowy (ew. jednorazowy np. przy pierwszym wejściu na mapę) komunikat, uważaj, mapa bójkowa, ktoś może Cię tam zaatakować.
    Mapa globalowa (lub z globalnymi aktywnościami), czerwona strzałka, każdorazowy komunikat, uważaj to jest wymagająca mapa, tam będą gracze, którzy tą aktywność wykonują, będą chcieli wysłać Cię do miasta bo nie w smak im tam obecność kogokolwiek poza nimi.

Może jakimś rozsądnym wypośrodkowaniem byłoby też takie rozwiązanie:
    Na zielonej no diff.
    Na żółtej jak Cię złapią masz prota tak jak teraz.
    Na czerwonej w momencie wejścia znikają proty, padasz to nie dostajesz prota.
    brzmisz troche podobnie jak Serdel, ale to imo dobry pomysł - dodatkowo jestem zwolennikiem zwiększenia opłacalności bójek przez dodanie na tych "czerwonych" mapkach wypadania eq z ekwipunku, bo to może w jakimkolwiek stopniu zwiekszyć zainteresowanie pvp wsrod graczy - ze strachu sie może zaktywizują, albo przynajmniej w nim podszkolą.
    No i to jest realizowalne
    Ostatnio edytowane przez Violetta Valery ; Wczoraj o 23:06
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik
    sprytnie bronimy sie przed tym np. protami.
    Kurtyna..
    @Tomi proszę o zbanowanie użytkownika sam się przyznał do stosowania mechaniki niezgodnej z regulaminem.

Kurtyna...

to zapraszam do margonem, jak tam tak fajnie - to nie jest konkurencyjna gierka, ani nawet wzorzec dla MFO (2 czy 3) .
    Dyskusja o opłacalności walk PvE to coś innego niż ta, która tu się odbywa, ale tam bym chętnie napisał dłuugiego posta.
    Naatomiast - na mapkach z minikami respionymi /odnawianymi najłatwiej o spotkanie ludzi pozostających w grupach, więc to bodaj jedyna w miare sensowna okazja na to nieszczesne tvt... Więc dla samego tego faktu powinno to zostac xd
    Ale nawet jesli, to łapanie na minibossach jest już mfowską tradycją xd.
    Wydaje mi się, że skupiłeś się niepotrzebnie na jakichś przykładach, niż na faktycznym meritum. Nie mówię "zróbmy jak w margonem", ale nie ma nic złego w kopiowaniu dobrych rozwiązań. Ale zostawiając już margonem, to bliżej mfo2, umarłeś, lecisz do miasta, tracisz ruchy, zapraszamy jutro w to samo miejsce gdzie byłeś. W zasadzie nie kojarzę innej gry tego typu, w której śmierć jest absolutnie bezkarna, a wręcz nagradzana, i to jeszcze w przypadku, w którym inny gracz z Tobą wygra. I okej, to ma swój urok, na tym etapie gry jest to raczej nie do skrajnej zmiany, ale gdzieś musi być chyba ta granica. To idzie coraz bardziej w stronę "o nie, przegrałem walkę, chcę stracić 0 golda, najlepiej zostać w tym samym miejscu i mieć ochronę nie tylko od graczy, co się będziemy ograniczać, od mobów też, i osobiste przeprosiny od Tomiego i testerów, że źle przetestowali i padłem na lvlu na którym powinienem wygrać". Oczywiście przesadzam, ale nie idźmy w tę stronę.

Ale się w Tobie wewnętrzny Ziobro odezwał xD.
    Z panelem GM to by miało jakiś sens, teraz nie ma żadnego – zwłaszcza że zbanowanie w obu tych przypadkach jest pozbawione jakiegokolwiek precedensu i w zasadzie ustalenie intencji osób się ich dopuszczających jest trudne do przeprowadzenia.
    Nabijanie prota jest w sumie tożsame z prośbą o powrót do miasta przez wykonanie szybkiej bójki przez kolegę, a sabotaż można łatwo usprawiedliwić wyborem nieodpowiedniego profilu.
    Znając natomiast potencjał tej społeczności (zwłaszcza globalowej) w lawiranctwie i sianiu fermentu – weryfikowanie każdego takiego przypadku nie będzie przyjemne.
    A w przeciwieństwie do „nabijania żetków”, wzmiankowane działanie:
    1. nie daje użytkownikowi żadnej bezpośednio wymiernej/trwałej korzyści;
    2. odbywa się przy pomocy mechaniki dostępnej w grze, która nie jest przy tej okazji wykrzywiana (jak to się dzieje przy rzucaniu w siebie z dupy kilku mikstur z rzędu).
    Nie. Nie potrzeba panelu gm do takich spraw, nie potrzeba było do nabijania żetonów, tu też sobie poradzimy. I nie, nie chcę banować za to, że ktoś sobie nabił prota i poszedł behemota bić. Za kradzież lizaka ze sklepu też nie idziesz od razu na krzesło. Proponuję zwyczajnie zacząć za to karać, nie wiem jak, ale na przykład za patologię 3 dni karceru, dla obu gagatków, jak się nie nauczą, 7 dni, wtedy już się na pewno nauczą i wszyscy wokół też. Ktoś specjalnie trolluje globala (notorycznie), tego czy innego, spoko, tydzień nie ma wejścia na mapę, albo nie może wejść do walki, bardzo szybko znikną saboty. Gwarantuję, że każda taka jedna sytuacja znajdzie się na forum po sekundzie, to jest gorący temat, ludzie się nie lubią, sami się posprzedają. Podkreślam, to jest propozycja.

