1. Nie wierzę, że to nie jest zwykły trolling.
2. Czemu nadal ten post wisi na forum?
3. Art. 18 konstytucji wszystko ci wyjaśni.
Pozdrawiam
Hm? Ślub, który jest tutaj udzielany nie jest ślubem cywilnym, tylko kościelnym.
Do tego protestanckim (xd) - udziela go przecież duchowny, określany jako Wielebny. Tutaj już Konstytucja RP nie miałaby zbytnio zastosowania, bowiem:
A mówiąc tak zupełnie na poważnie - postaci z gry to nie są osoby, ani obywatele (polscy), więc Konstytucja RP ich nie obejmuje.Stosunki między państwem a kościołami i innymi związkami wyznaniowymi są kształtowane na zasadach poszanowania ich autonomii oraz wzajemnej niezależności każdego w swoim zakresie, jak również współdziałania dla dobra człowieka i dobra wspólnego.
MFO3 to nie jest podmiot prawa międzynarodowego, więc ono go również nie obejmuje (skoro starasz się argumentować na podstawie takich aktów prawnych).
Osoba homo też może wziąć ślub niezgodny z orientacją w swoim realnym życiu. Wiesz, to jak z profesją - w normalnym życiu też nie jesteś czarodziejem, ani wojownikiem w średniowiecznym stylu...Osoba hetero może się wkupić lub wziąć tani ślub. Osoba homo musi wykupić droższą opcję
- - - - - - - - - -
To teraz można napisać do jakiegoś innego, że tych ślubów "jeszcze nie ma". Też może powstać cyrkus z podobnym efektem
Ostatnio edytowane przez Violetta Valery ; 09-02-2025 o 15:52
Cześć zbóje
Pewnego razu uczeń Archimedesa zapytał go, co będzie miał ze zgłębiania matematyki. Archimedes zwrócił się do swojego drugiego ucznia:
-Daj mu talara, bo koniecznie musi coś mieć z tej nauki.
Od kiedy osoba homo nie może wziąć ślubu z innym chłopem w MFO? xD Stary kup sobie specjalnie postać kobietę, albo niech Twój chłopak kupi. Zapłać Tomiemu za rozrywkę w grze która się Tobie podoba (nie ma nic za darmo), a podoba na pewno bo inaczej byś tutaj nic nie pisał. Potem jeszcze jakiś strój jej kup, może jeszcze energię poszerzysz by się lepiej grało. Postać masz na zawsze także może i kolejny raz przejdziesz grę? Akurat za pół roku upek fabularny i sobie przypomnisz fabułę z poprzednich lat.
Tak w ogóle to śluby homo nie pasują do średniowiecznego klimatu gry. A tak nawiasem mówiąc nie wolałbyś z chłopakiem spędzić walentynek w irl? Chyba że resztę weekendu planujecie w mfo spędzić słodziaki. Mimo wszystko udanych walentynek wam jak i całej społeczności MFO![]()
Miłego dnia
Event nie trwa dzień tylko chyba tydzień, więc walentynki na spokojnie mogę spędzić w irl z moim chłopakiem. A co do niepasujących do klimatu slubów, tak jak napisałem są inne opcje -> związki partnerskie bądź zwyczajnie, usunięcie tej "kary" za brak ślubu do wzięcia udziału w wydarzeniu.
Powołujesz się na konstytucje to i nią obalę twoje twierdzenia:
art. 18 otrzymał następujące brzmienie:
„Małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny, rodzina, macierzyństwo i rodzicielstwo znajdują się pod ochroną i opieką Rzeczypospolitej Polskiej”.
BARTOLOME[SZEF] Pozdrawia
Temat do zamknięcia
- - - - - - - - - -
Związki to mogą być chemiczne, pójdź na ostrego kebsa z podwójnym mięsem to się dowiesz do czego służą pewne narządy!
- - - - - - - - - -
Jakie to ma znaczenie że to są w większości kraje wysoko rozwinięte? Co to ma do tematu????
Kiedyś wszyscy mówili że ziemia jest płaska czy to sprawiło że mają racje?
Nie czytam dalej bo póki co same podprogowe manipulacje.
Ostatnio edytowane przez Bartolome ; Wczoraj o 00:05
Legendarny quest autorstwa DLFa "Walka o normaność" nawet miał pokazywać, do czego służą.
Ja ogólnie sugeruję zebrać się w Eternii w Walentynki o 18:00 i zrobić tęczowy protest ze względu na prześladowania homoseksualistów, bo w gierce można ich spalić zaklęciem Ogień 4**, a to niedobra jest.
Idę robić sobie cash, money - nie kaszę mannę
Moi ludzie to klasyk
Do zobaczenia mordziaty tymczasem
Nominuje autora do najwiekszej odklejki roku.
jako że zyjemy w polsce to powołujmy sie na polską konstytycje "Wiążąca jednak w tej kwestii jest polska Konstytucja, która w sposób bezwzględny rozstrzyga, że małżeństwem jest wyłącznie związek kobiety oraz mężczyzny i właśnie jako taki podlega on ochronie oraz opiece Rzeczypospolitej Polskiej."
dziękuje
czyli postawę konformistyczną prezentujesz.
Bardzo nieładnie. Dyskryminacja na najwyższym poziomie. A mówiłeś że jesteś tolerancyjny na discordzie i pisałeś rzeczy typu "rel" gdy pisałem że jak chcą, to niech sobie osoby homosexualne robią co chcą ale sami, bez afiszacji i parad na ulicy, zgadzałeś się z tym a teraz tu ich j###sz po całości. No hipokryzją wali na kilometr.
Ogółem całościowo w temacie zgodzę się z radziem. Jest to dyskryminacja, a on jest buntownikiem i szacun za to że się odezwał.
- - - - - - - - - -
skąd te informacje?
Szczerze mówiąc raadzio, nie wiem czy jesteś świadomy, że są osoby, które zmieniły płeć. Nigdy nie wiesz z jaką osobą spotkasz. A co do tematu pół na pół niech zostanie tak jak jest kiedyś hejtowałem gejów i lesbijki, a teraz w to wywalone jakie są związki. Ważne jest jakaś tam miłość.
Ja to proponuję wogle zamknąć ten temat, niczego odkrywczego już się raczej nie wskaże.
Cześć zbóje
Pewnego razu uczeń Archimedesa zapytał go, co będzie miał ze zgłębiania matematyki. Archimedes zwrócił się do swojego drugiego ucznia:
-Daj mu talara, bo koniecznie musi coś mieć z tej nauki.