Zobacz wyniki ankiety: Warto rozbudować świat gry?

Głosujących
32. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Zdecydowanie Tak, warto rozbudować świat gry.

18 56.25%
  • Zdecydowanie Nie, nie warto rozbudowywać świata gry.

14 43.75%
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Temat: Rozbudowa Świata MFO3

Użytkownik Avatar Clover
    szczerze to jestem przeciwna zaśmiecaniu tak mapy świata, polami po których nie będzie się dało chodzić.

- - - - - - - - - -

taka góra wewnątrz gór nie będzie w przyszłości mocno blokowała przejścia z kurthus do eterni, więc ujdzie, wyspa moqawi jest fajnym dodatkiem, bo jest na uboczu. Ale dodawanie czegoś pod nogi byłoby wnerwiające.
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Użytkownik Avatar Fang
    Cytat Napisał Clover Zobacz post
    szczerze to jestem przeciwna zaśmiecaniu tak mapy świata, polami po których nie będzie się dało chodzić.

- - - - - - - - - -

taka góra wewnątrz gór nie będzie w przyszłości mocno blokowała przejścia z kurthus do eterni, więc ujdzie, wyspa moqawi jest fajnym dodatkiem, bo jest na uboczu. Ale dodawanie czegoś pod nogi byłoby wnerwiające.
    A tak z ciekawości, chodzisz obecnie po takich polach? Bo one mogłyby być zamieszczone tam gdzie ty z pewnością byś tam nie chodziła.

Co do zaśmiecania mapy, ja wole np widzieć że jest na niej wiele rzeczy, że ten świat jednak tętni tym życiem, niż same lasy, góry, grafika miasta, rzeki i jakieś poszczególne lokalizacje do których się tylko wchodzi. Przeważnie że teraz mało kto chodzi po lasach eternia-langeburg albo urkaden-eliar. (Patrząc że teraz znaczna część graczy siedzi na ternach scythe-kurthus)
    A to ci historia.
    To moja misja i sens życia. By odmieniać wszystko na lepsze. ~ Asgalon
    Odrodzenie Black Legion

Meh, szczerze? To nie pierwszy i nie ostatni RPG, w którym nie ma dużej ilości lokacji na mapie świata. Po ograniu Golden Sun czy Chrono Triggera to to nawet zacząłem doceniać, że akurat widoczne na mapie lokacje się czymś odznaczają. Czyli albo są epicentrum fabuły, albo oferują akurat wyjątkowe środowisko, które lokacje przyległe (niewidoczne na mapie świata) jedynie podkreślają. Dlatego moim zdaniem jeśli jest już jakaś lokacja na mapie świata, to powinna się raczej odznaczać szczegółowo i idąc od Lange w górę tak też jest. Eternia szczerze nawet też powiedziałbym że nie odstaje zbytnio, bo kluczowym punktem jest jednak tutaj miasto i wszystko, co przyległe, a sam Wiekowy las zasługuje na osobną lokacje.

Więc no nie "zaśmiecałbym" mapy świata tylko po to, żeby niektóre lokacje były widoczne. Nie wszystko musi być widoczne, szczególnie jeśli nie ma się dokładnych assetów, pasujących stylem do mapy.

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Fang Zobacz post
    A tak z ciekawości, chodzisz obecnie po takich polach? Bo one mogłyby być zamieszczone tam gdzie ty z pewnością byś tam nie chodziła.

Co do zaśmiecania mapy, ja wole np widzieć że jest na niej wiele rzeczy, że ten świat jednak tętni tym życiem, niż same lasy, góry, grafika miasta, rzeki i jakieś poszczególne lokalizacje do których się tylko wchodzi. Przeważnie że teraz mało kto chodzi po lasach eternia-langeburg albo urkaden-eliar. (Patrząc że teraz znaczna część graczy siedzi na ternach scythe-kurthus)
    Tak, chodzę nie raz, jak się bawię, obecnie obecnie to nie, bo jest nowy upek i ena jest cenna.

Ja wolę, jak na mapie są głównie obiekty, z którymi mogę podjąć interakcję, jak wejścia do lokacji, czy ew. znaki.
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

przecież postawili namiot w Mglistej Dolinie, no nie mów że ci mało

Użytkownik Avatar Fang
    Cytat Napisał Alien Zobacz post
    przecież postawili namiot w Mglistej Dolinie, no nie mów że ci mało
    no mało
    A to ci historia.
    To moja misja i sens życia. By odmieniać wszystko na lepsze. ~ Asgalon
    Odrodzenie Black Legion

Użytkownik
    Źle zrobiona ankieta narzucająca narrację głosującemu. Ja nie jestem przeciwny rozbudowie świata ale wolę żeby skupić się na jak najszybszym dodawaniu kolejnych miast, to niby jak mam zagłosować?

Po co robicie ankietę skoro nie potraficie uszanować graczy o odmiennym zdaniu? Odpowiedzi równie propagandowe jak w niesławnym referendum wyborczym.
    Trzeba było dać dwa razy opcję tak, przynajmniej intencje byłyby szczere.

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Bukłak Zobacz post
    Źle zrobiona ankieta narzucająca narrację głosującemu. Ja nie jestem przeciwny rozbudowie świata ale wolę żeby skupić się na jak najszybszym dodawaniu kolejnych miast, to niby jak mam zagłosować?

Po co robicie ankietę skoro nie potraficie uszanować graczy o odmiennym zdaniu? Odpowiedzi równie propagandowe jak w niesławnym referendum wyborczym.
    Trzeba było dać dwa razy opcję tak, przynajmniej intencje byłyby szczere.
    Na obronę twórcy tematu, temat jest strasznie stary. Wątpię by w tamtych czasach jego twórca myślał o tym, że można to zinterpretować inaczej niż on. Moim zdaniem ankieta świetnie zgadza się z sensem początku tematu.

Uprawnienia