Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 22

Temat: Grin dla herosów.

musaraj
    Konto usunięte

Grin dla herosów.

Już kilka razy na tym forum padły tematy n. herosów. Więkzość odpadła, głównie z powodów "heroicznego" EQ i dysproporcji PvP.
    Ale jest jedna kondcepcja:
    Heros nie odnawia się codziennie - co 3 dni lb inna wartosc - zalezy do administracji.
    Aby zawalczyć z herosem, należy ubić 50 dowolnych potworów występujących w danej lokacji - np. w Mglistej Dolinie 100 Lisów albo skrzatów, albo dzikusów.
    Walka z herosem zabiera 10 punktów energii. Mozna oczywiście wezwać do niej pomoc.
    Każdy heros jest unikalny, do tego heros moze być jakikowliek - od Króla Dzikusów, przez jakiegoś Krasnoluda, po "słynnego" już Jezusa ;p
    Każdy atakuje inaczej. W jednej lokacji tych mini bossów jest tyle, ile rodzajów potworów - w Mglistej Dolinie może być jeden z trzech, w Krętej Grocie będzie tylko jeden rodzaj.
    W lokacjach z mini bossami i unikatowymi potworkami nie występują herosi.
    A teraz najważniejsze - dropy:
    Każdy uczestnik walki dostaje 2 dropy - EQ i miksturę.
    zarówno EQ, jak i mikstura, może być dowolne! Uczestnik walki może zdobyc zarówno Miecz na 1 lv, jak i Dziurawą Zbroję, a także Banickie Buty.
    Zmikstur (itemów) Fiołka Doniczkowego, po Srebrny Pył.
    Nie można dostać niczego na wyższy lv (15 lv nie dostanie Ogrzej Zbroi).

PLUSY:
    -Jest ryzyko, jest zabawa
    -Przed upem gra się nie znudzi - Zawsze można zaryzykowac i ubić takiego stworka, a nuż wydropi się Zieloną Szatę.
    -Rozwiązanie problemu herosów
    -Ciekawsza gra

MINUSY:
    będę aktualizował wraz z dyskusją

Użytkownik Avatar Yogi
    jak narazie fajny pomysl ale sam sobie zaprzeczasz ...
    A teraz najważniejsze - dropy:
    Każdy uczestnik walki dostaje 2 dropy - EQ i miksturę.
    zarówno EQ, jak i mikstura, może być dowolne! Uczestnik walki może zdobyc zarówno Miecz na 1 lv, jak i Dziurawą Zbroję, a także Banickie Buty.
    Zmikstur (itemów) Fiołka Doniczkowego, po Srebrny Pył.
    Nie można dostać niczego na wyższy lv (15 lv nie dostanie Ogrzej Zbroi).
    nie moze dropnac item powyzej 15 lev a piszesz o dziurawej zbroji (20 lev) az do banickich butach ze moglyby ddropnac...
    pozaty mbanicki set to tylko z banitow wylatuje wiec przez to taki unikat :P i niech tak zostaje xD

Shunsui
    Konto usunięte
    Fajne coś jak trudniejsza wersja dzbanka ale czy zrobią go to pytanie do Tomiego
    I podoba mi się u cb nie użycie religii ;]

szymek dwa
    Konto usunięte
    bardzo fajny pomysł ;]
    jestem za
    gra bd bardziej ciekawsza i interesująca ;]
    np taki heros był by mógł być na mglistej dolinie ;]

Nyhariel
    Konto usunięte
    Od poczatku nie podobaly mi sie tematy z herosami i nie zmieniam zdania. Przykro mi, ale na nie.

musaraj
    Konto usunięte
    Ashariel, czemu nie?

Nyhariel
    Konto usunięte
    Nie jestem dobrze nastawiony do kolejnych hmm... powiedzmy bossow odnawialnych. Gra dalej tak samo bedzie nudzila pomiedzy upkami, kolejne bossy odnawialne co pare dni temu nie zapobiegna. Trzeba pomyslec nad czyms innym. Sam mialem ku temu pare propozycji. Podoba mi sie natomiast pomysl wydropienia kazdego itemku do naszego lv.

Użytkownik Avatar Jaskier
    A ja mysle, ze urozmaicony quest tego rodzaju, bylby ciekawy.
    Przyklad:
    NPC w miescie mowi, ze w jakims lesie jest np Czarny Pegaz. Zeby go znalesc, nalezy zebrac 100 x nie wiem, skrzydla pegaza czy jakis itemek ( na podobnej zasadzie itemki kolekcjonerskie jak w v2 skory dzika), zeby sie pojawil, niektore mozna by bylo bic samemu, inne razem, ale trzeba spelnic jakies warunki, moze cos uzbierac, moze cos ciekawego jeszcze wymyslicie?

Drugi przyklad:
    "Podstawienie sie" krolowi zlodziei-ktos nas informuje, ze w jakims miejscu krol zlodziei atakuje bogatych ludzi. Zeby go "zlapac" trzeba meic przy sobie np lvl*10k lub cos w tym stylu.

Mysle, ze tego rodzaju bossy odnawialne bylyby ciekawsze.

Jestem tylko na nie jesli chodzi o bossy odnawialne, ktore atakuja w danej porze dnia-niektorzy wchodza np tylko rano/wieczorem i nie mogliby niektorych bossow ubic.

Użytkownik
    Nie sądzę żeby ten pomysł miał racje bytu
    Lepiej już byłoby stworzenie po jednym nowym zestawie eq np. od 12lvl,22lvl,32lvl
    a z drugiej strony każda innowacja odsuwa w czasie nadejście update'a.
    To zostanie wprowadzone za 2 tyg. a update kiedy ?

