Strona 21 z 25 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 315 z 368

Temat: Pazerność adminów

Użytkownik
    Cytat Napisał Kind of Magic Zobacz post
    Ja czuję się oszukany przez zarządców gry.

Każda gra ma jakieś zasady i te zasady ustanowiono, ja je poznałem i się do nich dostosowałem, zacząłem prowadzić rozgrywkę w ramach panujących zasad. Te zasady we fragmencie są takie. Mam złoto przy sobie, to mogę je stracić, jeśli przegram walkę z graczem lub mobkiem. W związku z powyższym przedsięwziąłem szereg b. pracochłonnych działań (cyklicznie i bardzo konsekwentnie powtarzanych), aby te straty zminimalizować. Mały ułamek tych działań stanowi wykupienie dodatkowych slotów w depozycie, abym mógł wystawić b. dużo przedmiotów na raz. Ale wykupiłem to na określonej postaci, po to aby tam właśnie pozostawało złoto. Zasady bardzo poważnie zmieniono, na wręcz przeciwne niwecząc cały mój trud, ponieważ teraz złoto wyjęte z depozytu jest na wszystkich postaciach. W związku z powyższym proszę oddać mi moje pieniądze, za które kupiłem MF, które kupiłem specjalnie na powiększenie depozytu. Poza tym pozostałe pieniądze, że które kupiłem MF na stroje, ponieważ przy takich zasadach w ogóle nie grałbym w tą grę.

1. Dlaczego możliwość powiększenia depozytu za złoto ma mieć część graczy (i to tych biedniejszych)?
    2. Jaki sens ma tracenie 10% swojego złota? Retoryczne. (chodzi mi o wpłacanie do swojego depozytu, tak przy okazji, to jak idę do banku i wkładam tam coś, to bank mnie nawet nie ma prawa zapytać co i ile tego jest)
    3. Wspólny depozyt dla wszystkich postaci - może być, ale ja osobiście się obejdę.
    4. Wspólne złoto na wszystkich postaciach, no b. ciekawe, jak to działa, wyciągam coś na jednej postaci, a mam na wszystkich. Wspólna sakiewka? Czary takie? Wspólny depozyt rozumiem, bo to jedno miejsce, do którego mają dostęp różne postacie, ale wspólna sakiewka? Sakiewkę się nosi przy sobie...

Ta zmiana na pewno nie miała służyć graczom. Administracji? Raczej tak. Ale, czy posłuży? Gdyby wszyscy byli tacy jak ja, to oznaczałoby to bankructwo firmy MFO NET Jacek Zemło.

Weźcie sobie te zmiany w "świstu gwizdu". A jak chcecie psuć grę (która i tak ledwo zipi), to psujcie, mam b. dużo o wiele ciekawszych zajęć w życiu niż ta gra, nie muszę w nią grać.

Dokładnie. Chyba skuszę się o wysłanie list do zarządu z prośbą o zwrot wydanych pieniędzy za MF. Jestem stratny bo wydałem dużo na mfy. Gdybym wiedział że tak mnie oszukają nie wydałbym tyle. Następnie sprawę trzeba zgłosić UOKiK, niech się zainteresują tą marną firmą która oszukuje swoich klientów.

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Janouszek Zobacz post
    Dokładnie. Chyba skuszę się o wysłanie list do zarządu z prośbą o zwrot wydanych pieniędzy za MF. Jestem stratny bo wydałem dużo na mfy. Gdybym wiedział że tak mnie oszukają nie wydałbym tyle. Następnie sprawę trzeba zgłosić UOKiK, niech się zainteresują tą marną firmą która oszukuje swoich klientów.
    Regulamin na przyszłość polecam czytać.

musaraj
    Konto usunięte
    Spokojna Twoja, wszystkie pieniądze wydane na MFy dały Ci MFy.