I nie, to nie jest inna sytuacja niż z żetonami, wymierną korzyścią jest to, że chodzisz i bijesz co chcesz totalnie eliminując ryzyko. I ja na prawdę nie widzę różnicy, między rzuceniem na siebie 10 potek z rzędu w walce, a 10 raportami w bójkach między tymi samymi graczami, które trwają 1 turę. Skoro jedno jest patologią, to konsekwentnie drugie też.
    aka wróciłem aka wróciłem

Użytkownik Avatar Clover
    I nie, to nie jest inna sytuacja niż z żetonami, wymierną korzyścią jest to, że chodzisz i bijesz co chcesz totalnie eliminując ryzyko. I ja na prawdę nie widzę różnicy, między rzuceniem na siebie 10 potek z rzędu w walce, a 10 raportami w bójkach między tymi samymi graczami, które trwają 1 turę. Skoro jedno jest patologią, to konsekwentnie drugie też.
    Tutaj się zgadzam, tak jak oryginalny post tematu mnie kompletnie rozbawił, tak tu się zgodzę, celowe nabijanie prota jest problemem. Ale celowe nabijanie prota, a nie celowe poddawanie, bo nie mam ochoty walczyć, co uznał za problem twórca tego tematu. Dlatego bardziej się zgadzam z tępieniem nabijania prota, niż z ograniczaniem prota tym, którzy są tępieni przez innych. Jednakże powtarzam, problemem jest to, że jest to nie do rozróżnienia uczciwie, czy ktoś jest twoim kolegą i ci prota nabija, czy się nad tobą pastwi. Może ograniczenie do 3 bójek z tym samym graczem w tygodniu byłoby rozwiązaniem?
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Cytat Napisał Clover Zobacz post
    Tutaj się zgadzam, tak jak oryginalny post tematu mnie kompletnie rozbawił, tak tu się zgodzę, celowe nabijanie prota jest problemem. Ale celowe nabijanie prota, a nie celowe poddawanie, bo nie mam ochoty walczyć, co uznał za problem twórca tego tematu. Dlatego bardziej się zgadzam z tępieniem nabijania prota, niż z ograniczaniem prota tym, którzy są tępieni przez innych. Jednakże powtarzam, problemem jest to, że jest to nie do rozróżnienia uczciwie, czy ktoś jest twoim kolegą i ci prota nabija, czy się nad tobą pastwi. Może ograniczenie do 3 bójek z tym samym graczem w tygodniu byłoby rozwiązaniem?
    Tutaj faktycznie mój błąd, bo nie doprecyzowałem konkretnie o co mi chodzi. Chociaż wydaję mi się, że później w trakcie tematu poruszyłem temat celowego nabijania prota (mogę się mylić, bo tyle już tutaj się napociłem, że ciężko zapomnieć )
    Hold up, I'm tripping

Cytat Napisał Bartolome Zobacz post
    @Tomi proszę o zbanowanie użytkownika sam się przyznał do stosowania mechaniki niezgodnej z regulaminem.