Użytkownik
    Cytat Napisał Iksniwals Zobacz post
    Nie sądzę żeby ten pomysł miał racje bytu
    Lepiej już byłoby stworzenie po jednym nowym zestawie eq np. od 12lvl,22lvl,32lvl
    a z drugiej strony każda innowacja odsuwa w czasie nadejście update'a.
    To zostanie wprowadzone za 2 tyg. a update kiedy ?
    jeśli już to wprowadzili by to po update ;]
    patrząc tak jak mówisz to nie powinno być nic wprowadzane ani naprawiane bo to przedłuża czekanie na up

wszystko z tymi bossami fajnie, tylko eq powinno mieć szans % wg. poziomu itemu i gracza
    czyli gracz z 30lvl miałby szanse na każdy item z 30lvl'a powiedzmy 3%, a na item z 1lvl już np. 1%
    tak samo jak gracz z poziomem 20 na item ze swojego poziomu miałby więcej % niż z mniejszego, bo na 50lvl'u gdzie tych itemów będzie duuużo nie będzie się w ogóle opłacało bić bossów bo szansa na dobry item będzie kilka grazy mniejsza niż z odnawialnego bossa :P

Użytkownik
    naprawiane błędy na bieżąco powinny być jak najbardziej ( czasami to kwestia zmiany linijki w programie, czasami jakiegoś parametru)
    a nowe rzeczy na zasadzie "gry na czas" tzn. wprowadzenie jakiegoś mini bossa albo nowej lokacji nie związanej bezpośrednio z fabuła spowoduje zainteresowanie gracza na kilka/nascie najbliższych dni a następnie przestanie grać. W rankingu powiedzmy w pierwszej 200-sece ile już na szaro ? a ile postaci należy do jednej osoby
    z 200 zrobiło by się raptem 80 różnych graczy

MaX Zino
    Konto usunięte
    Zgadzam się, że jakoś trzeba urozmaicić grę pomiędzy kolejnymi częściami fabuły. Jednak nie wiem czy wprowadzanie kolejnych minibossów jest dobrym pomysłem.

musaraj
    Konto usunięte
    Jak pisałem, to nei jest zwykły mini boss.
    Zwykły mini boss zabiera 1 eny, respi się raz dziennie (czasem po zabiciu 100 potworków, pomijam goblina). Dropi określony zestaw itemów i EQ, nigdy nie dropi równomiernie (tzn. każdy dostaje item itp.).
    Heros:
    -respi się rzadziej niż codzienie, do tego trzeba stoczyć 50 walk z potworkami, aby się zrespił (oczywiscie z energią).
    -walki z nim kosztujeaż 10 eny (dodatkowe ryzyko
    - kazdy dropi, lecz daje różnorodnego dropa - jak pisałem - od Miecza na 1 lv, po Gryfią Różdżkę na 30lv.
    MOim zdaniem nie spowoduje to takeigo znudzenia/braku zainteresowania - jest różnica między herosem, a np. Dzbankiem. Wiele osób skończło gre - czemu? BO znudziło się ciągłe latanie za dzbankami, Ogrami itd. Nawet expienie do rankingu (po zmianie blokady lv) nie daje takich zyskó.
    Z kolei heros może dać ogromny zysk (jak się dropnie np. Banickie Buty), może też dać ogromną stratę - straciliśmy 10 eny, a dostaliśmy Fiołek Doniczkowy i Drewnianą Włócznie. Jak pisałem - "Jest ryzyko, jest zabawa".Będzie dreszczyk emocji ("a może wydropię, a może wydropię"). gra się nie znudzi tak szybko - heros będzie na tyle specyficznym mini bossem, że dzbanek może się schowac ;p

A czy to daje ogromną przewagę?
    Heros był wcześniej odrzucany ze względu na dysrównowagę PvP - heroiczny set.
    Przy moim pomyśle herosa przewagą może być np. wydropienie Amuletu Kajana i POświęcenia. Czy to daje tak niezrównaną przewagę?
    Nie.
    To taka sama przewaga, jak przy zakupieMF, jak przy wydropieniu danego itemu z bossa, jak wydropienie go z mini bossa itd.
    oczywiście, szansa na unikat będzie odpowiednio mała

Nyhariel
    Konto usunięte
    To jest zwykly miniboss tylko na innych zasadach ;]

Użytkownik Avatar Jaskier
    Cytat Napisał Jaskier Zobacz post
    A ja mysle, ze urozmaicony quest tego rodzaju, bylby ciekawy.
    Przyklad:
    NPC w miescie mowi, ze w jakims lesie jest np Czarny Pegaz. Zeby go znalesc, nalezy zebrac 100 x nie wiem, skrzydla pegaza czy jakis itemek ( na podobnej zasadzie itemki kolekcjonerskie jak w v2 skory dzika), zeby sie pojawil, niektore mozna by bylo bic samemu, inne razem, ale trzeba spelnic jakies warunki, moze cos uzbierac, moze cos ciekawego jeszcze wymyslicie?

Drugi przyklad:
    "Podstawienie sie" krolowi zlodziei-ktos nas informuje, ze w jakims miejscu krol zlodziei atakuje bogatych ludzi. Zeby go "zlapac" trzeba meic przy sobie np lvl*10k lub cos w tym stylu.

Mysle, ze tego rodzaju bossy odnawialne bylyby ciekawsze.

Jestem tylko na nie jesli chodzi o bossy odnawialne, ktore atakuja w danej porze dnia-niektorzy wchodza np tylko rano/wieczorem i nie mogliby niektorych bossow ubic.
    Ktos moze moj pomysl skomentuje, bo wydaje mi sie dosc ciekawy? ;>

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia