Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 105 z 111

Temat: Bonus MP w broniach Wojownika

Nyhariel
    Konto usunięte
    Mag nie jest lepszy. To zalezy od rozdania statystyk... ja wlasnie mysle nad tym, zeby zrobic reset z maga na woja. Jezeli nie umiesz pomyslec nad statami, dobraniu zdolnosci itp. to gwarantuje Ci, ze nawet jakbys gral magiem, to moglbys dostac od woja. Nie ma eq dobrego na maga? Przyznam Ci racje - chyba o czyms nie wiesz.

PS. Poza tym widze, ze zrobiles reset na maga, po czym znowu wrociles na woja :
    https://mfo3.pl/game/report.php?bid=...d=16704&vtid=0

Wszystko w przeciagu 30min... tak wiec nie wysilaj sie z takimi postami.
    Ostatnio edytowane przez Nyhariel ; 24-07-2011 o 20:58

musaraj
    Konto usunięte
    @Yogi
    Już przy samym porównywaniu mini manipulacja
    Nie podałes topora, lecz co ważniejsze, porównałes unikaty ze zwykłym EQ.
    Miedziana Buława w porównaniu z Unikatowa ma mniej ataku itd.
    i napisałes, że miecz przy braku zmniejszonej celności może chybić, ale przy dalszych broniach, z odjetą celnością o tymk nie raczyłes wspomniec
    Dom tego co chwila kierujesz rozmowe na Gryfią Różdżkę.
    Pomysł bonusu MP w rekawicach nie dotyczy dokładnie tego lvla, ale bardziej lvlów dalszych.
    Do tego w mojej idei, rękawice wcale nie muszą powiększyc naszego stanu posiadania MP.
    Załóżmy, że mamy 50 MP. W rękawicach (290 obrażeń, 39 ataku (tyle co miecz!)) jest bonus np. 16 mP. Załóżmy też, że mamy 65 w ataku (bazowe)
    Skoro mamy 50 MP, mamy w bazowych 25 w manie. Po założeniu rękawic zyskujemy 16 w MP, wiec możemy zmniejszyć ilość pkt. bazowych w manie (o 8 pkt.) Dodajemy je do ataku.
    Jeśli dobrze pamiętam wzór (poprawcie mnie w razie potrzeby) to Wartość ataku= obrażenia * atak/obrona .
    Dla takowych rękawic, przy obronie przeciwnika na poziomie 78, mamy Wartość ataku = 290 * 112/78 = ok. 416 HP
    Przy Banickim Mieczu mamy Wartość ataku = 319 * 104/78= ok. 425 HP , co jest dosyć niewielką przewagą, biorąc pod uwagę +10 % celności, lecz rekompensuje to z drugiej strony bonus.

podoba mi się jednak propozycja ze speedem, co by całkowicie wyrównało rekawice w porównaniu z innymi broniami dla wojownika.
    Niestety, jest wieczorowa pora, a jutro wyjeżżam w ważnej sprawie do Genewy, wiec tą analizę narazie odłożę i ew. zostawię innym.
    Ostatnio edytowane przez musaraj ; 24-07-2011 o 21:39

Użytkownik Avatar Yogi
    Cytat Napisał Ashariel Zobacz post
    Mag nie jest lepszy. To zalezy od rozdania statystyk... ja wlasnie mysle nad tym, zeby zrobic reset z maga na woja. Jezeli nie umiesz pomyslec nad statami, dobraniu zdolnosci itp. to gwarantuje Ci, ze nawet jakbys gral magiem, to moglbys dostac od woja. Nie ma eq dobrego na maga? Przyznam Ci racje - chyba o czyms nie wiesz.