Użytkownik Avatar damianxp
    Gdyby administracja na serio była pazerna by nie dała powiększenia depo za hajs, aktualizacja zapowiadana przez Tomiego by nie weszła. Nawet ma być zmniejszony przelicznik dropu golda z postaci. Co by admin nie zrobił źle. Takim płaczkom po prostu zablokować pisanie na forum bo to żałość.
    Nie widzicie żadnych pozytywnych cech aktualizacji, już to denerwuje coraz większe ilości graczy, proszę traktować wszystkie posty tego typu za spam.

Użytkownik
    Te nowe zmiany doszły już do skutku? Jak limit miałem 14kk, tak nadal mam. Bo coś tam Admin pisał, że od dzisiaj.

Cytat Napisał matipce Zobacz post
    Te nowe zmiany doszły już do skutku? Jak limit miałem 14kk, tak nadal mam. Bo coś tam Admin pisał, że od dzisiaj.
    Prawdopodobnie jeszcze nie. Trzeba być cierpliwym

Administrator
    Cytat Napisał damianxp Zobacz post
    Prawdopodobnie jeszcze nie. Trzeba być cierpliwym
    Termin był tylko prawdopodobny. Prace trochę się przeciągnęły. Jak będzie "po sprawie" będzie stosowna informacja. Jutro wieczorem najwcześniej.

Cytat Napisał Tomi Zobacz post
    Termin był tylko prawdopodobny. Prace trochę się przeciągnęły. Jak będzie "po sprawie" będzie stosowna informacja. Jutro wieczorem najwcześniej.
    Jak widzicie, lepiej poczekać trochę dłużej i by było coś zrobione ''lepiej'' niż na opak z bugami
    PS. Jutro wieczorem to termin prawdopodobny

Użytkownik
    Cytat Napisał Tomi Zobacz post
    Ok, fajnie, że admin odpisał. Mam tylko nadzieję, że przelicznik naprawdę się podwyższy, bo jak wcześniej pisałem- ktoś mógł parę dni wcześniej wydać dużą ilość golda i nie miarodajne jest wyliczanie wg aktualnego stanu golda. Podejrzewam, że nie jest możliwe wyliczenie max depozytu wg stanu historii stanu konta. Przykład gracz Houqe. Obecnie nie jest aktywny, ale posiadał ponad 100kk. Teraz jest na bardzo odległym miejscu, posiada fizycznie 2-3kk, reszta być może zainwestowana w eq/gemy. Co w przypadku gdyby chciał sprzedać wszystko, żeby znowu mieć chociaż połowe (50kk) ? Nierealne, nie będzie przecież biegał z np 20kk na nowe bosy/mini/pvp.
    Sam zamysł update jest naprawdę dobry, to czego oczekiwaliśmy od wielu wielu miesięcy. Ale sam wskaźnik depozytu jest na szalenie niskim poziomie, biorąc pod uwagę częstotliwość aktualizacji fabularnej. Jeżeli np nowe miasto powstanie za rok, to co mam zrobić z uzbieranym np 25kk? Arena i walki odpadają, w razie porażki straty duże, mini podobnie. Co mam kupować, skoro i tak w wyniku rzadkiej aktualizacji uzbieram masę odnówek, run, osłon itd ?
    Jeżeli to się nie zmieni, to niestety ale wielu graczy może odejść, Squadron coś pisał że będzie posiadał ok 120kk. W jaki sposób ma grać z takim goldem?
    Pozdrawiam.

Użytkownik Avatar Hiter
    Co do grania z 120kk ja mam 190kk i to po prostu leży w depo i się gra, Tomi napisał w tym temacie, że nadwyżka golda nigdy nie zniknie.

Tak ma to wyglądać, przynajmniej taka notka jest w temacie wprowadzonych zmian.
    Cytat Napisał Tomi
    Planowane korekty dotyczące depozytu (prawdopodobnie wejdą od jutra):
    1) Dodatkowy limit złota za poziomy na dodatkowych postaciach, przelicznik 20000*poziom. W wyniku zmiany limit podstawowy może wzrosnąć do 2.6x obecnej wartości przy 5 postaciach o równym poziomie.
    2) Dodatkowy slot za każdą dodatkową postać o minimum 20 poziomie.
    3) Limit wykupiony usługą będzie zwolniony z prowizji.

