Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 19

Temat: Droga pięści - IgaKOX

Użytkownik

Droga pięści - IgaKOX

Cześć,
    *jak możecie przenieście do odpowiedniego działu - chyba inicjatywy graczy*
    Z racji że osiągnąłem w tej grze absolutnie WSZYSTKO.
    To postanowiłem zrobić challenge na zabijanie wszystkich bossów na strzała.
    https://mfo3.pl/r/b956cf8ce - przykładowy raport.
    Staty ładuje głównie w atak - są drobne odchyły bym mógł realizować event ale to nie zmienia za dużo.
    Moje statystyki wyglądają następująco:
    Nazwa:  obraz_2025-04-28_094135373.png
Wyświetleń: 601
Rozmiar:  135.1 KB
    Całościowy build prezentuje się następująco:
    Nazwa:  obraz_2025-04-28_094231556.png
Wyświetleń: 610
Rozmiar:  407.5 KB
    I teraz mam pytanie do was czy da radę jakoś podbić te obrażenia bez podbijania ataku? bo teraz to już się giga słabo skaluje.
    Zastanawiam się nad dodaniem punktów statystyk w szczęście bo wydaję mi się że nie wykorzystuje potencjału krytycznego ciosu czyli.
    baza ciosu*(krytyk)1,33*1,2
    Przez tego lucka mój wzór na hita to raczej tylko baza*wzmocnienie z krytycznego ciosu.
    Co myślicie? Może jest jakaś lepsza zdolka od krytycznego ciosu?
    A może macie jakieś propozycje itemków które by lepiej fitowały - jestem otwarty na sugestie. Śmiało piszcie.
    Ogólnie nie jest źle bo już na 55 bije więcej niż ludzie na 80 lvlu XD
    https://mfo3.pl/r/b3b47efc1

Użytkownik
    Wal tyle razy ryzykowny aż ci siądzie krytyk

Użytkownik Avatar Clover
    dla ciebie krytyczny cios będzie prawdopodobnie najlepszy. Większy potencjał mają szczęśliwy cios i ryzykowny (ryzyk to baza*1,3*krytyk, jeśli wejdzie), ale do tego potrzeba przewagi szczęścia.
    dodatkowo z tego co mi wiadomo, krytyk to 1,4, ale mogę się mylić

- - - - - - - - - -

Miło widzieć kogoś innego podążającego ścieżką destrukcji bossów btw

Użytkownik Avatar Luxferre
    nie wiem jak jest z atrybutami na bossach, pewnie maja wszystkie na 0 albo nawet na plusie, ale atrybutowe ataki magiczne (lodowy atak itp) moga potencjalnie zwiekszyc obrazenia az o 50% jezeli dobrze rozumiem ich dzialanie, nie wliczajac krytow
    ::::​)

Użytkownik Avatar Eva Elfie
    Najszybciej z ekwipunku to będzie raczej założenie nowych itemow wraz z lvlem. Luckowy nie ma sensu, jeśli budujesz się typowo pod atak, a nie szczęście. Najlepszy wybór to ryzykowny/krytyczny i liczyć na to, że po prostu wejdzie.
    Miło jest być ważnym, ale ważne jest być miłym.

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Luxferre Zobacz post
    nie wiem jak jest z atrybutami na bossach, pewnie maja wszystkie na 0 albo nawet na plusie, ale atrybutowe ataki magiczne (lodowy atak itp) moga potencjalnie zwiekszyc obrazenia az o 50% jezeli dobrze rozumiem ich dzialanie, nie wliczajac krytow
    To jest bardzo zależne od bossa. Generalnie jednak, jak boss używa elementu, to ma go na +25.

- - - - - - - - - -

w sumie jak ci nie zależy na wygraniu w pierwszej turze, to gniewny brzmi rozsądnie. Jak twoje hp spadnie do 20%, to masz bonus 30% do obrażeń, bez kosztu celności.

Nie mogę doczekać się twojej potyczki ze Zmorą.
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik
    https://mfo3.pl/r/b01b6cbca
    Nie no jaki scam te bossy XD

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Bartolome Zobacz post
    https://mfo3.pl/r/b01b6cbca
    Nie no jaki scam te bossy XD
    Wszystkie bossy od chyba eliar (na pewno od devos) tak reagują na mobilkę, możesz użyć normy 2 razy do zdjęcia osłonek/ poczekać aż druga minie, zanim rzucisz drugą mobilkę.

Przecież masz 55 poziom, możesz użyć Wypadu na siebie

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Hide Zobacz post
    Przecież masz 55 poziom, możesz użyć Wypadu na siebie
    to go zabije prawdopodobnie

Cytat Napisał Clover Zobacz post
    stąd "" na końcu wiadomości

A może chybi akurat?

Użytkownik
    Potwierdzam zabija mnie
    XD

Użytkownik
    Zazdrościsz, bo nie one-shotowałeś nigdy serafina.
    Ja wciąż czekam, aż Bartłomiej dalej pójdzie z fabułą, bo on one-shotuje bossidła na niższym poziomie ode mnie, ale póki co jestem chyba pierwszą osobą, która zone-shotowała go.
    Zostałem wywołany do tablicy to pora na aktualizacje
    Obecne statystyki wyglądają następująco:

Co raz bardziej się zastanawiam czy nie pobłądziłem i lepszego wyniku bym nie osiągał mając bardzo dużego lucka i średni atak. Tylko problematyczne by były bossy z dużym luckiem które chyba się pojawiają od devos.

No a teraz to na co czekają wszyscy:
    Strażnik Urkade - Coś mało mu zadałem i jest to chyba moja najdłuższa walka dotychczas
    Przeklęta Nimfa - Też mały margines błędu, mam wrażenie że te bossy były testowane żeby się nie dało ubić przed 60 XD
    Serafin - Tutaj żałuję, że nie sprawdziłem się na 58 lub 59 poziomie(Moja wina zapomniałem o istnieniu tego itemka perłowy)

Wszystkie 3 bossy były bite w załączonym powyżej eq. Jak macie jakieś rady piszcie śmiało.
    Kolejna aktualizacja zapewne jak wbije 65 lvl i będzie dodatkowe eq w atak - myrmidońskie buty.

Swoją drogą zacząłem się zastanawiać jakie są inne uzbrojenia w atak. Mówię tutaj o tych mniej popularnych jak perłowy pierścień o którego istnieniu się dowiedziałem przeglądając ekwipunek bo nigdy wcześniej nie korzystałem.

Jest jakiś hełm necrani na wyższy poziom? Jakaś zbroja w atak? Kolejny dodatek w atak to dopiero krasnali?
    Ostatnio edytowane przez Bartolome ; 15-11-2025 o 01:01

Użytkownik
    Cytat Napisał Bartolome Zobacz post

Jest jakiś hełm necrani na wyższy poziom? Jakaś zbroja w atak? Kolejny dodatek w atak to dopiero krasnali?
    To jedyny taki hełm.Takie bonusy w późniejszym etapie są jedynie w butach i dodatku. Tak dopiero krasnali jest lepszy od perłowego

Uprawnienia