Zobacz wyniki ankiety: Czy uważasz że godzinna ochrona po poddaniu się bójki jest za długa?

Głosujących
40. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

18 45.00%
  • Nie

22 55.00%
Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 75 z 108

Temat: Ochrona po poddaniu bójki

Cytat Napisał Clover Zobacz post
    po przegranej z miniaczem nie ma prota, po zrespieniu nowego nie ma prota...
    Moim zdaniem gracze muszą dążyć do zwycięskiej walki, między innymi dla prota jeśli jest im potrzebny, a nie nagradzać zbytnio za przegraną walkę, jednak mogę zrozumieć rozbieżność poglądów w tym zakresie.
    ~Pozdrawiam Użytkownik.

Użytkownik Avatar Cristian
    sprowadzacie kochani ta rozmowe do poziomu podstawowki..
    1. pozostawic bez zmian
    2. zrobic 0 prota po bojkach - co jest idiotycznym pomyslem i Tomi bedzie mial milion widomosci dziennie ze to jest mowiac brzydko zdupcone..
    3. mapy z globalami niebojkowe
    4. i tu sam sie przychylam do tej opcji - brak placzu o prota.

sam mam lepszy pomysl.. zrobic kazdego globala na zasadzie 100% pomoc akcept, kto zlpie nie zaleznie od tego ile globali zlapal i ubil to dodaje sobie kogo chce + taka mapa jest w pelni bojkowa i robta co chceta

kazdego sie nie zadowoli a temat sabotow i bojek na globalach byl poruszany juz milion razy.. dajcie spokoj, albo w te albo we wte..

Użytkownik Avatar Toshiro
    Cytat Napisał Sensei Sonquar Zobacz post
    To usunąć usługę bo jeszcze ktoś przypadkowo skorzysta, po co ma się ktoś z kogoś śmiać.

Tak serio to jeśli administracja idzie w kierunku ukrócania pewnych zachowań to konsekwentnie, bójki powinny zostać zmienione. Bójki istnieją tylko do nabijania ochronki żeby uniknąć bójek.

- - - - - - - - - -

Również z tym się zgadzam jeśli można wytyczyć, że nasyłasz na innych graczy żeby ich zbójkowali za ciebie, bo ty przy tym nie umywasz sobie ręce. Piękne zagranie, doprawdy. Każdy to widzi co ty robisz, ale no cóż.

Odnośnie tamtego raportu, czy ktoś zabrania nabijać tak sobie prota? Nie. Tak naprawdę to nikt na mapie z globalem nikt nie jest święty. Ani ty Sensei, ani ja, ani twoja grupa, ani grupa "pokemonów" czy "poksów".
    Welcome to my world.

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    Chcecie bójki bez limitów i z wypadaniem EQ - napiszcie do admina petycję o otwarcie serwera pvp.
    Sam dam łapkę w górę.

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Eresmel Zobacz post
    *na dwór, a co ja jakiś rolnik jestem, że na polu będę biegał? Krakowiacy to jednak stan umysłu, może jeszcze powinienem z maczetą biegać po tym polu jak fani tej waszej ukochanej Wisły
    jak na polu będziesz kopał, to się wyżyjesz i uspokoisz z bójkami w grze

- - - - - - - - - -

Można ewentualnie pomyśleć nad innymi warunkami pobocznymi:
    1. Ile mikstur specjalnych,
    2. Miejsce gdzie go nabijasz po raz kolejny,
    3. Kto Ci go nabija / ile czasu trwa walka.
    Jakiekolwiek warunki żeby w kółko te same osoby sobie nie nabijały prota bo to jest dość śmieszne. Chociaż prota z zabicia minibossa masz na tyle długiego że wstrzelisz się w czas respu globala jak go znasz xD
    Punkty 2 i 3 tylko pogłębiałyby problem z tym, że niektóre osoby atakowałyby po prostu złośliwie (z resztą robią to nawet teraz, ale mają ograniczenie).

