Zobacz wyniki ankiety: Czy chcesz inne/wiecej aukcji

Głosujących
18. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

14 77.78%
  • Nie

4 22.22%
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Temat: Aukcje kolekcjonerek

Użytkownik Avatar RaZoR

Aukcje kolekcjonerek

Kolekcjonerki wystawione przez mistrza gry na aukcji sa identyczne do tych ktore byly rok temu. Proponuje co roku to zmienic albo dodac wiecej aukcji. Mnie juz to w sumie nie dotyczy ale inny kolekcjonerzy pewnie by chceli uzupelnic album.

Użytkownik Avatar JeGGeRr
    Zróżnicowanie co roku jak najbardziej na +, pytanie czy nie będzie to "zbyt dużym" wysiłkiem dla twórców

Użytkownik Avatar RaZoR
    Dodam rowniez ze kolekcjonerki za 200mf z 2013 to jest okej ale czym wyzej to one powinny byc tansze.

Użytkownik
    Cytat Napisał RaZoR Zobacz post
    Dodam rowniez ze kolekcjonerki za 200mf z 2013 to jest okej ale czym wyzej to one powinny byc tansze.
    Ja ogólnie uważam, że wystawianie po jednej sztuce na rok danej kolekcjonerki jest trochę śmieszne, graczy, którzy nie mają lampionu z roku przykładowo 2013 jest bardzo dużo i tak wygląda, żeby każdy z nich mógł uzupełnić album, to przez następne 20 lat musi licytować się o lampion dla siebie. Co z tego, że możesz wygrać licytację za kosmiczne ilości golda, skoro na koniec dnia to jedna osoba wygrała, a reszta nie. Myślę, że tak po 3 sztuki rocznie powinny być danej kolekcjonerki na targu wystawione, aby każdy z tych, którzy chcą uzupełnili album do 2030 roku.

- - - - - - - - - -

Dodałbym jeszcze yfa w kodzie, że jeśli licytujesz jeden lampion, to nie możesz licytować reszty, aby uniknąć sytuacji, że ktoś kupuje wszystkie z targu, a potem podnosi cenę + 200% i kupujesz ode mnie, albo się bujaj i czekaj następny rok, a może wygrasz licytację

Cytat Napisał Varvinex Zobacz post
    Ja ogólnie uważam, że wystawianie po jednej sztuce na rok danej kolekcjonerki jest trochę śmieszne, graczy, którzy nie mają lampionu z roku przykładowo 2013 jest bardzo dużo i tak wygląda, żeby każdy z nich mógł uzupełnić album, to przez następne 20 lat musi licytować się o lampion dla siebie. Co z tego, że możesz wygrać licytację za kosmiczne ilości golda, skoro na koniec dnia to jedna osoba wygrała, a reszta nie. Myślę, że tak po 3 sztuki rocznie powinny być danej kolekcjonerki na targu wystawione, aby każdy z tych, którzy chcą uzupełnili album do 2030 roku.

- - - - - - - - - -

Dodałbym jeszcze yfa w kodzie, że jeśli licytujesz jeden lampion, to nie możesz licytować reszty, aby uniknąć sytuacji, że ktoś kupuje wszystkie z targu, a potem podnosi cenę + 200% i kupujesz ode mnie, albo się bujaj i czekaj następny rok, a może wygrasz licytację
    Tak dajmy aukcje prywatne jeszcze niech mistrz gry wybiera osobe której tylko i wyłącznie sprzedaje danego kolekta na moje już lekka przesada z tym pojedyńczym zakupem

Użytkownik
    Cytat Napisał JeGGeRr Zobacz post
    Tak dajmy aukcje prywatne jeszcze niech mistrz gry wybiera osobe której tylko i wyłącznie sprzedaje danego kolekta na moje już lekka przesada z tym pojedyńczym zakupem
    Jakbyś się poczuł, gdybym skupił wszystkie lampiony 2012, żebyś sobie nie kupił, a potem proponował Ci cenę +200% od rynkowej i nie miałbyś wyjścia, bo nikt inny nie ma tego lampionu?

Jakbyś się poczuł, gdybym skupił wszystkie lampiony 2012, żebyś sobie nie kupił, a potem proponował Ci cenę +200% od rynkowej i nie miałbyś wyjścia, bo nikt inny nie ma tego lampionu?
    Co do lampionu są jeszcze inne sposoby pozyskania go więc nie płakałbym na forum

Użytkownik Avatar Stara Gwardia
    akurat co do kupowania 1 na rok - spoko opcja, ale na 99% wtedy licytacja byłaby na forum.

Użytkownik
    wcale nie tak, jak zrobil hydrei z nowa karta globala, wygrywa osoba ktora kupi najwiecej golda za mf

tylko skilla nie da sie kupic, pozdro
    My unmatched perspicacity coupled with sheer indefatigability makes me a feared opponent in any realm of human endeavor.

Użytkownik
    Cytat Napisał Apollyon Zobacz post
    wcale nie tak, jak zrobil hydrei z nowa karta globala, wygrywa osoba ktora kupi najwiecej golda za mf

tylko skilla nie da sie kupic, pozdro
    Dokładnie hydrei karte bóstwa i leszego masowo slupywał nawet nie za golda w grze a przelewem na konto

Użytkownik
    Cytat Napisał Andrzej Drzewo Zobacz post
    Dokładnie hydrei karte bóstwa i leszego masowo slupywał nawet nie za golda w grze a przelewem na konto
    No dobra, ale to nie są spółki skarbu Państwa, tylko gra dla 50 osób, żeby nie dało się tego zjawiska ukrócić xDDD

Użytkownik
    Da się, ale jest to ze strony administracji nieopłacalne bo to główny sponsor gry wraz z toshiro

Użytkownik
    Cytat Napisał Andrzej Drzewo Zobacz post
    Da się, ale jest to ze strony administracji nieopłacalne bo to główny sponsor gry wraz z toshiro
    W sumie masz rację.., tak zwana korupcja incydent :/

Użytkownik Avatar proskiler
    Cytat Napisał RaZoR Zobacz post
    Kolekcjonerki wystawione przez mistrza gry na aukcji sa identyczne do tych ktore byly rok temu. Proponuje co roku to zmienic albo dodac wiecej aukcji. Mnie juz to w sumie nie dotyczy ale inny kolekcjonerzy pewnie by chceli uzupelnic album.
    Od 29 grudnia rozpoczną się aukcje najrzadszych przedmiotów kolekcjonerskich z lat ubiegłych.
    Wydaje mi się, że co roku są te, których jest najmniej - a że namniej jest cały czas tych samych to aukcje się nie zmieniają.

Użytkownik
    Ja myślę, że na razie jest dobrze jak jest. Jak ktoś chce mieć kolekcjonerki z dawnych lat, których nie posiada, to jest na to sposób - otwieranie niespodzianek. Według mnie taka zmiana może też opóźnić Scythe, a to jest jednak ważniejsze niż album kolekcjonerski. Co do Scythe - zachęcam, by karty były za aktywności typu zbieranie martwych owadów, bo jak mamy karty za łapanie świetlików, to za to też by było fajnie mieć kartę (więcej kart możliwych do zdobycia niż mniej)

Uprawnienia