Zobacz wyniki ankiety: P2winn czy nie

Głosujących
4. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • TAK

2 50.00%
  • NIE

1 25.00%
  • Nie mogę się wypowiadać xD

1 25.00%
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Robak Piaskowy P2winn

Użytkownik Avatar JeGGeRr

Kciuk w dół Robak Piaskowy P2winn

Nie lubię się powtarzać , ale z własnej inicjatywy po części zostałem do tego zmuszony więc no. Odnośnie robaka który zrobił się P2winn , jak można się domyślić, przy rashowaniu lv i wyzwalaniu tony MF można było na luzie zbić na początku, po czasie wychodzi opcja z krwawym szałem bądź maską udręki, a teraz pseudo "fochy" bo ktoś się musi zgodzić żeby zmiana została cofnięta cyrk na kółkach xd , mało tego testowane było 5 lat i NIKT dosłownie nikt nie sprawdzał czy coś się da zrobić z krwawieniem , i teraz panie Violeta( czy Pani bo patrząc po nicku to dość ciężko określić na pierwszy rzut oka, ale no takie czasy teraz mamy)wracając, proszę mi nie pitolić za przeproszeniem że szczuje kogoś na siebie , wyrażam swoje zdanie które i tak jest w dość kulturalny sposób wydaje mi się opisane. Jesteśmy uzależnieni od " kaprysu" twórcy i to jest tu problem, nie fakt że Twoim zdaniem najlepiej było by przemilczeć takie tematy, a mógłbyś napisać chociaż może dlaczego. Ja rozumiem że były tester może sobie rashować bossa( jak wyda MF to i szary śmiertelnik pewnie by mógł ) , unikata czy nawet globala a największa afera powstaje wokół bossa bo czegoś ktoś nie sprawdził, i teraz jest to u ważne jako błąd. To jak to jest z tą sprawiedliwością w grze, gracze zbili omijając krwawienie , i teraz znów "włączyliście je" to zdecydujcie się bo moim zdaniem średnio sprawiedliwym jest żeby gracze było podzieleni między tym jak i na którym lv bić. A skoro tak wszystko jest kontrolowane i wypominane to rozumiem że rankingi ubicia robaka zostaną wyzerowane skoro , wszyscy z top 15 ubili za pomocą krwawego bądź maski . No czy to nie brzmi jak kiepski żart

Ps. Panie Hubiot, przy okazji prosiłbym o poinformowanie mnie w miarę możliwości który dokładnie punkt regulaminu złamałem bo nie raczył Pan napisać
    Ostatnio edytowane przez JeGGeRr ; 26-05-2025 o 13:31
    Jesteśmy inni więc nie porównuj nas do nikogo

Użytkownik Avatar LeGenDar
    Lekka przesada z tą zmianą krwawienia, taktyka to taktyka. Nie ma błędu w tym, że da się to ominąć. Błąd leży tylko w panterze który trzeba naprawić albo został już naprawiony.

I tak wgl przestańcie zmieniać wszystko pod graczy. Ułatwianie gierki nie załatwi problemu małej ilości graczy
    Ostatnio edytowane przez LeGenDar ; 26-05-2025 o 13:27 Powód: A bo tak

Użytkownik Avatar Fresher
    Odnosząc się do samego zarzutu, że trzeba było wydać złotówki, aby ubić robaka przed zmianą - Zwykły gracz mógł wbić bez wydawania ani złotówki 84-88lv przed zmianą robaka, gdzie 85 był zupełnie wystarczającym poziomem do ubicia go.
    Reputy tutaj

Użytkownik
    A to przypadkiem nie zmienili, przez to że falafel napisał tomiemu o tym błędzie z krwawieniem, że da się to ominąć krwawym szałem? Ale racja się zgadzam powinni przywrócić robaka piaskowego jako był.

