Zobacz wyniki ankiety: Czy potwierdzasz, że błąd istnieje?

Głosujących
1. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, potwierdzam, że błąd istnieje (również się z tym spotkałem)

0 0%
  • Nie, nigdy nie miałem tego błędu, a sprawdzałem warunki jego wystąpienia

0 0%
  • Nie zwracałem uwagi/Nie jestem w stanie sprawdzić

0 0%
  • Według mnie to nie jest błąd gry

1 100.00%
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: [P1] Tonberry XD

Użytkownik Avatar GalaxyPL

[P1] Tonberry XD

https://mfo3.pl/r/bc7eb2ce1

pierwsze pchniecie po 12 turze
    pozniej nagle po 11

pozdro

Tester
    Wiesz, że tak to działa w każdym dostępnym potworze robiącym coś na podzielnym przez x turach? Inkarnacja Otchłani, Vivi, Wódz Plemion itd. (btw oznaczenia ważności błędu od czegoś są, nie powinieneś po prostu losowo dawać P1 do błędu niskiego priorytetu)
    Ostatnio edytowane przez Amaski ; Wczoraj o 21:32

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    Cytat Napisał Amaski Zobacz post
    Wiesz, że tak to działa w każdym dostępnym potworze robiącym coś na podzielnym przez x turach? Inkarnacja Otchłani, Vivi, Wódz Plemion itd.
    Szkoda, że poradniki są napisane w tak durny sposób, że nie jest to konkretnie rozpisane. Unikaty/bossy o takiej mechanice biję raz na rok.

(btw oznaczenia ważności błędu od czegoś są, nie powinieneś po prostu losowo dawać P1 do błędu niskiego priorytetu)
    Jeśli coś jest opisane w poradniku nieprecyzyjnie, to mam prawo uznać, że potwór unikatowy nie działa w pełni logicznie. Mamy max lvl 100, a unikat na 60 ma mechanikę, która może zabić 1 hitem, a 1 tura różnicy może być znacząca...
    Ostatnio edytowane przez GalaxyPL ; Wczoraj o 21:37

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    Cytat Napisał GalaxyPL Zobacz post
    Szkoda, że poradniki są napisane w tak durny sposób, że nie jest to konkretnie rozpisane. Unikaty/bossy o takiej mechanice biję raz na rok.
    Zacznijmy od tego, że w poradniku Tonberrego nie jest opisane działanie tej mechaniki, tylko odpowiedzi do niego, które już bezpośrednio pod poradnik nie podlegają. Dodatkowo - w poście, na który się powołujesz, jest opisane poprawne działanie, nawet na przykładzie:
    Cytat Napisał musaraj Zobacz post
    Co z tego wynika - powiedzmy że Tonberry zadał obrażenia Osądem 13,16,11,11,10. Średnie obrażenia to 12 (zaokrągla się wszystko w dół, np. średnia 13,8 to 13), więc Tonberry użyje pchnięcia w swojej 13, 25 i 37 turze, a w 49 Zegara Zagłady.
    jest dokładnie pokazane, że pierwsze pchnięcie nie jest dokładnie w jego 12 turze, tylko o jedną później. Najwidoczniej nie przeczytałeś tego postu w pełni albo go nie zrozumiałeś.

Dzieje się tak, ponieważ skrypt sprawdza wykonane tury - jeżeli zdolność pojawia się co jego 12 wykonanych tur, to w jego 12 turze ma ich wykonanych dopiero 11.
    W 13 turze dopiero spełnia się warunek "moje tury - podzielne przez 12". I działa to tak w każdym przeciwniku, od zawsze. W poradnikach, które mają opisaną konkretną mechanikę działania np. Vivi, Wódz jest to opisane

A na koniec:
    Cytat Napisał Amaski Zobacz post
    (btw oznaczenia ważności błędu od czegoś są, nie powinieneś po prostu losowo dawać P1 do błędu niskiego priorytetu)
    Proszę zapoznać się z tą informacją.

Błędu nie ma, temat zamykam.

Uprawnienia