Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 20

Temat: [#8 - Scythe-Kurthus] Kopalnia Moqawi i jubiler z Kurthus

Użytkownik Avatar Lethal

[#8 - Scythe-Kurthus] Kopalnia Moqawi i jubiler z Kurthus

Kopalnia na wyspie Moqawi
    Maksymalny bonus w uzbrojeniu wynosi +3
    Istnieje szansa na bonusową zawartość w skrzyńce
    (Dodatkowa pozycja).
    Wszelkie przedmioty są trafione przez autora tematu.
    Istnieje szansa że wykopiesz Kamień lub Runę Magii zamiast innego surowca.
    Zaleca się kopać z większym limitem energii. Ponieważ od poziomu 100-go w kopalni trafiają się częściej skrzynie oraz jest większa szansa na materiały.

Będąc w kopalni powinniśmy zwrócić uwagę na to ile mamy energii ponieważ co 50 poziomów zmienia się koszt energii o 1 punkt. Za samo wejście do kopalni kosztuje nas 1 pkt..
    Maksymalnie zużywamy 5 pkt
    na jedną skałę.

Powyżej 50 poziomu kopalni
    możemy już odkryć pierwsze skrzynki, im głębiej tym częściej znajdujemy a od 100 poziomu kopalni możemy częściej odnajdywać po 2 skrzynki na lokacje, od poziomu +150 na lokacje przypada 2-3 skrzynki. Podkreślam, że można też odnaleźć skrzynki w poziomach 1-50 ale jest na to malutka szansa.

Zawartość skrzynki w kopalni

Opłacalność kopania
    Szansa na uzyskanie konkretnych surowców na jednym podejściu do maks. Poziomu kopalni:

Próba 1 na ok. 2000 pkt. Eny

Próba 2 na ok. 3000 pkt. Eny

Obecne wartości
    Obecne ceny na dzień 31.05.2025r.

Średnia rynkowa

Wymiana materiałów u jubilera w Kurthus
    Każdego dnia można wymienić do 60 szt. Ksylitu, 40 szt. Druzdu i Geody w piecu. Podkreślam limit w piecu jest zsumowany z druzdu i geody więc albo przepalasz 40 szt. Druzdu lub 40 szt. Geody lub po połowie. Istnieje jeszcze opcja ulepszenia pieca za 60 pkt. MF
    Uwaga! Aby odblokować piec do druzdu i geody wymagane jest posiadanie w plecaku 10 szt. jednej z dwóch surowców w trakcie rozmowy z jubilerem. Jubiler zleci nam zadanie odszukania kamienia kolekcjonerskiego który jest schowany w lokacji Dżungla: Sadzawka w prawym górnym rogu w pniu.

Wymiana Ksylitu

Wymiana Druzdy

Wymiana Geody

Przypominam że temat jest aktualizowany na bieżąco, po więcej informacji zapraszam w czerwcu. Wszelkie informacje mile widziane.
    Ostatnio edytowane przez Lethal ; Wczoraj o 09:36 Powód: Aktualizacja

Użytkownik Avatar Lethal
    Po kilku godzinach zaaktualizowałem post. Będzie na bieżąco uzupełniany. Jeżeli ktoś ma przydatne informacje to warto się podzielić pod tematem.
    Koniec wspierania tej gry, Chciałbym podziękować chłopakom za wspólną przygodę. Widzimy się w Oasis za 5 lat

ze skrzynek leci również kamienny set
    Le tits now

Użytkownik Avatar Lethal
    Dodany set kamienny. Dziękuje
    Koniec wspierania tej gry, Chciałbym podziękować chłopakom za wspólną przygodę. Widzimy się w Oasis za 5 lat

Użytkownik
    Jedyny unikat jaki miałem w skrzyni to topór magii ziemii. Oprócz tego często jakieś mikstury. Nie pamiętam jakie, ale na pewno były wśród nich mikstury skupienia. Do tego oprócz ceremonialnych rzeczy do questu wykopałem jeszcze antyczną kotwicę i rzeźbę. Nie wiem na razie co to jest i do czego służy.

Użytkownik Avatar Lethal
    Cytat Napisał przemijanie Zobacz post
    Jedyny unikat jaki miałem w skrzyni to topór magii ziemii. Oprócz tego często jakieś mikstury. Nie pamiętam jakie, ale na pewno były wśród nich mikstury skupienia. Do tego oprócz ceremonialnych rzeczy do questu wykopałem jeszcze antyczną kotwicę i rzeźbę. Nie wiem na razie co to jest i do czego służy.
    Antyczne są potrzebne do specjalnego osiągnięcia.

Użytkownik
    Topór magii ziemi jest na 90 lv

Użytkownik Avatar Lethal
    Cytat Napisał Kamillo Zobacz post
    Topór magii ziemi jest na 90 lv
    dobrze panie Kamillo już poprawione.

ze skrzynki wyleciało mi "Receptura: Czapka Błazna"

również "Korona Ceremonialna" - dla fossora
    Ostatnio edytowane przez Tensa Zangetsu ; 01-06-2025 o 08:23
    Le tits now

Użytkownik
    Przez quest "sekrety pustynnych grót" zmuszony byłem wrócić do tej kopalni w poszukiwaniu kryształu. Z dzienników zadań innych graczy jednolicie wynika, że powinien on być na polu 40:6. Nie wiem dlaczego u mnie jeszcze go nie ma, chociaż dwukrotnie miałem mapę z tym polem. Może o to warto byłoby uzupełnić poradnik? Dodam przy tym, że wykopanie najcenniejszej geody graniczy z cudem. Przez 5 dni poprzedniego tygodnia zużywałem całą energię na kopanie, aby tylko zejść na 200 poziom i zrobić quest Wielki Powrót. Udało mi się wykopać jedynie 6 geod.
    Ostatnio edytowane przez przemijanie ; 01-06-2025 o 10:46

Użytkownik Avatar Lethal
    Przez quest "sekrety pustynnych grót" zmuszony byłem wrócić do tej kopalni w poszukiwaniu kryształu. Z dzienników zadań innych graczy jednolicie wynika, że powinien on być na polu 40:6. Nie wiem dlaczego u mnie jeszcze go nie ma, chociaż dwukrotnie miałem mapę z tym polem. Może o to warto byłoby uzupełnić poradnik? Dodam przy tym, że wykopanie najcenniejszej geody graniczy z cudem. Przez 5 dni poprzedniego tygodnia zużywałem całą energię na kopanie, aby tylko zejść na 200 poziom i zrobić quest Wielki Powrót. Udało mi się wykopać jedynie 6 geod.
    Poradnik jest cały czas uzupełniany, dodatkowo co do dropu geody jestem w stanie stwierdzić, że jak rozkopiesz wszystkie skały od początku do końca 200 poziomu to spokojnie 10-25 geody wykopiesz. Wczoraj na pierwszym podejściu 14 szt wykopałem a dzisiaj 13.

- - - - - - - - - -

Układ itemów/przedmiotów będzie poprawiany także nie martwcie się. Grafiki zresztą też.

Użytkownik
    Cytat Napisał Lethal Zobacz post
    jak rozkopiesz wszystkie skały od początku do końca 200 poziomu to spokojnie 10-25 geody wykopiesz..
    Tylko wtedy przejście kopalni bez kupowania energii za MF będzie trwało około 14 dni zamiast 5.

Użytkownik Avatar Lethal
    Tylko wtedy przejście kopalni bez kupowania energii za MF będzie trwało około 14 dni zamiast 5.
    Zaleca się posiadania limitu energii minimum 3.000+ to jest takie minimum na jak najlepsze wykorzystanie tej kopalni. Za przetapianie druzd i geody masz unikaty z poz. 90 i 100 i co 9 dni możesz spokojnie 1 wizyte w kopalni robić.

Użytkownik
    Kryształ był w skrzyni na 66 poziomie. Pozycja taka jak w moim poprzednim poście. Na wcześniejszych poziomach go nie było.

Użytkownik Avatar Lethal
    Losują się kordy skrzynek akurat. Więc w każdym wejściu możesz znaleźć nawet w najmniej spodziewanym miejscu.

Uprawnienia