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    Cytat Napisał JeGGeRr Zobacz post
    a teraz pseudo "fochy" bo ktoś się musi zgodzić żeby zmiana została cofnięta cyrk na kółkach xd
    Nie są to pseudo fochy, tylko oddanie decyzyjności twórcy przeciwnika. Skoro to jego projekt a wydarzyła się sytuacja niezgodna z założeniami to ma możliwość podjęcia decyzji.
    Gdyby to ode mnie zależało to albo bym zostawił zmianę, albo zostawił mechanikę jednocześnie zwiększając lvl przeciwnika (większy lvl - mocniejsze statystyki - trudniejszy do pokonania)

mało tego testowane było 5 lat i NIKT dosłownie nikt nie sprawdzał czy coś się da zrobić z krwawieniemi
    No niestety, nikt nie jest idealny, nawet my
    Bardzo za to przepraszam w imieniu testerów.
    A propos "sprawdzenia" czegoś na test to się jeszcze odniosę poniżej.

teraz panie Violeta( czy Pani bo patrząc po nicku to dość ciężko określić na pierwszy rzut oka, ale no takie czasy teraz mamy)
    Cringe

Ciąg dalszy posta powstanie zaraz, bo mi ucięło przy wysyłaniu.

Użytkownik Avatar JeGGeRr
    Czyli nadal bez sprawiedliwości skoro sobie ludzie tak ubili a reszta musi expić dalej Sytuacja takowa się wydarzyła że ku zaskoczeniu wszystkich nastąpił ciąg wydarzeń który mamy na obecną chwilę czyli kto sobie wcześniej ubił ten sobie ubił nic z tym nie zrobimy bo tak i se radź, no sory ale nie mogłem się powstrzymać. Ale po części takowe są fakty

- - - - - - - - - -

Cytat Napisał Hubiot Zobacz post
    Nie są to pseudo fochy, tylko oddanie decyzyjności twórcy przeciwnika. Skoro to jego projekt a wydarzyła się sytuacja niezgodna z założeniami to ma możliwość podjęcia decyzji.
    Gdyby to ode mnie zależało to albo bym zostawił zmianę, albo zostawił mechanikę jednocześnie zwiększając lvl przeciwnika (większy lvl - mocniejsze statystyki - trudniejszy do pokonania)

No niestety, nikt nie jest idealny, nawet my
    Bardzo za to przepraszam w imieniu testerów.
    A propos "sprawdzenia" czegoś na test to się jeszcze odniosę poniżej.

Cringe

Ciąg dalszy posta powstanie zaraz, bo mi ucięło przy wysyłaniu.
    Czemu Cringe? Nigdy nie dostałem informacji wprost z płcią ani z imieniem więc nie rozumiem
    Ostatnio edytowane przez JeGGeRr ; 26-05-2025 o 14:02
    Jesteśmy inni więc nie porównuj nas do nikogo

Ja rozumiem że były tester może sobie rashować bossa
    a ja tego nie rozumiem, powinni mieć podobne ograniczenia jak testerzy.

bo czegoś ktoś nie sprawdził, i teraz jest to u ważne jako błąd.
    Czasem przy przenoszeniu rzeczy z serwera testowego na live potrafią się warunki zepsuć bez jakiejkolwiek ingerencji. Nie wiem czy tak było w tym przypadku (robak) ale wiem, że parę już takich przypadków w ostatniej aktualizacji było.
    Jeżeli nie była zaplanowana możliwość ominięcia tej mechaniki a znalazł się na to sposób to jest to błąd.

A skoro tak wszystko jest kontrolowane i wypominane to rozumiem że rankingi ubicia robaka zostaną wyzerowane skoro , wszyscy z top 15 ubili za pomocą krwawego bądź maski.
    Proponuję usunąć stare rankingi, ponieważ:
    - kiedyś uzbrojenie defowe dawało więcej punktów
    - gemy ataków zostały znerfione
    - podwójny drenaż mógł chybić
    - nie było 100% szans na trafienie normalizacją w walce 1v1
    - po zmianach w eq pewne uzbrojenie mogło się stać znaczenie lepsze na konkretnego przeciwnika.
    I wiele wiele innych.

Decyzja o wycofaniu rankingów powinna być podejmowana indywidualnie biorąc pod uwagę wszystkie aspekty.

