Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 16 do 30 z 69

Temat: Kilka wrażeń z gry

Casey
    Konto usunięte
    No no, Gdy patrzyłem na blog, i słyszałem o tych wszystkich nowościach. To myślałem ze gra będzie się cięła i lagowała.
    Lecz dziś gdy mam już okazję testować MFOv3 jest naprawdę świetnie. Jestem pod wrażeniem. co prawda mapa niekiedy tak jakby zacina się, ale są to tylko chwilowe momenty.
    Świetnie ze z wioski Dili można wyjść dopiero po ukończeniu 5 lvl.
    Na razie co prawda nie doszedłem do miasta. Więc mogę ocenić tylko działalność, i wszystkie funkcje gry Doli to tylko 1% całej fabuły, więc nie ma co oceniać .
    Co do funkcji, to jest ich naprawdę dużo
    Wszystko działa znakomicie, jak już wspomniałem wyżej.

Ocena końcowa?
    - Świetnie.

Ocena w skali 1-10?
    10/10

Pozdrawiam Casey

vanTTed-W2
    Konto usunięte
    Gra zapowiada się ciekawie
    Grafika mi się podoba, wygląd samej strony, panelu itp podoba mi się. Na razie błędu nie znalazłem ale jak znajdę napisze Ogólnie mega plus dla twórców

Pozdrawiam

Val Gaav
    Konto usunięte
    wygląd wewnętrznych lokacji jest super , widać że mapy są bardziej złożone mają kilka warstw wysokości nie ma pustych przestrzeni miejsce jest w miare optymalnie zapchane , wrażenie psuje za to widok głównej mapy no jakoś to nie powala , nie specjalnie też mi się podoba że na na postać mniej włożymy nie ma tarczy oraz rękawic jako pancerza nie pogardziłbym też większym urozmaiceniem jak pierścien i naszyjnik albo rozdzielenie pancerza na fizyczną- zbroję oraz na magiczną- pelerynę i na każde osobny slot gra i tak jest nastawiona na uniwersalne ustawienie bo obie strony mają oba typy ataku, szczytem finezji były choć jeden wygląd postaci który by się zmieniał wraz z tym co mamy założone na sobie
    brakuje mi też opcji cofnij anuluj jak walczę i wybiorę zdolności/zaklęcia/przedmioty trzeba to klikać gdzieś zboku i jakoś mi to przeszkadza
    na początku gdy walczyłem manualnie po skończonej walce trochę mnie denerwowało to żeby zamknąć raport muszę muszę szukać tego małego X a albo jak się później zorientowałem kliknąć poza ramką , wygodniej by było jakby pod guzikiem pokaż replay był też zamknij
    jest jeszcze problem miejsc typu polana z piorunami czy te lecące głazy , dziś ok 17.00 było trochę lagów i gra się trochę cięła i aż strach pomyśleć co się będzie działo jak gra będzie mieć pełne obciążenie ,

mtnm
    Konto usunięte
    Dla mnie największa zmiana to jednak nie grafika, a ta dotycząca teamów. Po pierwsze - wreszcie stały się użyteczne. Po drugie są teamy i "teamy". Walka zgranej, znającej się paczki z wywką, a właściwie taka sama walka przypadkowej czwórki - to dwa światy... Skoro ok. 20 lvla już widać ile można zyskać na naprawdę wspólnej grze - to później może być tylko lepiej

Problem dla graczy to to, że staty teamowe to coś troszkę innego niż staty na pvp czy staty na expienie...

KonDziO-W3
    Konto usunięte
    uh. to nie jest takie proste zeby grac magiem. ale wojem jest lepiej. ale co do exp z potworkami to mało leci i troche uciekaja potwory

Zeke-W2
    Konto usunięte
    Moim najdziwniejszym odczuciem z gry jest to ,że rozdając 30pkt w atak magicznt ,a potem reset tego na 10. To nawet dmg się nie mniejszyło (no może 50pkt) ,a zaoszczędziłem 30pkt ktore dalem w hp i mialem 600hp wiecej O.o

Goddess Of War-W2
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Zeke-W2 Zobacz post
    Moim najdziwniejszym odczuciem z gry jest to ,że rozdając 30pkt w atak magicznt ,a potem reset tego na 10. To nawet dmg się nie mniejszyło (no może 50pkt) ,a zaoszczędziłem 30pkt ktore dalem w hp i mialem 600hp wiecej O.o
    masz racje mało to daje :P

Gargamel1-W2
    Konto usunięte
    przy niskich lvl mało, gdy będą bronie i gemy lepsze zobaczysz różnice

Zeke-W2
    Konto usunięte
    Puki co to jedynie po zminie gemu czuje różnice.

majac 96pkt w magie zadałem 530 w goblina(bossa tego)
    Mając 10 po 300 biłem.

StorN
    Konto usunięte
    Gra jest genialna, ma 10krotnie silniejszy klimat niż MFO2. Co mi się podoba? wszystko. Gra jak wiadomo nie jest robiona przez profesjonalne studio, no i może pewnie dlatego jest tak grywalna? oddaje hołd twórcą.

-Walka - mistrzostwo
    -Klimat?... te zdarzenia w zadaniach, czas rzeczywisty, nie za dużo czytania, dużo akcji.
    Płynność świata jest świetna, jak i urzeczywistnienie np. dym lecący z domu, latające ptaki, motyle animacje wody
    to wszystko składa się na niepowtarzalny klimat, atmosfera nei do przebicia. A przynajmniej dla mnie, poczułem się jak za starych czasów MFO2, a nawet lepiej.
    Ostatnio edytowane przez StorN ; 03-04-2011 o 18:44

ChinaTown
    Konto usunięte
    NALEGAM na wrzucenie pliku z mapkami, kto będzie chciał to sobie skonfiguruje przeglądarkę, z wolniejszym netem NIE DA RADY GRAĆ.

Swoją drogą cud ze administratorzy teraz nagle chcą wysłuchiwać opinii graczy, wcześniej nigdy się do tego nie kwapili, ale to taka moja drobna sugestia

pozdrawiam

Heyo
    Konto usunięte
    Cytat Napisał vayneal-W3 Zobacz post
    mnie przeszkadza jedynie to że nie wiem dokładnie kiedy i gdzie zaatakuje mnie potworek ;/ zdecydowanie wolałbym aby było to tak jak w poprzednich wersjach ze co ruch to praktycznie jakaś walka
    Załóżmy, że energia ci się skończy na środku mapy i chcesz wrócić do miasta i co pole będziesz napotykał przeciwników za których i tak wgl expa nie dostaniesz.
    Po za tym żeby częściej napotykać potwory musisz mieć itemki z takimi bonusami że masz większą szansę że spotkasz przeciwnika.

Jacek
    Konto usunięte
    Mapki powinny się ściągać tylko raz (jak się ma włączony cache w przeglądarce), więc nie ma specjalnego zysku, bo paczkę i tak trzeba ściągnąć.
    Mapki offline za to z pewnością spowodują mnóstwo problemów. Np. z aktualizacją

Doktor Lewatywa
    Konto usunięte
    Ja mam internet z telefonu (długa historia), żeby mi starczyło pakietu będę musiał ograniczyć odwiedzanie innych stron, ale czego się nie robi dla mfo?

Sosna
    Konto usunięte
    Moje pierwsze wrażenia są pozytywne.
    Widać, że się postaraliście, gra jest dobrze zoptymalizowana, ma dużo opcji i mimo trzymania się starej fabuły nie czuć znudzenia tematem. Jednak to czy gra jest naprawdę dobra będę mógł powiedzieć za jakiś czas, zobaczymy czy wciągnie mnie chociaż w połowie tak jak MFO2.

Uprawnienia