Zobacz wyniki ankiety: Szybkie Tak/Nie

Głosujących
35. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

22 62.86%
  • Nie

13 37.14%
Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Temat: Nowe itemki do maszyny

Użytkownik Avatar Stara Gwardia

Nowe itemki do maszyny

Wiem, że maszynka dropi itemy Nordiowe, bo jest na 80lvl, ale to taki specyficzny mini, że możnaby dorzucić też itemki ze scyhte, tak dla podbicia zainteresowania :P Ofc tylko te z mobów, bez eq, a nawet (jeśli tego będzie wymagać sytuacja) można wywalić to krasnoludzkie eq w zamian za itemki z potworków scyhte.

Użytkownik Avatar Lethal
    jestem za
    Najbardziej neutralny gracz w MFO3. Zero konfliktu tylko 4fun.

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    Nie widze przeszkod, oczywiscie z fabuly Nordia&Azarad byly po 5 sztuk, tu moga leciec np po 3, zeby tez nie przesadzic.
    p.s. chetnie poznam kontrargumenty glosujacych na nie 8)

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    Cytat Napisał GalaxyPL Zobacz post
    .p.s. chetnie poznam kontrargumenty glosujacych na nie 8)
    Nie podoba mi się wizja dodawania przedmiotów z nowego miasta do minibossa z miasta poprzedniego. Aktualizacja ze Scythe jest wciąż nowa, i nie widzę potrzeby ułatwiania jej gdy zwykli gracze nawet jeszcze jej nie przeszli w połowie.
    Nigdy nie jestem za nadmiernym ułatwianiem gry.

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    Cytat Napisał Hubiot Zobacz post
    Nie podoba mi się wizja dodawania przedmiotów z nowego miasta do minibossa z miasta poprzedniego. Aktualizacja ze Scythe jest wciąż nowa, i nie widzę potrzeby ułatwiania jej gdy zwykli gracze nawet jeszcze jej nie przeszli w połowie.
    Nigdy nie jestem za nadmiernym ułatwianiem gry.
    Wystarczy, ze tylko nieliczni maja ulatwione, bo wszystko wiedzieli przed wprowadzeniem update, ale dac zwyklemu graczowi szanse cos podropic to juz be, bo jeszcze za szybko cos zdobedzie 8) Dzieki za wyjasnienie!

Btw, domyślenie się z jakich potworów lecą konkretne itemki (bo o tym mówisz), jak np: sowie piórko, skóra krokodyla, kiedy jeszcze taką informację masz zwykle w opisie, to naprawde nie jest coś, do czego potrzeba czterech profesur honorowych i medali tyle co Leonid Breżniew
    Hehehehe boki zrywac, ale sie usmialem!
    Ostatnio edytowane przez GalaxyPL ; 22-05-2025 o 14:22

Wystarczy, ze tylko nieliczni maja ulatwione, bo wszystko wiedzieli przed wprowadzeniem update, ale dac zwyklemu graczowi szanse cos podropic to juz be, bo jeszcze za szybko cos zdobedzie 8) Dzieki za wyjasnienie!
    Maszyna jest minibossem przewidzianym na 80 poziom więc jej drop jest taki jak na 80, nie taki jak z potworów przewidzianych na 95 poziom jak Skorpiony.
    Też staram się bić maszynę codziennie i nie potrzebuję z niej dropiacych Kolców Skorpiona. Chcesz przedmioty z nowego miasta to bij potwory z nowego miasta.

Przynajmniej wszystkie mają powody żeby je bić i można bez wstydu nabijać osiągnięcia

miałoby to sens, jakby machina się skalowała do poziomu gracza. Chociaż może to byłaby sensowna opcja - skoro juz jeden boss w tamtym kompleksie jest skalowany... A na ten moment to fabularnie bardzo naciągane...

Zarzucać temu czlowiekowi wykorzystywanie przewagi z testów to naprawde szczyt bezczelnosci.

