propozycja na nie, ja jestem za tym żeby bujki byly wszedzie oprocz 3 kratek od portali i npc i oczywiscie za zniesieniem prota
propozycja na nie, ja jestem za tym żeby bujki byly wszedzie oprocz 3 kratek od portali i npc i oczywiscie za zniesieniem prota
W sumie, bójki jedynie w miejscach z jakimiś mega profitami (jak no globale itd.) ale za to mocno zaostrzone (z większym lootem za wygranie) brzmiało by jak spoko pomysł.
Gorzej, że pewnie nie ma komu bójkować z kolei.
Bójki powinny być dostępne prawie wszędzie, a ochrona po skrócona
Obecnie bójki są zwykłą stratą czasu wystarczy schować golda do depo. Bez reformy systemu bójkowego czy jakaś mapa jest bójkowa czy nie to realnie nic nie zmienia zawsze można poddać. A jak ktoś chce walczyć to zawsze może mnie zawołać i sprzedam porcje oponentom![]()
na gospodarstwie pana sniadeckich, w zagrodzie gracjana i na rynku w dilli nie ma bojek, a ta lokacja jest wygladem do nich zblizona - tez jestem zdania ze troche dziwnie to wyglada
::::)
Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!
Proponuję całkowite tymczasowe wyłączenie bójek i ich totalne przerobienie na podstawie dojścia do kompromisu pomiędzy fabularniakami i graczami tvt/pvp. Wiem że jest to trudne zadanie bo obie strony nie robią nic innego przez ostatnie kilka lat poza ujadaniem: (bójki z eq/brak bójek).
Osobiście uważam, że bez wprowadzenia gildii w pełni optymalnego kompromisu nie da się uzyskać. Czy będą gildie nie wiadomo.
(Serio @Tomi prośba o rozważenie opcji informowania graczy co kwartał nad czym się skupiacie lub jaki kierunek rozwoju obieracie. Myślę, że nawet @proof mógłby to robić bo z tego co widzę ma pewne dostępy do silnika gry)
Na obecną chwilę wychodzę z propozycją wprowadzenie bójek (full pakiet - wypada eq i gold. jeśli nie wypadnie z ciebie gold(przynajmniej 2k) to większa szansa na drop zdolki/uzbro) jako eventu powiedzmy 7 dniowego. Na określonej puli map lub pojedynczej mapie. Oczywiście mapy z globalami są wyłączone z puli map.
Jeśli macie własne propozycje to piszcie! Oczywiście poza propozycjami:
-Totalny brak bójek
-Wszędzie bójki
Bo jako totalna LEGENDA i NAJLEPSZY GRACZ 2024 roku mówię z góry że to nie wejdzie!
Ostatnio edytowane przez Bartolome ; 11-05-2025 o 00:51
Kiedyś była propozycja jakichś specjalnych map bójkowych, które byłyby na specjalnych zasad/bez jakichkolwiek zasad. Niestety zamiast dostać takie lokacje, dostaliśmy igrzyska śmierci, czyli cotygodniowy event, który wymaga wspierania nagrodami, infrastruktury sprawiedliwości i innych takich. Moim zdaniem takie Igrzyska Śmierci minęły się ze swoim powołaniem jako specjalna mapka bójkowa dla bójkarzy. Wciąż proponuję dodanie takiej globalnej mapki bez żadnych tygodniowych ograniczeń, co by ci, co chcą się bić, mogli się bić.
@edit
https://forum.mfo3.pl/showthread.php...l=1#post383969
Przykład problemu/toksyczności bójek można zobaczyć w tym poście, jak i całym temacie. Bójki obecnie nie są rozrywką dla graczy, są sposobem karania słabszych graczy przez tyranów. Ale to się nie zmieni, w końcu podwyższa sens płatnych ochron, usługi nigdy nie używanej przez graczy.
Ostatnio edytowane przez Clover ; 11-05-2025 o 10:51
Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!
Akurat ten temat niczego nie dowodzi. A na pewno nie dowodzi tyrani. Ten global ma respy na mapach bójkowych jak i nie bójkowych. Bójka na tych mapach będą skutkowały wyłączeniem sabotów z chwilowej aktywności z bossem lub po prostu graczy którzy zabierają miejsce, a mają gorsze eq. Moim zdaniem to słuszne. Na pewno lepsze od sytuacji gdy na sekunde przed respem amy łapalismy się wzajemnie z senseiem i szybki relog na drugą postkę i łapaliśmy amy z drugich postaci XD.
Trzymamy się tych zasad co zawsze - bójki wszędzie poza lokacjami stowarzyszonymi z questem głównym. Z drobnymi wyjątkami, które również tutaj mamy, np. Chatka pasterzy.
Nie przewiduje się wdrażania filozofii My Realizm Online.
Zgłaszanie błędów: Błędy typu "literówki" || Błędy map || Kwestie dialogowe zależne od płci postaci || Blokady postaci