Kurtyna...
    czyli o to chodzi? POBANOWAC!!

a jak nabijam sb prota za mf?

czytalem regulamin, nic takiego tam nie ma

czyli o to chodzi? POBANOWAC!!

a jak nabijam sb prota za mf?

czytalem regulamin, nic takiego tam nie ma
    ty naprawdę jesteś specyficznie inteligentny, wykorzystujesz błąd gry = stosujesz mechanikę niezgodną z regulaminem = ban
    masz 30+ lat, a głupszy jesteś od osmoklasisty zdającego pierwszy egzamin w swoim życiu

- - - - - - - - - -

Swoją drogą mówisz, że masz swoje życie i nie siedzisz na kompiku 24/7 po czym siedzisz większość dnia na amaterasu (XD!!!!!!!!) oraz szukasz zaczepki, bądź aprobaty przy twoich wysrywach na forum gierki przeglądarkowej (XD!!!!!!!!)
    Hold up, I'm tripping

Cytat Napisał Karoxus Zobacz post
    ty naprawdę jesteś specyficznie inteligentny, wykorzystujesz błąd gry = stosujesz mechanikę niezgodną z regulaminem = ban
    masz 30+ lat, a głupszy jesteś od osmoklasisty zdającego pierwszy egzamin w swoim życiu

- - - - - - - - - -

Swoją drogą mówisz, że masz swoje życie i nie siedzisz na kompiku 24/7 po czym siedzisz większość dnia na amaterasu (XD!!!!!!!!) oraz szukasz zaczepki, bądź aprobaty przy twoich wysrywach na forum gierki przeglądarkowej (XD!!!!!!!!)
    Pragne ci przypomniec, ze to ty zalozyles ten temat, wiec zastanow sie kto szuka zaczepki lub aprobaty.
    Dobrze wiem, ze niektorym osobom kazdy z iq powyzej wartosci przecietnej bedzie sie wydawal specyficzny.

'wykorzystujesz błąd gry = stosujesz mechanikę niezgodną z regulaminem' - czyli nabijanie prota to blad gry? XDD prawie spadlem ze smiechu z fotela.

Ty umiesz napisac jakas wiadomosc w ktorej nie obrazasz rozmowcy?

'Swoją drogą mówisz, że masz swoje życie i nie siedzisz na kompiku 24/7 po czym siedzisz większość dnia na amaterasu' - moje zycie prywatne drogi chlopcze to tylko i wylacznie sprawa moja i moich bliskich. Nic ci do tego co robie calymi dniami i nie zamierzam sie tutaj tlumaczyc z takich rzeczy.

Moim zdaniem to juz serio nie ma co wiecej pisac w tym temacie, pozdrawiam i zycze dobrej nocy.
    Ostatnio edytowane przez Cristian ; Dzisiaj o 01:24

Pragne ci przypomniec, ze to ty zalozyles ten temat, wiec zastanow sie kto szuka zaczepki lub aprobaty.
    Dobrze wiem, ze niektorym osobom kazdy z iq powyzej wartosci przecietnej bedzie sie wydawal specyficzny.

'wykorzystujesz błąd gry = stosujesz mechanikę niezgodną z regulaminem' - czyli nabijanie prota to blad gry? XDD prawie spadlem ze smiechu z fotela.

Ty umiesz napisac jakas wiadomosc w ktorej nie obrazasz rozmowcy?

'Swoją drogą mówisz, że masz swoje życie i nie siedzisz na kompiku 24/7 po czym siedzisz większość dnia na amaterasu' - moje zycie prywatne drogi chlopcze to tylko i wylacznie sprawa moja i moich bliskich. Nic ci do tego co robie calymi dniami i nie zamierzam sie tutaj tlumaczyc z takich rzeczy.

Moim zdaniem to juz serio nie ma co wiecej pisac w tym temacie, pozdrawiam i zycze dobrej nocy.
    Skoro się tłumaczysz tutaj wszystkim obecnym, że masz swoje życie i nie siedzisz na kompiku 24/7 po czym robisz odwrotnie to nie dziw się, że ktoś porusza temat. Tak, nabijanie prota poprzez UMYŚLNE PRZEGRYWANIE bójki jest błędem gry oraz niedopatrzeniem ze strony administracji. Bardzo mnie bawi, że mówisz o sobie jako o osobie z iq powyżej wartości przeciętnej, podczas gdy jesteś największym pośmiewiskiem od początku tego tematu. Powtórzę się już po raz setny, twoja głupota jest na tyle wielka, że według ciebie otaczające cie osoby są idiotami, kretynami, głupkami (możesz sobie wymyślić więcej epitetów) podczas gdy ty jesteś najmądrzejszą jednostką na świecie. Swoją drogą stwierdzanie faktu =/= obrażanie rozmówcy. (Co powinieneś wiedzieć bo przecież masz iq powyżej wartości przeciętnej).
    Tyle ode mnie, szanuj swój czas bo tym razem już ci nie odpowiem.

