Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 165

Temat: Grupa "Zasłużeni"

Administrator Avatar Krycha

Grupa "Zasłużeni"

Witam.

Jak pewnie część z Was zauważyła - powstała nowa grupa: "Zasłużeni". Chodzi o skupianie w niej użytkowników forum, którzy swoją aktywnością przyczynili się do jego rozwoju. Uznałem, że w tej grupie powinni być: ADIHC1, Psotka, minek, Levusek i Gansey (Baggy).

Uważam, że userzy powinni mieć prawo wypowiedzieć się na temat nominacji, stąd ten temat. Nie będzie tu żadnych głosowań, raczej liczę na dyskusję - przekonajcie mnie, że user X zasługuje, żeby być w tej grupie. Czyli osoba + argumenty. Od razu mówię, że trollowskie posty będę usuwał .

Do dzieła.
    Bididididid!

Użytkownik Avatar Alvi
    spoko pomysl, ale co daje taka grupa ?

To pewien sposób uhonorowania - prócz kolorku nie daje nic (ten pewnie będzie trzeba podkręcić, bo nie wiem jak będzie wyglądał w postach).
    Bididididid!

Użytkownik Avatar Nattat
    Śmiesznie wygląda w postach ranga.

musaraj
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Krycha Zobacz post
    To pewien sposób uhonorowania - prócz kolorku nie daje nic (ten pewnie będzie trzeba podkręcić, bo nie wiem jak będzie wyglądał w postach).
    Moim zdaniem wygląda dosyć neutralnie:

Bąblowiec pląsający
    Konto usunięte
    Nie powinno być "Zasłużony", skoro jest grupa "Moderator", a nie "Moderatorzy"?

Ogólnie kolor trochę zbyt jaskrawy, a w sumie skoro są zasłużeni to myślę, że powinni mieć kolor złoty.
    I nominuję gracza Antybristler, czyli Doktor Lewatywa.

Antek się z moją pomocą usunął.

Powyższe nominacje wyszły z kadry i są bez komentarza . Macie jednak możliwość wprowadzenia tam kogoś nowego.

Ujednolicę nazwy i potrenuje z kolorem, jednak do sedna tematu .
    Bididididid!

Kim Chi
    Konto usunięte
    Konto bagiety w grze już nie istnieje, więc raczej ta ranga mu się nie przyda.

Cytat Napisał Nasciturus Zobacz post
    Samemu się można zgłosić? Byłem przez wiele lat modem, redaktorem, testerem...?
    I gamemasterem!

Jednak na forum ma dostęp chyba, tak jak Antek.

MapY - nie mam pojęcia co do Ciebie - uważam, że byłeś słabym redaktorem, nie testowałem z Tobą, więc się wypowiedzieć musi ktoś inny, a moderatorem kiedy byłeś i jaki okres czasu?
    Bididididid!

Użytkownik Avatar Samael
    Nominuję użytkownika MapY, staruch, żywa legenda, wieloletni gm, moderator, gracz, pełnił każdą z możliwych funkcji na forum, w mfo od wieków, testy wiedzy o mfo. Wydaje mi się że wniósł wiele więcej do społeczności mfo niż taka Psotka, czy Levusek. Jeżeli chodzi o osobę Levuska to z całym szacunkiem do niego, ale choć siedzę tu w zasadzie od 11 lat to nie potrafię sobie przypomnieć jednej rzeczy, którą zasłużyłby sobie na wyróżnienie, Psotka również spoko ale to w zasadzie tylko moderator. No chyba że udzielali się oni w jakiś znaczący sposób na forach zamkniętych...
    Ostatnio edytowane przez Samael ; 16-02-2017 o 19:03

Okej - jak z tym moderatorem? Ile czasu był nim na tym forum (o ile był) i jak długo? Po prostu nie mam wiedzy na ten temat i stąd pytanie.

Mapy jest dokładnie takim samym przypadkiem jak Baggy - był wkład, ale były też zupełnie opozycyjne zachowania, nawet na forum jest gdzieś jeszcze jego "deklaracja" na temat zachowania.
    Bididididid!

Sprawdziłem sobie, byłeś modem od maja 2011 do listopada 2011, to trochę krótki staż jednak (jednak aktywność w dziale Błędy była dość intensywna). Zapomniałem o tych testach MFO - dopóki się odbywały by fajnym pomysłem i przeprowadzonym na poziomie. Tak jak pisałem - odn. testowania gry powinien wypowiedzieć się ktoś inny, natomiast jako redaktor:
    • rok 2014: 168 działań
    • rok 2015: 145 działań
    • rok 2016: 28 działań
    • rok 2017: 1 działanie

Jako działanie liczy się wszystko - dodawanie załączników, usuwanie, edytowanie postów, zamykanie, otwieranie i przenoszenie tematów - dlatego te liczby są dość słabe, co tylko potwierdza to, co pisałem o Twoim redagowaniu poradników wyżej. Dla porównaniu posłuże się przykładem herbaty, który od czasu jak został redaktorem (ok. miesiąca temu) ma działań 476.

Czy ktoś ma jakieś argumenty za i przeciw dodaniu Nasciturusa? Skoro to ma być dyskusji, to zapraszam do niej. Oczywiście sam zainteresowany też ma prawo dyskutować - no chyba, że Ci nie zależy ;D.
    Bididididid!

Cytat Napisał Krycha Zobacz post
    Antek się z moją pomocą usunął.

Powyższe nominacje wyszły z kadry i są bez komentarza . Macie jednak możliwość wprowadzenia tam kogoś nowego.

Ujednolicę nazwy i potrenuje z kolorem, jednak do sedna tematu .
    Nie do końca rozumiem, dlaczego rangę osoby zasłużonej dla forum ma dostać pierwsza czwórka, której na forum nie widziałem od stu lat, a nie może jej dostać Antek, który ledwo miesiąc (?) temu się usunął? Nie bardzo mogę się wypowiadać na temat "starych czasów", bo nie do końca wiem co tam się wtedy działo, jednak to co zostało do teraz to solucje i... No właśnie, co po nich zostało? Jeśli tak zadecydowaliście to widocznie macie powody, nie ma się co kłócić, ale z perspektywy zwykłego usera akurat Antek miał w to forum większy wkład niż reszta, zdecydowanie się tym wyróżniając, więc wydaje mi się że powinien otrzymać tę rangę.

Nie rozumiem też kryterium "zachowanie", każdy zachowuje się inaczej, jedni są bardziej "przystępni" od drugich, co moim zdaniem w żaden sposób nie powinno rzutować na to czy zupełnie niepowiązaną z tym rangę otrzymają, czy też nie. To nie plebiscyt na najmilszego gracza roku, a na kogoś kto rzeczywiście coś zrobił. Tym bardziej, że Baggy się kwalifikuje.

Użytkownik Avatar Dorek
    jeśli można to proponuję dać tą range Asasynkowi chyba wiadomo za co

Użytkownik Avatar Alvi
    Cytat Napisał Dorek Zobacz post
    jeśli można to proponuję dać tą range Asasynkowi chyba wiadomo za co
    Uwazam ze to bardzo dobry pomysl a te osoby ktore zostaly wymienione w 1 poscie sa dla mnie nieznajome a ten gracz mi wiele razy pomogl

Uprawnienia