Btw, domyślenie się z jakich potworów lecą konkretne itemki (bo o tym mówisz), jak np: sowie piórko, skóra krokodyla, kiedy jeszcze taką informację masz zwykle w opisie, to naprawde nie jest coś, do czego potrzeba czterech profesur honorowych i medali tyle co Leonid Breżniew
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik
    Jestem na nie, wszelkiej skalowalowalności miniaczy z poprzednich upków. Już z dungeon doszło do fikołka i aktywność w albumie przypisana do poprzedniej aktualizacji jest nadpisana jednocześnie do obecego upka. To jest totalnie bez sensu.
    Pozdrawiam

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Bartolome Zobacz post
    Jestem na nie, wszelkiej skalowalowalności miniaczy z poprzednich upków. Już z dungeon doszło do fikołka i aktywność w albumie przypisana do poprzedniej aktualizacji jest nadpisana jednocześnie do obecego upka. To jest totalnie bez sensu.
    Pozdrawiam
    Zgadzam się w 100%
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Użytkownik Avatar Alvi
    Cytat Napisał Bartolome Zobacz post
    Pozdrawiam
    rel ukr ma racje, zdecydowanie na nie, lepiej przywroccie wypadanie eq z bojek
    Przepraszam że zakłócam Pana spokój ale od trzech tygodni ciągle mi dokuczają te same osoby takie jak:
    Eresmel,Elrond Undómiel, Dark, Azekami, Harrious, Fusia
    Czuję się prześladowany i gra mi się bardzo nieprzyjemnie, po nieudanych rozmowach z tymi graczami jestem zmuszony prosić Pana o interwecję.

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    Lubisz sobie dopowiadać o tym, jak to celowo nieliczni chcą sobie ułatwiać gre, co nie?
    Tym bardziej w tym kontekście - nie wiem jak "wiedza z testowego" miałaby w czymkolwiek pomóc w kwestii dropów przedmiotów z mobów.. Testerzy i zwykli gracze muszą spełnić takie same warunki aby odblokować danego przeciwnika. Tym bardziej, że spora część graczy nie z tego środowiska już prawie cały update ukończyła.
    Coraz bardziej żałosne robią się te próby zaczepek. Chyba nikt rozsądny nie będzie myślał, że ta gra jest w stanie zatrudnić i utrzymać niezależnych testerów gry (bo w wizję wolontariuszy testerów niegrających w tą grę na live to nie uwierzę), więc to właśnie gracze tym się zajmują a przecież nikt magicznie im wiedzy nie usunie jak w filmach.

Przeciwnik jest na poziom 80, przypisany do update na maksymalny poziom 80 więc nie powinien dropić przedmiotów z wyższego przedziału, tym bardziej wprowadzonego później.

Cytat Napisał Alvi Zobacz post
    lepiej przywroccie wypadanie eq z bojek
    Lepiej jest usunąć bójki całkowicie a dostęp do PvP zostawić tylko i wyłącznie dobrowolny, za pomocą pojedynków i areny

Cytat Napisał Luxferre Zobacz post
    a ja bym poszedl o krok dalej i dodal do dropu zarowno te jak i wszelkie inne skladniki, czyli te z eternii-urkaden, albo nawet i inne rzeczy do zbierania, typu perly, ruda zlota, muszle, rydze, arniki gorskie i tym podobne - tak o zeby bylo. skoro z minibossa z urkaden leca skladniki z nordii i azarad to czemu by nie wszystko inne w grze?
    Z poprzednich przedziałów - czemu nie
    Ostatnio edytowane przez Hubiot ; 22-05-2025 o 23:05

Użytkownik Avatar Luxferre
    a ja bym poszedl o krok dalej i dodal do dropu zarowno te jak i wszelkie inne skladniki, czyli te z eternii-urkaden, albo nawet i inne rzeczy do zbierania, typu perly, ruda zlota, muszle, rydze, arniki gorskie i tym podobne - tak o zeby bylo. skoro z minibossa z urkaden leca skladniki z nordii i azarad to czemu by nie wszystko inne w grze?
    ::::​)

Uprawnienia