- - - - - - - - - -

A i jedynie dopowiem, chęć naprawienia czegoś w gierce i komunikowanie tego administratorom nie jest szukaniem ani aprobaty ani zaczepki. (co też powinieneś wiedzieć ponieważ masz iq powyżej wartości przeciętnej)
    Hold up, I'm tripping

Cytat Napisał Karoxus Zobacz post
    Skoro się tłumaczysz tutaj wszystkim obecnym, że masz swoje życie i nie siedzisz na kompiku 24/7 po czym robisz odwrotnie to nie dziw się, że ktoś porusza temat. Tak, nabijanie prota poprzez UMYŚLNE PRZEGRYWANIE bójki jest błędem gry oraz niedopatrzeniem ze strony administracji. Bardzo mnie bawi, że mówisz o sobie jako o osobie z iq powyżej wartości przeciętnej, podczas gdy jesteś największym pośmiewiskiem od początku tego tematu. Powtórzę się już po raz setny, twoja głupota jest na tyle wielka, że według ciebie otaczające cie osoby są idiotami, kretynami, głupkami (możesz sobie wymyślić więcej epitetów) podczas gdy ty jesteś najmądrzejszą jednostką na świecie. Swoją drogą stwierdzanie faktu =/= obrażanie rozmówcy. (Co powinieneś wiedzieć bo przecież masz iq powyżej wartości przeciętnej).
    Tyle ode mnie, szanuj swój czas bo tym razem już ci nie odpowiem.
    Dobra to jednak dodam jeszcze jedna rzecz.
    To, ze sie tam smiejesz ze mnie ty i tobie podobni to obchodzi mnie jeszcze mniej chyba niz zdanie na moj temat pewnego osobnika ktorego nicki postaci zaczynaja sie na 'Se..', nie boli mnie to.

'Tak, nabijanie prota poprzez UMYŚLNE PRZEGRYWANIE bójki jest błędem gry oraz niedopatrzeniem ze strony administracji.' - znowu smiech XD wszystko sobie zinterpretujecie tak, zeby pasowalo pod wasze tezy.

Dam taki przyklad, mam na alcie 66lv i aktualne rozwiazania dotyczace bojek daja osobom z 100lv mozliwosc zaatakowania mnie.
    Po co mam brac udzial w walce, w ktorej nie mam szans? Po co mam marnowac miksy specjalne zeby miec prota skoro nie mam szans? Po co mam wzywac pomoc i robic z tego pol godzinne (albo lepiej) tvt czy cos tam na co nie mam czasu ani ochoty? Dlaczego po poddaniu takiej bojki mialbym nie miec prota? Zeby za chwile jakis niewyzyty Karozous mnie zbojkowal? Widzisz no myslisz - i nie tylko ty zreszta - tylko i wylacznie o sobie i swoich korzysciach, a to, ze zmiany ktore chcesz byly by na nikorzysc wiekszosci graczy wgl cie nie obchodzi. Plytkie, denne, slabe... znajduje kilka epitetow jak widzisz..

'Powtórzę się już po raz setny, twoja głupota jest na tyle wielka, że według ciebie otaczające cie osoby są idiotami, kretynami, głupkami (możesz sobie wymyślić więcej epitetów) podczas gdy ty jesteś najmądrzejszą jednostką na świecie.' - no i wlasnie sam sie zdissowales facet, bo ty jestes w tej dyskusji tym ktory nazywa mnie debilem i kretynem a ja nigdy nie powiedzialem ze jestem najmadrzejszy czy cos w ten desen. Tak ze no...

Urojenia epizod 3 - przebudzenie Karoxusa. Zapraszam do kin.

'Powtórzę się już po raz setny, twoja głupota jest na tyle wielka, że według ciebie otaczające cie osoby są idiotami, kretynami, głupkami (możesz sobie wymyślić więcej epitetów) podczas gdy ty jesteś najmądrzejszą jednostką na świecie.' - no i wlasnie sam sie zdissowales facet, bo ty jestes w tej dyskusji tym ktory nazywa mnie debilem i kretynem a ja nigdy nie powiedzialem ze jestem najmadrzejszy czy cos w ten desen. Tak ze no...

Ty naprawdę nie widzisz, że sam sobie zaprzeczasz? Myślę, że wypisywanie, że zależy Ci na 14-to latce wychodzi Ci o wiele lepiej niż próbować wmówić komuś coś, co jest kompletnym bullshitem. Tyle ode mnie Portable Document Format
    Hold up, I'm tripping

Dobra to jednak dodam jeszcze jedna rzecz.
    To, ze sie tam smiejesz ze mnie ty i tobie podobni to obchodzi mnie jeszcze mniej chyba niz zdanie na moj temat pewnego osobnika ktorego nicki postaci zaczynaja sie na 'Se..', nie boli mnie to.