- - - - - - - - - -

Cytat Napisał Patryk Szczęście Zobacz post
    Moim zdaniem gracze muszą dążyć do zwycięskiej walki, między innymi dla prota jeśli jest im potrzebny, a nie nagradzać zbytnio za przegraną walkę, jednak mogę zrozumieć rozbieżność poglądów w tym zakresie.
    Moim zdaniem, jak gracz ma ochotę na walkę z minibossem, to nie powinien być najpierw zmuszany do pvp.
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Cytat Napisał GalaxyPL Zobacz post
    Chcecie bójki bez limitów i z wypadaniem EQ - napiszcie do admina petycję o otwarcie serwera pvp.
    Sam dam łapkę w górę.
    to nie jest zly pomysl, ale Galax z calym szacunkiem nie powinienes sie wypowiadac w temacie ktory cie nie dotyczy.. niestety pewne borsuczki sobie uwidzialy ze 'albo my albo nikt' i probuja wymusic na administracji wprowadzenie rozwiazan, ktore im to ulatwia.. nie ma co dyskutowac pomysl jest debilny, obsmiany i zdeargumentozowany (tak sam wlasnie wymyslilem takie slowo xd )

Użytkownik Avatar Clover
    Sam dam łapkę w górę.
    same
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Użytkownik
    Sam dam łapkę w górę.
    Przecież każdy już wie,że ta sugestia byłaby na szkodę gry. Na mapach z globalnymi rzeczami powinno się promować zdrową rywalizację,której obecnie nie ma.
    Może obecnie jest czas zastanowić się nad nowym podziałem map tzn 3 rodzaje. Takim sposobem może dałoby się pogodzić 2 rodzaje graczy.

Użytkownik Avatar patz
    kasujemy bojki bo denzingtriangle mnie lapie

Na forum jest taki system, że nie możemy zbytnio plusować danego użytkownika, trzeba dac innym trochę plusów, żeby móc znowu dać tamtemu - trzeba analogicznie zrobić z bójkami, że przy jakimś procencie walk nie można danego użytkownika zbójkować (przy obecnej liczbie graczy to raczej postka niż konto) - przeciwdziałałoby to nękaniu;
    Druga sprawa, prot na daną mapę na której była bójka niech będzie np. 30 minut (imo 60 to za dużo) a na pozostałych mapach bójkowych np. 5 albo 10 minut, bo obecnie ten prot daje za duże korzyści w skali gry - od powstania jej doszło już bardzo wiele mapek;
    Trzecia sprawa, system czaszek lub cokolwiek innego takiego;
    Czwarta sprawa - wspomniane wyżej, punkty rankingowe bójkowe;
    Piąta sprawa, atakujący w bójce, w myśl zasady, powinien być już do niej przygotowany - brak jakichkolwiek zmian, nawet profilu, natomiast broniący powinien mieć 120 sekund na przygotowanie się;
    Szósta sprawa - w przypadku gdy przewaga lvl nad broniącym wynosi więcej niż 20, atakujący może dobrać tylko 2 graczy do pomocy, broniący nadal 3;
    Siódma sprawa - przy obecnej liczbie graczy wypadanie przedmiotów z bójek to brainrot - można pomyśleć nad jakimiś "fragmentami przedmiotów" - po zebraniu iluś takich przedmiotów wymienia się u kowala na losowe eq z losowym plusem na nasz poziom, whatever;
    Ósma sprawa - maksymalnie 3 lub 5 bójkowań danej postaci (nie chodzi o rozpoczynanie bójek) w ciągu dnia;
    Dziewiąta sprawa - W przypadku przegrania bójki jako atakujący - następna bójka tego samego broniącego dopiero po kilku godzinach - do bójki należy być perfekcyjnie przygotowanym, skoro prowokujemy bójkę to z zamiarem zysku i wygrania jej;
    Dziesiąta sprawa - Na mapach interakcyjnych (np. kopalnie), możliwość przez broniącego odrzucenia bójki 3 razy na dobę, ale gdy taka postka sprowokuje bójkę to w ciągu dnia nie może już odrzucić żadnej bójki;
    Jedenasta sprawa - po walce bójkowej, przegrany nie przenosi się do miasta;
    Dwunasta sprawa - bójkowe żetony i bójkowy sklep, również z różnymi "ulepszeniami" bójek np. możliwość złapania na bójkę w większej odległości od pola (nie trzeba być przy postaci)
    Ostatnio edytowane przez Tensa Zangetsu ; Wczoraj o 03:45 Powód: drobne zmiany kosmetyczne
    Le tits now

Użytkownik
    Cytat Napisał Toshiro Zobacz post
    Również z tym się zgadzam jeśli można wytyczyć, że nasyłasz na innych graczy żeby ich zbójkowali za ciebie, bo ty przy tym nie umywasz sobie ręce. Piękne zagranie, doprawdy. Każdy to widzi co ty robisz, ale no cóż.

