Zobacz wyniki ankiety: Fakty mówię, rel?

Głosujących
35. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

33 94.29%
  • Nie

2 5.71%
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 16

Temat: Podwyższenie limitów wymian w Nordii.

Użytkownik Avatar Azekar

Podwyższenie limitów wymian w Nordii.

No hej. Rozumiem, że twardy limit 20 wymienionych dziennie przedmiotów miał sens na początku update, bo wymiany w Wiosce Igloo mogą dać ekwipunek, fajnie, zapobiegało to wrzucaniu setek itemów na rynek. Aktualnie mamy jednak 5 lat po Nordii, możemy zdjąć ten limit? Dam głowę, że nie jestem jedyną osobą, która niektóre przedmioty z potworów jak np. Kruszony Lód czy Polarne Pyły, ma wyfarmione w setkach i dobrze byłoby się tego pozbyć. Osobiście uważam, że limit 10 wymian dziennie tak jak w poprzednich miastach sprawi się bardzo dobrze i pozwoli w kilka dni opróżnić zapasy tego, co i tak nie schodzi z targu.

Pozdrawiam z rodzinką.
    Ostatnio edytowane przez Azekar ; 19-02-2025 o 11:49
    Miło jest być ważnym, ale ważne jest być miłym.

Użytkownik Avatar Luxferre
    fajnie by bylo pozdejmowac wszystkie te smieszne limity, nawet w devos na oczy galkowca jest mimo ze daje tylko mikstury
    ::::​)

Użytkownik Avatar Azekar
    Ref, można prosić o wypowiedź kogoś wyżej? Ankieta póki co przeważająco na tak.

Użytkownik Avatar Platynowy
    Ankieta nie powinna być anonimowa. Poza tym to nie wejdzie bo ta zmiana byłaby zbyt na + dla graczy analogicznie jak do propozycji kukły treningowej do testowania mobków/skryptów czy też zmiana czasu respa zbieractwa z 24h od zebrania do odnowienia po 00:00.

Użytkownik
    Limity sa ok, osobiscie niechcialbym aby ktos kto ma zapas na 100 dni +, zjechał to w 1 dzień

Użytkownik Avatar damianxp
    Ogólnie zbieractwo powinno polegać jak sama nazwa wskazuje na zbieraniu, ewentualnie czekaniu aż się dane zbieractwo odnowi, a nie czekaniu aż zejdzie limit by dać do bota, to jest mocno niewygodne i dlatego między innymi nie zainteresowała mnie takowa aktywność w tym upku
    Nie możesz chwilkę sobie na czymś postać (nie mówię o staniu kilka miesięcy tylko np. z tydzień i sobie na weekendzie wymienić u pociary) tylko musisz od razu wymieniać, bo potem tego nie zbijesz. Żadnych limitów nie powinno być, ewentualnie takie jak na rendelsie czy diablosie (wysokie, które by nie dotyczyły znaczącej większości graczy czy nawet wszystkich, którzy nie magazynują rzeczy bez umiaru).

Ta gra teraz moim zdaniem wygląda, żeby wszystko było robione pod ludzi co mają 200, maks 400 energii, tylko czy w taką stronę ta gra powinna iść? W końcu to usługa premium i gracz powinien mieć możliwość zbijać taką energię kiedy chce na pazury i inne tego typu gówna, bez zbędnej potrzeby przekikiwania tego przez następne kilka dni. Jeżeli gra takiej osoby wygląda tak "wejść, zbić energię i wyjść", to jeszcze jest to do zniesienia, gorzej jak są inne aktywności typu mini bossy, inne zbieractwa ect. i trzeba za każdym razem tepać i wracać do tego samego bota, co jest takie no "XD" moim zdaniem.
    Nadal zapominasz że kłamiesz

