Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 45 z 62

Temat: Walki z graczami nie powinny zabierać energii

Gargamel1-W2
    Konto usunięte
    Z tego co wiem to mag może używać wszystkich zaklęć w walce ale może się mylę ?? W co ty grasz bo chyba nie w to co ja .
    ok, tu zrobiłem błąd nie grałem magiem, stąd ta pomyłka ( wiedziałem, nie pomyślałem przy pisaniu o tym)
    ok, tu zrobiłem błąd, nie grałem magiem, stąd ta pomyłka ( wiedziałem, wyleciało mi z głowy i nie pomyślałem przy pisaniu o tym)

Niby dlaczego tak jest Twoim zdaniem, bo ja tu widzę same plusy. Uzasadnij jakoś swoją wypowiedź następnym razem bo inaczej nie da się prowadzić dyskusji.
    Wchodzisz do walki ze swoim eq, powinieneś nim walczyć do końca skoro je wybrałeś
    Wchodzisz do walki z eq które wybrałeś, powinieneś nim walczyć do końca walki, to był twój wybór który może zadecydować o wyniku. Kolejna sprawa, wyobraź sobie walkę 2 rycerzy ze średniowiecza, nagle jeden zdejmuje zbroje, hełm, buty i wyjmuje inne, przebiera się...trochę śmiesznie, co? Oczywiście to tylko gra, ale i tak jakoś dziwnie patrząc na to w taki sposób :P

Najlepiej niech za zmianę profilu wypada Ci połowa ekwipunku albo jeszcze lepiej, niech wypada Ci broń z ręki i resztę walki bijesz pięściami. To by było super rozwiązane !
    nadal sie zastanawiam czy traktowac to powaznie, ok, załóżmy że pisałes to na serio... Trochę nie zrozumiałem ale chyba chodzi ci o to żeby przy zmianie eq podczas walki była szansa ze ci się nie uda z jakimś elementem...moim zdaniem zły pomysł, jak już miałyby być zmiany to strata kolejki to dobra cena w zamian za zmiane eq, takie ryzyko to aż za wiele ;]
    jesli chodzi o mój pomysł z tym że 1 mix więcej można by było wylosować w zamian za kolejkę to jakby to dopracować mógłby być nawet niezły pomysł, ale nie sądzę żeby był jakiś super wazny lub bardzo ułatwiający walki...

Lubie Placki
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Gargamel1-W2 Zobacz post
    Wchodzisz do walki z eq które wybrałeś, powinieneś nim walczyć do końca walki, to był twój wybór który może zadecydować o wyniku.
    Wchodzisz do walki a tu przeciwnik zrobił na Ciebie reset na inną profesję - padasz. Ze zmianą ek nic mu to nie da, bo jedną turę Cię mocniej uderzy a potem Ty się przebierasz i walka toczy się normalnie.

Kolejna sprawa, wyobraź sobie walkę 2 rycerzy ze średniowiecza, nagle jeden zdejmuje zbroje, hełm, buty i wyjmuje inne, przebiera się...trochę śmiesznie, co? Oczywiście to tylko gra, ale i tak jakoś dziwnie patrząc na to w taki sposób :P
    Kolejna sprawa wyobraź sobie walkę w średniowieczu rycerzy, gdzie nagle jeden wypija buteleczkę jakiegoś dziwnego płynu i jego wszystkie rany znikają. Na to dopiero można dziwnie patrzeć, chociaż ponoć polska czysta ma moc uzdrawiania , ale w średniowieczu jeszcze chyba nie umieli destylować kartofli

