Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 20

Temat: Zadania dzienne

Użytkownik

Zadania dzienne

Cześć,

Proponuje zrobienie limitu zadań dziennych z blokadą na 100 levlu.
    Jako gracz lubiący tą formę aktywności uznaje za jawną niesprawiedliwość że dungeon został dostosowany pod nowy max level natomiast moja forma aktywności została pominięta. (Mam pewne przypuszczenia dlaczego akurat dungeon został dostosowany ale nie podzielę się tym z wami PRZEWAGA TESTERÓW).
    Obecnie limit poziomu do zadań dziennych to 85 i co dalej?
    Totalny brak informacji. A tak dużo pytań...
    Nabijam 86 lvl w trakcie zadań dziennych będąc na 14 dniu i co się wtedy dzieje? Gra mi pozwala dokończyć dzienne czy nie?
    W powyższym przypadku jeśli robię zadania na 3 postaciach(Obecnie taki jest limit nie wiem dlaczego) i jedna mi zostanie wyłączona w połowie miesiąca to mogę kontynuować dzienne na 4 postaci?
    Powstanie nowa pula zadań dziennych na przedział 85-100 czy projekt jednak nie będzie kontynuowany?
    Czy kiedyś zostanie usunięty limit 3 postaci?

Pozdrawiam

Użytkownik
    Również apeluję aby coś z tym zrobić. Nawet zostawić te które są do 100 poziomu. a po prostu jak w pewnym momencie będzie aktualizacja na 86-100 to po prostu dołożyć.

Albo zostawcie tak jak jest i na 99 poziomie będzie się bić 100 mtb 23

Albo dodajcie już aktualizacje zadań.

Szkoda mi natomiast "liczby zadań wykonanych bez przerwy"? (Bartolomeo ile masz)?

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    Cytat Napisał Bartolome Zobacz post
    Nabijam 86 lvl w trakcie zadań dziennych będąc na 14 dniu i co się wtedy dzieje? Gra mi pozwala dokończyć dzienne czy nie?
    Nie możesz dostać nowego zadania >85lv.

(Obecnie taki jest limit nie wiem dlaczego)
    Również nie wiem dlaczego istnieje i nie widzę jego sensu.

W powyższym przypadku jeśli robię zadania na 3 postaciach i jedna mi zostanie wyłączona w połowie miesiąca to mogę kontynuować dzienne na 4 postaci?
    Nie, dopiero od następnego miesiąca

Powstanie nowa pula zadań dziennych na przedział 85-100 czy projekt jednak nie będzie kontynuowany?
    Powstanie (tak sądzę)

Czy kiedyś zostanie usunięty limit 3 postaci?
    Oby tak.

Pozdrawiam
    Również

Użytkownik
    Cytat Napisał Hubiot Zobacz post
    Nie możesz dostać nowego zadania >85lv.
    Czy masz na to jakąś podkładkę? Pytam ponieważ w devos zadania dzienne również były do jakiegoś poziomu - gdy nabiłem ten poziom, nie mogłem odbierać dziennych od następnego miesiąca. Po prostu po kliknięciu w tablicę nic się nie działo.

Administrator
    Na ten moment możemy poszerzyć nieco zakres poziomowy starych zadań (co wiąże się z tym, że będą nieoptymalne pod wysoki lvl), ale nowych nie należy spodziewać się szybko.

Użytkownik
    Cytat Napisał Tomi Zobacz post
    Na ten moment możemy poszerzyć nieco zakres poziomowy starych zadań (co wiąże się z tym, że będą nieoptymalne pod wysoki lvl), ale nowych nie należy spodziewać się szybko.
    Jeśli by była taka możliwość to bym poprosił o poszerzenie zakresu poziomowego bo weszły mi w krew te zadania dzienne.

Użytkownik
    Uważam że warto je zostawić po prostu do 100. A jak wymyślicie nowe, to po prostu dodać. Jak ktoś ma "zajawkę" na robienie zadań, to po co mu to zabierać?

Ps. Pokażesz ranking graczy z "najdłuższą serią"?

Użytkownik
    Cytat Napisał abcdefg Zobacz post

Albo zostawcie tak jak jest i na 99 poziomie będzie się bić 100 mtb 23

Szkoda mi natomiast "liczby zadań wykonanych bez przerwy"? (Bartolomeo ile masz)?
    Mogę nieironicznie na 99 poziomie bić 100*mt23.
    Ze względu na specyfikę harmonogramu mojego dnia to w statystykach liczby zadań wykonanych bez przerwy mam maksa około 200.
    Ale za to ogólną na postaciach mam po 500 około.

Administrator
    Zwiększono limit do 100 lvl, powyżej 85 lvl jest dodatkowe info, że nie do końca będzie to odpowiednie levelowo.

Użytkownik
    A będzie się otrzymywało doświadczenie za wykonanie zadania dziennego powyżej 86 lvl, ale przed 100?

Administrator
    Cytat Napisał Hidi Zobacz post
    A będzie się otrzymywało doświadczenie za wykonanie zadania dziennego powyżej 86 lvl, ale przed 100?
    Tak, do 99 włącznie.

Użytkownik
    Dziękujemy <3
    Temat do zamknięcia.

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    Bardzo dobrze! Dzięki!
    Co do dodawania ewentualnych zadań pod nowe miasta mam apel - bierzmy pod uwagę, że ktoś najpierw "wykonał daną czynność", a potem odebrał zadanie i coś ma zrobić.
    Nie karajmy gracza za to, że dostał zadanie "Zbierz X xyzetów", jeśli 5 minut temu już to zrobił i nie zrobi tego wcześniej niż za 24h. Tak samo przy zbiciu danych minibossów :P, które np nie są do zrespienia. Zadania dzienne miały zachęcać do czynności, nie sprawiać, że ktoś MUSI odblokować jakąś część fabuły bądź być poszkodowanym, bo daną czynność zrobił chwilę wcześniej.

Użytkownik
    To jest akurat ciekawa część taktyki - planuj tak aby zacząć dzień od tablicy, ewentualnie od lusterka za 30 MF. Ja często nie zbierałem kobaltów po 23:30 lub kryształów aby mieć czas na odnowienie jeśli akurat dane zadanie wpadnie. Ewenutalnie pamiętam, że już w danym miesiącu miałem kobalty i się wtedy nie przejmuję.

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    Cytat Napisał GalaxyPL Zobacz post
    Bardzo dobrze! Dzięki!
    Co do dodawania ewentualnych zadań pod nowe miasta mam apel - bierzmy pod uwagę, że ktoś najpierw "wykonał daną czynność", a potem odebrał zadanie i coś ma zrobić.
    Nie karajmy gracza za to, że dostał zadanie "Zbierz X xyzetów", jeśli 5 minut temu już to zrobił i nie zrobi tego wcześniej niż za 24h. Tak samo przy zbiciu danych minibossów :P, które np nie są do zrespienia. Zadania dzienne miały zachęcać do czynności, nie sprawiać, że ktoś MUSI odblokować jakąś część fabuły bądź być poszkodowanym, bo daną czynność zrobił chwilę wcześniej.
    To nie ma żadnego sensu. Nie dość, że prawdopodobnie byłoby to w tym momencie nie do wykonania (pewnie by się dało ale należy poświęcić czas na dodatkowe rozwiązania systemowe) to zmniejszałoby pulę zadań dziennych. A dostęp do zadań jest dostosowywany (w niektórych przypadkach na początku były poprawki) pod aktualne osiągnięcia fabularne, bądź wymagają nieznacznego posunięcia fabuły dalej.

Rozpoczynanie dnia od kliknięcia w tablicę bądź przedmiot premium nie jest chyba aż tak trudnym wysiłkiem.

@Down: To wystarczyło o tym pomyśleć poprzedniego dnia o 23:30, albo zmienić zadanie za darmo/gold/MF.
    Ostatnio edytowane przez Hubiot ; 06-05-2025 o 00:58

Uprawnienia