W związku z punktem 1:
    Zwiększenie limitu podstawowego obniży ewentualny nadmiar złota w depozycie, a w konsekwencji obniży możliwy do uzyskania limit za nadmiarowe złoto.

(A) Wymieniamy nadmiar na limit przed zmianą:
    limit: 3 000 000
    złoto w depo: 9 000 000
    nadmiar: 6 000 000

dokonując wymiany całości można uzyskać:
    limit: 7 000 000
    złoto w depo: 7 000 000
    nadmiar 0

zmiana doda nam dodatkowo do limitu np. 3 000 000, także łączny limit = 10 000 000

(B) Wymieniamy nadmiar na limit po zmianie:

limit: 3 000 000 + 3 000 000 (za dodatkowe postacie) = 6 000 000
    złoto w depo: 9 000 000
    nadmiar: 3 000 000

dokonując wymiany całości można uzyskać:
    limit: 8 000 000
    złoto w depo: 8 000 000
    nadmiar 0

czyli 1kk złota więcej i 2kk limitu mniej niż w opcji A
    Ostatnio edytowane przez Hiter ; 21-07-2016 o 17:27

Użytkownik Avatar PlayMaster
    jeśli miał bym drugą postać na 40 poziomie, to bym miał 2 dodatkowe sloty?
    Ostatnio edytowane przez PlayMaster ; 21-07-2016 o 17:45

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał PlayMaster Zobacz post
    jeśli miał bym drugą postać na 40 poziomie, to bym miał 2 dodatkowe sloty?
    Raczej nie

Użytkownik
    Cytat Napisał Hiter Zobacz post
    Co do grania z 120kk ja mam 190kk i to po prostu leży w depo i się gra, Tomi napisał w tym temacie, że nadwyżka golda nigdy nie zniknie.

Tak ma to wyglądać, przynajmniej taka notka jest w temacie wprowadzonych zmian.
    No dobrze, ale upek może będzie za rok, do tego czasu ile realnie zarobisz? 25kk ? Będziesz kupował na siłę eq, gemy, odnówki tylko dlatego ze masz nadmiar ?

Użytkownik Avatar Hiter
    Cytat Napisał matipce Zobacz post
    No dobrze, ale upek może będzie za rok, do tego czasu ile realnie zarobisz? 25kk ? Będziesz kupował na siłę eq, gemy, odnówki tylko dlatego ze masz nadmiar ?
    Sorki, że tak późno Ci odpowiadam ale trochę zabiegany byłem.

To 190kk musi leżeć w depo, a cos nowego co mi dropnie nie sprzedam, przez co na targu/handlem sprzedaje się mniej przedmiotów nie ubywa złota (10%). Złoto które zarobię na expie wydam na jakieś rzeczy które mi się mogą przydać czyli najprawdopodobniej tak jak ostatnio wydałem 600k na 16 gemów szybkości.

Tutaj trzeba powiedzieć wprost, że nie tylko ja pewnie zaprzestanę sprzedać itemy z tego względu (nadmiar złota). Ten up zniszczył depo ale też zmniejszy ilość sprzedawanych rzeczy, kupujacych będzie wiecej ponieważ nie mozna przechowywać kasy na banku.

Jeśli nic się nie zmieni może dojść do ciekawej sytuacji gdzie każdy będzie miał złoto (z expa) a nikt nie będzie chciał sprzedać danej rzeczy ponieważ nie potrzeba złota.
    Ostatnio edytowane przez Hiter ; 23-07-2016 o 14:29

Użytkownik
    Czyli jednym słowem, koniec mfo Ja bynajmniej nie mam zamiaru kupować głupot, żeby zejść z golda. Nie ma upka fabularnego, szansa że bedzie w tym roku- równa zeru.

Uprawnienia