Kolekcjonerki wystawione przez mistrza gry na aukcji sa identyczne do tych ktore byly rok temu. Proponuje co roku to zmienic albo dodac wiecej aukcji. Mnie juz to w sumie nie dotyczy ale inny kolekcjonerzy pewnie by chceli uzupelnic album.
Kolekcjonerki wystawione przez mistrza gry na aukcji sa identyczne do tych ktore byly rok temu. Proponuje co roku to zmienic albo dodac wiecej aukcji. Mnie juz to w sumie nie dotyczy ale inny kolekcjonerzy pewnie by chceli uzupelnic album.
Zróżnicowanie co roku jak najbardziej na +, pytanie czy nie będzie to "zbyt dużym" wysiłkiem dla twórców
Dodam rowniez ze kolekcjonerki za 200mf z 2013 to jest okej ale czym wyzej to one powinny byc tansze.
Ja ogólnie uważam, że wystawianie po jednej sztuce na rok danej kolekcjonerki jest trochę śmieszne, graczy, którzy nie mają lampionu z roku przykładowo 2013 jest bardzo dużo i tak wygląda, żeby każdy z nich mógł uzupełnić album, to przez następne 20 lat musi licytować się o lampion dla siebie. Co z tego, że możesz wygrać licytację za kosmiczne ilości golda, skoro na koniec dnia to jedna osoba wygrała, a reszta nie. Myślę, że tak po 3 sztuki rocznie powinny być danej kolekcjonerki na targu wystawione, aby każdy z tych, którzy chcą uzupełnili album do 2030 roku.
- - - - - - - - - -
Dodałbym jeszcze yfa w kodzie, że jeśli licytujesz jeden lampion, to nie możesz licytować reszty, aby uniknąć sytuacji, że ktoś kupuje wszystkie z targu, a potem podnosi cenę + 200% i kupujesz ode mnie, albo się bujaj i czekaj następny rok, a może wygrasz licytację
akurat co do kupowania 1 na rok - spoko opcja, ale na 99% wtedy licytacja byłaby na forum.
Da się, ale jest to ze strony administracji nieopłacalne bo to główny sponsor gry wraz z toshiro
Ja myślę, że na razie jest dobrze jak jest. Jak ktoś chce mieć kolekcjonerki z dawnych lat, których nie posiada, to jest na to sposób - otwieranie niespodzianek. Według mnie taka zmiana może też opóźnić Scythe, a to jest jednak ważniejsze niż album kolekcjonerski. Co do Scythe - zachęcam, by karty były za aktywności typu zbieranie martwych owadów, bo jak mamy karty za łapanie świetlików, to za to też by było fajnie mieć kartę (więcej kart możliwych do zdobycia niż mniej)