Panie Hubiot, przy okazji prosiłbym o poinformowanie mnie w miarę możliwości który dokładnie punkt regulaminu złamałem bo nie raczył Pan napisać
    spam oraz off-topic. Nie wiem czemu nie jest to widoczne przy ostrzeżeniach, sprawdzę to przy najbliższej okazji

Cytat Napisał LeGenDar Zobacz post
    Lekka przesada z tą zmianą krwawienia, taktyka to taktyka. Nie ma błędu w tym, że da się to ominąć. Błąd leży tylko w panterze który trzeba naprawić albo został już naprawiony.
    Jeżeli była to mechanika niezaplanowana to jest to błąd.

Cytat Napisał LeGenDar Zobacz post
    I tak wgl przestańcie zmieniać wszystko pod graczy. Ułatwianie gierki nie załatwi problemu małej ilości graczy
    Ciekawe odczucie, że wreszcie ktoś napisał o zbytnim ułatwianiu gierki, a nie ustawianiu jej pod siebie

Nie widzę dalszego sensu kontynuowania tej dyskusji, decyzje pozostają do podjęcia przez osoby z góry, a część z nich została już przekazana publicznie. Temat zamykam.

ale no takie czasy teraz mamy
    Ostatnio edytowane przez Hubiot ; 26-05-2025 o 14:08

Czemu Cringe? Nigdy nie dostałem informacji wprost z płcią ani z imieniem więc nie rozumiem
    Post wyżej pisałem o sobie w rodzaju męskim, tobie też w nim odpisałem. Ale proszę, skończmy to już.
    To nie jest forum o gender
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik Avatar Stara Gwardia
    Jesteśmy uzależnieni od " kaprysu" twórcy i to jest tu problem, nie fakt że Twoim zdaniem najlepiej było by przemilczeć takie tematy, a mógłbyś napisać chociaż może dlaczego.
    Nwm nawet czy to 'Twoim zdaniem' jest do mnie, ale jeśli tak, to rozumiem, że miałem napisać temat informacyjny, bo zmieniło się jedno polecenie w skrypcie?
    afera powstaje wokół bossa bo czegoś ktoś nie sprawdził, i teraz jest to u ważne jako błąd.
    Jak coś jest nie tak, to jest błędem, nie ważne czy ktoś to sprawdził, czy nie.
    A skoro tak wszystko jest kontrolowane i wypominane to rozumiem że rankingi ubicia robaka zostaną wyzerowane skoro , wszyscy z top 15 ubili za pomocą krwawego bądź maski . No czy to nie brzmi jak kiepski żart
    XD dosłownie pantere można było ubić bez użycia potek, ludzie tak robili, a ich karą będzie coś, może nawet tylko wypadnięcie z rankingu, a 'kiepskim żartem' jest utrudnienie bossa, który jest bestiariuszowo na 97, a można go było ubić bez użycia wszystkich potek i większego przygotowania na 85?

Co do tych rankingów, to chociażby Zmora nie robiła koszmaru https://mfo3.pl/r/bfa057728, a walka dalej jest w rankingach; na zmiany/bugi w bossach pewnie znajdzie się sporo przykładów, ale to pierwsze co mi przyszło na myśl.

Czy robak był p2w? Raczej był szansą , ja napisałem do tomiego jakoś tydzień po upku, zmiana chwilę czekała na zgranie. Kto ubił ten ubił i trudno, było dużo czasu, żeby skorzystać przed zmianą.

A co do bycia zależnym ode mnie jako twórcy, jak to ujął xani - Na razie zostaje jak jest, krwawienia nie planuje ruszać, jak będą duże problemy z ubiciem w średnim eq na 90+lvlu to zmniejszy mu się atak/lvl, bo może przez bycie hybrydą wyszedł z testowego zbyt optymistycznie (jak abaddon, który chyba dostał/dostanie nerfa, o ile dobrze pamiętam post Denol), także cytując imperatorkę "Nie lękajcie się!". Amaski ubił na 91lvl w dobrym eq na poziom 80 z zapasem jednej miksturki, więc chyba się da, z itemkami na 90 nawet na pewno

Na prośbę twórcy Robaka temat otwieram, jednakże po jego wypowiedzi od razu zamykam.

Uprawnienia