'Tak, nabijanie prota poprzez UMYŚLNE PRZEGRYWANIE bójki jest błędem gry oraz niedopatrzeniem ze strony administracji.' - znowu smiech XD wszystko sobie zinterpretujecie tak, zeby pasowalo pod wasze tezy.

Dam taki przyklad, mam na alcie 66lv i aktualne rozwiazania dotyczace bojek daja osobom z 100lv mozliwosc zaatakowania mnie.
    Po co mam brac udzial w walce, w ktorej nie mam szans? Po co mam marnowac miksy specjalne zeby miec prota skoro nie mam szans? Po co mam wzywac pomoc i robic z tego pol godzinne (albo lepiej) tvt czy cos tam na co nie mam czasu ani ochoty? Dlaczego po poddaniu takiej bojki mialbym nie miec prota? Zeby za chwile jakis niewyzyty Karozous mnie zbojkowal? Widzisz no myslisz - i nie tylko ty zreszta - tylko i wylacznie o sobie i swoich korzysciach, a to, ze zmiany ktore chcesz byly by na nikorzysc wiekszosci graczy wgl cie nie obchodzi. Plytkie, denne, slabe... znajduje kilka epitetow jak widzisz..

Urojenia epizod 3 - przebudzenie Karoxusa. Zapraszam do kin.
    Niech będzie, że się poświęcę i schylę...

Na 30 postów, które napisałeś, 20 jest w tym temacie, 0 wprowadza do dyskusji cokolwiek wartego uwagi, 1 podaje jeden argument "nie bo mi się nie podoba". (o ile możemy to argumentem nazwać, na potrzeby narracji powiedzmy że możemy)

Karoxus kolejny ananas, niby coś przekazać próbuje, ale zamiast uciąć z Tobą dyskusję 9 stron temu, przerzuca się tym kto miał z matematyki czwórkę, a kto z historii szóstkę. Nikogo to nie interesuje, oficjalnie proszę jakiegoś moda o usunięcie tego syfu.

Wracając. Rozumiem, że się nie zgadzasz (nie bardzo rozumiem z czym, bo dosyć ciężko mi jest się połapać w tym, nie wiem jak to nazwać). To ja mam szczerą prośbę kierowniku, rozwiń jakoś ten enigmatyczny termin "zmiany na niekorzyść większości graczy", bo ja nie wiem gdzie jest ta większość, tylko Ty miauczysz, za kogo mówisz, w którym miejscu jest ta niekorzyść? Bo jak jest jakaś duża grupa graczy, którzy realnie potrzebują nabijać prota na sztucznych walkach, bo uważają, że każdy powinien mieć niezmącony dostęp do wszystkiego, bo inaczej się popłaczą, a potencjalna możliwość bycia zaatakowanym przez jakiegoś wstrętnego senseja, który trzęsie jak się okazuje całym mfo z 17stego fotela, to chyba warto by było o tym wiedzieć. Już pomińmy nawet to, że moim skromnym zdaniem jest to niezgodne z regulaminem, a już na pewno jest to niekonsekwentne, ja się mogę mylić.
    aka wróciłem aka wróciłem

Karoxus kolejny ananas, niby coś przekazać próbuje, ale zamiast uciąć z Tobą dyskusję 9 stron temu, przerzuca się tym kto miał z matematyki czwórkę, a kto z historii szóstkę. Nikogo to nie interesuje, oficjalnie proszę jakiegoś moda o usunięcie tego syfu.
    Troszkę błędnie interpretujesz moje słowa bo ten temat jak i moje odpowiedzi nie są konkursem kto ma największy iloraz inteligencji a kto ma najmniejszy. Normalna osoba pisząc tą samą rzecz po raz n-ty w pewnym momencie potrafi odpuścić temat i powiedzieć - dobra chłopaki, macie racje moja wina. Jakby chociaż 1/10 propozycji przytoczonego przez Ciebie osobnika byłaby poprzedzona jakimś sensownym argumentem to dałoby się tutaj normalnie konwersować, a sam temat nie szedłby w strone zwyklej gownoburzy. Jakoś dziwnym trafem inni piszący tutaj potrafili normalnie rozwinąć swoją myśl i dać jakieś pole do dyskusji. Co do pierwszego zdania, (mam na myśli ucięcie konwersacji) które tyczy się mojej osoby to oddaje Tobie stuprocentową rację Lisu. Pozdro z fartem
    Ostatnio edytowane przez Karoxus ; Dzisiaj o 02:43
    Hold up, I'm tripping

Uprawnienia