PS. Poza tym widze, ze zrobiles reset na maga, po czym znowu wrociles na woja :

Wszystko w przeciagu 30min... tak wiec nie wysilaj sie z takimi postami.
    ASH nie robilem reset statsow a zalozylem poprostu gryfia rozdzke... i bodajze magiczny pierscien +2

nawet Araiel o tym napisala
    tam gdzie przy atakach byly czeste chybienia wraz z hitami zalozylem skrzydlata wlocznie ... i moje ubranie co dawalo w obrone magiczna widac wyraznie jak Araiel mnie double hity miala i to czesto xD

zauwaz ze nawet ani razu chyba nie nalozylem na Araiel zadnego statusu.... mam -25 na wlocznie co przy moim szczesciu chyba powinenem jej zalozyc i to pare razy ?

krotko mowiac:
    moje statysy to zadna rewelacja i moge sie pochwalic:

HP77
    MP25
    Atak54
    Obrona45
    Atak magiczny10
    Obrona magiczna47
    Szczęście59
    Szybkość63

te statsy mam caly czas nawet z gryfia rozdzka co mowiles o resecie moim ?
    musaraj:
    Banicki nie ma celnosci 10% nie ma nic .... ma celnosc 0 ?
    banicki prawie tez to samo co miedziany bo nie mow ze tak nie jest roznica jest w ataku az o 4 punkty na korzysc banickiego
    +to ze zdejmuje statusy czasem..., ale chybic tez mozesz pozatym ten bonus w abnickim to tez jakby nie patrzec jakis "zart" bo dalej nie wiem czy to od szczescia w statystykach zalezy ?
    czy od szczescia wlasnego ? bo dzis mialem bojke i ja komus sciaglem chyba z 2 czy 3 razy status a ten ktos inny mi sciagnal status z 5 razy ;>

Pozatym porownywalem ogolnie to co posiadam wiec nie wiem w czym problem chcialem tylko ukazac slabosci poszegolnych broni ... toporu nie posiadam zadnego wiec nie wiem ...

pozatym juz duzo wojow przemienia sie w magow na 30 poziomie ;> i nie zaprzeczaaj tu
    krotko podsumuwujac :>
    Ostatnio edytowane przez Yogi ; 24-07-2011 o 22:23

Nyhariel
    Konto usunięte
    "pozatym juz duzo wojow przemienia sie w magow na 30 poziomie ;> i nie zaprzeczaaj tu
    krotko podsumuwujac :> "

Hmmm, ja jestem magiem, ktory obecnie kupuje zdolnosci i ekwipunek, zeby zrobic reset na woja. Teraz powiem Ci ciekawostke, wiecej jest wojow w top pvp niz magow.

Co do banickiego mieczyka, nie uwazam, zeby byl najlepszy do pvp, co wiecej uwazam, ze jest slaby
    Ostatnio edytowane przez Nyhariel ; 24-07-2011 o 22:28

musaraj
    Konto usunięte
    4 ataku to nie duża różnica??
    wspomnę, że Topór jest bronią moim zdaniem minimalnie lepszą od miecza, a ma 3 punkty więcej ataku zrekompensowane brakiem 4 pkt. szybkości!
    4 pkt. ataku to duża różnica, temu nie można zaprzeczyć.
    To jest jakieś +2
    Szansa na zdjęcie statusu to jakieś 15%. Co do twojego przypadku, polecam, https://forum.mfo3.pl/showthread.php...two-statystyka
    Do tego kiedys była szkoła, że banicki jest najlepszy - https://forum.mfo3.pl/showthread.php...%C4%85g%C5%82y https://forum.mfo3.pl/showthread.php...%C4%85g%C5%82y https://forum.mfo3.pl/showthread.php...%C4%85g%C5%82y

Użytkownik Avatar Yogi
    Cytat Napisał Ashariel Zobacz post
    "pozatym juz duzo wojow przemienia sie w magow na 30 poziomie ;> i nie zaprzeczaaj tu
    krotko podsumuwujac :> "

Hmmm, ja jestem magiem, ktory obecnie kupuje zdolnosci i ekwipunek, zeby zrobic reset na woja. Teraz powiem Ci ciekawostke, wiecej jest wojow w top pvp niz magow.
    w ktorym miescu ?
    powiedzmy sobie liste top 10....zadna tajemnica
    1 Ksiliath p. 32 - mag
    2 Weronika p. 31 - mag
    3 Qwiker p. 31 - woj
    4 Adeaem p. 16 - woj poczekajmy do 30 poziomu ?
    5 Jaskier p. 31 - mag
    6 Marudero p. 31 -mag
    7 DiEoXiS p. 32 - woj
    8 misiopysio p. 16 - woj poczekajmy do 30 lev ?
    9 Flower p. 30 - woj
    10 Praksyteles p. 30 0 mag ?
    11 YankeSs p. 27 - mag
    12 Invoker p. 14 - woj
    13 DeAtH RaiN p. 22 - mag
    14 MaX Zino p. 32 - mag
    15 Nomi p. 25 - mag
    w ktorym miejscu jest wiecej wojow ? XD

mowie o pvp manualnej nie wiem jak wyglada auto :>
    Co do banickiego mieczyka, nie uwazam, zeby byl najlepszy do pvp, co wiecej uwazam, ze jest slaby
    z tym tez sie zgadzam
    do banickiego bym dodal speeda roewniez ... w koncu banicki set sie tym wyroznial :P
    banicki plaszcz dawal speeda, buty dawaja speeda, kapelusz tez daje chyba speeda :P wiec czemu nie miecz... ale coz wszystkiego w tej grze nie wolno miec

Nyhariel
    Konto usunięte
    top10 pod wzgledem rankingu, a nie listy rankingowej - polecam szukajke. Luknij sobie top20 w tej szukajce. Dziekuje.

PawełxD
    Konto usunięte
    mi to pasuję żeby wojownik miał mp w broniach

Użytkownik
    El fortuno nie powtarzaj się ja założyłem już taki temat a więc ten temat do zamknięcia

Użytkownik
    założyłem ostatnio w propozycja temat propozycja i napisałem tam coś takiego: Proponuję aby w broniach wojownika też była dodawana mana . Na pewno dużo mniej mp niż u maga.Bo głupio jest kiedy wojownik traci 2 lv w statykach po to żeby dodać do many a ta mana mu jest potrzebna tylko czasami .To kto zmienił nazwę i przyłączył mój temat do jego tematu?ludzie tak się nie robi!!!!!!!!!!

Loco
    Konto usunięte
    Tak się składa, że w tym temacie są połączone 3 różne tematy dotyczące tego samego i jako pierwszy ten temat poruszył El Fortuno. Więc się tak nie spinaj.

Co do tematu, ciekawe propozycje są zawarte tutaj m.in. to, że mag także zacznie chybiać co spowodowałoby, że ten z kolei musiał by więcej dawać w szczęście. Warto się przyjrzeć też tamtym opcjom.
    Ostatnio edytowane przez Loco ; 25-07-2011 o 16:07

El Fortuno
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Tysiek Zobacz post
    El fortuno nie powtarzaj się ja założyłem już taki temat a więc ten temat do zamknięcia
    Oj chyba widzisz daty postów więc czego sapiesz? jak już ktoś inteligentny zauważył złożyłem tą propozycję jako pierwszy rusz głową to naprawdę nie boli nie pisz głupot tylko wypowiedz się w związku z propozycją

Użytkownik Avatar Yogi
    Ponowie nie schodzmy jzu z tematu
    wiec tak jeszcze sie cos zapytam
    jezeli ... by wprowadzono takie rekawice
    czyli obraznia+atak+mp+speed
    chociaz nawet bez speed ;> no i w unikatach jakas zdolnosc ?
    tak mi sie jedno nasunelo ....
    czy nie powstala by nowa profesja w tej wersji gry tzn chodzi o hybryde ...
    tu walic normalnie z rekawic caly czas ...
    a tu ciach walic w ostatecznosci z magii....
    czy bylby sens wtedy grac taka hybryda ?
    Ostatnio edytowane przez Yogi ; 26-07-2011 o 17:14

Nyhariel
    Konto usunięte
    Ale po co woj atakujacy z rekawic mialby atakowac z magii? MP by dawalo mozliwosc wojownikowi uzywaniu zdolnosci, a nie musialby tyle w mane pakowac.

Użytkownik Avatar Jaskier
    Na dodatek woj nie mialby za duzego ataku magicznego/zwyklego, bo musialby jakos te staty rozlozyc.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia