Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 53

Temat: Wejście na rynek ENG

Użytkownik

Wejście na rynek ENG

Jako że gra umiera, to czy najlepszym wyjściem nie byłoby wyjść na rynek światowy, aby więcej graczy klikało? Wiadomo że wiąże się to z kosztem tłumaczenia setek stron tekstu, ale w dzisiejszych czasach AI tłumaczenie można załatwić niskim kosztem. W PL jest ograniczona liczba ludzi, a młodzi nawet nie wiedzą co to za gra xd Na świecie znalazło by się kilkuset tryhardów, którzy upatrzyliby sobie mfo i nagle serwer nie świeciłby pustkami tak jak to jest teraz, bo 20 graczy online, w tym połowa to afk to jakiś żart. Ja nie wiem z czego admini opłacają serwery

Użytkownik Avatar DawidXD
    Przecież zawsze tyle jest z rana, odkryłeś Amerykę xD

Jakbyś nie wiedział to ludzie pracują bądź mają inne obowiązki niż mfo 24h....
    Miłego dnia

Tester Avatar nerrux
    Close enough. Welcome back DLF!

Użytkownik
    na nie, bo wtedy po wymianach trzeba by pisać thx zamiast dz, a to zajmuje za dużo czasu.

Użytkownik Avatar Jotson
    Nieironicznie, moim zdaniem, jest to dobry pomysł. Pytanie tylko brzmi, jak wyglądałoby potencjalne wcielenie pomysłu w życie; tzn. kilka kompetentnych oddanych grze osób do tłumaczeń by się raczej znalazło (ba, nawet ja bym coś chętnie w tym zakresie pokminił), ale totalnie nie mam pojęcia, czy jest w ogóle chęć zrobienia czegoś takiego przez modów/adminów i czy pozwalają na to ograniczenia silnika gry.

Użytkownik
    Propozycje wejścia na inne rynki czy na Steama były już kilkukrotnie i za każdym razem nie znalazły aprobacji administracji. Tak jak reklamy czy inne aktywności zachęcające nowych graczy do gry.

Wystarczy przeszukać stare propozcyje, np. https://forum.mfo3.pl/showthread.php...82u-ds-reklamy

Natomiast z mojej strony cały czas jestem na tak, mogę pomóc w tłumaczeniach czy w inny sposób
    Ostatnio edytowane przez Hidi ; 07-03-2025 o 12:49

Użytkownik Avatar Eresmel
    Cytat Napisał Hidi Zobacz post
    na nie, bo wtedy po wymianach trzeba by pisać thx zamiast dz, a to zajmuje za dużo czasu.
    To pisz "ty" (thank you)
    This is a certified hood classic

Użytkownik Avatar DawidXD
    Cytat Napisał Jotson Zobacz post
    Nieironicznie, moim zdaniem, jest to dobry pomysł. Pytanie tylko brzmi, jak wyglądałoby potencjalne wcielenie pomysłu w życie; tzn. kilka kompetentnych oddanych grze osób do tłumaczeń by się raczej znalazło (ba, nawet ja bym coś chętnie w tym zakresie pokminił), ale totalnie nie mam pojęcia, czy jest w ogóle chęć zrobienia czegoś takiego przez modów/adminów i czy pozwalają na to ograniczenia silnika gry.
    Myślę że problemem nie byłby silnik gry tylko brak czasu ze strony administracji, nie zapominaj że MFO to projekt hobbistyczny a nie zarobkowy. Jeżeli administracji odpowiada ile osób gra w ich produkcję to ich sprawa. Dodatkowo dochodzą do tego koszty uruchomienia osobnego serwera (nie znam się na tym, nie wiem ile takie coś kosztuje).

Propozycje wejścia na inne rynki czy na Steama były już kilkukrotnie i za każdym razem nie znalazły aprobacji administracji. Tak jak reklamy czy inne aktywności zachęcające nowych graczy do gry.

Wystarczy przeszukać stare propozcyje, np. https://forum.mfo3.pl/showthread.php...82u-ds-reklamy

Natomiast z mojej strony cały czas jestem na tak, mogę pomóc w tłumaczeniach czy w inny sposób

Miło widzieć że są osoby chętne pomóc, ale nic na siłę.
    Miłego dnia

Użytkownik Avatar Kagome

Ja również proponowałem Tomiemu swoją pomoc przy tłumaczeniu i nadal jestem zainteresowany!!!
    Zapraszam nanieoficjalny serwer discord MFO: https://discord.gg/RuradcG7MR

Użytkownik
    Ludzie dajcież temu Tomiemu spokój, przecież jakby administracja była zainteresowana rozwojem gry to zatrudniłaby testerów, programistów, itd.

Poza tym w erze gier na telefon które możesz pobrać ze sklepu Play uważacie że światowy rynek byłby zainteresowany grą przeglądarkową?

Użytkownik Avatar Jotson
    Cytat Napisał Sensei Sonquar Zobacz post
    Poza tym w erze gier na telefon które możesz pobrać ze sklepu Play uważacie że światowy rynek byłby zainteresowany grą przeglądarkową?
    Tu nie chodzi raczej o wielkie, światowe zainteresowanie grą przeglądarkową (choć przy innym zarządzaniu i decyzjach w przeszłości MFO mogłoby aspirować do bycia tym innym Margonem, Runescapem czy Tibią), a o zwiększenie zainteresowania graczy i wkroczenie na rynek zagraniczny. Nie spodziewałbym się fajerwerków, ale podwojenie aktualnej liczby graczy online (co moim zdaniem byłoby jak najbardziej osiągalne) powinno być zwyczajnie korzystną opcją i dla graczy i dla administracji, co zresztą zostało wspomniane wcześniej w innym wątku.

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    1. Utworzenie serwera międzynarodowego wymaga sporo czasu, a nie daje gwarancji sukcesu. Pomysł dobry, ale dla admina jest ryzykiem.
    2. Chcemy graczy?
    a) więcej reklam
    b) więcej aktywności na Facebooku (były konkursy przez jakiś czas, inne posty, coś się działo, znów jest klapa)
    c) mniej toksyny w grze i na forum (dla niektórych to niezrozumiałe, ale co poradzić)
    d) tak jak pisałem wyjściem może być... nowy serwer/nowe serwery o różnych trybach gry (X: obecny, Y: serwer z bójkami wszędzie, Z: serwer z bójkami tylko na arenie). Każdy będzie grał tam gdzie mu pasuje, a przecież przez limit energii sprawimy, że po zbiciu energii na świecie X, ktoś lognie jeszcze na Y. Jeden serwer ze względu na limity (postaci/energii) czasem szybko się nudzi.
    3. Dobrze byłoby udoskonalić dział skryptów, bo wielu rzeczy nie idzie znaleźć. Mamy 2025, większość minibossów bije się automatycznie, ale nie każdy ma na coś skrypt. Pasowałoby uzupełnić braki, to będzie korzyść dla wszystkich.

Użytkownik
    Cytat Napisał GalaxyPL Zobacz post
    1. Utworzenie serwera międzynarodowego wymaga sporo czasu, a nie daje gwarancji sukcesu. Pomysł dobry, ale dla admina jest ryzykiem.
    2. Chcemy graczy?
    a) więcej reklam
    b) więcej aktywności na Facebooku (były konkursy przez jakiś czas, inne posty, coś się działo, znów jest klapa)
    c) mniej toksyny w grze i na forum (dla niektórych to niezrozumiałe, ale co poradzić)
    d) tak jak pisałem wyjściem może być... nowy serwer/nowe serwery o różnych trybach gry (X: obecny, Y: serwer z bójkami wszędzie, Z: serwer z bójkami tylko na arenie). Każdy będzie grał tam gdzie mu pasuje, a przecież przez limit energii sprawimy, że po zbiciu energii na świecie X, ktoś lognie jeszcze na Y. Jeden serwer ze względu na limity (postaci/energii) czasem szybko się nudzi.
    3. Dobrze byłoby udoskonalić dział skryptów, bo wielu rzeczy nie idzie znaleźć. Mamy 2025, większość minibossów bije się automatycznie, ale nie każdy ma na coś skrypt. Pasowałoby uzupełnić braki, to będzie korzyść dla wszystkich.
    Efekt aktywności na fb - spadek osób lajkujących fanpage mfo3. Totalny profit. Do reszty się nie odnoszę bo temat wałkowany setki razy - następnym razem skorzystaj z opcji szukaj.

Co do angielskiej wersji mfo3 - Temat do zamknięcia.
    Załóżmy że serwer powstanie skąd gra pozyska obcokrajowców skoro nie może pozyskać graczy na własnym podwórku?
    A no i coś tam spowolni upek czy coś.

Użytkownik
    jak dla mnie na tak

Użytkownik Avatar Golden Fish
    no dobra ale co z faktem ze to jest 100% POLSKA GRA? Po wprowadzeniu tego, ikoniczny slogan przestanie byc wazny

- - - - - - - - - -

ja jestem patriotą i bede grac tylko w polskie produkcje!!!! na nie!!

Uprawnienia