Strona 911 z 1159 PierwszyPierwszy ... 4118118619019099109119129139219611011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 13,651 do 13,665 z 17381

Temat: [ Pytania ]

Czy wpływ obrony na ostatnio otrzymywane fizyczne obrażenia (im wyższa obrona, tym mniejsze obrażenia) wpływają na wartość obrażeń z Odbicia? Przykładowo, porównanie następujących dwóch scenariuszy:
    1. Otrzymuję obrażenia fizyczne mając status Bariery, odbijam bez Barier.
    2. Otrzymuję obrażenie fizyczne bez statusu Bariery, odbijam bez Barier.

musaraj
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Patryk Szczęście Zobacz post
    Czy wpływ obrony na ostatnio otrzymywane fizyczne obrażenia (im wyższa obrona, tym mniejsze obrażenia) wpływają na wartość obrażeń z Odbicia? Przykładowo, porównanie następujących dwóch scenariuszy:
    1. Otrzymuję obrażenia fizyczne mając status Bariery, odbijam bez Barier.
    2. Otrzymuję obrażenie fizyczne bez statusu Bariery, odbijam bez Barier.
    Liczy się to jak wysokie były ostatnie otrzymane obrażenia fizyczne, ile masz w tym momencie obrony i obrony magicznej i ile ma ich przeciwnik. Kompletnie nic poza tym.

Użytkownik Avatar JarseQ
    Moja postać gdy raz użyje leczenia ze zdolki nie użyje już w tej walce miksów.Czy to jakiś błąd?

musaraj
    Konto usunięte
    Cytat Napisał XmistrzX Zobacz post
    Moja postać gdy raz użyje leczenia ze zdolki nie użyje już w tej walce miksów.Czy to jakiś błąd?
    Sprawdź czy masz potrzebne mikstury.
    Jak masz, to pokaż skrypt

Znane przyczyny, dla którego miksturka może nie wejść:
    1. Nie wszystkie warunki co do użycia miksturki są spełnione - sprawdź, czy w walce gdy miałeś użyć miksturki, postać spełniała wszystkie warunki.
    2. Wykonane polecenie ma wyższy priorytet niż miksturka - sprawdź, czy wykonany ruch jest umieszczony w skrypcie wyżej od miksturki.
    3. Nie masz danej miksturki - sprawdź swoje przedmioty, czy masz daną miksturkę w ekwipunku.
    4. Nie możesz użyć danej miksturki ze względu na bycie poza przedziałem poziomowym - czy próbowałeś użyć Mikstury Życia 1 na poziomie 50 lub wyższym?

Użytkownik Avatar JarseQ
    Cytat Napisał Patryk Szczęście Zobacz post
    Znane przyczyny, dla którego miksturka może nie wejść:
    1. Nie wszystkie warunki co do użycia miksturki są spełnione - sprawdź, czy w walce gdy miałeś użyć miksturki, postać spełniała wszystkie warunki.
    2. Wykonane polecenie ma wyższy priorytet niż miksturka - sprawdź, czy wykonany ruch jest umieszczony w skrypcie wyżej od miksturki.
    3. Nie masz danej miksturki - sprawdź swoje przedmioty, czy masz daną miksturkę w ekwipunku.
    4. Nie możesz użyć danej miksturki ze względu na bycie poza przedziałem poziomowym - czy próbowałeś użyć Mikstury Życia 1 na poziomie 50 lub wyższym?
    1.Wszystkie zostały spełnione
    2.Wyższy priorytet ma tylko leczenie
    3.Mam dużo
    4.W skrypcie mam miksy 3

Użytkownik Avatar Stara Gwardia
    1.Wszystkie zostały spełnione
    2.Wyższy priorytet ma tylko leczenie
    3.Mam dużo
    4.W skrypcie mam miksy 3
    Podaj skrypt, najlepiej w spoilerze.

Pirrat
    Konto usunięte
    Wilcza różdżka i różdżka arktosa podnoszą obrażenia ze zdolności czy tylko z zaklęć?

Tylko zakleć, pasywki nie dzialaja na zdolności.

Użytkownik Avatar malpaxd
    Chodzi mi o uzywanie bomby czasowej przez serafina.

Tutaj : https://s1.mfo3.pl/game/details.php?bid=b23329bda używa w 8 turze, mija 6 tur i używa w 15 turze.
    Tutaj :https://s1.mfo3.pl/game/details.php?bid=b20994710 używa w 8 turze, mija 5 tur i używa w 14 turze.

Dlaczego raz co 5 tur a raz co 6 tur ???

Empiryk
    Konto usunięte
    Jaki jest najlepszy sposób na wykopanie MapY w Starej Kopalni?

Użytkownik Avatar Stara Gwardia
    Cytat Napisał malpaxd Zobacz post
    Chodzi mi o uzywanie bomby czasowej przez serafina.

Tutaj : https://s1.mfo3.pl/game/details.php?bid=b23329bda używa w 8 turze, mija 6 tur i używa w 15 turze.
    Tutaj :https://s1.mfo3.pl/game/details.php?bid=b20994710 używa w 8 turze, mija 5 tur i używa w 14 turze.

Dlaczego raz co 5 tur a raz co 6 tur ???
    Bo używa według swoich tur, a nie twoich i jego.

Użytkownik Avatar Oma Ghostrick
    Cytat Napisał Zeus Zobacz post
    Jaki jest najlepszy sposób na wykopanie MapY w Starej Kopalni?
    Po wykopaniu za 20 eny zmiana dołka. I tak do skutku aż mapa się znajdzie.

Użytkownik Avatar malpaxd
    Cytat Napisał Stara Gwardia Zobacz post
    Bo używa według swoich tur, a nie twoich i jego.
    Dalej nie rzoumiem bo w poradniku jest mowa o 6 turach, a licząc tylko jego wychodzą dwie tury pomiędzy użyciami bomby.

musaraj
    Konto usunięte
    Cytat Napisał malpaxd Zobacz post
    Dalej nie rzoumiem bo w poradniku jest mowa o 6 turach, a licząc tylko jego wychodzą dwie tury pomiędzy użyciami bomby.
    Kwestia Przeczekania.
    Serafin używa Bomby jeżeli jeszcze jej nie użył, a potem używa jej gdy liczba wykonanych przez niego tur jest podzielna przez 6.
    Z powodu przeczekania przez pierwsze 3 tury nie mógł użyć Bomby. Użył jej więc w czwartej. Następnie wykonał piątą i szóstą turę. W tym momencie jego liczba tur była podzielna przez 6, więc użył kolejnej Bomby Czasowej w 7 turze. Kolejnej użył w 13-tej.

Uprawnienia