nadal sie zastanawiam czy traktowac to powaznie, ok, załóżmy że pisałes to na serio... Trochę nie zrozumiałem ale chyba chodzi ci o to żeby przy zmianie eq podczas walki była szansa ze ci się nie uda z jakimś elementem...moim zdaniem zły pomysł, jak już miałyby być zmiany to strata kolejki to dobra cena w zamian za zmiane eq, takie ryzyko to aż za wiele ;]
    jesli chodzi o mój pomysł z tym że 1 mix więcej można by było wylosować w zamian za kolejkę to jakby to dopracować mógłby być nawet niezły pomysł, ale nie sądzę żeby był jakiś super wazny lub bardzo ułatwiający walki...
    Nie. Mi chodziło o to, że w zamian za zmianę ek tracisz broń ale skoro Ci nie pasuję można by zrobić też tak, że za zmianę ek zamieniasz się w kurczaka i możesz używać tylko "Wściekłego Dziobnięcia" . Powiedzmy niech zabiera 70 % normalnych obr i nie ma opcji na krytyka. Co ty na to ?

Gargamel1-W2
    Konto usunięte
    Zmiana w kurczaka mi sie nawet podoba
    Z tymi mixami mnie zagiąłeś...
    Ale te resety...Teraz może tak, tylko 1kwietnia resety beda znowu po 35mf i wątpie żeby dla 1 walki zmieniali sobie staty
    A jesli ktoś zmieni to trudno, ale to chyba normalne że jak ktoś ma słabe staty i chce wygrywac to robi reset...wątpie tylko w to że na 1 osobe będzie robił, to że wpadniesz na niego po resecie ubierając się jak przed resetem to zwykły pech/cwaniactwo graczy...

Lubie Placki
    Konto usunięte
    Zmiana w kurczaka mi sie nawet podoba
    Z tymi mixami mnie zagiąłeś...
    Ale te resety...Teraz może tak, tylko 1kwietnia resety beda znowu po 35mf i wątpie żeby dla 1 walki zmieniali sobie staty
    A jesli ktoś zmieni to trudno, ale to chyba normalne że jak ktoś ma słabe staty i chce wygrywac to robi reset...wątpie tylko w to że na 1 osobe będzie robił, to że wpadniesz na niego po resecie ubierając się jak przed resetem to zwykły pech/cwaniactwo graczy...

Widać, że mało grałeś w dwójkę albo miałeś za mało rank żeby Cię spotkała taka sytuacja

tester
    Konto usunięte
    Dlaczego akurat broni nie można by było zmieniać? Co w niej takiego wyjątkowego?

Lubie Placki
    Konto usunięte
    Bo np mogę dać 80 w atak i dużo w szysbkośc. Mieć atry 25 topór , -25 buława. Ubieram jakąś buławę na 5 poziom i biję po 200 hp. Teraz mam w walce dubla, przeciwnikowi zostało 500 hp więc się nie leczy bo wie, że go nie zdejmę. Zmieniam bron na topór na 20 lwl i zabijam przeciwnika hitem za 650.

Gargamel1-W2
    Konto usunięte
    W dwójkę grałem z 2-3 lata, nie licząc sporych przerw
    w pkt rankingowych miałem max pozycje top 100 (chyba 80 coś) więc masz rację, nie byłem za dobry... jedynie gdzie spotkałem sie ze zmianą stat na wąskie grono graczy to turnieje może opcja zmiany eq w takich przypadkach byłaby pomocna, tylko używana do podstępnego wygrywania nie różniła by sie wiele od zmiany profesji/stat przed walką z jakimś graczem

Administrator
    Zmiana profilu w czasie walki miała by na celu zwiększenie elastyczności naszej postaci.
    Z jednej strony możemy czuć się bardziej komfortowo wiedząc, że trafienie na wybitnie niedopasowanego do naszego eq przeciwnika nie skazuje nas z góry na przegraną, z drugiej strony musimy się przygotować na to, że przeciwnik też może zmienić taktykę w trakcie walki. Na pewno takie walki były by bardziej wymagające, ale nic na silę - to tylko dodatkowa robota, a skoro miało by się nie podobać to szkoda czasu na to
    Ja jednak uważam ten pomysł za ciekawy i użyteczny - szczególnie dla osób chcących walczyć z różnorodnymi przeciwnikami.

