Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Temat: Tajemnica portalu w Komnacie Przeniesienia

Tajemnica portalu w Komnacie Przeniesienia

Quest: Tajemnica portalu w Komnacie Przeniesienia

Obowiązkowy: Nie

Poziom: 80

Mapy:

Opis:

1. Zadanie rozpoczyna się po zakończeniu Questu „Odnajdź zastosowanie brązowego pyłu”. Musimy porozmawiać z Merlinem na temat możliwego zastosowania Brązowego Pyłu. Czarodziej uważa, że może on posłużyć do aktywacji portalu w Komnacie Przeniesienia, jednak potrzebuje on jeszcze trochę czasu na jego zbadanie (potrzebuje jeden dzień).

2. Po upływie tego czasu wracamy do Merlina, który po rozmowie uruchamia portal.

3. Przechodzimy przez portal i trafiamy do Zapomnianych Ruin. Musimy teraz pokonać Strażnika Ruin oraz Vivi#2. Po walce Vivi opowiada nam historię o maszynie, która spustoszyła pobliską wioskę. Wspomina również, że istnieje przedmiot, który może osłabić tą maszynę.

4. Musimy teraz się udać do Wyklętej Świątyni, a tam następnie zajrzeć do dziury po prawej stronie mapy. Aby do niej wejść, będzie nam potrzebna Ognista Przewodnia, znajdująca się nad tronem Amaterasu (możemy ją zabrać tylko gdy nie ma Amaterasu). Po zabraniu przedmiotu znad tronu schodzimy po linie do Komnaty Pomroku i zabieramy stąd Kamień Negacji.

5. Wracamy do Vivi, który używa mocy kamienia do osłabienia maszyny. Zadanie się kończy, a my mamy od teraz możliwość walki z minibossem Antyczna Maszyna.

Nagrody:
    Gwarantowane Nagrody:
    Losowe Nagrody:
    Ostatnio edytowane przez Kagome ; 22-10-2021 o 19:05
    Zapraszam nanieoficjalny serwer discord MFO: https://discord.gg/RuradcG7MR

Warto dodać, że eq można dostać z plusem

Cytat Napisał Violetta Valery Zobacz post
    z jakim najwyższym plusem?
    Ja dostałem +1, więc nie za wysoki xD trzeba zdobyć więcej info
    Ostatnio edytowane przez Tensa Zangetsu ; 27-05-2025 o 01:54
    Le tits now

Cytat Napisał Tensa Zangetsu Zobacz post
    Warto dodać, że eq można dostać z plusem
    z jakim najwyższym plusem?
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik Avatar Luxferre
    z kazdego zadania mozna chyba uzyskac uzbrojenie z plusem, ja za Mój przyjaciel bałwan otrzymalem kapelusz arktosa +3 (i zapewne taki jest najwyzszy mozliwy bonus)
    ::::​)

Takie informacje nie będą uwzględniane jeśli to losowe.
    Chyba, że z czegoś ZAWSZE leci jakiś konkretny plus lub zakres plusów (co jest ciężkie do weryfikacji z perspektywy zwykłego usera).

Down:
    Zatem z mojej perspektywy - pisanie o plusach jest niepotrzebne, bo zawsze jest tak samo
    Ostatnio edytowane przez Violetta Valery ; 28-05-2025 o 18:03
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Takie informacje nie będą uwzględniane jeśli to losowe.
    Chyba, że z czegoś ZAWSZE leci jakiś konkretny plus lub zakres plusów (co jest ciężkie do weryfikacji z perspektywy zwykłego usera).
    Maksymalny bonus eq, otrzymywanego jako nagrody z questów to zawsze przedział +0 do +3. Co prawda na 100% potwierdzić to mogę w odniesieniu tylko do questów z najnowszego upka, ale nie sądzę, żeby gdzieś było inaczej (a jeśli jest, to można wyprowadzić mnie z błędu).

Użytkownik
    Cytat Napisał Ino Zobacz post
    Maksymalny bonus eq, otrzymywanego jako nagrody z questów to zawsze przedział +0 do +3. Co prawda na 100% potwierdzić to mogę w odniesieniu tylko do questów z najnowszego upka, ale nie sądzę, żeby gdzieś było inaczej (a jeśli jest, to można wyprowadzić mnie z błędu).
    ja za wykonanie questa sniezny swiat dostalem helm niebieskiego smoka +7, wiec podejrzewam ze w innych questach rowniez jest to mozliwe (prawdopodobnie z ekstremalnie niska szansa)

Moderator Avatar YourShadow
    Cytat Napisał Ashley Zobacz post
    ja za wykonanie questa sniezny swiat dostalem helm niebieskiego smoka +7, wiec podejrzewam ze w innych questach rowniez jest to mozliwe (prawdopodobnie z ekstremalnie niska szansa)

Ciekawe, bo maksymalny bonus dla uzbrojenia w tym zadaniu to +3.

Cytat Napisał Ashley Zobacz post
    Proszę zgłaszać takie ewenementy wraz ze stosownym skrinem - na słowo ci nie wierzę.
    YS podał informację po weryfikacji w dostępnym mu panelu twórcy
    Ostatnio edytowane przez Violetta Valery ; 28-05-2025 o 17:46
    Cześć zbóje

Użytkownik
    Proszę zgłaszać takie ewenementy wraz ze stosownym skrinem - na słowo ci nie wierzę.
    YS podał informację po weryfikacji w dostępnym mu panelu twórcy
    Ciekawe, bo maksymalny bonus dla uzbrojenia w tym zadaniu to +3.
    5 lat po wykonaniu questa, skad mam wziac screena?

Super Moderator
    Maksymalny bonus uzbrojenia wręczanego za wykonanie jakiegokolwiek questa (od Nordii "w górę", choć raczej poprzednich miast też to dotyczy) wynosi +3.
    Póki co nie ma żadnych wyjątków od tej reguły.

Uprawnienia