Użytkownik Avatar Stara Gwardia
    No akurat ja mialem ostatnio 200 lotosow na 1 postaci i 100 na drugiej, limit wymian na konto też jest zabawny, bo stałem tam 10 dni żeby wymienić z jednej i dopiero potem mogłem wymienić z tej drugiej xd. Limity są spoko na początku upka, teraz to jest zwykłe utrudnianie ludziom życia, ostatnio luxfer coś pisał, że niestety w mfo zmiany qol są traktowane jako notatki co zrobić w pakiecie premium
    Ostatnio edytowane przez Stara Gwardia ; 22-02-2025 o 16:33

Użytkownik Avatar Azekar
    Cytat Napisał Platynowy Zobacz post
    Ankieta nie powinna być anonimowa. Poza tym to nie wejdzie bo ta zmiana byłaby zbyt na + dla graczy analogicznie jak do propozycji kukły treningowej do testowania mobków/skryptów czy też zmiana czasu respa zbieractwa z 24h od zebrania do odnowienia po 00:00.
    Fakt, nie powinna być. Tu akurat mój błąd, bo robiłem ją na szybko i nie zwróciłem uwagi, żeby była jawna. No teraz już raczej tego nie zmienię . Nie podchodziłbym aż tak sceptycznie do tego, bo jest jakaś minimalna szansa, że wejdzie (wątpię, bo wszyscy znamy realia).

- - - - - - - - - -

Cytat Napisał Andrzej Drzewo Zobacz post
    Limity sa ok, osobiscie niechcialbym aby ktos kto ma zapas na 100 dni +, zjechał to w 1 dzień
    Super. Mam stać miesiąc, żeby wymienić wszystkie pyły i kruszone lody, bo poświęciłem energię na ich zdobycie, gdy ktoś inny tego nie zrobił? Twardy limit ma sens, gdy jest początek nowego miasta, tak jak napisałem. W aktualnym momencie Nordia ma 5 lat. Itemy, które można uzyskać za wymiany są praktycznie bezwartościowe, aż tak będzie Cię boleć, gdy ktoś wymieni coś, co sam uzbierał?

Plus tak, zgadzam się z tym, co napisał Fafel; limity na konto to nieśmieszny żart. Osobiście sam przestałem zbierać lotosy głównie przez fakt, że musiałbym stać przez miesiąc i je wymieniać, gdy nagrody za nie są po prostu śmieszne xD. Nie oszukujmy się, że zbieractwo w Nordii/Azarad jest wybitnie irracjonalne pod względem nałożonych na nie pod każdym względem limitów. Nagrody nie są czymś, co wywróci do góry nogami gospodarkę gry a właśnie te niezliczone ograniczenia sprawiają, że przedmioty z potworów zalegają w setkach.
    Ostatnio edytowane przez Azekar ; 22-02-2025 o 18:08

Użytkownik
    Cytat Napisał Azekar Zobacz post
    Fakt, nie powinna być. Tu akurat mój błąd, bo robiłem ją na szybko i nie zwróciłem uwagi, żeby była jawna. No teraz już raczej tego nie zmienię . Nie podchodziłbym aż tak sceptycznie do tego, bo jest jakaś minimalna szansa, że wejdzie (wątpię, bo wszyscy znamy realia).

- - - - - - - - - -

Super. Mam stać miesiąc, żeby wymienić wszystkie pyły i kruszone lody, bo poświęciłem energię na ich zdobycie, gdy ktoś inny tego nie zrobił? Twardy limit ma sens, gdy jest początek nowego miasta, tak jak napisałem. W aktualnym momencie Nordia ma 5 lat. Itemy, które można uzyskać za wymiany są praktycznie bezwartościowe, aż tak będzie Cię boleć, gdy ktoś wymieni coś, co sam uzbierał?

Plus tak, zgadzam się z tym, co napisał Fafel; limity na konto to nieśmieszny żart. Osobiście sam przestałem zbierać lotosy głównie przez fakt, że musiałbym stać przez miesiąc i je wymieniać, gdy nagrody za nie są po prostu śmieszne xD. Nie oszukujmy się, że zbieractwo w Nordii/Azarad jest wybitnie irracjonalne pod względem nałożonych na nie pod każdym względem limitów. Nagrody nie są czymś, co wywróci do góry nogami gospodarkę gry a właśnie te niezliczone ograniczenia sprawiają, że przedmioty z potworów zalegają w setkach.
    A stój sobie tam i 2 miesiące

Użytkownik Avatar Azekar
    Cytat Napisał Andrzej Drzewo Zobacz post
    A stój sobie tam i 2 miesiące
    Świetnie, dziękuję za wypowiedź pełną merytorycznych argumentów. Może wrócisz do tematu, gdy już będziesz miał coś konkretnego do powiedzenia?

Ponownie, może się wypowiedzieć ktoś z góry? Wątpię, że zmiana dwóch linijek w kodzie gry będzie tak wyczerpująca i czasochłonna, że opóźni Scythe o kolejne 10 lat.

Użytkownik
    Cytat Napisał Azekar Zobacz post
    Świetnie, dziękuję za wypowiedź pełną merytorycznych argumentów. Może wrócisz do tematu, gdy już będziesz miał coś konkretnego do powiedzenia?

Ponownie, może się wypowiedzieć ktoś z góry? Wątpię, że zmiana dwóch linijek w kodzie gry będzie tak wyczerpująca i czasochłonna, że opóźni Scythe o kolejne 10 lat.
    Andrzej Drzewo ma zapędy komunistyczne, ok zapisane. Do bana z oponentem.

Użytkownik Avatar Eresmel
    Z tej okazji chciałbym zareklamować się i powiedzieć że mam ponad 800 pazurów wilkołaka których nie mogę wymienić bo zajmie mi to 40 dni ale chętnie sprzedam je w cenie średniej za szt!!! to nie jest offtopic zgadzam się z propozycją
    This is a certified hood classic

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    Warto byłoby to wprowadzić w momencie wejścia nowego update (w Devos też przydałoby się kilka nerfów).
    Nikt nie będzie narzekał, że się opóźnia Scythe.
    p.s. Ankiety warto robić w sposób bardziej profesjonalny... Bez zbędnych "skrótów".

edit:
    Cytat Napisał Ashley Zobacz post
    nie widze w ankiecie zadnego skrotu, pozdrawiam
    Zobacz wyniki ankiety: Fakty mówię, rel?
    Odstawmy na bok język pokemonów, szanujmy język polski.
    Ostatnio edytowane przez GalaxyPL ; Wczoraj o 22:38

Użytkownik
    Cytat Napisał GalaxyPL Zobacz post
    Warto byłoby to wprowadzić w momencie wejścia nowego update (w Devos też przydałoby się kilka nerfów).
    Nikt nie będzie narzekał, że się opóźnia Scythe.
    p.s. Ankiety warto robić w sposób bardziej profesjonalny... Bez zbędnych "skrótów".
    nie widze w ankiecie zadnego skrotu, pozdrawiam

Użytkownik Avatar Azekar
    Nie ma tu żadnego skrótu, który byłby wybitnie niezrozumiały czy też wpływał na sens tej ankiety. Wynik mówi sam za siebie, vox populi.
    Nie wiem przy okazji, co chcesz nerfić w Devos, tam akurat wszystko jest dobrze zrobione i nie ma bezsensownych limitów, które uniemożliwiają sprawne wymiany przedmiotów. Pochyliłbym się jedynie nad Gałkowcami i golemami, bo te akurat są dość mocno bezużyteczne. Szansa na oko czy kryształ nie jest wybitnie wysoka a również nagrody za ich wymiany są dość przeciętne.

- - - - - - - - - -

Odstawmy na bok język pokemonów, szanujmy język polski.
    Jeśli dla Ciebie językiem pokemonów jest slang plus słowo, które zostało oficjalnie uznane przez SJP za młodzieżowe słowo roku, pozostaje mi współczuć.

https://sjp.pwn.pl/mlodziezowe-slowo...l;6952285.html

Uprawnienia