Odnośnie tamtego raportu, czy ktoś zabrania nabijać tak sobie prota? Nie. Tak naprawdę to nikt na mapie z globalem nikt nie jest święty. Ani ty Sensei, ani ja, ani twoja grupa, ani grupa "pokemonów" czy "poksów".
    A może tak pisz na temat, a nie jakieś swoje teorie wrzucasz, że ja kogoś nasyłam? Ja wypowiadam się w temacie, gdzie administracje coś zmienia jak w przypadku blokady przelewania rankingu / nabijania żetonów i jak to odnosi się do usług w grze.

Nikt tu o świętości nie mówi, temat jest o bójkach, ich zmianach.

- - - - - - - - - -

Sam dam łapkę w górę.
    Graczom PvP / TvT chodzi o co? O jakąkolwiek rozgrywkę, o wymuszenie przynajmniej w minimalnym stopniu zaangażowania w walkę ze strony przeciwnej.

Łapiący ma z takiej bójki korzyści jak z każdej innej niepoddanej, a nie musi tracić czasu na walkę. To już jest wystarczający ukłon w stronę osób, które chcą walczyć z niechętnymi do tego ludzmi.
    Takie rozdzielenie raczej nie byłoby proste w edytorze, pewnie wymagałoby pewnych zmian w silniku gry
    A gadanie o serwerze pvp poza mfo2 to coś wstylu proponowania usuniecia podatku Belki - i tak nikt normalny na tym nie skorzysta, a dla gry jako całości pewnie będzie zabójczy. To miało sens w mfo2, grze totalnie innej niz ta

I darujcie sobie takie wulgarne przepychanki, bo to serio nie przystoi
    Ostatnio edytowane przez Violetta Valery ; Wczoraj o 00:02
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

A może tak pisz na temat, a nie jakieś swoje teorie wrzucasz, że ja kogoś nasyłam? Ja wypowiadam się w temacie, gdzie administracje coś zmienia jak w przypadku blokady przelewania rankingu / nabijania żetonów i jak to odnosi się do usług w grze.

Nikt tu o świętości nie mówi, temat jest o bójkach, ich zmianach.

- - - - - - - - - -

Graczom PvP / TvT chodzi o co? O jakąkolwiek rozgrywkę, o wymuszenie przynajmniej w minimalnym stopniu zaangażowania w walkę ze strony przeciwnej.
    sensei, akurat kazdy, doslownie kazdy wie kim jestes i co robisz.. imo twoje zdanie powinno wgl nie byc uwzgledniane w jakiejkolwiek dyskucji.. przestan miec pretensje do ludzi ktorzy chca zmienic cos na lepsze i maja jakis pomysl bo twoj jedyny pomysl to 'uwalic globale kazdemu kto nie jest ze mna' .. tadaa

Użytkownik Avatar Karoxus
    Cytat Napisał Cristian Zobacz post
    roznica jest taka ze wy nas bojkujecie a my was nie.. imo to roznica w kulturze gry, wam jej brak..
    o co chcesz sie spierac? ze nabijamy sobie prota? i to o to jest caly ten temat? no to przyznaj facet w koncu ze boli cie to ze nie mozesz sobie ze swoja dziwna ekipa zmonopolizowac globali bo ktos moze sobie prota nabic i wam przeszkadzac i zakonczmy ta jalowa dyskusje..
    Już pisałem tobie, że mi lata ten global, którego się biło 10 lat temu XD
    Hold up, I'm tripping

Cytat Napisał Karoxus Zobacz post
    Już pisałem tobie, że mi lata ten global, którego się biło 10 lat temu XD
    nikt poza toba nie wspomnial slowem o tym 'globalu ktorego cos tam cos tam' ... obnazacie sie popisowo.. xd

temat pod tytulem: placzemy ze sa proty na globalach!! - zlikwidowac!! - nie moze tak byc zeby nam ktos przeszkadzal bic globale!!

stary no sam chyba widzisz, ze to smieszne.. caly temat moim zdaniem do zamkniecia i tyle.. nikt wam nie bedzie lizal pupek dzieci kochane..

macie problem? to to jest wasz problem i niczyj wiecej.. i tyle..

Uprawnienia