Lubie Placki
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Tomi Zobacz post
    Zmiana profilu w czasie walki miała by na celu zwiększenie elastyczności naszej postaci.
    Z jednej strony możemy czuć się bardziej komfortowo wiedząc, że trafienie na wybitnie niedopasowanego do naszego eq przeciwnika nie skazuje nas z góry na przegraną, z drugiej strony musimy się przygotować na to, że przeciwnik też może zmienić taktykę w trakcie walki. Na pewno takie walki były by bardziej wymagające, ale nic na silę - to tylko dodatkowa robota, a skoro miało by się nie podobać to szkoda czasu na to
    Ja jednak uważam ten pomysł za ciekawy i użyteczny - szczególnie dla osób chcących walczyć z różnorodnymi przeciwnikami.

Otóż to ! Obecnie już na 20 poziomie można uzyskać kilka zestawów ek, takie które dają do obrony, szybkości , szczęścia i obr mag. To dało by gigantyczną wręcz elastyczność w trakcie walk. Można praktycznie dowolnie dzięki temu modyfikować statystyki w czasie walki, np widząc że przeciwnik miał dubla, zmieniamy profil na ten który daję najwięcej w szybkość aby uniknąć kolejnego dubla. Można by to robić w strategicznych momentach walki - ah już widzę takie walki, coś pięknego.

Ja jestem jak najbardziej za ale bez możliwości zmiany broni z wyżej opisanego przeze mnie powodu.

Dodatkowo nie głupim pomysłem było by gdyby profil dało się zmienić np tylko przez pierwsze 5 tur, wtedy przynajmniej teoretycznie gracze dopasowali by profil względem siebie i później walka toczyła by się już normalnym torem.
    Ostatnio edytowane przez Lubie Placki ; 23-03-2011 o 17:41

Goddess Of War-W2
    Konto usunięte
    nawet do 3 tury :P i Tomi nie sugeruj się 2 negatywnymi postami :P ba tych pozytywnych jest więcej

Gargamel1-W2
    Konto usunięte
    Dodatkowo nie głupim pomysłem było by gdyby profil dało się zmienić np tylko przez pierwsze 5 tur, wtedy przynajmniej teoretycznie gracze dopasowali by profil względem siebie i później walka toczyła by się już normalnym torem.
    Lepiej
    Bo np mogę dać 80 w atak i dużo w szysbkośc. Mieć atry 25 topór , -25 buława. Ubieram jakąś buławę na 5 poziom i biję po 200 hp. Teraz mam w walce dubla, przeciwnikowi zostało 500 hp więc się nie leczy bo wie, że go nie zdejmę. Zmieniam bron na topór na 20 lwl i zabijam przeciwnika hitem za 650.
    Trzeba być ostrożnym, podobnie jest z magami, może nas atakowac z 3-4* a dobić 5* gdy straci się czujność

Co do szybkości i podwójnych hitów, myślę że przy widocznym w kolejce 2x hitem przeciwnika nie powinno się zmieniać eq...a jeśli już by się dało to 2x hit nie powinien znikać. Sytuacja gdy ktoś zmieni eq na speed tuż przed 2x hitem który nagle zmieni się w zwykły może zdenerwować tak jakby zmiana za darmo...

Lubie Placki
    Konto usunięte
    Co do szybkości i podwójnych hitów, myślę że przy widocznym w kolejce 2x hitem przeciwnika nie powinno się zmieniać eq...a jeśli już by się dało to 2x hit nie powinien znikać. Sytuacja gdy ktoś zmieni eq na speed tuż przed 2x hitem który nagle zmieni się w zwykły może zdenerwować tak jakby zmiana za darmo...
    No nie za darmo bo ja tracę na tym turę a to może dużo zmienić, np mogę wkleić przeciwnikowi krytyka dzięki czemu zablokuję mu dubla bo będzie musiał jeden ruch wykorzystać na leczenie.

Administrator
    Co do broni - można zrobić tak, że jeśli zmieniający ma akurat doubla to na zmianę eq zużywa obie kolejki. Wtedy widząc, że drugi gracz zmienia eq masz zawsze czas na reakcję - podleczenie się itp. W końcu zmiana innych rzeczy też "rozsypuje" dotychczasową wiedzę na temat wroga i musisz go poznać od nowa.

Żeby zabawa była efektywna to powinien być zmieniany cały profil (eq, gemy, zdolności) - bo przecież inny zestaw (całościowo) masz na maga, inny na woja, anty itp - przynajmniej ja bym tak to robił. A zmiana profilu łączy się nieoderwanie ze zmianą broni.

Lubie Placki
    Konto usunięte
    W jaki sposób Twoim zdaniem łączy się ze zmianą broni. Może dla maga tak, jak już będą różdżki dające różne atrybuty, ale w innym przypadku zawsze najlepszym rozwiązaniem jest bicie najlepszą dostępną bronią na dany poziom w atrybucie który mamy wymaksowany.

Cytat Napisał Tomi Zobacz post
    Co do broni - można zrobić tak, że jeśli zmieniający ma akurat doubla to na zmianę eq zużywa obie kolejki. Wtedy widząc, że drugi gracz zmienia eq masz zawsze czas na reakcję - podleczenie się itp. W końcu zmiana innych rzeczy też "rozsypuje" dotychczasową wiedzę na temat wroga i musisz go poznać od nowa.
    No tak ale to się nie kalkuluję bo i tak czy siak po zmianie ek przeciwnika ja będę się musiał podleczyć, więc on może zmieniać ek wtedy kiedy ja mam mało hp i wie że ja też stracę turę plus nieefektywne leczenie co zmniejsza moją szanse na wygraną !!

Kurde im więcej myślę o tym, tym więcej jest przeciw niż za. Ten kto ostatni zmieni ek będzie miał przewagę nad drugim graczem. Nie wiem czy jest to dobre rozwiązanie.

Cytat Napisał Conny-W1 Zobacz post
    Z mojej strony chciałbym jeszcze poruszyć jedną kwestię, jako że jest to temat o walkach z graczami. Przedział rankingowy jest zbyt mocno ograniczony. Przy osiągnięciu pewnego pułapu rankingowego bardzo ciężko będzie znaleźć przeciwnika. Dodatkowo limit 3 walk na tydzień i mamy dobry sposób na śmierć PvP. Przecierz to jest moja sprawa czy ja chcę walczyć za 20 rankingu czy też za 5. Ewentualne straty w postaci osłon , mikstur regeneracji itp już wymuszają ode mnie walki tylko takie które się opłacają, więc nie musi to być dodatkowo ograniczane przez system. Ograniczenie jest ok, gdyż uniknie sytuacji gdy np gracze z wysokim rankiem namawiają na walki graczy słabych, jednak tak duże nie jest ok. Gdy ktoś już ma powiedzmy te 200 pkt to wiadomo, że przypadkowo ich nie zdobył i ma jakieś pojęcie o PvP więc czemu blokować mu walkę z lepszym zawodnikiem. Proponuję aby ograniczenie zmniejszyć do powiedzmy 20 % rankingu gracza lepszego.
    Ostatnio edytowane przez Lubie Placki ; 23-03-2011 o 18:06

Administrator
    W jaki sposób Twoim zdaniem łączy się ze zmianą broni.
    systemowo
    Po prostu zmiana profilu podmienia całe eq, gemy i zdolności.
    Wyobraź sobie jakie mogły by powstawać zgrzyty gdyby broń zostawała z pierwotnego profilu, a cała reszta przychodziła by z tego drugiego. (niezgodność w ilości slotów na przykład). Tak więc zmiana profilu = całkowita zmiana tak jak to normalnie zmieniasz w menu, inna opcja odpada ze względów technicznych.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia